Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω την εξης συνθεση υπολογιστη:

CPU - INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6600 2.40GHZ
MHTRIKH-ASUS P5W-DH DELUXE WI-FI
MNHMH-CORSAIR TWINX DDR2 6400 CL 4GB(4X1GB)
ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ- 750W
ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ-ASUS EN8600GTS SILENT/HTDP 25MB PCI-E
ΔΙΣΚΟΣ- WESTERN DIGITAL RAPTOR WD740ADFD 74GB 10000RPM SATA και WD500AAKS 500GB SATA2

Το προβλημα ειναι οτι θελοντας (μεγαλη Μ........) να κανω update το Bios της μητρικης τελικα την κατεστρεψα και ο υπολογιστης δεν ξεκιναει καθολου παρολο που εκανα οτι λεει το εγχειριδιο της μητρικης.

Θελω να μου προτεινετε μια μητρικη που να ειναι συμβατη με το συστημα που εχω για να μην αναγκαστω και ξοδεψω χρηματα και για αλλα εξαρτηματα.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντί να ξοδέψεις χρήματα σε αυτό το παλαιό socket γιατί δεν δίνεις τον επεξεργαστή με 60-65€ και τις μνήμες με 40€ να πας σε κάτι πολύ ποιο δυνατό ?

Πχ. 

Κάτι που αξίζει σήμερα :

AMD FX 6300 6-CORE 3,5Ghz

http://www.skroutz.gr/s/2524846/AMD-FX-6300-Box.html?from=autocomplete&keyphrase=amd+fx+6300

ASROCK 970 PRO3

http://www.skroutz.gr/s/1899470/Asrock-970-Pro3.html

KINGSTON 8GB DDR3 1866

http://www.skroutz.gr/s/2604419/Kingston-HyperX-Beast-8GB-DDR3-1866MHz-Dual-Kit-XMP.html?from=catspan

------------------------------------------

235€ και έχεις ολοκαίνουριο σύστημα και με τα USB III και με τα SATAIII του και με νέες εγγύησεις? 

Αν θες να μειώσεις το κόστος πας σε 4gb ram με 22€ !

Μητρική έτσι κι αλλιώς καινούρια και ΚΑΛΗ δεν θα βρεις ..Κάτι σάπιες κυκλοφορούν και θα δώσεις και ένα 50€ για να την πάρεις.  Βάλε άλλα τόσα και πήγαινε σε νέο !

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.

καποια αλλη καλη προταση  για μητρικη,(ASUS κατα προτιμηση)  μνημες και επεξεργαστη που να συνδιαζεται με τα υπολοιπα?

Δημοσ.

Είχα για μητρική την ASUS P5W DH DELUXE μετά από κάποιο αποτυχημένο update του Bios δυστυχώς δεν λειτουργεί ποια. θα θελα λοιπόν να μου προτείνετε μια μητρική που να ναι μεν ποιο σύγχρονη απ' αυτή που είχα αλλά να έχει περίπου τα ιδία χαρακτηριστικά. Την εποχή που την είχα αγοράσει ήταν από τις κορυφαίες μητρικές με πολλά έξτρα π.χ wifi , remote control κ.α. ακόμα και τώρα αυτή η κάρτα έστω και μεταχειρισμένη πουλιέται ακριβά. Αν έβρισκα μια μπορεί και να την αγόραζα.

το σύστημα που έχω είναι CPU - INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6600 2.40GHZ
MHTRIKH-ASUS P5W-DH DELUXE WI-FI
MNHMH-CORSAIR TWINX DDR2 6400 CL 4GB(4X1GB)
ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ- 750W
ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ-ASUS EN8600GTS SILENT/HTDP 25MB PCI-E
ΔΙΣΚΟΣ- WESTERN DIGITAL RAPTOR WD740ADFD 74GB 10000RPM SATA και WD500AAKS 500GB SATA2

οπότε μάλλον θα χρειαστώ και έναν καλό επεξεργαστή και μνήμες ddr3.

περιμένω λοιπόν κάποιες προτάσεις για μια καλή αναβάθμιση του υπολογιστή.

Δημοσ.

Υπήρχε κάποιος λόγος που προσπάθησες να κάνεις update στο bios?

Από τα λίγα που έχω μάθει είναι ότι update κάνουμε μόνον αν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος ...

Πάντως αν το συστηματάκι κάλυπτε ικανοποιητικά τις απαιτήσεις σου, με 50-60 ευρώ μπορείς να βρεις μια asus p5q-p5e ή κάποια αντίστοιχη, σε καλή κατάσταση και με τα περισσότερα παρελκόμενα και να κάνεις τη δουλειά σου για κάμποσο καιρό ακόμα ...

Από την άλλη πάλι μπορείς να προχωρήσεις σε γενική αλλαγή, η οποία όμως συνήθως τελικά κοστίζει κάτι περισσότερο από ότι υπολογίζουμε αρχικά, γιατί στην πορεία "ανοίγει" η όρεξη ... :devil:  

Δημοσ.

H Asus εχει στις μητρικες της την λειτουργια Crash Free BIOS με την οποια μπορεις να επαναφερεις την μητρικη, ξαναγραφοντας το BIOS απο το support CD που υπαρχει στην συσκευασια της μητρικης.

Δημοσ.

αν δεν πιασει το παραπανω,ως εναλλακτικη πουλανε τσιπακια bios στο ebay,με μικρο κοστος,και μπορεις να το αντικαταστησεις στη μητρικη σου πολυ ευκολα

Δημοσ.

Εχω δοκιμασει τα παντα για να επαναφερω την μητρικη και το Crash Free BIOS αλλα δυστυχος δεν γινεται τιποτα οσο για τα τσιπακια bios δεν νομιζω να ειναι και τοσο ευκολο να το αντικαταστησω. ειμαι και απο νησι και οι τεχνικοι για τετοιες δουλιες δεν υπαρχουν.

Δημοσ.

Εχω δοκιμασει τα παντα για να επαναφερω την μητρικη και το Crash Free BIOS αλλα δυστυχος δεν γινεται τιποτα οσο για τα τσιπακια bios δεν νομιζω να ειναι και τοσο ευκολο να το αντικαταστησω. ειμαι και απο νησι και οι τεχνικοι για τετοιες δουλιες δεν υπαρχουν.

ειδικα στη μητρικη σου ειναι παρα πολυ ευκολο,βγαινει με μια καρφιτσα και ξαναμπαινει εξισου ευκολα.υπαρχουν και βιντεακια στο youtube

• Super Moderators
Δημοσ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...