rfc Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 μπα δε παιζει..... ξεκλειδωνει ομως σχετικα ευκολα απο οσο θυμαμαι
poulinos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 το να το ξεκλειδωσω ειναι το ευκολο.firmware ψαχνω για να του αλλαξω αλλα δεν το κοβω.εχω ακουσει οτι εχει πεσει καλο κλειδωμα.
rfc Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 να σου πω την αληθεια πραγματικα δε θυμαμαι πως το ξεκλειδωσα. Παντως δε δυσκολευτηκα. Νομιζω οτι απλα φτιαχνεις admin user, το τροπο δε θυμαμαι. Ισως τοχα βρει στο adslgr. Θα ξερει ο luci σιγουρα μιας και το χρησιμοποιει. Νομιζω οτι με το wizard τον φτιαχνεις. Ισως το πιο αξιολογο απο ολη τη σειρα που εχω δει και με ψιλοκαλο ασυρματο. Ε καλα PF μη περιμενεις οτι κανει κιολας. Τομσον ειναι...... αν και σενα σου αρεσουν. Σε σχεση με το 784 που εχεις ομως ειναι καλυτερο.
Luciddream Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν ξέρω αν υπάρχει generic.. υπήρχαν κάτι firmware στο νετ απο άλλες χώρες αλλά δεν ήταν generic..
poulinos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 να σου πω την αληθεια πραγματικα δε θυμαμαι πως το ξεκλειδωσα. Παντως δε δυσκολευτηκα. Νομιζω οτι απλα φτιαχνεις admin user, το τροπο δε θυμαμαι. Ισως τοχα βρει στο adslgr. Θα ξερει ο luci σιγουρα μιας και το χρησιμοποιει. Νομιζω οτι με το wizard τον φτιαχνεις. Ισως το πιο αξιολογο απο ολη τη σειρα που εχω δει και με ψιλοκαλο ασυρματο. Ε καλα PF μη περιμενεις οτι κανει κιολας. Τομσον ειναι...... αν και σενα σου αρεσουν. Σε σχεση με το 784 που εχεις ομως ειναι καλυτερο. ναι με το wizard ξεκλειδωνει απλα εγω εψαχχνα για αλλο Firmware.ναι εχει αρκετα καλο Wifi το 788.ειχα thomson 784 τωρα εχω technicolor 784. Δεν ξέρω αν υπάρχει generic.. υπήρχαν κάτι firmware στο νετ απο άλλες χώρες αλλά δεν ήταν generic.. απο οτι εμαθα παιζει τρελο lock οποτε δεν υπαρχουν firmware.πρεπει να βρω τις εντολες για να φτιαξω 8/36 Pvc για την τηλεφωνια στο technicolor 784
Luciddream Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 απο οτι εμαθα παιζει τρελο lock οποτε δεν υπαρχουν firmware.πρεπει να βρω τις εντολες για να φτιαξω 8/36 Pvc για την τηλεφωνια στο technicolor 784 Καλημέρα.. αυτό δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να γίνει. Μπορώ να το κοιτάξω το απόγευμα που θα παω σπίτι.
poulinos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Ocake>θα το googlarο και εγω μια να δω τι θα βρω.το βασικο ειναι οτι θα πρεπει να παιξει και Dhcp πισω απο το 8/36 για να παρει Ip 10αρα οποτε θα δειξει ποσο θα παιξει.αυτο το cli του
rfc Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 τελευταια δεν εχω ψαχτει να σου πω, ψαξου και πες μας. Αν το ξεκλειδωσεις και μπεις σαν admin νομιζω μπορεις να φτιαξεις pvc.
poulinos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 για την ωρα ισως προσπαθησω να φτιαξω το Pvc στο technicolor 784 που εχω και που εχω προσβαση σε cli απευθειας.βρηκα κατι εντολες αλλα ειναι για speedtouch αλλα δεν χανω τιποτα να δοκιμασω.μικρες αλλαγες λογικα θα ειναι στις εντολες πιστευω. atm phonebook add name=pvc_voip addr=8.36atm ifadd intf=atm_voipatm ifconfig intf atm_voip dest=pvc_voip qos=default encaps = llc retry =10 fcs=disabled ulp=macatm ifattach intf =atm_voipeth ifadd intf =eth_voipeth ifconfig intf =eth_voip dest atm_voip retry =10 vlan=defaulteth ifattach intf=eth_voipip ifadd intf =voip dest=eth_voipip ifconfig intf = voip mtu=1492 status=upip ifattach intf=voipdhcp client ifadd intf =voipdhcp client ifattach intf =voipnat ifconfig intf=voip translation =enabled αυτα εβαλα. εχει φτιαχτει το εξτρα pvc το οποιο ομως σαν να μην παιρνει Ip δεκαρα που θελω. με ανησυχει οτι μεσα στο technicolor βλεπω. Connection SettingsPVC Info (VPI.VCI): 8.36Type: IPoE το type αραγε ipoe πρεπει να ειναι ??? ακυρο πηρα 10αρα με μερικες αλλαγες αλλα ακομα το νουμερο no register.
Luciddream Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 θα πρέπει να κάνεις και config το voice interface, δεν ξέρω αν το έχεις κάνει ήδη? νομίζω είναι :voice config intf=eth_voip επίσης όταν κάνεις τις αλλαγές θέλει restart το voip service / router. μπορεί να τα έχεις κάνει όλα σωστά δηλαδή και να μην έχει πάρει τις αλλαγές απλά. αυτο το είχα πάθει εγώ και άλλαξα το μισό config του ρουτερ μέχρι να το καταλάβω
poulinos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 εκανα voice config intf=voip και το περασε αφου αργησε λιγο σαν να σηκωσε κατι.ακομα ομως δεν παιζει. οι αποριες μου ειναι οι παρακατω. α.αν παιζει vlan ή οχι. β.αν το voice που παιζει 8/36 ειναι Ipoe. γ.δεν ξερω πως οριζω οτι το voice service να δρομολογηθει διαμεσω του 8/36 και οχι του 8/35.το λεω γιατι σε αλλη δοκιμη σε account που παιζει απο το 8/35 κανει register κανονικα ενω το συγκεκριμενο που κανει μονο απο 8/36 δεν κανει.ειναι σαν να βγαινει ακομα απο το ιντερνετ ακομα και μετα την εντολη που εδωσα.επισης με το νουμερο που παιζει δεν βλεπω traffic στο 8/36.αν εχεις κατι αλλο να προτεινεις ειμαι ολος αυτια.αυριο θα δω καποια πραγματα ακομα σε ενα 788 μπας και βγαλω ακρη.
Luciddream Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Σου κάνω paste μερικά απο το config. Σίγουρα θα παίξει αν κάνεις κάτι παρόμοιο στα σημεία που γράφει voip (αν δεν παίξει σου στέλνω το ini μήπως λείπουν και άλλα κομμάτια, αλλά μάλλον τα έχεις και εσύ στο 788) Με μια γρήγορη ματιά πιστεύω φταίει ότι πρέπει να βάλεις το voice σε δικό του vlan (με το σωστό vid) και να γίνει bridge με τα άλλα (μάλλον) [ vlan_res.ini ] add name=Data2 vid=835 brname=bridge addrule=disabled add name=Data vid=1102 brname=bridge addrule=disabled add name=Voice vid=1202 brname=bridge addrule=disabled [ vlanbridge.ini ] ifadd brname=bridge name=Voice intf=OBC untagged=disabled ifadd brname=bridge name=Voice intf=ethport1 ifadd brname=bridge name=Voice intf=ethport2 ifadd brname=bridge name=Voice intf=ethport3 ifadd brname=bridge name=Voice intf=ethport4 ifadd brname=bridge name=Voice intf=eth_wan untagged=disabled [ vlanbridgerule.ini ] add brname=bridge type=shared vlan=Data vlan2=default add brname=bridge type=shared vlan=Voice vlan2=default [ eth.ini ] ifadd intf=ETHinternet ifadd intf=ETHvoice ifadd intf=ETHinternet_vdsl ifadd intf=ETHvoice_vdsl ifadd intf=ETHinternet2_vdsl ifconfig intf=ETHinternet dest=ATMinternet vlan=default ifattach intf=ETHinternet ifconfig intf=ETHvoice dest=ATMvoice vlan=default ifattach intf=ETHvoice ifconfig intf=ETHinternet_vdsl dest=bridge vlan=Data ifattach intf=ETHinternet_vdsl ifconfig intf=ETHvoice_vdsl dest=bridge vlan=Voice ifattach intf=ETHvoice_vdsl ifconfig intf=ETHinternet2_vdsl dest=bridge vlan=Data2 ifattach intf=ETHinternet2_vdsl ifconfig intf=ETHinternet wan=enabled priotag=disabled ifconfig intf=ETHvoice wan=enabled priotag=disabled ifconfig intf=ETHinternet_vdsl wan=enabled priotag=disabled ifconfig intf=ETHvoice_vdsl wan=enabled priotag=disabled ifconfig intf=ETHinternet2_vdsl wan=enabled priotag=disabled device ifconfig intf=efmif1 state=disabled type=auto [ atm.ini ] ifadd intf=ATMinternet ifconfig intf=ATMinternet dest=PVCinternet ulp=mac ifattach intf=ATMinternet ifadd intf=ATMvoice ifconfig intf=ATMvoice dest=PVCvoice qos=Voice ulp=mac ifattach intf=ATMvoice debug traceconfig len=100 [ phone.ini ] add name=PVCinternet addr=8*35 add name=PVCvoice addr=8*36
poulinos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 θα το δοκιμασω αυριο.το καλυτερο θα ειναι να δω απο 784 παρα απο 788 που εχει και vdsl.
poulinos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 βρηκα καποια πραγματα πιο αναλυτικα απο ενα thomson 784 Οποτε θα τα δοκιμασω οταν παω σπιτι και αφου κανω ενα Hard reset το ρουτερ γιατι πλεον απλα δεν ξερω τι εχει μεσα οχι μονο στο θεμα τηλεφωνιας αλλα και γενικα αφου του εχω βγαλει λιγο τα ματια στο σκαλισμα.προχτες πηγα να μπω και Remote και δεν επαιζε το Pass.το εχω σκισει λιγο.ενημερωνω.οτι παντως βρηκαμε πως φτιαχνεται το 8/36 Και πηρε Ip ειναι ενα πρωτο βημα.
vaggelisk81 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Που μπορώ να βρω πως μπορώ να ρυθμίσω το συγκεκριμένο ρουτερ για vdsl στο δίκτυο της wind? Αλλαξα παροχο και το zte της wind κάνει συνέχεια από συνδέσεις.Εβαλα το Technicolor tg788vn αλλά δεν παίζει δείχνει ότι δεν είναι συνδεδεμένο το ethernet. Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει να με βοηθήσει;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα