Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά....

Χρειάζομαι να συνδέομαι σε έναν υπολογιστή για να κάνω δουλειές... Ο υπολογιστής είναι server και δεν σβήνει ποτέ, αλλά θέλω να έχω τη δυνατότητα να μπορώ να τον "ξυπνήσω".

Από το ψάξιμο που έκανα, κατέληξα στα LogMeIn, RealVNC, Radmin, TightVNC και OnlineVNC.

Τώρα να μην σας πω για ασφάλεια, το θεωρώ στοιχειώδες στον βαθμό που γίνεται όταν μιλάμε για απομακρυσμένη σύνδεση... Από θέμα δυνατοτήτων, ευχρηστίας, τιμής, και της δυνατότητας του "ξυπνήματος" που σας ανέφερα στην αρχή, ποιο θα μου προτείνατε?

Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σας...

Δημοσ.

Ναι, σωστά... Μπαίνει σε αυτήν την κατάσταση που λέει ότι "press alt+ctrl+del to..." οπότε σε αυτήν την φάση, νομίζω πως ότι πρόγραμμα και να χρησιμοποιώ δε θα τρέχει. Μάλλον δεν "κοιμάται", απλά κάνει log off??? Δεν ξέρω πώς λέγεται αυτή η φάση, αλλά όλα τα windows server, αν θυμάμαι καλά, αυτό κάνουν.... Οπότε, θα πρέπει το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσουμε, να μπορεί πρώτα να επαναφέρει τον υπολογιστή από αυτήν την κατάσταση...

Δημοσ.

Το TeamViewer πάντως έχει αυτή τη δυνατότητα, να "ξυπνάει" τον υπολογιστή από την κατάσταση log off, με το Ctrl+Alt+Delete (το ξέρω εξ ιδίας πείρας, μια και συνδέομαι σε υπολογιστή που τρέχει Windows Server 2003). Τα άλλα προγράμματα δεν τα έχω δοκιμάσει.

• Like 1
Δημοσ.

Το native remote desktop των Windows δεν βολευει?

Αυτο θα ρωταγα και εγω.

Εφοσον οι εφαρμογες αυτες δεν παρεχουν ασφαλεια τυπου VPN, τι να βαλεις 3rd party εφαρμογη, τι να εχεις remote desktop, ειναι ενα και το αυτο.

Το μονο πιο ασφαλες ειναι ενας SSH server για Windows οπως o FreeSSHd, που ομως θα σου δινει προσβαση σε command line, και οχι σε παραθυρικο περιβαλλον.

• Like 1
Δημοσ.

Το TeamViewer πάντως έχει αυτή τη δυνατότητα, να "ξυπνάει" τον υπολογιστή από την κατάσταση log off, με το Ctrl+Alt+Delete (το ξέρω εξ ιδίας πείρας, μια και συνδέομαι σε υπολογιστή που τρέχει Windows Server 2003). Τα άλλα προγράμματα δεν τα έχω δοκιμάσει.

και το logmein που χρησιμοποιω καιρο πρεπει να το κανει αυτο.

Επιβεβαιώνω και τους δυο συμφορουμίτες παραπάνω.

'Ισως οι τρίτες εφαρμογές εξυπηρετούν τον ts περισσότερο λόγω των πρόσθετων λειτουργιών/διευκολύνσεων.

• Like 1
Δημοσ.

υπο προυποθεσεις, το logmein μπορει να "ανοιξει" ακομα και κλειστο υπολογιστη. σε τοπικο δικτυο το εχω κανει. σε απομακρυσμενο υπολογιστη δεν το εχω καταφερει ακομα. παρολο που εχω κανει οτι χρειαζεται.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

σε τοπικο δικτυο το εχω κανει. σε απομακρυσμενο υπολογιστη δεν το εχω καταφερει ακομα. παρολο που εχω κανει οτι χρειαζεται.

