Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα εχω τηλεοραση με αναλυση 1920χ1080 full HD ...η απο ρια μου ειναι οτι επειδη το λαπτοπ που εχω και το οποιο συνδεω με hdmi σε αυτη εχει μεγιστη αναλυση 1280χ800 ( το λαπτοπ εννοω...)...συνεπως η απορια μου ειναι οταν θελω να δω μια ταινια που εχω στο λαπτοπ μεσω απο αυτο στην tv με το hdmi (η ταινια να σημειωσω οτι ειναι full hd 1080p),η αναλυση θα ειναι αυτη του λαπτοπ? ή θα ειναι 1920χ1080 full hd της ταινιας δηλαδη? ευχαριστω προκαταβολικα!

Δημοσ.

Θα είναι αυτή της ταινίας. Η απεικόνιση προσαρμόζεται στην ανάλυση της οθόνης που προβάλλεται. Αν η οθόνη έχει μεγαλύτερη ανάλυση από αυτήν της ταινίας θα γίνει upscaling, αν είναι μικρότερη θα γίνει downcaling και αν είναι η ίδια θα μείνει η ίδια φυσικά.

Δημοσ.

Θα είναι αυτή της ταινίας. Η απεικόνιση προσαρμόζεται στην ανάλυση της οθόνης που προβάλλεται. Αν η οθόνη έχει μεγαλύτερη ανάλυση από αυτήν της ταινίας θα γίνει upscaling, αν είναι μικρότερη θα γίνει downcaling και αν είναι η ίδια θα μείνει η ίδια φυσικά.

αρα θα ειναι 1920χ1080p ???...παντως οταν το συνδεω με hdmi μου λεει η τηλεοραση οτι συνδεθηκε to pc με hdmi kai γραφει διπλα 1280χ800 60p .....δεν παιζει ρολο στην ταινια αυτο?
Δημοσ.

Αν κάνεις clone την οθόνη του laptop είναι φυσικό να δουλεύουν και οι δύο με την χαμηλότερη συμβατή ανάλυση.

Αν προβάλεις ταινία με hdmi, τα προγράμματα αναπαραγωγής έχουν την δυνατότητα συνήθως να σου αναπαράγουν μόνο την ταινία στο hdmi ενώ στο laptop να βλέπεις κανονικά τα windows.

Ή μπορείς να ορίσεις σαν μοναδική οθόνη την tv οπότε θα ανεβάσεις την ανάλυση σε fullhd.

Δημοσ.

Αν κάνεις clone την οθόνη του laptop είναι φυσικό να δουλεύουν και οι δύο με την χαμηλότερη συμβατή ανάλυση.

Αν προβάλεις ταινία με hdmi, τα προγράμματα αναπαραγωγής έχουν την δυνατότητα συνήθως να σου αναπαράγουν μόνο την ταινία στο hdmi ενώ στο laptop να βλέπεις κανονικά τα windows.

Ή μπορείς να ορίσεις σαν μοναδική οθόνη την tv οπότε θα ανεβάσεις την ανάλυση σε fullhd.

πως το κανω αυτο,ωστε να εκμεταλευομαι το full HD της τηλεορασης??? (ειμαι ασχχετος με αυτα...)
Δημοσ.

Αλλάζεις την οθόνη από τις ρυθμίσεις οθόνης του υπολογιστή.

βρηκα αυτη τη ρυθμιση και εγινε 1920χ1080 η αναλυση της tv αλλα οτι προβολει το λαπτοπ τωρα το προβαλει ζουμαρισμενο και δεν φενεται ωραιο ...γιατι? μηπως πρεπει να κανω κατι αλλο???
Δημοσ.

Σου είπα παραπάνω ότι αν χρησιμοποιείς και τις δύο οθόνες θα πρέπει να έχεις την χαμηλότερη ανάλυση που υποστηρίζεται και από τις δύο οθόνες.

Εσύ κάνεις κλώνο την μια οθόνη στην άλλη οπότε η ανάλυση που βάζεις στην κεντρική οθόνη αντικατοπτρίζεται και στην δευτερεύουσα. Θα πρέπει να ή να έχεις σαν κεντρική οθόνη αυτήν του λάπτοπ οπότε στην τηλεόραση θα γίνεται upscaling ή θα έχεις την tv οπότε το λάπτοπ θα δείχνει ένα μόνο μέρος της οθόνης,

Αυτό που σου είπα για ανεξάρτητη προβολή γίνεται μέσα από το πρόγραμμα αναπαραγωγής. Το kmplayer έχει επιλογή σε ποια οθόνη θα γίνει η αναπαραγωγή στο Options->Preferences->General->Screen καρτέλα advanced. Έχει ένα pull down menu που λέει Full screen monitor και επιλέγεις σε ποια οθόνη θα παίζει η ταινία όταν επιλέξεις για προβολή full screen.

Δημοσ.

Σου είπα παραπάνω ότι αν χρησιμοποιείς και τις δύο οθόνες θα πρέπει να έχεις την χαμηλότερη ανάλυση που υποστηρίζεται και από τις δύο οθόνες.

Εσύ κάνεις κλώνο την μια οθόνη στην άλλη οπότε η ανάλυση που βάζεις στην κεντρική οθόνη αντικατοπτρίζεται και στην δευτερεύουσα. Θα πρέπει να ή να έχεις σαν κεντρική οθόνη αυτήν του λάπτοπ οπότε στην τηλεόραση θα γίνεται upscaling ή θα έχεις την tv οπότε το λάπτοπ θα δείχνει ένα μόνο μέρος της οθόνης,

Αυτό που σου είπα για ανεξάρτητη προβολή γίνεται μέσα από το πρόγραμμα αναπαραγωγής. Το kmplayer έχει επιλογή σε ποια οθόνη θα γίνει η αναπαραγωγή στο Options->Preferences->General->Screen καρτέλα advanced. Έχει ένα pull down menu που λέει Full screen monitor και επιλέγεις σε ποια οθόνη θα παίζει η ταινία όταν επιλέξεις για προβολή full screen.

το εφτιαξα μεσα απο την καρτα γραφικων με resize της οθονης...και ειναι 1920χ1080 στις ταινιες...οταν ομως ειμαι επιφανεια εργασιας και παταω ας πουμε για παραδειγμα να παιξω pro evolution μου γραφει οτι γυρισε η αναλυση παλι σε 1280χ800 στην αναλυση του λαπτοπ δηλαδη... παρολο που εχω ως κυρια και μονο οθονη την τηλεοραση...γιατι το κανει αυτο?
Δημοσ.

Μέσα από το παιχνίδι έχεις ορίσει την ανάλυση στα 1920;

Από εκεί και πέρα ίσως να είναι κάποια ιδιαιτερότητα των drivers της κάρτας γραφικών ή γενικώς του hardware του laptop.

Σε σταθερό pc ότι ανάλυση βάλεις (και υποστηρίζεται από το μόνιτορ) αυτή και μένει.

Αλήθεια ποια κάρτα γραφικών έχει το laptop;

Δημοσ.

Μέσα από το παιχνίδι έχεις ορίσει την ανάλυση στα 1920;

Από εκεί και πέρα ίσως να είναι κάποια ιδιαιτερότητα των drivers της κάρτας γραφικών ή γενικώς του hardware του laptop.

Σε σταθερό pc ότι ανάλυση βάλεις (και υποστηρίζεται από το μόνιτορ) αυτή και μένει.

Αλήθεια ποια κάρτα γραφικών έχει το laptop;

εχει την nvidia geforce 9700M gts

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...