Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον πριν 5 λεπτα μιλουσα με dhl.αρχισε να μου λεει τα γνωστα περι εκτελονισμου και μου λεει το κλασικο.

101 για εξοδα εκτελωνιστη +δασμους κ.α.μολις ειπα οχι θα ερθω να το εγω ο ιδιος μου λεει η κοπελα ιδιωτης ειστε?λεω ναι. Ε τοτε σας κανουμε 50% εκπτωση.τωρα εστειλα την αποδειξη του παυπαλ και περιμενω να μου απαντησουν για το συνολικο ποσο.

Εν το μεταξυ μολις μου ειπε -50% λεω παλι πολλα ειναι και μου λεει και ο ιδιος να ερθετε θα πληρωσετε 46ε την διατακτικη.πραγμα που αμφισβιτο μιας και στο λινκ που παρεθεσα ποιο πανο λεει ξεκαθαρα οτι η διατακτικη κοστιζει 15,50.

Ειδωμεν οταν θα με καλεσουν παλι. Αλλιως αυριο πρωι πρωι παω αεροδρομιο και θα εχω πληρη αποψη.

Και ετσι ισως βοηθησω με τις πληροφοριες να φτιαξουμε ενα πληρη οδηγο για αγορες απο τριτες χωρες εκτελωνησμους κλπ

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπράβο για τη διάθεση να προσφέρεις και εσύ με την εμπειρία που θα αποκτήσεις (εύχομαι χωρίς απρόοπτα), αλλά πρέπει να βιαστεί και μην αφήνεις το χρόνο να περνάει γιατί θα φουσκώσουν τα αποθήκευτρα κλπ

Μην περιμένεις τηλεφώνημά τους, πήγαινε αύριο το πρωί, έχοντας παραμάσχαλα τις οδηγίες που βρήκες (τυπωμένες βέβαια) και πιστεύω ότι θα τελειώσεις γρήγορα χωρίς προβλήματα και μεγάλα έξοδα.

Αυτοί ποντάρουν στο ότι ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει αυτές τις διαδικασίες και, ίσως, φοβάται το άγνωστο που θα συναντήσει.

Δημοσ.

Αυριο πρωι πρωι θα παω απο εκει.

Εχω τυπωση τον οδηγο, παυπαλ κλπ και ειμαι ετοιμος.

νεοτερα αυριο το μεσημερι

Δημοσ.

Εχω καλα και κακα νεα για την περιπτωση μου.

Ασ ξεκινησω απο τα ασχημα παραθετοντας το παρακατω ενημερωτικο κειμενο.

Εάν επιθυμείτε να εκτελωνίσετε μόνος σας, τα έξοδα θα είναι ως εξής: 33,20 € για τα πρακτορειακά δικαιώματα + 12,96 €  για τα εργατικά + δασμοί και φόροι του τελωνείου (ορίζονται από το τελωνείο). Σημειώνεται ότι, από την τρίτη ημέρα και μετά, θα ισχύουν αποθήκευτρα (6.65 ανά ημέρα/ανά δέμα), εάν καθυστερήσετε να εκτελωνίσετε την αποστολή.

Εάν επιθυμείτε να εκτελωνίσετε χρησιμοποιώντας το εκτελωνιστικό γραφείο που συνεργάζεται η εταιρεία μας για να διευκολύνει τους πελάτες της, τότε η χρέωση έχει ως εξής : 50 € αμοιβή εκτελωνιστή (σας προσφέρουμε 50% έκπτωση στην αμοιβή του εκτελωνιστή μας η οποία είναι 101,40 €) + δασμοί και φόροι του τελωνείου (ορίζονται από το τελωνείο κα το εκτιμώμενο ποσό από τους εκτελωνιστές μας είναι περίπου 28 ευρώ), δηλαδή το συνολικό ποσό θα είναι περίπου 78 ευρώ και το οποίο πληρώνετε μετρητοίς  με αντικαταβολή  στον διανομέα κατά την παράδοση της αποστολής στον χώρο σας.

Τα καλα νεα ειναι οτι μπορω να τα επιστρεψω πισω χωρις καμια επιβαρυνση και μετα απο συννενοηση με το καταστημα να μου κανουν refund.

