xpapias Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Γειά χαρά. Εχω ένα worksheet το οποίο έχει δύο στήλες έστω A και B που περιέχουν πληροφορίες της μορφής: Στήλη Α, κελί Α1 > "Nick|Male|28yo|183" Στήλη Β, κελί Β1 > "Giannis|Female|30|160" Τυχαίο το παράδειγμα, τα δεδομένα μου είναι διαφορετικού τύπου. Θέλω να φτιάξω ένα φίλτρο το οποίο θα ψάχνει και το κελί Α1, και το κελί Β1 και αν σε κάποιο από τα δύο (OR επομένως) βρίσκεται η λέξη "|Male|" θα μου γεμίζει το κελί με ένα "Not relevant" αλλιώς θα μου γεμίζει το κελί μου με τη φράση "Relevant result". Καμία ιδέα πώς μπορεί να γίνει αυτό;
nikomas50 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Αν πρόκειται για αναζήτηση των string |Male| και |Female| μέσα στα περιεχόμενα των κελιών αυτών και οι μορφές είναι αυτές που φαίνονται στα δυο παραδείγματα που έδωσες για τα αντίστοιχα κελιά, δοκίμασε μήπως κάνεις δουλειά γράφοντας σε κάποιο κελί πχ. C1: =IF(OR(MID(A1;FIND("|";A1)+1;1)="M";MID(B1;FIND("|";B1)+1;1)="M");"Not relevant";"Relevant result") και έλεγξε το αποτέλεσμα. Επειδή η συνάρτηση FIND κάνει διάκριση πεζών-κεφαλαίων θα πρέπει τα γράμματα M και F να είναι κεφαλαία στις θέσεις |Male| και |Female| για να λειτουργήσει σωστά.
xpapias Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Σ'ευχαριστώ! Θα το δοκιμάσω και θα σου πω!
nikomas50 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Η σύνθετη συνάρτηση =IF(OR(MID(A1;FIND("|";A1)+1;1)="M";MID(B1;FIND("|";B1)+1;1)="M");"Not relevant";"Relevant result") ελέγχει το πρώτο γράμμα μετά τον πρώτο χαρακτήρα "|" στα κελιά A1 και B1 και αν κάποιο από τα δύο είναι "M" τότε δίνει αποτέλεσμα "Not relevant" ενώ αν κανένα από τα δύο δεν είναι "M" δίνει αποτέλεσμα "Relevant result". Αν δεν είναι αυτό που ζητάς, εξήγησε αναλυτικότερα τί ακριβώς θέλεις και αν μπορώ εγώ ή κάποιος άλλος θα βοηθήσουμε!
xpapias Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Ναι κατάλαβα ποιος είναι ο σκοπός. Το θέμα είναι ότι το δοκίμασα σε ένα excel που έχω και μου εβγαζε "#NOM!" (γαλλική έκδοση). Που σημαίνει ότι δε δούλεψε.
nikomas50 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Στο ελληνικό Office 2003 λειτουργεί κανονικά πάντως. Αν μπορεί και κάποιος άλλος ας το ελέγξει. Επισυνάπτω αρχείο. Male.zip
xpapias Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Εχεις δίκιο. Δουλεύει. Αρα κάτι κάνω εγώ λάθος! Θα δοκιμάσω να δω τι παει στραβά. Ευχαριστώ όπως και να'χει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα