yiannis72 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Από την Παρασκευή το πρωί λοιπόν,δεν έχω ούτε τηλέφωνο ούτε ιντερνετ(Forthnet 2play economy). To περίεργο είναι ότι,αν καλέσω από το κινητό στο σταθερό μου,ακούγεται να καλεί κανονικά.Αν είχε πρόβλημα η γραμμή,δεν θα έπρεπε να ακούγεται ένα μήνυμα του τύπου "η σύνδεση δεν είναι εφικτή για τεχνικούς λόγους" ή κατι ανάλογο; Υπάρχει περίπτωση να είναι εσωτερικό πρόβλημα; Έχω δηλώσει βλάβη από την Παρασκευή το απόγευμα και στο κατάστημα της Forthnet μου είπαν ότι θα επικοινωνούσαν μαζί μου την ίδια μέρα(χαχαχα).Ξαναπήγα Σάββατο πρωι και επικαλεστηκαν φόρτο εργασίας οπότε μου συνεστησαν υπομονή. Μέχρι να δεήσουν να ασχοληθούν μαζί μου,υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να τσεκάρω ότι δεν είναι δικό μου το πρόβλημα;
veteranos123 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 To περίεργο είναι ότι,αν καλέσω από το κινητό στο σταθερό μου,ακούγεται να καλεί κανονικά.Αν είχε πρόβλημα η γραμμή,δεν θα έπρεπε να ακούγεται ένα μήνυμα του τύπου "η σύνδεση δεν είναι εφικτή για τεχνικούς λόγους" ή κατι ανάλογο; Όχι δεν είναι απαραίτητο.
NikosKallithea Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Εχεις διακοπή στο δικτυο, θα σε παραπέμψουν στον οτε ο οτε στην Forthnet και καλά ξεμπερδέματα.
veteranos123 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Υπάρχει περίπτωση να είναι εσωτερικό πρόβλημα; Ναι.Έγιναν τίποτα εργασίες στην γειτονιά σου? Μένεις σε πολυκατοικία? Αν έχεις γνώσεις πάρε ένα τηλ. και πήγαινε κάτω στο καφάο και αφού βρεις την γραμμή σου τότε συνδέεις και αν το τηλ. παίξει τότε το πρόβλημα είναι δικό σου αλλά τονίζω μόνο αν έχεις γνώσεις θα το κάνεις.
yiannis72 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Εχεις διακοπή στο δικτυο, θα σε παραπέμψουν στον οτε ο οτε στην Forthnet και καλά ξεμπερδέματα. Ωχ,ελπίζω να μην επιβεβαιωθείς. Ναι.Έγιναν τίποτα εργασίες στην γειτονιά σου? Μένεις σε πολυκατοικία? Αν έχεις γνώσεις πάρε ένα τηλ. και πήγαινε κάτω στο καφάο και αφού βρεις την γραμμή σου τότε συνδέεις και αν το τηλ. παίξει τότε το πρόβλημα είναι δικό σου αλλά τονίζω μόνο αν έχεις γνώσεις θα το κάνεις. Εργασίες στη γειτονιά μου δεν αντιλήφθηκα να γίνονται. Μένω σε διώροφο(3 σπίτια είμαστε) Αυτό με το καφαο δεν έχω τις γνωσεις να το κάνω.
makfil Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Από την Παρασκευή το πρωί λοιπόν,δεν έχω ούτε τηλέφωνο ούτε ιντερνετ(Forthnet 2play economy). To περίεργο είναι ότι,αν καλέσω από το κινητό στο σταθερό μου,ακούγεται να καλεί κανονικά.Αν είχε πρόβλημα η γραμμή,δεν θα έπρεπε να ακούγεται ένα μήνυμα του τύπου "η σύνδεση δεν είναι εφικτή για τεχνικούς λόγους" ή κατι ανάλογο; Υπάρχει περίπτωση να είναι εσωτερικό πρόβλημα; Έχω δηλώσει βλάβη από την Παρασκευή το απόγευμα και στο κατάστημα της Forthnet μου είπαν ότι θα επικοινωνούσαν μαζί μου την ίδια μέρα(χαχαχα).Ξαναπήγα Σάββατο πρωι και επικαλεστηκαν φόρτο εργασίας οπότε μου συνεστησαν υπομονή. Μέχρι να δεήσουν να ασχοληθούν μαζί μου,υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να τσεκάρω ότι δεν είναι δικό μου το πρόβλημα; Μήπως κάποιος καθάρισε κοντά στην πρίζα και πειράχτηκαν οι συνδέσεις; Πρέπει να γνωρίζεις ότι, όταν καλείς το τηλέφωνό σου, και δεν είναι συνδεδεμένη τηλεφωνική συσκευή στη γραμμή, η κλήση παραμένει στο κέντρο, δηλαδή καλεί κανονικά στο ΑΚ αλλά, φυσικά, δεν είσαι εκεί για να το ακούσεις και να απαντήσεις.
yiannis72 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Μήπως κάποιος καθάρισε κοντά στην πρίζα και πειράχτηκαν οι συνδέσεις; Πρέπει να γνωρίζεις ότι, όταν καλείς το τηλέφωνό σου, και δεν είναι συνδεδεμένη τηλεφωνική συσκευή στη γραμμή, η κλήση παραμένει στο κέντρο, δηλαδή καλεί κανονικά στο ΑΚ αλλά, φυσικά, δεν είσαι εκεί για να το ακούσεις και να απαντήσεις. Ναι,εκείνη τη μέρα είχε καθαρίσει η κοπέλα μου το σπίτι. Σύνδεσα το τηλέφωνο όμως κατ'ευθείαν με την πρίζα και εξακολουθεί να είναι νεκρό. Παλιότερα,σε κάποιο καθάρισμα,είχε κουνηθεί η σύνδεση του μόντεμ(το οποίο είναι σε πρίζα σε άλλο δωμάτιο)αλλά το είχα εντοπίσει εύκολα.
NikosKallithea Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Ναι.Έγιναν τίποτα εργασίες στην γειτονιά σου? Μένεις σε πολυκατοικία? Αν έχεις γνώσεις πάρε ένα τηλ. και πήγαινε κάτω στο καφάο και αφού βρεις την γραμμή σου τότε συνδέεις και αν το τηλ. παίξει τότε το πρόβλημα είναι δικό σου αλλά τονίζω μόνο αν έχεις γνώσεις θα το κάνεις. Στο καφαο δεν μπορεί να πάει έτσι και αλλιώς γιατί είναι δημόσια περιουσία και ανήκει στον οτε, μάλλον εννοείς τον εσωτερικό κατανεμητή της πολυκατοικίας, αλλά ούτε τέτοιο εχει, γιατι το κτήριο είναι μικρο και υποχρεωτικά παίρνει με εναέρια καλώδια απο το μποξακι του οτε.
veteranos123 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Στο καφαο δεν μπορεί να πάει έτσι και αλλιώς γιατί είναι δημόσια περιουσία και ανήκει στον οτε, μάλλον εννοείς τον εσωτερικό κατανεμητή της πολυκατοικίας, αλλά ούτε τέτοιο εχει, γιατι το κτήριο είναι μικρο και υποχρεωτικά παίρνει με εναέρια καλώδια απο το μποξακι του οτε. Τον κατανεμητή εννοώ
makfil Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Ναι,εκείνη τη μέρα είχε καθαρίσει η κοπέλα μου το σπίτι. Σύνδεσα το τηλέφωνο όμως κατ'ευθείαν με την πρίζα και εξακολουθεί να είναι νεκρό. Παλιότερα,σε κάποιο καθάρισμα,είχε κουνηθεί η σύνδεση του μόντεμ(το οποίο είναι σε πρίζα σε άλλο δωμάτιο)αλλά το είχα εντοπίσει εύκολα. Είναι προφανές ότι έχει διακοπεί η σύνδεση του εσωτερικού δικτύου (modem, τηλεφωνική συσκευή κλπ) από το εξωτ. δίκτυο. Πρέπει να ξεκινήσεις από το σημείο εισόδου της γραμμής στο σπίτι, δηλαδή την κεντρική πρίζα (παλιά το λέγαμε ροζέτα), από όπου ξεκινάει το εσωτερικό δίκτυο, και να βρεις που έχει διακοπεί η σύνδεση. Μπορεί να μην κουμπώνει καλά ένα κλιπ ή κάτι άλλο, και μάλλον γύρω στην κεντρική πρίζα αφού δεν έχεις ιντερνετ και τηλέφωνο.
