Προς το περιεχόμενο

Φωτογραφική μηχανή για χαμηλό φωτισμό;


gorge18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

 

Για σας , Θέλω να πάρω μια μηχανή καινούρια με την οποία να τραβάω φωτογραφίες σε πολύ χαμηλό φωτισμό , πχ βραδινές λήψεις σε σημεία που το φλας δεν βοηθάει (όπως μακρινές φωτογραφίες) βλέπω συχνά απλές φωτογραφίες να τραβάνε ουρανό πχ βράδυ και φαίνεται μια χαρά χωρίς επεξεργασία .

Έχετε κάποια υπόψη σας;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Budget?
Αυτό που βλέπεις γίνεται και με compact φωτογραφικές,κρατώντας τον φακό ανοιχτό 30 δευτ. αλλά και με DSLR που διαφορά με μια compact είναι χαοτική.
Αν δεν μας πεις λεφτά δεν θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν βρισκεσαι αθήνα, πηγαινε στο media markt και κοιτα τις samsung. Σε καλα λεφτα , πιστευω ειναι αρκετα προχωρημενες. 
Για τη δυνατοτητα που θες ρωτα τους εκει καλυτερα

Παντως με 400 ευρώ περνεις πολυ καλη 


http://www.skroutz.gr/s/321235/Canon-EOS-1100D-Kit.html
http://www.skroutz.gr/s/285031/Nikon-D3100-Kit.html
http://www.skroutz.gr/s/444399/Sony-DSC-HX200V.html

τωρα αν θες compact βρισκεις και με 200 καλη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μονο με DSLR θα τραβηξεις φωτογραφιες που θες σωστα. Και ενα τριποδο επισης για τις περιπτωσεςι που θα αφηνεις το κλειστρο πολυ ωρα ανοιχτο. Η DSLR θα σε βοηθησει να παιρνεις και καλυτερες φωτογραφιες σε χαμηλο φωτισμο που μπορεις να χρησιμοποιησεις φλας αλλα το φλας θα αλλοιωσει το φωτισμο που θα θες να εχεις

Επεξ/σία από disqualified
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ολες οι καινούριες slr μπορούν να τραβήξουν ωραίες φωτογραφίες ακόμα και με 1600 iso . Αν θες την συνδύαζεις και με ένα πολύ φωτεινό σταθερό ευρυγωνιο φακό και είσαι σούπερ.

 

Sent from my iPad using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Δεν είναι τόσο θέμα μηχανής, όσο τεχνικής και υπομονής. Με μια κανονικών χρημάτων dslr, τρίποδο και τις κατάλληλες ρυθμίσεις θα βγάλεις μια χαρα εικόνες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

[Φωνή της λογικής]

Για να ξεκαθαρίζουμε εξ' αρχής: Μια compact μηχανή με λειτουργία κλείστρου "bulb" (απεριόριστος χρόνος ανοιχτού κλείστρου για λήψη φωτογραφίας) ή ακόμα και με διάρκεια λήψησ φωτογραφίας μεγάλη (30') θα κάνει, σε κάποιο βαθμό αυτό που θες. Η πλειοψηφία των καινούργιων μηχανών έχει και καλές αποδώσεις σε υψηλές ευαισθησίες (ISO) κι όλας, οπότε τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα.

 

 

[Φωνή του καμμένου]

Υπ' όψιν όμως, με λίγη υπομονή και ψάξιμο μπορεί να βρεις στα λεφτά αυτά μια αξιοπρεπέστατη και ελαφρώς έως κανονικά μεταχειρισμένη dslr. (Την 1100D την έχω δει εδώ στο insomnia να πουλιέται μεταχειρισμένη 350€ με δυο φακούς, κάρτα μνήμης και τσάντα.) Μετά παίρνεις έναν προσαρμογέα από ebay και επενδύεις σε μερικούς φθηνούς, πλην όμως εξαιρετικά αποδωτικούς φακούς τύπου m42 (ή προφανώς άλλης μοντούρας --απλά το m42 είναι υπερ-παν-διαδεδομένο).

 

Με καλή επιλογή, γίνεται να βγάζεις, εκτός από έναστρο ουρανό, με λήψη 30'+ και συμπαθητικές/εντυπωσιακές λήψεις χαμηλού φωτισμού. Αρκεί να είναι αρκετά γρήγωρος ο φακός σου (βλ. διάφραγμα (f) ). Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι οι νέοι, γρήγωροι φακοί, από μόνοι τους, στοιχίζουν περισσότερο από το κασέ που θες να ξοδέψεις για ολόκληρο το σύστημα. Αντιθέτως, έχω δει να φεύγουν στο ebay με ένα δεκάευρο φακοί σταθερής εστιακής απόστασης (δεν έχουν ζουμ αλλά είναι εν γένη καλύτερης οπτικής ποιότητας και ταχύτητας -- κοινώς prime φακοί -- και στην περίπτωση του m42 και των περισσοτέρων παλαιών, χάνεις το autofocus), 2, 3, 5 και βάλε φορές πιο γρήγωροι από το μέσω kit φακό μιας dslr. Ποσώς δε, μιας compact.

 

Θέλει παραπάνω ενασχόληση, βέβαια, για να κάνεις τέτοι παιχνίδι, αλλά το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλύτερο και η ικανοποίηση στο τέλος (θεωρώ) μεγαλύτερη. Εν γένει, στα ίδια λεφτά και η ποιότητα του αποτελέσματος θα τείνει να είναι καλύτερη.

 

Όλα αυτά, βέβαια, σε περίπτωση που δεν είναι αποκλειστικός μονόδρομος η καινούργια μηχανή. Προσωπικά, θα προτιμούσα τη λύση της DSLR και των χειροκίνητων φακών. (Σε τελική ανάλυση, μπορεί να βρεις να πάρεις και με kit φακό, να ΄χεις να τραβάς και αν θες το autofocus/zoom κλπ.)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...