Φανταζομαι πως δεν ειναι προβλημα του Logmein το συγκεκριμενο. Το magic packet εχει αρκετες ιδιαιτεροτητες οταν δεν μιλαμε για τοπικα δικτυα. Τουλαχιστον αυτο το συμπερασμα εχω βγαλει. Το εχω καταφερει ελαχιστες φορες σε διαφορετικα συστηματα, ενω συνηθως αρνειται να λειτουργησει παρολου που το βλεπω να ερχεται στο gateway του απομακρυσμενου δικτυου. Εχω σταματησει να το ψαχνω :P

/offtopic over

• Like 1
Δημοσ.

Στο 192.168.1.255 δεν πρεπει να παει το magic packet, στη MAC του PC και UDP port το 7 ή το 9?

Βασικα ουτε εγω τα εχω καταφερει να κανω αυτο το πραγμα να παιξει... :P

• Moderators
Δημοσ.

Στην 9 παιζει (..επρεπε να το ψαξω για να το θυμηθω) και θελει τη mac του pc που θα ξυπνησει. Το router αναλαμβανει την προωθηση. Δεν ασχολουμαι ξανα μαζι του :P

/ξαναματα sorry για το offtopic 

• Like 2
Δημοσ.

Logmein και από μένα αν είναι σε διαφορετικό δίκτυο οι δύο υπολογιστές και το native αν είναι στο ίδιο.

• Like 1
Δημοσ.

και το logmein που χρησιμοποιω καιρο πρεπει να το κανει αυτο.

Αυτο θα ρωταγα και εγω.

Εφοσον οι εφαρμογες αυτες δεν παρεχουν ασφαλεια τυπου VPN, τι να βαλεις 3rd party εφαρμογη, τι να εχεις remote desktop, ειναι ενα και το αυτο.

Το μονο πιο ασφαλες ειναι ενας SSH server για Windows οπως o FreeSSHd, που ομως θα σου δινει προσβαση σε command line, και οχι σε παραθυρικο περιβαλλον.

Επιβεβαιώνω και τους δυο συμφορουμίτες παραπάνω.

'Ισως οι τρίτες εφαρμογές εξυπηρετούν τον ts περισσότερο λόγω των πρόσθετων λειτουργιών/διευκολύνσεων.

Όχι παιδιά, απλά νομίζω πως το native remote desktop των Windows χρειάζεται static ip, τουλάχιστον πριν πολλά-πολλά χρόνια που το δούλευα.

υπο προυποθεσεις, το logmein μπορει να "ανοιξει" ακομα και κλειστο υπολογιστη. σε τοπικο δικτυο το εχω κανει. σε απομακρυσμενο υπολογιστη δεν το εχω καταφερει ακομα. παρολο που εχω κανει οτι χρειαζεται.

Φανταζομαι πως δεν ειναι προβλημα του Logmein το συγκεκριμενο. Το magic packet εχει αρκετες ιδιαιτεροτητες οταν δεν μιλαμε για τοπικα δικτυα. Τουλαχιστον αυτο το συμπερασμα εχω βγαλει. Το εχω καταφερει ελαχιστες φορες σε διαφορετικα συστηματα, ενω συνηθως αρνειται να λειτουργησει παρολου που το βλεπω να ερχεται στο gateway του απομακρυσμενου δικτυου. Εχω σταματησει να το ψαχνω :P

/offtopic over

Logmein και από μένα αν είναι σε διαφορετικό δίκτυο οι δύο υπολογιστές και το native αν είναι στο ίδιο.

Λοιπόν, καταρχήν σας υπερευχαριστώ όλους!!! Έβαλα το logmein. Πολύ καλό, κάνει αυτό που ζήτησα από την αρχή, οπότε όλα είναι εντάξει. Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια και τον χρόνο σας... :)

Δημοσ.

Όχι παιδιά, απλά νομίζω πως το native remote desktop των Windows χρειάζεται static ip, τουλάχιστον πριν πολλά-πολλά χρόνια που το δούλευα.

Ισχύει αλλά αν είναι αυτός ο λόγος που δε σε εξυπηρετεί μπορείς να το παρακάμψεις πάρα πολύ εύκολα με κάποια υπηρεσία dynamic dns.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...