Δημοσ.

Η τελική απόφαση είναι, φυσικά, δική σου, είτε για την πληρωμή του επιπλέον ποσού είτε για την επιστροφή του δέματος και την επιστροφή των $105 (79 ευρώ περίπου).

Στην πρώτη περίπτωση και για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα, ώστε όσοι ακολουθήσουν τη διαδικασία αυτή να γνωρίζουν, μπορείς να πάρεις το δέμα είτε εκτελωνίζοντας το εσύ καταβάλλοντας (33,20+12,96+28=) 74,16 ευρώ είτε αναθέτοντας τον εκτελωνισμό στη UPS και καταβάλοντας (50+28=) 78 ευρώ. Σωστά;

Δημοσ.

ακριβως. αυτος ειναι και ο σκοπος δηλαδη της δηθεν εκπτωσης ωστε να μη μπορεις να πας να εκτελωνησεις μονος σου και να αναθεσεις στους ιδιους την ολη διαδικασια με το αντιτιμο φυσηκα.

βεβαια καθε φορα τα ποσα ειναι και διαφορετικα.

τι εννοω ? Το φπα δεν ειναι παντα ιδιο οποτε δε μιλαμε για τα ιδια ποσα καθε εκτελωνησμου.

το σιγουρο ειναι τα 33,20€ για τα πρακτορειακά δικαιώματα + 12,96 € για τα εργατικά + δασμοί και φόροι δε τα γνωριζουμε διοτι βγενουν συμφωνα με το αντικειμενο.

Η καθε ιδιωτικη εταιρια δε εχει δικο της κοστος για τα διατακτικα.εκτος και αν εχει αλλαξει ο τιμοκαταλογος και υσχειουν τα ιδια και για τις αλλες.στην περιπτωση μου μιλαμε παντα για DHL αλλα δε νομιζω να λειτουργουν διαφορετικα αλλες εταιριες του ειδους.

χαζευοντας λιγο χθες στο google βρηκα το αυτο http://www.dutycalculator.com/ σου βρισκει τους φορους κτλ. δε ξερω κατα ποσο ειναι εμπειστα τα ποσα που βγαζει.

πρεπει να φτιαχτει ο οδηγος. να γινει Sticky γιατι βλεπω και ακουω καθημερινα να την πατανε ολο και περισσοτεροι.

Δημοσ.

Σε άλλο τόπικ είδα αυτό το προϊόν http://www.dutyfreeislandshop.com/ProductDetails.asp?ProductCode=BJ8050-08E

Εδώ υπολογίζονται οι φόροι και οι δασμοί (αν το site  που έδωσε ο Vaggos είναι αξιόπιστο) http://www.dutycalculator.com/new-import-duty-and-tax-calculation/saved_calculations/view_details/154942898/  Δεν κατάλαβα καλά, προκύπτει έξτρα χρέωση ή όχι ;

Σε ερώτημα που τους έστειλα , μου απάντησαν ότι θα μου στείλουν το προϊόν χαρακτηρίζοντάς το ως δώρο και θα δηλώσουν αξία $ 35.

Τι μου προτείνετε να κάνω; Να προχωρήσω ή υπάρχει θέμα ;

Δημοσ.

χαζευοντας λιγο χθες στο google βρηκα το αυτο http://www.dutycalculator.com/ σου βρισκει τους φορους κτλ. δε ξερω κατα ποσο ειναι εμπειστα τα ποσα που βγαζει.

πρεπει να φτιαχτει ο οδηγος. να γινει Sticky γιατι βλεπω και ακουω καθημερινα να την πατανε ολο και περισσοτεροι.

Προχωράει ο οδηγός με το υλικό που μαζεύω.

Θα προσθέσω, στα αντίστοιχα κεφάλαια, και τα sites που δώσατε

Δημοσ.

Σε άλλο τόπικ είδα αυτό το προϊόν http://www.dutyfreeislandshop.com/ProductDetails.asp?ProductCode=BJ8050-08E

Εδώ υπολογίζονται οι φόροι και οι δασμοί (αν το site  που έδωσε ο Vaggos είναι αξιόπιστο) http://www.dutycalculator.com/new-import-duty-and-tax-calculation/saved_calculations/view_details/154942898/  Δεν κατάλαβα καλά, προκύπτει έξτρα χρέωση ή όχι ;

Σε ερώτημα που τους έστειλα , μου απάντησαν ότι θα μου στείλουν το προϊόν χαρακτηρίζοντάς το ως δώρο και θα δηλώσουν αξία $ 35.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τα καλα νεα ειναι οτι μπορω να τα επιστρεψω πισω χωρις καμια επιβαρυνση και μετα απο συννενοηση με το καταστημα να μου κανουν refund.

Καλησπέρα στην παρέα ...

είμαι νέο μέλος ... το όνομά μου είναι Λευτέρης ... δεν βρήκα κάποια ενότητα για "καλωσόρισμα νέων μελών" οπότε υποβάλω εδώ το χαιρετισμό μου ... και το θέμα που με απασχολεί ...

Στις 16 τρέχοντος έκανα και εγώ κάποια παραγγελία στο e-bay απο Κίνα και ο φίλος σχιστομάτης έκρινε ότι έπρεπε να στείλει το δέμα με DHL ... (ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει κάτι τέτοιο) κατά τα γνωστά το πακετάκι αξίας 100US$ "κόλλησε" στο τελωνείο και μου ζητούν να πληρώσω κάπου 95€ στον υπάλληλο που θα μου παραδώσει το δέμα για εκτελωνισμούς και άλλα έξοδα όπως αναφέρονται και ποιο πάνω ...

Να σημειώσω ότι την ίδια ημερομηνία είχα κάνει κι άλλη μια αγορά και μου παραδόθηκε το δέμα χωρίς να περάσει απο τελωνείο ...

Το δέμα που κράτησαν για δασμολόγηση το βρήκα εγώ με κάποια τηλέφωνα που έκανα ...

δλδ . αν δεν έκανα αυτό πόσο καιρό θα το κράταγαν χρεώνοντας "αποθήκη" ?

Απάντησα στην υπάλληλο της DHL  ότι δεν δέχομαι να το παραλάβω και να επιστραφεί .

Η υπάλληλος μου είπε ότι θα επικοινωνήσει με τον πωλητή για επιστροφή αλλά υπάρχει και περίπτωση να μην δεχθεί την επιστροφή και το δέμα να μείνει στα "αζήτητα" ...

Τι με συμβουλεύετε να κάνω ?

Λέω να ακολουθήσω το παράδειγμα του vaggos88, να επιστρέψω πίσω το προϊόν χωρίς καμιά επιβάρυνση και να μου επιστρέψουν τα χρήματα ...

Δημοσ.

Στον οδηγό της υπογραφής μου και, ειδικά, στο κεφάλαιο 8 θα βρεις αρκετό υλικό για το θέμα του εκτελωνισμού καθώς και οδηγίες για τον τρόπο ε τον οποίο μπορείς να εκτελωνίσεις το δέμα σου χωρίς τη μεσολάβηση της εταιρείας courier.

Σε ότι αφορά στην αξία του δέματος για εκτελωνισμό, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτή είναι η αξία CIF (κόστος+μεταφορικά+ασφάλεια).

Εάν η αξία αυτή δεν ξεερνάει τα 150 ευρώ,πληρώνεις μόνο ΦΠΑ και μικροέξοδα (αποθήκευτρα κλπ)

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα σ'όλους,
για να μην ανοίγω νέο θέμα, μιας είναι ολόιδια η κατάσταση μου, και έχω μερικές απορίες, γράφω εδώ.

Τη Δευτέρα έκανα μια αγορά από eBay, από Χονγκ Κονγκ, με κόστος $129 + $10 μεταφορικά για DHL (μετά από παρότρυνση του πωλητή, γιατί ήταν μεγάλης αξίας η αγορά). Στο δέμα έγραψε $119 (με δικιά μου λογική, the less the better) μπας και γλιτώσω τους φόρους εκτελωνισμού.

Σήμερα βλέπω το κλασικό μήνυμα στη σελίδα της DHL "Καθυστέρηση κατά τον εκτελωνισμό".

image.png

Μετά από μερικά τηλέφωνα, μου είπαν να διαλέξω αν θέλω να μου κάνουν αυτοί τον εκτελωνισμό [101€ + κάποιος φόρος ( ;;; )] ή να το κάνω μόνος. Ρώτησα αν μπορώ να το εκτελωνίσω κάπου εκτός Αθήνας. Μου λένε στη Θεσσαλονίκη, στο γραφείο μας, πληρώνοντας μόνο 33€ στη DHL + κάποια έξοδα (δε γνωρίζω) ακόμη. Προφανώς διάλεξα να το εκτελωνίσω ο ίδιος, αν και δεν το έχω ξανακάνει.

Οπότε ζήτησα να το στείλουν στις αποθήκες της Θεσσαλονίκης. Ρώτησα για τα έξοδα αποθήκευτρων και μου είπαν στις αποθήκες της Αθήνας από την 3η μέρα και μετά υπάρχει χρέωση. Στις αποθήκες αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΕΩΣΗ. Αυτό μου φάνηκε λίγο περίεργο, αν και μου το επιβεβαίωσε και η υπάλληλος στο τελωνείο στο Αεροδρόμιο Μακεδονίας.

Θέλω να μάθω τι έχω να πληρώσω με το όνομα του.

Πχ τα 33€ τι είναι ή πόσο πρέπει να πληρώσω για διατακτική και δασμούς; 
Γενικά θέλω να βγάλω μια εκτίμηση του ποσού, γιατί είμαι φοιτητής και δεν περισσεύουν πολλά. Να δω με πόσα θα πάω, αν θα πάω :P .

Έχω διαβάσει τον οδηγό εκτελωνισμού και θα προσπαθήσω να βγάλω άκρη όταν φτάσω εκεί.

Sorry για το μεγάλο κείμενο. :)

Δημοσ.

Με οποιαδήποτε εταιρεία courier και να ερχόταν το δέμα, την ίδια διαδικασία θα ακολουθούσε για τον εκτελωνισμό.

Επομένως, το λάθος της επιλογής αποστολής του δέματος με courier, στοιχίζει το ίδιο.

Νομίζω ότι στα 101€ + κάποιος φόρος, που σου ζήτησαν αρχικά, αντιστοιχούν στο ΦΠΑ, που υπολογίζεται για την αξία $119+$10= $129, την αμοιβή του εκτελωνιστή και ίσως και τα αποθήκευτρα (της εταιρείας Handling στο ΕΛΒΕΛ).

Εάν το εκτελωνίσεις εσύ, στη Θεσ/νίκη, γλυτώνεις την αμοιβή μόνο και τα αποθήκευτρα, αφού σε διαβεβαίωσαν γι' αυτό.

Θα πληρώσεις, όμως, 33€ νταβατζηλίκι ως έξοδα της εταιρείας courier+ ΦΠΑ στην αξία των $129 + μικροέξοδα (λεπτομέρειες στις πρώτες σελίδες του οδηγού της υπογραφής μου).

Η συμπλήρωση της διαφάφησης, που ρωτάς στο πμ, είναι εύκολη διαδικασία και βοηθάνε αρκετά οι τελωνειακοί υπάλληλοι.

Δημοσ.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι έχουν καμία σχέση με τους εκτελωνιστές που έρχονται ως "καλοί σαμαρείτες" για να σε βοηθήσουν (και τελικά υποχρεώνεσαι να τους πληρώσεις); Όπως είπα, δεν το έχω ξανακάνει και δεν ξέρω ποιος είναι ποιος και που. :wacko:  

Όσο για την εκτίμηση του συνόλου είναι 33€ διατακτική, 30€ το ΦΠΑ (23%) και το πολύ 25€ λοιπά έξοδα (εργατικά, ένσημα κλπ).

Οπότε με 100€ χοντρικά, θα είμαι καλυμμένος. Σωστά;

Σ'ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Δημοσ.

Ο τελωνειακός υπάλληλος είναι το κρατικό όργανο που "προστατεύει" τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Ο εκτελωνιστής είναι ιδιώτης που διεκπεραιώνει τη χαρτούρα του εκτελωνισμού και, φυσικά, πληρώνεται από τον παραλήπτη για τη δουλειά που κάνει.

Νομίζω ότι τα 100€ υπερκαλύπτουν τα πραγματικά έξοδα που θα πληρώσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...