petranthe Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Ρε παιδιά τι XEON και OPTERON λέτε ; Τι υπερβολές είναι αυτές; Γι ποιο λόγο; Για photoshop,after effects,illustrator,cinema 4d, zbrush κτλ ;
adtakhs Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) render machine για Cinema 4D, After Effects, premiere δεν θέλει ? Είναι πολύ μπροστά αυτοί από κάθε desktop CPU του 1000€ ! Και με την πρότασή μου δεν παίρνει έναν τέτοιο αλλά 2 στην ίδια τιμή αν θελήσει. Επίσης κατά την γνώμη μου η καλύτερη λύση είναι να πάει σε μητρική με QUAD socket , να βάλει τώρα 2X 6272 επεξεργαστές και στο μέλλον να maxάρει με άλλους δυο ! Ειδικά το CINEMA 4D είναι threadble τρομερά και τέτοια συστήματα σκοτώνουν οποιοδήποτε άλλη λύση μπορεί να σου φανεί σαν λογική ! Googlare λιγάκι και θα καταλάβεις τι λέω. Για κάρτα γραφικών μπορεί να κοιτάξει και για καμιά μεταχειρισμένη GTX580, αφού οι GTX6xx δεν κάνουν για αυτή την δουλειά, αν δεν θέλει να πάει σε quandro ! Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2013 από adtakhs
SwordWielder Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 render machine για Cinema 4D, After Effects, premiere δεν θέλει ? Είναι πολύ μπροστά αυτοί από κάθε desktop CPU του 1000€ ! Και με την πρότασή μου δεν παίρνει έναν τέτοιο αλλά 2 στην ίδια τιμή αν θελήσει. Επίσης κατά την γνώμη μου η καλύτερη λύση είναι να πάει σε μητρική με QUAD socket , να βάλει τώρα 2X 6272 επεξεργαστές και στο μέλλον να maxάρει με άλλους δυο ! Ειδικά το CINEMA 4D είναι threadble τρομερά και τέτοια συστήματα σκοτώνουν οποιοδήποτε άλλη λύση μπορεί να σου φανεί σαν λογική ! Googlare λιγάκι και θα καταλάβεις τι λέω. Για κάρτα γραφικών μπορεί να κοιτάξει και για καμιά μεταχειρισμένη GTX580, αφού οι GTX6xx δεν κάνουν για αυτή την δουλειά, αν δεν θέλει να πάει σε quandro ! Κοίτα η αλήθεια είναι ότι η πρόταση σου είναι αρκετά δελεαστική και όλα ονομαστικά και εμφανησιακά φαίνονται άψογα. Όσο κάνουμε συζήτηση googlάρω κιόλας μην ανησυχείς. Έχω ακούσει από πολλούς να λένε ότι τα ιδανικά μηχανήματα είναι οι διπλοί Xeon-opteron και τα λοιπά. Απλά επειδή δεν γνωρίζω και πολλά, όπως είπα και πριν, και μου είναι δύσκολο όπως καταλαβαίνεις να κάνω μια κίνηση χωρίς να είμαι ολίγον τι σίγουρος... Αναρωτιέμαι, γιατί να μην φτιάχνουν όλοι τέτοια μηχανήματα αφού πολλοί έχουν στόχο το multitasking και χρησιμοποιούν και τέτοια προγράμματα έστω και για hobby ? Δεν έχω δει πολλούς να μιλάνε για διπλούς cpu στο budget μου ακόμα και για αυτούς που ασχολούνται μ'αυτά που θέλω. (Για ξένα site μιλάω κυρίως) Επίσης, δεν μπορώ να βρω review για αυτό το κουτί που μου έβαλες ούτε συγκρίσεις με άλλα. Γενικά, αν θέλετε/μπορείτε πείτε και άλλοι την γνώμη σας. Αξίζει τον κόπο κάτι τέτοιο? Είναι οι opteron της ίδιας ποιότητας με τις μπουλντόζες? Ξέρω ότι είναι ευαίσθητα αυτά τα θέματα και ότι οι απόψεις μπορεί να διχάζουν άλλα ελπίζω να μπορεί να γίνει κουβέντα χωρίς ένταση. Είναι κάποια πράγματα που δεν μπορεί να τα βρει κάποιος με τρεις ώρες στο google.
adtakhs Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Ναι δεν μιλούσαν και πολλοί για dual socket στο budget σου γιατί πριν 1 χρόνο ο 6272 στην Ελλάδα κόστιζε 1000€ ο ένας ........ και αυτή την στιγμή κοστίζει ο 6386s κάπου στα 3000€ ο ένας .... Επίσης ο προηγούμενος κόστιζε 1600€ ο 6174 ο 12-πύρηνος.... που αυτή την στιγμή κοστίζει 970€ ... http://www.skroutz.gr/s/290175/AMD-Opteron-6174.html ο 6272 είναι δυο 8-πύρινοι με πυρήνα τύπου b/d και συνδεδεμένοι με HT = 16 πυρήνες ! Σε τέτοιου είδους εφαρμογές είναι μανούλες !! Ειδικά σε 4-P συστήματα απλά έσπερναν λόγω του ότι αυτές οι εφαρμογές είναι καθαρά multithread . Ποιότητα ? 100 φορές καλύτερη από οποιοδήποτε desktop cpu ... έχουν οι server. Το θέμα αυτή την στιγμή είναι πως τους βρίσκεις με 250€ τον κάθε ένα ! Τσάμπα πράμα κατά την γνώμη μου.
Razor333 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Τα λεφτα που δινεις ειναι λιγα για καποιο workstation και απο αυτα που γραφεις μαλλον θελεις ενα καλο desktop gaming pc που θα δουλευεις καποια συγκεκριμενα προγραμματα. Οποτε μια χαρα ειναι οι επιλογες σου.
SwordWielder Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Αυτά που κάνω είναι: Βλέπω ταινίες, πολυυυυ photoshop και επεξεργασία φωτογραφιών. Έχω ξεκινήσει να φτιάχνω βίντεο και 3d animation/modeling. Οπότε κάνω λίγο από όλα και σκοπεύω να πειραματιστώ και με άλλα πράγματα όπως unity 3d για games και ποιος ξέρει τι άλλο θα βρεθεί μπροστά μου. Είμαι φοιτητής καλών τεχνών. Δεν έχω δηλαδή κάποια standard ειδικότητα αλλά σκοπεύω να ακολουθήσω κάτι προς αυτές τις κατεύθυνσεις τελειώνοντας. Ξεκίνησα εδώ και κάποιο καιρό τέτοιου τύπου διεργασίες με video-3d, τις λατρεύω και θα τις συνεχίσω. Απλός μπορεί να μου έρθει και να ξεκινήσω κάνα game μια στο τόσο. Να τώρα π.χ. μου είπε ένας φίλος να παίξω το biosock. Ε μπορεί να του έριχνα καμιά ματιά... Άμα είναι όμως να υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε gtx και quadro τότε ας θυσιάσω την πολυτέλεια του "μια στο τόσο διασκέδαση με games" και ας πάρω μια καλή quadro χωρίς δεύτερη σκέψη. Mε ενδιαφέρει πολύ περισσότερο η δημιουργία και το να χρησιμοποιήσω το μηχάνημα και αργότερα. Γενικώς τα παιχνίδια που θα παίξω δεν θα είναι για να γλεντήσω γραφικά. Π.χ. πριν λίγο καιρό έπαιζα καμιά παρτίδα magic the gathering και ένα final fantasy με πολύ χαμηλές απαιτήσεις. Με λίγα λόγια δεν θα κλάψω άμα δεν μπορώ να παίξω κάποιο καινούργιο game αλλά αν υπάρχει κάποια μέση λύση θα ήταν ότι πρέπει. Μάλλον θα πάρω την σύνθεση που μου πρότεινε ο δεινόσαυρος. Απλά διστάζω λίγο στην gpu λόγο του ότι πάει και πακέτο με το psu κιόλας... Επίσης μπορώ να μαζέψω χρήματα για να πάρω μια gpu άνω των 200€. Υπολογίστε την έξω από το budget. Αν αρκεί όμως αυτή με τα 200 του δεινόσαυρου τότε μια χαρα...
XMorsX Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Να τώρα π.χ. μου είπε ένας φίλος να παίξω το biosock. Ε μπορεί να του έριχνα καμιά ματιά... Τι σου κανει ο Mikeus... Κατα τα αλλα το παιχνιδι ειναι κορυφαιο.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Τι εννοείς "πακέτο με το psu"? Το psu που σου έβαλα είναι εντελώς υπερβολικό από τη σκοπιά της ισχύος για τη σύνθεση που έκανα. Το εβαλα με γνώμονα την ποιότητά του και τα 7 χρόνια εγγύηση. Ξέρεις τι λέω? Άσε την quadro στην αρχή, μην την βάζεις καθόλου. Βάλε μια gtx 660 (περίπου 220 ευρώ) και βλέποντας και κάνοντας. Έτσι μένεις και στο μπάτζετ και τα κάνεις όλα. Αν τώρα δεις ότι δεν ικανοποιήσε, βλέπεις. 1
SwordWielder Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Α, οκ. Νόμιζα ότι το είχες βάλει ακριβώς με βάση και την κάρτα. Αφού τα πιο πολλά βατ αυτή τα τρώει συνήθως. Ωραία θα ήταν να ταίριαζε η quadro σε sli με μια gtx. Anyway θα πάρω την 660 και είμαι οκ.
SwordWielder Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις προτάσεις σας. Αυτήν εδώ θα παρω για την ακρίβεια http://www.skroutz.gr/s/2656479/EVGA-GeForce-GTX660-3GB-Superclocked.html Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις προτάσεις σας. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις προτάσεις σας.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δεν ανοίγει αλλά κάτι 3gb superclocked είδα και δεν μου άρεσε. Για πες τιμή... EDIT: Tην βρήκα, εντάξει δεν είναι πανάκριβη αλλά καλύτερα αυτή: http://www.skroutz.gr/s/2276515/PNY-GeForce-GTX660-Ti-2GB.html αν ανέβεις στα 250 για την άλλη. 1
arianos16 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Η quadro καμιά σχέση όμως με αυτά τα πράματα.
SwordWielder Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Ωραία άμα η quadro και η 660 που μου πρότεινε ο δεινόσαυρος είναι της ίδιας "δύναμης" η κάθε μια στην κατηγορία της, τότε απλά κάνω κορόνα-γράμματα και όποια κάτσει παραγγέλνω γιατί είμαι αρκετά αναποφάσιστος σε κάτι τέτοια. really
arianos16 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Ωραία άμα η quadro και η 660 που μου πρότεινε ο δεινόσαυρος είναι της ίδιας "δύναμης" η κάθε μια στην κατηγορία της, τότε απλά κάνω κορόνα-γράμματα και όποια κάτσει παραγγέλνω γιατί είμαι αρκετά αναποφάσιστος σε κάτι τέτοια. really πάνε για την 660 να παίζεις και κανά παιχνιδάκι αξιοπρεπώς 1
MoviemakerGr Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Φυσικά 660.. από τότε που ξεκλειδώνουν στις adobe σουίτες δεν υπάρχουν οι quadro σε αυτά τα χρήματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα