Προς το περιεχόμενο

Technicolor TG788vn

Luciddream

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τις βρήκα απο τον μονόλογο σου και θέλω να σου πω ότι είσαι μεγάλος!!!αλλά την ακριβώς επόμενη δεν την αναγνώριζε καθώς επίσης και στην επομενη έλεγε να βάλω εγκυρο lease time!!!

λογικό, πρέπει να έχουν αλλάξει οι εντολές στο v2 .. αφου δουλεύει πάντως με τις πρώτες, μια χαρά. Thanks κιόλας :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 535
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Οι εντολές είναι οι παρακάτω

:eth bridge ifadd brname bridge intf virt

:eth bridge ifconfig intf virt dest ethif5 wan disabled

:eth bridge ifattach brname bridge intf virt

Τελικά είχε σκαλώσει η τηλεόραση...με μια επαναφορά εργοστασιακών έστρωσε!!!!!!

Ευχαριστώ guys!!!!!!!!

δες και για Firmware update για την τηλεοραση κιολας για να παρεις τα Max.

λογικό, πρέπει να έχουν αλλάξει οι εντολές στο v2 .. αφου δουλεύει πάντως με τις πρώτες, μια χαρά. Thanks κιόλας :P

αυτο που αλλαζουν οι εντολες σε καποια version αστα να πανε

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Προσπαθώ κιεγώ να συνδέσω printer επάνω στο TG788vn v2. Το θέμα μου είναι ότι δεν παίρνει σωστή IP για content sharing. Ουσιαστικά ξαναρωτάω αυτό που ρωτάει και ο Lucidream στο 3ο post του νήματος. Ότι και να κάνω το IP που παίρνει για content sharing ειναι πάντα 169.254.85.151

Δοκίμασα να μπω με admin και να αλλάξω τις γραμμές του user.ini:

[ env.ini ]

set var=CONTENTSHARING_IP value=192.168.1.253

[ expr.ini ]

add name=contentsharing_ip type=ip addr=192.168.1.253

αλλά πάντα όταν κάνω restore configuration το user.ini παντα γίνεται η ip 169.254.85.151. Αρχίζω να πιστεύω ότι είναι "φυτεμένη" στο firmware.

Ο παραπάνω τρόπος τι ακριβώς κάνει? Προσθέτει virtual interface και του δίνει κάποια ips?

Προσπαθώ κιεγώ να συνδέσω printer επάνω στο TG788vn v2. Το θέμα μου είναι ότι δεν παίρνει σωστή IP για content sharing. Ουσιαστικά ξαναρωτάω αυτό που ρωτάει και ο Lucidream στο 3ο post του νήματος. Ότι και να κάνω το IP που παίρνει για 

Αυτό που ρωτάω ήταν τον ιανουάριο του 2013 :P από τότε έχουμε λύσει πολλά προβλήματα.

Θα σου πρότεινα να κάνεις τις αλλαγές απο τελνετ. Οδηγίες για να το ανοίξεις εδώ: http://www.adslgr.com/forum/threads/744241-TG589vn-v3-%CE%B1%CF%80%CF%8C-forthnet-VDSL-50?p=5446517#post5446517 μέχρι το βήμα 6.

και για να φτιάξεις το content sharing εδώ: http://www.adslgr.com/forum/threads/689467-Technicolor-TG788vn-Content-Sharing?p=5471380#post5471380

αν και απο ότι αναφέρει ο Sonus για το V2 θα χρειαστείς μόνο τις 3 πρώτες εντολές.

Ο παραπάνω τρόπος τι ακριβώς κάνει? Προσθέτει virtual interface και του δίνει κάποια ips?

αν θυμάμαι καλά (γιατί πάει και πόσος καιρός), απλά προσθέτει στο bridge το interface που συνδέεται με το content sharing, που λείπει χωρίς λόγο.

Σευχαριστώ πολύ, φαίνεται ότι πήρε τη σωστη IP. 192.168.1.253 (έκανα και saveall στο τέλος)

Θα δοκιμάσω να συνδέσω εκτυπωτή με οδηγίες που βρήκα διάσπαρτες στο internet. Αν δουλέψει θα παραθέσω τις οδηγίες εδώ για όποιον τις χρειαστεί.

Παραθέτω όπως υποσχέθηκα στο νήμα την διαδικασία για την σύνδεση εκτυπωτή στο TG788vn v2 μέσω USB.

Αρχικά κάνουμε ότι λέει το παραπάνω post του Luciddream για πρόσβαση στο telnet και μετά άνοιγμα του content sharing (μόνο οι 3 πρώτες εντολές)

Μετά κάνουμε τα παρακάτω:

1. Ανοίγουμε telnet με putty στο 192.168.1.254:23
2. Γράφουμε τις εντολές

:printersharing LPD config state enabled
:printersharing LPD queue add name=printer type=Raw
:saveall
:exit

Το παραπάνω μπορούμε να το κάνουμε και πληκτρολογώντας τη λέξη "menu". Για να δούμε αν ενεργοποιήθηκε το LPD service και το queue δίνουμε

:printersharing LPD list

και πρέπει να δούμε
LPD printserver service:
    enable: 1

:printersharing LPD queue list

και πρέπει να δούμε
LPD queue info:
    name: printer
    type: Raw
    default: 1

3. Σετάρουμε τον υπολογιστή τώρα. Συνδέουμε τον εκτυπωτή απευθείας στο PC και κάνουμε install τους drivers. Δοκιμάζουμε ότι δουλεύει κανονικά ο εκτυπωτής στο PC πρώτα και μετά προχωράμε στο επόμενο βήμα

4. Ξεσυνδέουμε τον εκτυπωτή απ'το PC και το συνδέουμε στο TG788vn v2

5. Πάμε πάλι στο PC και Control Panel->Hardware and Sound->Devices and Printers. Κάνουμε Add a Printer.
5a. "Add a new printer"
5b. "Add a network or wireless printer"
5c. Στο επόμενο παράθυρο αγνοούμε το ψάξιμο που γίνεται και κλικάρουμε "the printer wasn't listed" στο κάτω μέρος
5d. Στο επόμενο παράθυρο πατάμε "Add a printer using TCP/IP"
5e. Διαλέγουμε στο Device type: "TCP/IP" και στο Hostname: "192.168.1.253" (χωρίς τα εισαγωγικά). Ξετικάρουμε το "Query the Printer" και πατάμε "Next".
5f. Περιμένουμε λίγο και στο επόμενο παράθυρο τικάρουμε "Custom", "LPR" και στο "Queue Name" βάζουμε "printer"
5g. Διαλέγουμε τον εκτυπωτή απ'τη λίστα και πατάμε next. ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρέπει να επιλέξουμε στην επόμενη οθόνη να χρησιμοποιήσουμε τους ήδη υπάρχων εγκατεστημένους drivers (γιαυτό και κάναμε το βήμα 3, αλλιώς δεν θα δουλέψει)

6. Στην επόμενη οθόνη "Do not share this printer". Είστε έτοιμοι!

Σημείωση: Αν δεν δουλεύει ο εκτυπωτής ακόμα, δοκιμάστε στις ρυθμίσεις του driver μήπως πρέπει να πειράξετε κάτι. Εγώ για παράδειγμα που σύνδεσα ένα Samsung φωτοτυπικό με driver (όταν ήταν με USB στο PC) SCX-4521f, χρειάστηκε να βάλω στο βήμα 5g τον generic Samsung Media Printer Driver v3.0 και μετά να μπώ στις ρυθμίσεις του driver και να κατεβάσω μέσα απ'τις ρυθμίσεις τον συγκεκριμένο που ήθελα (SCX-4521f).

• Like 1

• 1 μήνα μετά...

Καλημερα/Καλησπερα,

Εβαλα εχθες vdsl με την Forthnet και μου εδωσαν το technicolor TG877vn v2, το προβλημα μου ειναι πως το PS4 μου ειναι πλεον σε NAT TYPE 3, η εξυπηρετηση πελατων δεν με βοηθησε καθολου, μοναχα μου ελεγε να παω στο portforward.com και να ψαξω μονος μου πως να ανοιξω ports κτλπ, μετα απο λιγη ερευνα βρηκα ποια ports χρειαζεται να ανοιξω και την ολη διαδικασια. Πιστευω τα εκανα σωστα, δεν μπορουσα να κανω forward το port 443 μου ελεγε οτι χρεισιμοποιητε απο αλλο game & application. Εν ολιγοις μετα απο πολλες ωρες ειμαι ακομα σε NAT TYPE 3, θα εκτιμουσα πολυ την βοηθεια σας.

Με φιλικους χαιρετισμους

Αλεξανδρος.

Καλημερα/Καλησπερα,

Εβαλα εχθες vdsl με την Forthnet και μου εδωσαν το technicolor TG877vn v2, το προβλημα μου ειναι πως το PS4 μου ειναι πλεον σε NAT TYPE 3, η εξυπηρετηση πελατων δεν με βοηθησε καθολου, μοναχα μου ελεγε να παω στο portforward.com και να ψαξω μονος μου πως να ανοιξω ports κτλπ, μετα απο λιγη ερευνα βρηκα ποια ports χρειαζεται να ανοιξω και την ολη διαδικασια. Πιστευω τα εκανα σωστα, δεν μπορουσα να κανω forward το port 443 μου ελεγε οτι χρεισιμοποιητε απο αλλο game & application. Εν ολιγοις μετα απο πολλες ωρες ειμαι ακομα σε NAT TYPE 3, θα εκτιμουσα πολυ την βοηθεια σας.

Με φιλικους χαιρετισμους

Αλεξανδρος.

Έχουν γραφτεί πολλές φορές εδω μέσα και στο γειτονικό φορουμ τα συγκεκριμένα, για παράδειγμα δες εδώ

• Like 1

Έχουν γραφτεί πολλές φορές εδω μέσα και στο γειτονικό φορουμ τα συγκεκριμένα, για παράδειγμα δες εδώ

Ευχαριστω πολυ για το link, εφτασα στο σημειο που κατεβασα το αρχειο user.ini και σιγουρευομαστε για καποιες γραμμες, λοιπον η γραμμη ipadd name=TELNET ip=192.168.1.0/24 δεν υπαρχει, τα μονα που εχω σε ipadd name=TELNET ip ειναι τα εξης : 

ipadd name=TELNET ip=212.251.62.18
ipadd name=TELNET ip=212.251.87.[0-15]
ipadd name=TELNET ip=194.219.223.146
ipadd name=TELNET ip=194.219.223.147
πως να συνεχισω? Sorry για την ασχετοσυνη μου.... :blink:

Ειναι ωραιος ο luci....

Έχω ξεκινήσει να φτιάχνω και ένα προγραμματάκι που κάνει όλα τα παραπάνω αυτόματα, αλλά με τον ελάχιστο χρόνο που έχω δεν βλέπω να το τελειώνω... αλλά ποτέ δεν ξέρεις :P

• Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...