poulinos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Ναι.Έγιναν τίποτα εργασίες στην γειτονιά σου? Μένεις σε πολυκατοικία? Αν έχεις γνώσεις πάρε ένα τηλ. και πήγαινε κάτω στο καφάο και αφού βρεις την γραμμή σου τότε συνδέεις και αν το τηλ. παίξει τότε το πρόβλημα είναι δικό σου αλλά τονίζω μόνο αν έχεις γνώσεις θα το κάνεις. Τον κατανεμητή εννοώ γιατι το λες καφαου τοτε σε πειραζω. επισης οταν υπαρχει διακοπη στην γραμμη και δεν υπαρχει βραχυκυκλωμα η κατι τετοιο οχι δεν βγαινει μυνημα οτι υπαρχει προβλημα στην γραμμη.το μυνημα βγαινει σε isdn γραμμες του οτε οταν δεν βρισκει το netmod συνηθως και σε voip τηλεφωνια απο παροχους αμα δεν πιανουν τα χερια του να δοκιμασει κατανεμητη/χωνευτη τοτε απλα το δινει βλαβη στην forthnet και η forthnet ειτε στελνει τεχνικο ειτε το δινει βλαβη στον οτε.
yiannis72 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 αμα δεν πιανουν τα χερια του να δοκιμασει κατανεμητη/χωνευτη τοτε απλα το δινει βλαβη στην forthnet και η forthnet ειτε στελνει τεχνικο ειτε το δινει βλαβη στον οτε. Έτσι ακριβώς έκανα.Παρασκευή απόγευμα δήλωσα βλάβη,Δευτέρα μεσημέρι με πήραν τηλέφωνο από τη forthnet και μου είπαν ότι φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη σύνδεση του εξωτερικού με το εσωτερικό δίκτυο(όπως πολύ σωστά ανέφεραν τα παιδιά πιο πάνω). Η κοπέλα απο τη forthnet,μου είπε ότι θα γίνει αναφορά του προβλήματος στον ΟΤΕ και εγώ αμέσως σκέφτηκα αυτό που είπε ο NikosKallithea,καλά ξεμπερδέματα δλδ.Μάλλον όμως σκεφτόμουν φωναχτά γιατί η κοπέλα από τη forthnet με ενημέρωσε πως max σε 3 μέρες θα έρθουν οι τεχνικοί.Ναι οκ,ξανασκέφτηκα(αυτή τη φορά από μέσα μου) και ήμουν προετοιμασμένος για μακρά περίοδο αναμονής,για τσακωμούς από το τηλέφωνο και άλλα τέτοια ευχάριστα. Παραδόξως όμως,σήμερα το απόγευμα που γύρισα από τη δουλειά,λειτουργούν όλα οκ!Προφανώς πέρασαν οι τεχνικοί όσο έλειπα και αποκατέστησαν τη βλάβη.Σε κάτι λιγότερο λοιπόν από μια εβδομάδα,όλα οκ. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
poulinos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 ε ναι κατι θα ηταν απεξω λογικα.ο οτε λεει 48 ωρες ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ για αποκατασταση βλαβης.εχω δει και 48 ωρες εχω δει και 48 μερες που λεει ο λογος.θεμα τυχης τι βλαβη εχει γινει αν ειναι εμφανες το προβλημα αν ειναι καλωδιακη κτλ κτλ.εσενα μαλλον κατι ειχε αποσυνδεθει .μπορει να πηγε κανας τεχνικος στο καφαο και καταλαθος να κουνηθηκε κατι η να εγινε κανα λαθος στον γενικο κατανεμητη του οτε κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα