shadow_man Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 καλησπέρα σε όλους. Έπεσε στα χέρια μου ένα hp g62 laptop i3 370 και ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες και σβήνει. Το άνοιξα ήταν καθαρό το ανεμιστηράκι του άλλαξα και πάστα και τίποτα. Έχετε καμιά ιδέα;
coolerman Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 πρωτου το ανοιξεις δουλευε για να κανεις τον καθαρισμο που μας λες;; το ανεμιστηρακι δουλευει;;
coolerman Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 τα κουμπώσες καλά ξανά;; έβγαλες και επεξεργαστη απο την θέση του;; πρίν τον καθαρίσεις δούλευε..μετά δεν δούλευε! πιστευω κατι εχεις κανει λάθος..ρίξε πάλι μιά ματιά
shadow_man Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 αδερφέ δουλεύει το laptop μια χαρά απλά δε λύθηκε το πρόβλημα με τη θερμοκρασία.
coolerman Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 πες το τοτε..στο #1 ποστ σου λες οτι σβηνει!δεν λες το ποτε σβηνει.. ανεβασε screen shoot να δουμε θερμοκρασιες απο τον υπολογιστη **edit αλλιως πανω σε βαση για λαπτοπ για να μειωθουν η θερμοκρασιες!
Acepower Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Πρώτον: Άνοιξε το καπάκι από κάτω. Δεύτερον: Χωρίς καπάκι, πήγαινε σε ένα βενζινάδικο και φύσα με το μηχάνημα του αέρα, την γρίλια εξαερισμού, εκεί που βγάζει τον ζεστό αέρα δηλαδή, από ΕΞΩ προς τα μέσα. Θα δεις ένα καφέ συννεφάκι να ξεπηδάει μέσα από τους αγωγούς της ψήκτρας. Τρίτον: Συγχαρητήρια μόλις έπεσες 30+ βαθμούς μείον, κλείσε το καπάκι και είσαι έτοιμος. ΥΓ: Αυτή την πρακτική την έχω εφαρμόσει και δουλεύει άψογα.
spirosd2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Πρώτον: Άνοιξε το καπάκι από κάτω. Δεύτερον: Χωρίς καπάκι, πήγαινε σε ένα βενζινάδικο και φύσα με το μηχάνημα του αέρα, την γρίλια εξαερισμού, εκεί που βγάζει τον ζεστό αέρα δηλαδή, από ΕΞΩ προς τα μέσα. Θα δεις ένα καφέ συννεφάκι να ξεπηδάει μέσα από τους αγωγούς της ψήκτρας. Τρίτον: Συγχαρητήρια μόλις έπεσες 30+ βαθμούς μείον, κλείσε το καπάκι και είσαι έτοιμος. ΥΓ: Αυτή την πρακτική την έχω εφαρμόσει και δουλεύει άψογα. Ο φίλος λέει ότι έλυσε λάπτοπ κατέβασε κάτω μητρικη για να αλλάξει θερμαγωγιμη πάστα λες να μην του έκοψε να καθαρίσει το ανεμιστηρακι της ψυκτρας του επεξεργαστη;
Acepower Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Άλλο το ανεμιστηράκι, άλλο ο "αεραγωγός" της ψύκτρας. Το ανεμιστηράκι μπορεί να φαίνεται πεντακάθαρο και μέσα στον αεραγωγό να έχει παπάδες. Το έχω δει και αυτό. ...και δεν χρειάζεται να "λύσεις" το laptop και να κατεβάσεις μητρική, βέβαια, για να αλλάξεις πάστα, αν είναι δυνατόν!
spirosd2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Αναλόγως το λαπτοπ, δεν έχουν όλα τα λαπτοπ προσβάσιμο τον επεξεργαστή με το που λύσεις το κάτω καπάκι, βασικά ελάχιστα είναι που σου παρέχουν αυτή την δυνατότητα, όσο για το αεραγωγό που λές αν όντως έχεις κατεβάσει την μητρική όλα φαίνονται οπότε λίγο δύσκολο να μην το καθαρίσεις. Και για να μην βγούμε και off-topic το συγκεκριμένο λαπτοπ θέλει να κατέβει η μητρική http://www.youtube.com/watch?v=HVpi4tJQL3w
Acepower Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 ...τέλος πάντων, άλλαξε την πάστα λοιπόν, και επίσης γράφει ότι ήταν καθαρός και ο ανεμιστήρας. Πώς εσύ, θεωρείς δεδομένο ότι καθάρισε και τις κυψέλες της ψήκτρας, διάβασες να το αναφέρει κάπου; Εκτός και αν έχεις κάποια άλλη ιδέα, για την αιτία υπερθέρμανσης του laptop, που εμένα μου διαφεύγει!
spirosd2008 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Ας ελέγξει ο φίλος αν όντως έχει κάνει καλή δουλεία με το καθάρισμα αν και όπως είπα και πριν απο την στιγμή που σηκώνεις την μητρική το χαλί σκόνης που μπορεί να έχει δημιουργηθει στις κυψέλες φαίνεται αμέσως και το καθαρίζεις επιτόπου, επίσης να κοιτάξει και την λειτουργία του ανεμιστήρα αν είναι σίγουρα απροβλημάτιστη και ας ανεβάσει ένα screenshot να δούμε θερμοκρασίες οπώς είπαν και παραπάνω.
Heatspreader Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Πιστεύω ότι καθάρισμα με κομπρεσέρ δεν χρειάζεται. Με πινέλο φύσημα με blower γίνεται πιο σωστά και με ασφάλεια η δουλειά. Μου φαίνεται απίθανο, αλλά μήπως ο φίλος δεν είδε τη σκόνη στο σημείο που φεύγει ο αέρας; Στα Laptop βλέπω συχνά εικόνες όπως οι παρακάτω. Αν όλα έχουν γίνει σωστά και το σύστημα συνεχίζει να έχει τέτοιες θερμοκρασίες, προφανώς δεν έχει πατήσει σωστά η ψύκτρα. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα αν ανάμεσα στον επεξεργαστή και την ψύκτρα υπάρχει Thermal Pad και δεν μπει ξανά στη θέση του το ίδιο ή καινούριο ίδιου πάχους. Ακόμα και να υπάρχει Thermal Pad, καλό είναι να εφαρμόζεται θερμοαγώγιμη. 1
shadow_man Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 καλησπέρα και πάλι, το άνοιξα το έλυσα όπως δείχνει το παραπάνω video του έβαλα πάστα και το laptop βαράει 90ρια και σβήνει στο μισάωρο.Η πάστα που έχω είναι αρκετά παλιά και δε ξέρω τι ποιότητας είναι. Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο; Δε ξέρω τι να κάνω , είναι καλό laptop και είναι κρίμα. Τα ανεμιστηράκια είναι καθαρά.
evagelou Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 βγαλε την ψυκτρα παλι καθαρισε παλι ολα...βαλε αυτην την παστα που εχεις τωρα και βιδωσε την πανω στο cpu.με το που την βιδωσεις ξεβιδωσε την παλι.ετσι θα δεις απο τα σημαδια αν για αρχη παταει σωστα η ψυκτρα....αν παταει σωστα τοτε παρε νεα παστα....το λαπτοπ αυτο εχει ενσωματωμενη καρτα γραφικων η οχι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα