Προς το περιεχόμενο

AMD Phenom II X4 B50 overclock

baspax1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδια! εχω εναν AMD Phenom II X4 B50 τον οποίο σκεφτομαι να τον ανεβάσω λιγο απλά εχω στοκ ψυκτρα και μια ASUS M5A78L LE http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522927

θα ήθελα να ξέρω περιπου με τι τάσεις να αρχιζα και τι να πείραζα σε πρωτη φαση και σε τι χρονισμους περιπου θα ηταν καλο να σταματησω μιας που εχω στοκ ψυκτρα..

και γενικα αν ανεβαίνει ο συγκεκριμένος επεξεργαστής με αυτη την μητρικη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανονικα με στοκ ψυχτρα δεν κανουμε ουτε ξεκλειδωμα των πυρηνων, οπως εχεις κανει εσυ. Δωσε καμια 30-40 ευρω να παρεις μια καλη ψυχτρα και μετα το συζηταμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@SharkGamer007, αν θυμαμαι ηθελες να παρεις νεα καρτα γραφικων και ρωτσουσες αν το LC-Power 650W την σηκωνει,.... και σου ειχα απαντησει οτι (επειδη το εχω και εγω) την σηκωνει. Τι εγινε πηρες, ή στα πηρε η εφορια?

Και συμφωνω για την Cooler Master Hyper 212 EVO οτι ειναι πολυ καλη ψυκτρα (και απο αποψη αποδοσης, αλλα και ποιοτητας κατασκευης). Επισης η Xigmatec Gaia SD1283 ειναι λιγο φθηνοτερη αλλα εξισου καλη.

Και οι δυο ψυκτρες εχουν μεσα τα απαραιτητα εξαρτηματα για να βαλεις και δευτερο ανεμιστηρα, ωστε να κανεις push-pull. Φυσικα τον δευτερο ανεμιστηρα θα πρεπει να τον αγορασεις.

Γνωμη μου οτι ως δευτερο ανεμιστηρα καλο ειναι να βαλεις τον Arctic F12 PWM, ο οποιος εχει 74CFM ροη αερα, χαμηλες στροφες (1350rpm), 6 χρονια εγγυηση, και τελος ειδικο βυσμα το οποιο λειτουργει ως Y-cable για να συνδεσεις τον ανεμιστηρα της ψυκτρας και στη συνεχεια βαζεις το βυσμα στην PWM υποδοχη της μητρικης. Ετσι στην ιδια PWM της μητρικης εχεις συνδεδεμενους και τους δυο ανεμιστηρες (Arctic F12 PWM και ανεμιστηρας της ψυκτρας) και εισαι ok.

Ομως θα βλεπεις τις στροφες μονο του ανεμιστηρα της ψυκτρας. Εκτος αν εχεις πανω στην μητρικη μια αλλη ελευθερη υποδοχη για fan (3-pin ή PWM), οποτε συνδεεις το μονο κιτρινο καλωδιο του Arctic F12 PWM στην ελευθερη fan υποδοχη της μητρικης. Με αυτον τον τροπο θα βλεπεις και τις στροφες του Arctic F12 PWM. Ομως αυτο ειναι προαιρετικο και δεν χρειαζεται να το κανεις αν δεν υπαρχει  ελευθερη fan υποδοχη στη μητρικη.

Επεξ/σία από duffyduck

Οχι τελικά μαζεύω περισσότερα για να πάω για κάτι καλύτερο και δυνατότερο !!!

Θα ανεβάσω τον επεξεργαστή στα 3.8 GHz μάλλον και θα πάρω καλύτερο τροφοδοτικό βεβαιά ;)

Παιδιά όταν ψάχνω για ψύκτρα κοιτώ απευθείας εδώ :

http://www.frostytech.com/

Έχω κάνει μέχρι στιγμής 3 αγορές ψύκτρας και είμαι ευχαριστημένος και από τις 3! Είναι αξιόπιστο site (μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο) και δυστυχώς στο Ελλάντα δεν φέρνουν όλα τα καλά κομμάτια :( 

baspax1 καλό θα είναι να μην κάνεις τίποτα με stock ψύκτρα για να μην κλάψεις  κανένα hardware μέρες που περνάμε! Αν κάτσεις και παρατηρήσεις τις θερμοκρασίες που παίζουν από το unlock και το overclocking με stock ψύκτρα και το συγκρίνεις με after market σύστημα ψύξης είναι η μέρα με την νύχτα. Eκτός αυτού μειώνετε και ο χρόνος λειτουργίας του hardware.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...