doctorkostis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Ενδιαφερον thread. Ως υπερμαχος της δυτικης ιατρικης (προφανως) δεν εχω διαθεση να μπω σε αντιπαραθεση. Εχω να πω μονο οτι με τη βοηθεια της δυτικης ιατρικης και των φαρμακων εχει φτασει το προσδοκιμο ζωης στα 80 χρονια. Χωρις αυτα, ηταν γυρω στα 40 χρονια. Και οι πνευμονιες σκοτωναν περιπου τους μισους ασθενεις. Καταλαβαινω το προβλημα της υπερβολικης χορηγησης φαρμακων, οπως και τη δυσκολια εξευρεσης ενος αξιοπιστου γιατρου μεσα στο μπαχαλο που λεγεται ΕΣΥ. Η αφοριστικη αποψη ομως οτι παιρνω φαρμακα μονο οταν κινδυνευει η ζωη μου γιατι ετσι και αλλιως ειναι δηλητηρια, δε με βρισκει συμφωνο. 3
Teisos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Καλά έκανε και το άνοιξε το θέμα· οι γιατροί ( όπως και πολλοί άλλοι κλάδοι φυσικά) έχουν δώσει δικαίωμα αμφισβήτησης. Deal with it Sent from my iPhone using Insomnia 1
doctorkostis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δε νομιζω οτι ειναι οι γιατροι το προβλημα. Εννοειται οτι υπαρχει δικαιολογημενη αμφισβητηση. Προσωπικα δε με ενοχλει καθολου, ο ασθενής ψαχνει το γιατρο του και οχι αντιστροφα. Οποτε, i deal with it. Το θεμα παει περισσοτερο προς φυση vs συγχρονη ιατρικη, εκει διαφωνω. Αλλα ελευθερια εχουμε, οποτε ευκαλυπτος, vicks και αγιος ο θεος. 2
slygeo87 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Εντάξει, δε λέμε να θεραπεύσουμε τον καρκίνο με αλατόνερο. Πάρε για παράδειγμα τη χορήγηση αντιβίωσης για ένα απλό κρυολόγημα. Συχνό φαινομενο νομίζω.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Υπάρχουν ασθένειες που πρέπει να λάβεις συγκεκριμένη θεραπεία εντός 10ημέρου, αλλιώς σου δημιουργούνται συγκεκριμένα προβλήματα μακροπρόθεσμα, τα οποία σε κατατάσσουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Η ασθένεια στην οποία αναφέρομαι ξεκινά με υψηλό πυρετό, ο οποίος πέφτει μόνος του ύστερα από 15-20 μέρες. Αν όμως πέσει μόνος του χωρίς τη θεραπεία, έχεις καλές πιθανότητες για αυτό που είπα πριν. Παθών και ευτυχώς έλαβα τη θεραπεία μέσα στο 10ήμερο.
johnbond Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Ούτε εγώ, ούτε εσύ έχουμε την εξειδικευμένη γνώση η οποία απαιτείται, για να ορίσουμε το «απαραίτητο» σε θέματα υγείας. Εφόσον δεν είμαστε γιατροί, δεν τίθεται ζήτημα σύμπνοιας ή διάστασης απόψεων επί αυτού. Πρόκειται περί πραγματικότητας. Το ότι κάποιοι τη δέχονται και κάποιοι όχι, είναι άλλο ζήτημα... Θα σου απαντήσω μόνο σε αυτό γιατί είναι βασικό. Το αν το φάρμακο είναι απραίτητο μπορείς να ρωτήσεις τον ίδιο το γιατρό που στο δίνει. Οι περισσότεροι θα σου πουν την αλήθεια. Πολλές φορές δίνουν τα φάρμακα απο συνήθεια,είτε επειδή τα ζητάει ο κόσμος,είτε γιατί κάποιοι αν δεν γίνουν καλά γρήγορα θα κατηγορούν το γιατρό είτε γιατί κάποιοι δεν θέλουν να πονέσουν/ιδρώσουν/ταλαιπωρηθούν καθόλου είτε για άλλους πολλούς λόγους. Έτσι που έχει καταντήσει το σύστημα υγείας ο πολύς κόσμος θεωρεί καλό γιατρό όποιον δίνει πολλά φάρμακα. Επομένως αν ρωτήσεις το γιατρό το φάρμακο είναι απαραίτητο για να γίνω καλα;Χωρίς το φάρμακο υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την υγεία μου; Θα έχεις μια απάντηση.
deesnider Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Το αν το φάρμακο είναι απαραίτητο μπορείς να ρωτήσεις τον ίδιο το γιατρό που στο δίνει. Οι περισσότεροι θα σου πουν την αλήθεια. Στην περίπτωση δηλαδή που ο t.s. έθετε στο γιατρό που του είπε να πάρει κορτιζόνη, το συγκεκριμένο ερώτημα, η πιθανότερη απάντηση που θα εισέπραττε, θα ήταν: «Όχι φυσικά! Σου λέω να την πάρεις, διότι δεν ξέρω τι μου γίνεται/θα κερδίσω ταξιδάκι» ή κάτι παρεμφερές; Πολλές φορές δίνουν τα φάρμακα απο συνήθεια,είτε επειδή τα ζητάει ο κόσμος,είτε γιατί κάποιοι αν δεν γίνουν καλά γρήγορα θα κατηγορούν το γιατρό είτε γιατί κάποιοι δεν θέλουν να πονέσουν/ιδρώσουν/ταλαιπωρηθούν καθόλου είτε για άλλους πολλούς λόγους. Δεδομένης τής ισχύος των τονισμένων, θα έπρεπε λογικά να τα βάζουμε πρώτα με τους ασθενείς. Ο γιατρός θα είχε ευθύνη, μόνο στην περίπτωση που υποχωρούσε στις απαιτήσεις τού ασθενούς και του έγραφε ένα φάρμακο, το οποίο ήταν εν γνώσει του ακατάλληλο, ή και επικίνδυνο για την περίπτωσή του. Αυτό που, αντιθέτως, είδα εγώ ως κυρίαρχο σχολιασμό εδώ μέσα, συνοψίζεται στο ...τσουβαλιαστικό: «Φταίνε οι γιατροί, διότι γράφουν φάρμακα χωρίς λόγο, γράφουν φάρμακα τα οποία γνωρίζουν ότι είναι επικίνδυνα, διότι τα παίρνουν από τις φαρμακοβιομηχανίες». Όσο - ειδικά - για το «από συνήθεια»...αποδεικνύεται κάπως, ή είναι κι αυτό προσωπική εκτίμηση; Έτσι που έχει καταντήσει το σύστημα υγείας ο πολύς κόσμος θεωρεί καλό γιατρό όποιον δίνει πολλά φάρμακα. Έτσι όπως έχει καταντήσει η οικονομική κατάσταση των περισσότερων Ελλήνων, το λογικότερο που θα περίμενε κανείς, θα ήταν το ακριβώς αντίθετο: «Λιγότερα φάρμακα = Λιγότερα λεφτά για να τα αγοράσεις»... Επομένως αν ρωτήσεις το γιατρό το φάρμακο είναι απαραίτητο για να γίνω καλα;Χωρίς το φάρμακο υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την υγεία μου; Θα έχεις μια απάντηση. Ρισκάρω να μαντέψω, ότι θεωρείς σχεδόν δεδομένη την αρνητική απάντηση...οπότε οδηγούμαστε ξανά, στην περίπτωση τού γιατρού που παραδέχεται ευθέως ότι: - προτείνει φάρμακα που δε χρειάζονται - προτείνει φάρμακα, διότι έχει ίδιον όφελος Δεν ξέρω πόσο πιθανό σου φαίνεται, αλλά σ' εμένα φαντάζει τελείως απίθανο, εκτός κι αν ο άνθρωπος είναι ηλίθιος, ή ψάχνεται για το πως θα φάει καταγγελία... 1
johnbond Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Εντάξει παραδίνομαι!!!! Ειδικά τώρα που είδα το αβατάρ σου!!
deesnider Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Εντάξει παραδίνομαι!!!! Δεν προσπαθώ να σε αναγκάσω να παραδοθείς! Στα σοβαρά τα λέω, όσα λέω. Ειδικά τώρα που είδα το αβατάρ σου!! Το άβαταρ, άλλαξε μόλις σήμερα, μαζί με την υπογραφή, προς τιμήν ενός - κατά την ταπεινή μου άποψη - πραγματικά σπουδαίου Έλληνα καλλιτέχνη... 2
brickoman Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Το άβαταρ, άλλαξε μόλις σήμερα, μαζί με την υπογραφή, προς τιμήν ενός - κατά την ταπεινή μου άποψη - πραγματικά σπουδαίου Έλληνα καλλιτέχνη... Τί έγινε; Πέθανε;
Cossutius. Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Φτου φτου σκόρδο μωρέ τον άνθρωπο. Μια χαρά ειναι και τα χώνει εκεί που πρέπει κάθε μέρα
brickoman Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Φτου φτου σκόρδο μωρέ τον άνθρωπο. Μια χαρά ειναι και τα χώνει εκεί που πρέπει κάθε μέρα Α, έλεγα κι εγώ!
deesnider Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Τί έγινε; Πέθανε; «Προς τιμήν» είπα, ρε τρελοκομείο! Δεν είπα «Εις μνήμην»!... 1
tritonas00 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Εγραψε το avatar. Α ρε Αρτεμη.. Πολυ νοημα ...μιλαμε για πολυ νοημα !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα