eprototype Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Λοιπον πρώτα από όλα καλημέρες καλημερούδια ας μπούμε κατευθείαν στο ψητο εδώ και 3-4 μήνες που έχω το PC της υπογραφής μου έχω το εξείς πρόβλημα http://gpuz.techpowe...3/01/12/2gd.png αντί το pcie να είναι x16 είναι x2 ενώ μέσα στον οδηγώ της nvidia αναφέρεται NVIDIA System Information 01-13-2013 11-52-37.txt και η ρύθμισής στα bios είναι αυτές
Δεινόσαυρος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δεν υπάρχει πρόβλημα, όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Πήγαινε στο Gpu-z και κάνε τον κοπο να πατήσεις πάνω στο ερωτηματικό που έχει δίπλα στο pci-e mode. Θα σου εξηγήσει τι συμβαίνει.
ninos30 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Γιατί γράφεις σε δύο θέματα? Σου απάντησα στο άλλο http://www.insomnia.gr/topic/472119-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%89-bios-update-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-7970/?do=findComment&comment=5187922
eprototype Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 και με render test τα ίδια λέει Δεν υπάρχει πρόβλημα, όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Πήγαινε στο Gpu-z και κάνε τον κοπο να πατήσεις πάνω στο ερωτηματικό που έχει δίπλα στο pci-e mode. Θα σου εξηγήσει τι συμβαίνει. εντάξει δεν λέω δεν έχω πρόβλημα με την κάρτα αλλά απλός ρωτάω γιατί που φαίνεται λίγο περίεργο να τρέχει σε x2
ninos30 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Την ώρα του test κάτω αριστερα σου βγάζει πάλι x2? Αν τρέχει όντως x2 χάνεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ από την δύναμη της κάρτας σου EDIT Δες αυτό το thread από τα επίσημα forums. Είναι με SLI μεν αλλά στο first PCIEx16 είχε την ίδια ένδειξη και στο BIOS http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20120522102418678&board_id=1&model=P8Z77-V+DELUXE&page=1&SLanguage=en-us Τελικά το έκανε RMA γιατί είχε στραβωμένα pins. Οπότε να το δεις και εσύ. Μην το αφήσεις έτσι
Δεινόσαυρος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Σε ποιά pci-e θύρα την έχεις την κάρτα?
trek Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Σε ποιά pci-e θύρα την έχεις την κάρτα? Το efi δείχνει οτι είναι στο πρώτο (pciex16_1). To περίεργο είναι όμως, οτι pcie x2, δεν έχω ξαναδει! Συνήθως αν μικρύνει σε τόσο μεγάλο ποσοστό η επικοινωνία του bus της gpu με το slot της μητρικής, πέφτει αυτόματα στο x1. Κάνε φίλε μου έναν κόπο, και βάλτην στο δεύτερο pcie να δούμε τι δείχνει εκεί.
eprototype Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Το efi δείχνει οτι είναι στο πρώτο (pciex16_1). To περίεργο είναι όμως, οτι pcie x2, δεν έχω ξαναδει! Συνήθως αν μικρύνει σε τόσο μεγάλο ποσοστό η επικοινωνία του bus της gpu με το slot της μητρικής, πέφτει αυτόματα στο x1. Κάνε φίλε μου έναν κόπο, και βάλτην στο δεύτερο pcie να δούμε τι δείχνει εκεί. Σε ποιά pci-e θύρα την έχεις την κάρτα? δεινο στην πρώτη Την ώρα του test κάτω αριστερα σου βγάζει πάλι x2? Αν τρέχει όντως x2 χάνεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ από την δύναμη της κάρτας σου EDIT Δες αυτό το thread από τα επίσημα forums. Είναι με SLI μεν αλλά στο first PCIEx16 είχε την ίδια ένδειξη και στο BIOS http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20120522102418678&board_id=1&model=P8Z77-V+DELUXE&page=1&SLanguage=en-us Τελικά το έκανε RMA γιατί είχε στραβωμένα pins. Οπότε να το δεις και εσύ. Μην το αφήσεις έτσι αυτό το test τι λέει από επιδόσεις unigine_20130113_1300.html Λοιπον την είχα βάλει στην 2 θύρα pcie και μου έτρεχε με x8 τι αλλο μπορώ να κάνω μπας και βρω άκρη παλιά μάλιστα είχα αρκετά προβλήματα με την 7950 που είχα δηλαδή blue screen και ο PC δεν άνοιγε κατευθείαν ηθελε 3-4 επανεκκινήσης αλλά με το που έβαλα την 670 δούλευέ μια χαρά!!!!
eprototype Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 ρε παιδιά τελικά υπάρχει καμία λύση για αυτό το πρόβλημα μ
ninos30 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 To παραπάνω edit εδώ το είδες καθόλου ή μπα?... Που σημαίνει πρέπει να βγάλεις τον επεξεργαστή σου και να δεις. Και γιατί δεν μου απαντάς σε αυτό που σε ρώτησα? Αν στο test σου βγάζει 2x έχεις θέμα HW (σίγουρα δεν είναι ρυθμίσεις). Πες μας όμως αν είναι έτσι
eprototype Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 To παραπάνω edit εδώ το είδες καθόλου ή μπα?... Που σημαίνει πρέπει να βγάλεις τον επεξεργαστή σου και να δεις. Και γιατί δεν μου απαντάς σε αυτό που σε ρώτησα? Αν στο test σου βγάζει 2x έχεις θέμα HW (σίγουρα δεν είναι ρυθμίσεις). Πες μας όμως αν είναι έτσι την έβαλα στην δεύτερη θύρα και είναι ως x8 και μου βγάζει τα έξεις αποτελέσματα πριν στην πρώτη θύρα αυτά: http://www.3dmark.com/3dm11/5568748 και στην δεύτερη αυτά http://www.3dmark.com/3dm11/5568747
ninos30 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Μπα μάλλον δεν θα συνεννοηθούμε... Για τελευταία φορά και μετά τα παρατάω. Σου είπα εγώ να αλλάξεις θύρες στην VGA? (καλά έκανες βέβαια που το δοκίμασες και αυτό). Τρέξε το render test από το GPUz και δες την ώρα που τρέχει τι λέει κάτω αριστερά (σου έβαλα και ένα screenshot* από τις δικές μου που λένε 8x). AN λέει 2x μην το ψάχνεις άλλο με ρυθμίσεις, έχεις θέμα HW. Δεν ρυθμίζεται μια PCIEx16 στα 2x. Min είναι τα 4x και μάλιστα στην δεύτερη. Η πρώτη παίζει στα 16x και ανάλογα το Board σε περιπτώσεις SLI/CF είτε μένει στα 16x είτε πέφτει στα 8x. 2x ΠΟΤΕ! Σου έβαλα στο edit ένα topic από τα επίσημα forums της ASUS. Ένας είχε το ίδιο πρόβλημα με σένα, 2x στο πρώτο PCI, 8x στο δεύτερο και είχε στραβωμένα pins στο socket. H MB πήγε για RMA. Αν λοιπόν δεις 2x την ώρα του test αυτό να ελέγξεις πρώτα (βγάζεις CPU και βλέπεις). Ελπίζω να έγινα κατανοητός... * Φαντάζομαι δεν έκανες τον κόπο να δεις το άλλο topic παρ' ότι στο έβαλα link. Σου βάζω λοιπόν και εδώ το screenshot
ninos30 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Οπότε φίλε μου μαλλον ισχύουν τα παραπάνω που σου έγραψα. Αν θες βγάλε CPU και έλεγξε τα Pins. Και μίλα και με το support της ASUS. Έχεις κορυφαίο mobo, δεν νομίζω ότι πρέπει να το αφήσεις έτσι... Ένα τελευταίο test που θα κάνεις είναι να δοκιμάσεις την VGA σου σε ένα άλλο PC. Αλλά από την στιγμή που στο 2ο slot την βλέπει ως 8x, τότε δεν φταίει η κάρτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα