Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τι γράφεις; Δύο στους δύο γιατρούς για το ίδιο πρόβλημα, σου πρότειναν την ίδια αντιμετώπιση, οπότε εσύ έβγαλες το συμπέρασμα ότι ...έχουν άδικο. Αν δηλαδή έπαιρνες την ίδια απάντηση από ...πενήντα γιατρούς, το συμπέρασμά σου θα εξελισσόταν σε κάτι παραπάνω από βεβαιότητα...

Άσε μας ρε φίλε και σύ..

Οι γιατροί όλοι ξέρουμε οτι το παρακάνουν με τα φάρμακα.

Τα οποία έχουν τρομερές παρενέργειες.Ακόμη και τα πιο απλά,ακόμη και τα depon που ο κόσμος τα παίρνει σα καραμέλες.

Ο καλός γιατρός δίνει το φάρμακο μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Εγώ πχ,είχα πάθει θλάση και μου έγραψε αντιφλεγμονώδη,τα οποία ως γνωστόν είναι επικίνδυνα για το συκώτι.

Εγώ δεν τα πήρα και έγινα μια χαρά.Λες και δεν ξέρει η φύση.

Επομένως φάρμακα μόνο οταν είναι απαραίτητα.

Όσο για τους γιατρούς που τα μοιράζουν σα χαπάκια,υπάρχουν αυτοί που το κάνουν απλά για να σε ξεφορτωθούν αλλά υπάρχουν κα αυτοί που κερδίζουν ταξιδάκια.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άσε μας ρε φίλε και σύ..

Τα οποία έχουν τρομερές παρενέργειες.Ακόμη και τα πιο απλά,ακόμη και τα depon που ο κόσμος τα παίρνει σα καραμέλες.

Εγώ πχ,είχα πάθει θλάση και μου έγραψε αντιφλεγμονώδη,τα οποία ως γνωστόν είναι επικίνδυνα για το συκώτι.

Όσο για τους γιατρούς που τα μοιράζουν σα χαπάκια,υπάρχουν αυτοί που το κάνουν απλά για να σε ξεφορτωθούν αλλά υπάρχουν κα αυτοί που κερδίζουν ταξιδάκια.

Κατ' αρχάς, τα «άσε μας ρε φίλε» και το σχετικό υφάκι, εκεί που σε παίρνει! Όχι ότι μου είναι δύσκολο να σε γράψω εκεί που δεν πιάνει μελάνι, απλά σου το λέω για να μην πληκτρολογείς άδικα...

...από 'κει και πέρα:

1) Αν άνοιγες τα ματάκια σου καμιά φορά πριν γράψεις ό,τι σου κατέβει, θα έβλεπες ότι πρώτος εγώ είπα ότι δεν αποκλείεται να μην υπήρχε λόγος για κορτιζόνη, στο πρώτο μου κιόλας post.

2) Αυτά που «ξέρετε όλοι» - αφήνουμε το «από που τα ξέρετε» και βάσει ποιών πηγών τα θεωρείτε κανόνα... - να τα χαίρεστε!

3) Ευχαριστώ για την καινούργια γνώση, ότι τα φάρμακα έχουν παρενέργειες (το «τρομερές» παραμένει ασχολίαστο...)! Παρενέργειες όμως, δεν έχουν πάντα. Γι' αυτό και, πριν προταθεί να χορηγηθούν, γίνεται εξέταση του ασθενούς: Για να διαπιστωθεί αν ο οργανισμός του είναι ευπαθής σε κάποιο συστατικό τους (δεν είναι όλοι ίδιοι, ξέρεις...) Άσε το άλλο, το ...εντελώς καινούργιο: Μέσα στη συσκευασία τους, όλα τα φάρμακα, έχουν ένα ...χαρτάκι! Το έχεις υπ' όψιν σου, ή μπα; Το έχεις διαβάσει ποτέ; Μήπως - λέω μήπως - και είχες πάρει χαμπάρι ότι οι πιθανές παρενέργειές τους προβλέπονται και αναφέρονται μία προς μία. Μήπως ακόμα, είχες αντιληφθεί ότι υπάρχει κι ένα ολόκληρο κατεβατό που λέγεται «αντενδείξεις», προκειμένου να τα αποφύγεις αν συντρέχουν συγκεκριμένες συνθήκες, αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο ιστορικό παθήσεων, αν είσαι αλλεργικός, αν...αν...αν...

4) «Ο καλός γιατρός δίνει το φάρμακο μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο». Ναι, ε; Εσύ προφανώς, είσαι αυτός που θα αξιολογήσει το ποιος γιατρός είναι «καλός» και ποιος όχι, καθώς και αυτός που θα ...αποφασίσει αν ένα φάρμακο είναι ή όχι απαραίτητο κατά περίπτωση. Πως δεν το σκέφτηκα; Κατέβα μια στιγμή απ' το καλάμι σου, διότι μπορεί να πέσεις και να χτυπήσεις...

5) Η απόφασή σου να μην πάρεις τα φάρμακα που σου είπε ο γιατρός σου, είναι δική σου δουλειά. Το γεγονός δε ότι «έγινες μια χαρά», δε λέει απολύτως τίποτα! Απλώς διότι, δεν είσαι σε θέση να ξέρεις το πόσο ταχύτερα πιθανώς θα θεραπευόσουν αν τα έπαιρνες, ούτε και αν ρίσκαρες κάτι με την απόφασή σου να μην τα πάρεις. Το «αντιφλεγμονώδες» παρεμπιπτόντως, είναι σύνθετη λέξη. Την ερμηνεία του πρώτου συνθετικού της, του ...«αντί», ελπίζω ότι την κατανοείς. Για 'ξηγήσου όμως και μια επεξεργασία στο δεύτερο συνθετικό, μέσα στο μυαλό σου, μπας και πάρεις χαμπάρι τι είναι η φλεγμονή - αυτό που καλείται να «πολεμήσει» το συγκεκριμένο φάρμακο - και τι συνέπειες μπορεί να υπάρξουν αν τη γράψεις στα τέτοια σου, επειδή ...ξέρει η φύση! Φυσικά, είναι πιθανόν να μη συμβεί και τίποτα, αλλά το ότι εσύ νιώθεις ...αμάσητος, δε σημαίνει ότι πρέπει όλοι ν' ακολουθούν τη τρέλα σου. Το κεφάλι σου, δικό σου είναι, να κι αν τραβήξεις κουτουλιά στον τοίχο και το σπάσεις, να κι αν δεν! Για των άλλων τα κεφάλια όμως, κράτα και καμιά πισινή ...παντογνώστη μου εσύ!

6) Αμέτρητα ακόμα είδη φαρμάκων, μπορεί να είναι επιβαρυντικά για κάποια όργανα του ανθρώπου. Υπό συνθήκες όμως! Μπορεί να χρειαστεί κάποιος τη χορήγηση ενός φαρμάκου, χωρίς το οποίο μάλλον θα ...πεθάνει, τού οποίου η λήψη όμως, πιθανόν να δημιουργήσει ένα εύκολα αντιμετωπίσιμο πρόβλημα κάπου αλλού. Εσύ λοιπόν, όντας στη θέση αυτού του κάποιου, ρισκάρεις και δεν το παίρνεις, προκειμένου να μην επιβαρύνεις π.χ. το στομάχι σου. Μαγκιά σου! Πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι το ...τρανό σου παράδειγμα, πιστεύεις; Καλά, πίστευε...

7) «Υπάρχουν αυτοί που το κάνουν απλά για να σε ξεφορτωθούν αλλά υπάρχουν και αυτοί που κερδίζουν ταξιδάκια»...

...΄Εεεεελα! Δεν το ξέραμε ότι υπάρχουν και τέτοιοι γιατροί! Εσύ φυσικά, είσαι σίγουρος για το ότι υπάρχουν μόνο τέτοιοι και ότι κάθε φορά που κάποιος γιατρός προτείνει ένα φάρμακο, το κάνει αποκλειστικά για λόγους συμφέροντος...οι «σοβαροί» κανόνες που έλεγα πριν! Ούτε για γιαούρτωμα...

Σορρυ για τη παρέμβαση, αλλά όσο δίκιο έχεις βάση της λογικής deesnider, ο φίλος μας, μάλλον έχει σταθεί άτυχος στη δεδομένη φάση. Επειδή είχα και εγω κάτι τράβαλα με το αυτί παλαιότερα, η λύση που μου πρότειναν (χωρις εξέταση φυσικά) ήταν η κορτιζόνη :P )

Επειδή τη ψιλιάστηκα τη φάση, πήγα σε άλλον και ακολούθησα θεραπεία με αντιβίωση κτλ κτλ.

Εν πάση περιπτώση το αυτί έγινε περδίκι.

Υπάρχει η πιθανότητα, να ηθελαν να τον "ξεπεταξουν" τον φίλο (ειδικά αν πήγε σε κανα ΙΚΑ).

Δε μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για την κάθε «δεδομένη φάση» αρχηγέ! Ούτε εγώ ήμουν εκεί, ούτε κι εσύ...

ούτε είναι δεδομένο ότι το πρόβλημα που αντιμετώπισες εσύ, ή εγώ, είναι το ίδιο μ' εκείνο που αντιμετώπισε κάποιος άλλος. Μπορεί απλά να είχαν παρεμφερή συμπτώματα. Δε σημαίνει ότι έχρηζαν και τής ίδιας ακριβώς αντιμετώπισης. Μπορεί ο άλλος να «πεθαίνει» από τους πόνους και η χορήγηση κορτιζόνης να κριθεί αναγκαία. Δεν είναι δα και ...δηλητήριο! Γι' αυτό και τα σχόλια μας, οφείλουν να έχουν βάση τη λογική και μόνο.

Παρεμπιπτόντως, ούτε η αντιβίωση είναι ...light αντιμετώπιση και οι «σοβαροί» γιατροί δεν τη χορηγούν με το παραμικρό. Αν πρέπει όμως;

Στο ίδιο καταλήγουμε: «Υπάρχει η πιθανότητα», ακριβώς όπως το λες. Άλλο όμως είναι η πιθανότητα κι άλλο η ...βεβαιότητα και το «τσουβάλιασμα»...

• Like 7
Δημοσ.

Μία απορία μου είναι γιατί ορισμένοι κατ'εξακολούθηση ζητάνε ιατρικές συμβουλές εδώ.

Καλά...δε διαβάζεις πριν ποστάρεις; Τι απορία είναι αυτή πάλι; Αφού έχει απαντηθεί: Διότι:

1) οι γιατροί γράφουν φάρμακα για να κερδίσουν ταξίδια

2) η ...φύση - που «ξέρει», ας μη λέμε τα ίδια όλη την ώρα... - δεν έχει ακόμα δικό της φόρουμ, οπότε...

...κουτσοί, στραβοί στο insomnia!

• Like 4
Δημοσ.

Καλά...δε διαβάζεις πριν ποστάρεις; Τι απορία είναι αυτή πάλι; Αφού έχει απαντηθεί: Διότι:

1) οι γιατροί γράφουν φάρμακα για να κερδίσουν ταξίδια

2) η ...φύση - που «ξέρει», ας μη λέμε τα ίδια όλη την ώρα... - δεν έχει ακόμα δικό της φόρουμ, οπότε...

...κουτσοί, στραβοί στο insomnia!

Δλδ εστω το 1 πιστευεις πως ειναι μυθος;

• Like 1
Δημοσ.

...από 'κει και πέρα:

Κατ'αρχάς ευχαριστώ που έκατσες και έγραψες τόση ώρα για να μου απαντήσεις.

Αντιλαμβάνομαι οτι συμφωνούμε στο να δίνονται φάρμακα όταν είναι απαραίτητο αλλά δεν ξέρω αν συμφωνούμε στο τι εννούμε απαραίτητο.

Εγώ απαραίτητα τα θεωρώ μόνο στην περίπτωση που θα κινδυνέψει η ζωή του ασθενή αν δεν τα λάβει ή θα υπάρχει κίνδυνος σοβαρής επιπλοκής της ασθένειας του.

Το να παίρνεις πχ αντιπυρετικό επειδή δεν αντέχεις τον πυρετό ή τον πονοκέφαλο βάζοντας την υγεία σου σε κίνδυνο το θεωρώ μέγιστη βλακεία.

Ή αντιβίωση για ακμή στο πρόσωπο κτλ κτλ.

Ακόμη και το θέμα της ταχύτητας ανάρωσης που έθιξες δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό όσο το να γίνει σωστά η ανάρωση.Στην περίπτωση της θλάσης μου ποιός εγγυάται οτι αν ανάρωνα στο μισό χρόνο θα είχα αναρώσει το ίδιο καλά; Επίσης μπορείς να μου εξηγήσεις για ποιό λόγο η ίδια η φύση μου έδωσε τη φλεγμονή , αν είναι τόσο άχρηστη που πρέπει να τη διώξουμε πάση θυσία;

Εμπιστεύτηκα τον κατασκευαστή και όχι το συνεργείο!

ps.Οι ερωτήσεις μου τίθονται προς προβληματισμόν σου και μόνο.

Οι απόψεις σου έγιναν αντιληπτές και είναι σεβαστές, και γνωστές οπότε νομίζω οτι η συζήτηση δεν χρειάζεται να συνεχιστεί αφού αντιλαμβάνομαι τι θα μου απαντήσεις αν ειναι στον ίδιο τόνο με τα προηγούμενα..

Δημοσ.

Μία απορία μου είναι γιατί ορισμένοι κατ'εξακολούθηση ζητάνε ιατρικές συμβουλές εδώ.

Προς αναζήτηση ατόμων με παρόμοιες εμπειρίες, ώστε να δεχτούν συμβουλές. Κακά τα ψέματα, όποιος πιστεύει ότι "πήγαινε σε ένα γιατρό και ότι σου πει είναι η μόνη σωστή λύση", ευτυχώς (!) δεν πρέπει να έχει χρειαστεί και πολύ τη βοήθεια κάποιου γιατρού.

Δημοσ.

Άσε μας ρε φίλε και σύ..

Τα φάρμακα αυτά είναι επικίνδυνα σε συχνή χρήση ή σε μεγάλη δοσολογία.

Με 2-3 μέρες θεραπείας δεν καταστρέφεται το συκώτι σου.

Κατα τ'άλλα δεν διαφωνώ. Αν μπορείς να υπομείνεις τον πόνο δεν χρειάζεται να πάρεις αντιφλεγμονώδες.

Σε άλλες ασθένειες όμως αυτό δεν ισχύει.

• Like 1
Δημοσ.

Δλδ εστω το 1 πιστευεις πως ειναι μυθος;

Το θέμα δεν είναι αν είναι μύθος - που δεν είναι πάντα... - αλλά το αν είναι κανόνας δίχως εξαιρέσεις, πράγμα το οποίο κάποιο προσπαθούν να περάσουν ως πραγματικότητα εδώ μέσα. Εφόσον εσύ πιστεύεις το δεύτερο, αν αρρωστήσεις, κάτσε και περίμενε τη φύση να σε συνεφέρει...

Αντιλαμβάνομαι οτι συμφωνούμε στο να δίνονται φάρμακα όταν είναι απαραίτητο αλλά δεν ξέρω αν συμφωνούμε στο τι εννούμε απαραίτητο.

Ούτε εγώ, ούτε εσύ έχουμε την εξειδικευμένη γνώση η οποία απαιτείται, για να ορίσουμε το «απαραίτητο» σε θέματα υγείας. Εφόσον δεν είμαστε γιατροί, δεν τίθεται ζήτημα σύμπνοιας ή διάστασης απόψεων επί αυτού. Πρόκειται περί πραγματικότητας. Το ότι κάποιοι τη δέχονται και κάποιοι όχι, είναι άλλο ζήτημα...

Εγώ απαραίτητα τα θεωρώ μόνο στην περίπτωση που θα κινδυνέψει η ζωή του ασθενή αν δεν τα λάβει ή θα υπάρχει κίνδυνος σοβαρής επιπλοκής της ασθένειας του.

Το οποίο είσαι σε θέση να το γνωρίζεις, πως ακριβώς; Διότι ο καθένας είναι ελεύθερος να «θεωρεί» ό,τι του κάνει κέφι. Επιλογή δική μου, είναι να μη «θεωρώ» ποτέ και τίποτα, επί αντικειμένων τα οποία δε γνωρίζω. Η γνώση δε ενός - τόσο εξειδικευμένου και παράλληλα ευρύτατου όσο αφορά το φάσμα που καλείται να καλύψει - αντικειμένου όπως η ιατρική, δεν αποκτάται εμπειρικά, ούτε βασίζεται στο τι «θεωρεί» ο καθένας.

Το να παίρνεις πχ αντιπυρετικό επειδή δεν αντέχεις τον πυρετό ή τον πονοκέφαλο βάζοντας την υγεία σου σε κίνδυνο το θεωρώ μέγιστη βλακεία.

Ή αντιβίωση για ακμή στο πρόσωπο κτλ κτλ.

Επαναλαμβάνομαι, το ξέρω, αλλά δε μ' αφήνεις σε ησυχία:

1) Δικαίωμά σου να θεωρείς μέγιστη βλακεία τη μη αντοχή κάποιου στον πόνο, αλλά αυτό να είσαι σίγουρος ότι δεν επηρεάζει τις αποφάσεις του. Ειδικά όταν, για να τις λάβει, έχει να επιλέξει μεταξύ τού τι θεωρείς εσύ ή οποιοσδήποτε τυχαίος και τού τι προτείνει αυτός, τού οποίου αποτελεί αντικείμενο σπουδών και μελέτης, ο πόνος και η αντιμετώπισή του.

2) Είσαι βλέπω απολύτως βέβαιος, για τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία από τη λήψη αντιπυρετικών. Φαντάζομαι ότι γνωρίζεις και όλες τις αιτίες στις οποίες μπορεί να οφείλεται ο πυρετός...

...και, φυσικά, ότι το να τον αφήσεις χωρίς αντιμετώπιση, μέχρι να του τη δώσει και να υποχωρήσει μόνος του - ανεξαρτήτως του τι τον έχει προκαλέσει - δεν ενέχει κινδύνους...

Ακόμη και το θέμα της ταχύτητας ανάρωσης που έθιξες δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό όσο το να γίνει σωστά η ανάρωση.

Το υπογραμμισμένο, ρωτώ ξανά, το γνωρίζεις πως ακριβώς; Πως ορίζεις - και βασιζόμενος πού - τη «σωστή» ανάρρωση; Ο γιατρός - ακόμα κι αυτός που γουστάρει να κερδίσει το ταξιδάκι - έχει ξοδέψει ένα μεγάλο μέρος τής ζωής του, προκειμένου να μπορεί να εκφέρει βάσιμη άποψη. Εσύ;

Στην περίπτωση της θλάσης μου ποιός εγγυάται οτι αν ανάρωνα στο μισό χρόνο θα είχα αναρώσει το ίδιο καλά;

Βλέπε ακριβώς από πάνω...

Επίσης μπορείς να μου εξηγήσεις για ποιό λόγο η ίδια η φύση μου έδωσε τη φλεγμονή , αν είναι τόσο άχρηστη που πρέπει να τη διώξουμε πάση θυσία;

...και την τερηδόνα, η φύση σου την έδωσε, σε αντίθεση με την οδοντόκρεμα, την οποία σου έδωσε η επιστήμη. Άσε λοιπόν τα δόντια σου να διαλυθούν, προκειμένου να μην κοντράρεις τη φύση...

Εμπιστεύτηκα τον κατασκευαστή και όχι το συνεργείο!

Υποθέτω λοιπόν ότι, όταν το αυτοκίνητό σου παρουσιάσει πρόβλημα οποιασδήποτε μορφής, στέλνεις email στον κατασκευαστή - ούτε καν στον αντιπρόσωπο, στο εργοστάσιο απ' ευθείας... - και δεν απευθύνεσαι σε συνεργείο...

αντιλαμβάνομαι τι θα μου απαντήσεις αν ειναι στον ίδιο τόνο με τα προηγούμενα..

Ο τόνος τής απάντησης, εξαρτάται άμεσα από τον τόνο του σχολίου στο οποίο απευθύνεται (βλέπε: «Άσε μας ρε φίλε και 'συ..» )...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...