poulinos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 μα δεν με νοιαζει η ταχυτητα .... μονο για το upload εβαλα την vdsl... απλα μου αρεσει που μπορω να ψαχτω λιγο και να κατανοησω το πως λειτουργεί και γιατι αν δουλευε το DMT tool με το ρουτερακι θα ηταν ωραια αλλα εχει φροντισει η thomson να το κλειδωσει ... σε αυτην την προταση το λιγο μου αρεσε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billvol Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Καλημέρα, Eχω cyta 50Mbit καιείμαι ένα βήμα προτού την αλλάξω σε forthnet Η forthnet με ενημέρωσαν ότι το rooter Που θα μου στείλουν αν κάνω την αλλαγή θα είναι το techicolor tg788vn για το οποίο συζητάτεθα σας παρακαλούσα πάρα πολύ να μου απαντήσετε στο παρακάτω, όποιος το γνωρίζει. Εγώ θέλω να να έχω μέσω της usb θύρας ftp ανοιχτόστο internet με τα ανάλογα ftp usernames kai password ,ρώτησα την forthnet και μου είπαν ότι το επιτρέπουν γενικά και ότι το υποστηρίζειτο rooter αλλά ,λέει δεν μπορούν να μου εγκλιθούνε για την σταθερότητα,δεν τους είδα δηλαδή 100% σίγουρους για αυτό που μου έλεγαν, Εσείς το έχετε δοκιμάσει, δουλεύει? Είναι ανοικτό στο περιβάλλονδιαχείρισης του rooter ή είναι απενεργοποιημένη η δυνατότητα? Υγ, στην cyta που έχω είναι εφικτό αλλά δεν σε αφήνουν να δημιουργήσεις νέουςχρήστες, με δικαιώματα σε ξεχωριστούς φακέλους του ftp, και επίσης δεν σε αφήνουν λόγο voip νααγοράσεις άλλο rooter…… Ευχαριστώ για τον χρόνο σας , είναι πολύ σημαντική για έμεναμια απάντηση διότι είναι για άκρος επαγγελματική χρίση του ftp. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 ισως ακουστω κακος αλλα.αν ειναι για επαγγελματικη χρηση δεν καθεσαι να παιζεις με την Usb θυρα ενος ρουτερ αλλα πας και παιρνεις ενα nas ethernet απευθειας.επισης σε thomson 784(δεν ξερω για το 788) δεν μου εβλεπε ntfs εμενα αλλα μονο fat32 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billvol Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 ισως ακουστω κακος αλλα.αν ειναι για επαγγελματικη χρηση δεν καθεσαι να παιζεις με την Usb θυρα ενος ρουτερ αλλα πας και παιρνεις ενα nas ethernet απευθειας.επισης σε thomson 784(δεν ξερω για το 788) δεν μου εβλεπε ntfs εμενα αλλα μονο fat32 Ναι όντος κακός ακούστηκες :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 απλα θες καιτ stable και να ειναι ethernet>το να εχεις κατι usb που θα γινεται ethernet Κτλ εγω για professional χρηση δεν θα το προτιμουσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billvol Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Πέρα από την πλάκα, συμφωνώ μαζί σου αλλά, Μην φανταστείς κανένα φοβερό και τρομερό file sharing είναιμια εύκολη και γρήγορη λύση με 0 κατανάλωση ρεύματος, και αχρέωτο traffic κοτσάρειςένα φλασακι πάνω και ανά πάσα στιγμή στέλνεις κάτι στο γραφείο σου. Ακριβός γιααυτό που φτιάχτηκε, Η εν λόγο εταιρία έχει έτσι και αλλιώς file server μέσαστο data center της forthnet με άπυρες ταχύτητες και κορυφαία ασφάλεια. Μια συμπληρωματική εύκολη λύση είναι ένα στικακι πάνω στορουτερακι του γραφείου , το θεμα είναι αν γίνεται?...... εδώ είναι το ερώτημα? ηγ1. Ο κύριος λόγος που ρώταω είναι ότι μέσα σε αυτή εδώ την συζήτησηδιάβασα από κάποιους στης πρώτες σελίδες ότι δεν γίνεται διότι σε κάποια καινούριαfirmware το έχει κόψει η forthnet, Υγ2, σε άλλο φορουμ διάβασα ότι είναι πανεύκολο να παρακάμψειςτο admin password του συγκεκριμένου ρουτερ και να χρησιμοποιήσεις όλα τα καλούδιαπου έχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) και στο αλλο φορουμ και εδω εχω γραψει πως ξεκλειδωνει το ρουτερ (και προπαντός εδώ γιατι ειμαι πιο πολυ insomniakias ) για αυτο που ρωτας το δοκιμαζω και θα σου πω. για LAN σίγουρα γίνεται (μεσω CIFS εννοώ), για WAN θα ποστάρω σε λίγο... update1: το FTP του δουλευει κανονικα για LAN με USB δίσκο/stick... update2: το FTP του δουλευει κανονικα για WAN με USB δίσκο/stick.. εδω η μόνη "δυσκολία" ειναι να ρυθμίσουμε το user.ini ώστε να δέχεται connections και απο WAN, και έπειτα να κλείσει το service του FTP του ρουτερ (για το administration) ωστε να ανοιχτεί manually port forward στο port 21 απο το Web Interface για το FTP του ContentSharing. Επίσης να δημιουργήσουμε και εναν χρήστη με privilege User (αυτο δεν ξερω γιατι, αλλα δουλευει ) 3 εντολές ειναι όλες και όλες δηλαδή.. βάζεις και ένα DynDNS στο ρουτερ και εχεις το δικό σου FTP Server απο παντου αυτο ειναι απτο virtual machine μου στο okeanos του grnet, προς το router μου. τα αρχεία βρίσκονται στον φακελο Shared που φαίνεται ώς / στον FTP Client Status: Resolving address of Status: Connecting to Status: Connected, waiting for welcome message Reply: 220 FTP server ready. Command: CLNT http://ftptest.net on behalf of Reply: 530 You aren't logged in Command: USER myftp Reply: 331 User myftp OK. Password required Command: PASS ************ Reply: 230 OK. Current restricted directory is / Command: SYST Reply: 215 UNIX Type: L8 Command: FEAT Reply: 500 Unknown command Warning: The 80's called, they want their antique server back. Modern servers support FEAT Command: PWD Reply: 257 "/" is your current location Status: Current path is / Command: TYPE I Reply: 200 TYPE is now 8-bit binary Command: PASV Reply: 227 Entering Passive Mode () Command: LIST Reply: 150 Accepted data connection Listing: -rwxrwxrwx 1 0 0 36284 Mar 14 03:28 VDSL - explained.pdf Listing: -rwxrwxrwx 1 0 0 6295996 Mar 14 03:34 VDSLtechnologyJan2012.pdf Reply: 226-ASCII Reply: 226-Options: -l Reply: 226 2 matches total Status: Success Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2013 από Luciddream Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 στο web interface δεν εχουν κοπει πολλα πραγματα περα απο την τηλεφωνια κτλ κτλ.αλλα αν ειναι κατι να παιξει με cli πχ αυτο που θες τοτε ναι ειναι ενα θεμα αφου το cli ειναι θεωρητικα κλειδωμενο.και στο Thomson πολλα πραγματα καλως η κακως γινονται απο εκει.οκ αμα ειναι για μικρα αρχεια κτλ τοτε go for it.αν και σκεψου οτι μπορεις να παρεις και ενα δικτυακο δισκο οχι κατι ακριβο (nas) και να κανεις ακομα καλυτερα την δουλεια σου.αλλα ακομα και καποια Nas ειναι φτηνα.px western digital η netgear stora αν θες ετσι κατι λιγο διαφορετικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tas1948 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Ακόμα κανενα.. θα αργήσει λενε. Ξερει κανεις πως ξεκλειδώνει το Technicolor TG788vn? καθε βοήθεια θα τήν εκτιμουσα.. Κλειδωνα στα 49993/5000 και κατι αλλάξανε τα ζωα και εχω πέσει εδώ.. DSL Connection Link Information Uptime: 0 days, 1:55:28 DSL Type: ITU-T G.993.2 Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 5.000 / 40.390 Data Transferred (Sent/Received) [B/B]: 0 / 0 Output Power (Up/Down) [dBm]: 5,5 / 19,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 1,4 / 13,4 SN Margin (Up/Down) [dB]: 17,3 / 8,1 System Vendor ID (Local/Remote): TMMB / ---- Chipset Vendor ID (Local/Remote): BDCM / IFTN Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): - Error Seconds (Local/Remote): 5 / 0 FEC Errors (Up/Down): 0 / 9.192 CRC Errors (Up/Down): 0 / 15 HEC Errors (Up/Down): 0 / 102 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Ακόμα κανενα.. θα αργήσει λενε. Ξερει κανεις πως ξεκλειδώνει το Technicolor TG788vn? καθε βοήθεια θα τήν εκτιμουσα.. Κλειδωνα στα 49993/5000 και κατι αλλάξανε τα ζωα και εχω πέσει εδώ.. DSL Connection Link Information Uptime: 0 days, 1:55:28 DSL Type: ITU-T G.993.2 Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 5.000 / 40.390 Data Transferred (Sent/Received) [B/B]: 0 / 0 Output Power (Up/Down) [dBm]: 5,5 / 19,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 1,4 / 13,4 SN Margin (Up/Down) [dB]: 17,3 / 8,1 System Vendor ID (Local/Remote): TMMB / ---- Chipset Vendor ID (Local/Remote): BDCM / IFTN Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): - Error Seconds (Local/Remote): 5 / 0 FEC Errors (Up/Down): 0 / 9.192 CRC Errors (Up/Down): 0 / 15 HEC Errors (Up/Down): 0 / 102 δεν ειναι υποχρεωτικο οτι σου αλλαξανε κατι αλλα μπορει κατι με την γραμμη.βγαλε τηλεφωνα τα παντα απο πανω και κανε παλι δοκιμη.επισης ποσα τηλεφωνα εχεις και που τα εχεις και πως τα εχεις?φιλτρακια κτλ.αναλυτικα αν μπορεις.επισης η ταχυτητα συγχρονισμο δεν εχει να κανει αν ειναι κλειδωμενο η οχι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
biomecanoid Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Eτσι είναι κάθε μέρα συγχρονίζεις και αλλου. Έτσι γινότανε με την DSL έτσι γινεται και με την VDSL απλός στην VDSL η διαφορα σου φαίνεται πιο μεγάλη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 ας μιλησει και με τον παροχο μηπως του αλλαξαν κανα profile αν και δυσκολο χωρις λογο αλλα ας δει και γενικα μεσα στο σπιτι τι γινεται .γιατι αμα ακουσω για παραλληλες συσκευες και φιλτρακια θα βγαλω καπνους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 ας κάνω και εδώ το update για τους ενδιαφερόμενους, στο τελευταίο firmware δεν χρειάζεται να πειράξουμε το ρουτερ για να πάρουμε admin pass, απλά κάνουμε reset το ρουτερ στις default ρυθμίσεις του. ο κωδικός ειναι ο username: dsath password=f!g*h!X0 έτσι έχουμε και ipv6 ενεργοποιημένο και μπορούμε να κάνουμε και ότι αλλαγή θέλουμε μετά απο UI,telnet,ftp, κτλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 cli interface νομιζω δεν θα σε αφησει να μπεις αμα δεν πειραξεις το user.ini που γραφει απο που θα κανεις telnet(cli) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 cli interface νομιζω δεν θα σε αφησει να μπεις αμα δεν πειραξεις το user.ini που γραφει απο που θα κανεις telnet(cli) δεν ξέρω αν χρειάζεται. για το lan είναι ανοιχτό πάντως. αλλα και να ηθελα να δοκιμάσω δεν μπορώ γιατι δεν έχω κοντά μου το ρουτερ. σίγουρα όμως δεν χρειαζόμαστε το wizard πλέον το οποίο έχει μείνει και αρκετά πίσω απο θέμα ρυθμίσεων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα