Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην προσπάθειά μου να κάνω root το κινέζικο android κινητό μου , κάτι πήγε στραβά.
Το κινητό brickαρε και δεν άναβε.Με λίγο ψάξιμο το επανέφερα όπως ήταν όμως έχουν σβηστεί κάποιες πληροφορίες.
Π.χ έχει σβηστεί το ΙΜΕΙ και κάποια άλλα χρήσιμα νούμερα π.χ το serial number.Το ΙΜΕΙ το έχω , το γράφει στο αυτοκόλλητο.Η συσκευή ενώ δουλεύει μια χαρά , δεν μπορεί να συνδεθεί στο τηλεφωνικό δίκτυο , δεν μπορεί να λειτουργήσει το wi-fi κτλ.
Η ερώτηση είναι αν υπάρχει τρόπος να τα περάσω μέσα στην συσκευή όλα αυτά πάλι ή τί θα μπορούσα να κάνω για να βγάλω μια άκρη.

Δημοσ.

Φιλε μου, δεν ξερω πολλα απο κινητα, αλλα η λογικη μου, μου λεει πως αν ηταν τοσο ευκολο να "περασεις" IMEI και Serial Number σε μια συσκευη, ολα τα κλεμμενα θα αλλαζαν IMEI και SN και θα ξαναπωλούνταν ως "καθαρά". Και δεν γνωριζω διαδικασια που να γινεται κατι τετοιο.

Το πιο πιθανο ειναι πως θελει πέταμα, αλλα κατσε να δεις τι θα σου πουν και οι υπολοιποι.

• Moderators
Δημοσ.

Ποια συσκευη εχεις? Ψαχνεις για "Lost EFS folder", στα Galaxy νομιζω πως διορθωνεται καπως, τωρα στο συγκεκριμενο δεν ξερω τι γινεται. 

EDIT: Που βρηκες τον οδηγο για root? Αν δεν ηταν generic, αλλα ειδικος για τη συσκευη δοκιμασε να ρωτησεις εκει.

@corrupted S/N δε νομιζω να μπορεις να περασεις. Και καλυτερα βεβαια για τους λογους που ανεφερες :)

Επισης μεταφερεται στο Mobile Software.

Δημοσ.

stormrain... μιας και το κατεχεις... για να μην του παιζει και το wifi, αυτο δε σημαινει πως εχει "εξαφανιστει" και η MAC Address?

Η MAC περνιεται? (αν υποθεσουμε πως εχει χαθει)

• Moderators
Δημοσ.

Nαι και η MAC περιεχεται στον EFS φακελο που χαθηκε. Το κακο ειναι πως δεν εχω ιδεα πως περνιεται παλι ο φακελος (υποθετω πως οι πληροφοριες ειναι αποθηκευμενες και σε αλλα σημεια της συσκευης).

Επειδη υπηρχε ενα τετοιο θεμα στα Galaxy που εχω ασχοληθει, παντα συνισταται backup του συγκεκριμενου φακελου πριν κανουμε οποιαδηποτε τροποποιηση. Γενικα υπαρχει η θεωρια πως αν χαθει ο φακελος η συσκευη πρεπει να παει στο service για επισκευη. Καπου ομως ειχε παρει το ματι μου (μπορει και να κανω λαθος ομως) εναν τροπο ανακτησης των πληροφοριων. Απλα επειδη δεν το θυμαμαι καλα κραταω επιφυλαξη..

Κανονικα το root δε θα επρεπε να του ειχε δημιουργησει τετοιο θεμα ομως.

Δημοσ.

παντα συνισταται backup του συγκεκριμενου φακελου πριν κανουμε οποιαδηποτε τροποποιηση

Έτσι σώζεται η κατάσταση. Δεν ξέρω εάν μπορεί να επανέλθει εάν σβηστεί.

Δημοσ.

Ποια συσκευη εχεις? Ψαχνεις για "Lost EFS folder", στα Galaxy νομιζω πως διορθωνεται καπως, τωρα στο συγκεκριμενο δεν ξερω τι γινεται. 

EDIT: Που βρηκες τον οδηγο για root? Αν δεν ηταν generic, αλλα ειδικος για τη συσκευη δοκιμασε να ρωτησεις εκει.

@corrupted S/N δε νομιζω να μπορεις να περασεις. Και καλυτερα βεβαια για τους λογους που ανεφερες :)

Επισης μεταφερεται στο Mobile Software.

H συσκευή είναι κινέζικη και είναι η DaPeng i9877.

Οδηγό για root βγήκα σε κάποια blogs στο net.Η διαδικασία ήταν αρκετά εύκολη και είπα να το κάνω αλλά δεν πήγε καλά.Ήταν η πρώτη απόπειρά μου :(

Δημοσ.

Φιλε μου, δεν ξερω πολλα απο κινητα, αλλα η λογικη μου, μου λεει πως αν ηταν τοσο ευκολο να "περασεις" IMEI και Serial Number σε μια συσκευη, ολα τα κλεμμενα θα αλλαζαν IMEI και SN και θα ξαναπωλούνταν ως "καθαρά". Και δεν γνωριζω διαδικασια που να γινεται κατι τετοιο.

Το πιο πιθανο ειναι πως θελει πέταμα, αλλα κατσε να δεις τι θα σου πουν και οι υπολοιποι.

Και όμως! Μετά από λίγο ψάξιμο στο net βρήκα τρόπο να αλλάζω το ΙΜΕΙ σε android κινητά.Απλά και εύκολα.Μάλιστα "επανέφερα" τα δικά μου ΙΜΕΙ στα εργοστασιακά.Για αλλαγή του SN νομίζω ότι γίνεται και αυτό.Η διαδικασία όμως μου φάνηκε πολύπλοκη και την παράτησα.

Πάντως αν και επανέφερα τα IMEI από το κινητό , η MAC address και η διεύθυνση του Bluetooth δεν λειτουργούν.Το κινητό είναι πλήρως λειτουργικό και χωρίς αυτά αλλά το wi-fi χρειάζεται πολύ.Οπότε θα συνεχίσω το ψάξιμο.

Αν ξέρει κανείς κάποιες πληροφορίες για το θέμα , παρακαλώ ας ποστάρει.

• Moderators
Δημοσ.

Και όμως! Μετά από λίγο ψάξιμο στο net βρήκα τρόπο να αλλάζω το ΙΜΕΙ σε android κινητά.Απλά και εύκολα.Μάλιστα "επανέφερα" τα δικά μου ΙΜΕΙ στα εργοστασιακά.Για αλλαγή του SN νομίζω ότι γίνεται και αυτό.Η διαδικασία όμως μου φάνηκε πολύπλοκη και την παράτησα.

Πάντως αν και επανέφερα τα IMEI από το κινητό , η MAC address και η διεύθυνση του Bluetooth δεν λειτουργούν.Το κινητό είναι πλήρως λειτουργικό και χωρίς αυτά αλλά το wi-fi χρειάζεται πολύ.Οπότε θα συνεχίσω το ψάξιμο.

Αν ξέρει κανείς κάποιες πληροφορίες για το θέμα , παρακαλώ ας ποστάρει.

Ωραιος! Ποσταρε μια και τα λινκ απο τα οποια πηρες πληροφοριες, μπορει να χρειαστουν μελλοντικα.

• Like 1
Δημοσ.

Ψάξε μήπως βρεις κάποιο επίσημο firmware και τη διαδικασία για να το φλασάρης ξανά

Το επίσημο firmware το έχω.Απλά συμβαίνει το εξής : μετά το φλασάρισμα όπως είναι λογικό σβήνονται τα πάντα όλα.Στην δικιά μου περίπτωση (δεν ξέρω γιατί) , σβήστηκε και το ΙΜΕΙ.Το ίδιο έχει συμβεί και σε άλλους που το κάνανε αυτό.Σε κάποιο επώνυμο κινητό π.χ samsung , η λύση είναι πιο εύκολη.Στο δικό μου μάρκας DaPeng , θέλει λίγο ψάξιμο.

Ωραιος! Ποσταρε μια και τα λινκ απο τα οποια πηρες πληροφοριες, μπορει να χρειαστουν μελλοντικα.

Η διαδικασία απαιτεί ένα android κινητό που έχει γίνει γίνει rout , ένα πρόγραμμα Terminal Emulator (υπάρχουν αρκετά στο play store) και δύο γραμμές κώδικα.

Τρέχουμε το Terminal Emulator.Πληκτρολογούμε su (από τααρχικά super user).Μας δίνει πρόσβαση και μετά πληκτρολογούμε τον εξής κώδικα.

Για ΙΜΕΙ 1 :   echo 'AT+EGMR=1,7,"το ΙΜΕΙ που θέλουμε να δώσουμε"' >/dev/pttycmd1

Για ΙΜΕΙ 2 :   echo 'AT+EGMR=1,10,"το ΙΜΕΙ που θέλουμε να δώσουμε"' >/dev/pttycmd1

Αφού τελειώσουμε , κανουμε restart το κινητό.το ΙΜΕΙ έχει αλλάξει.

http://www.youtube.com/watch?v=6s40aLz5-QQ

• Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

φιλε μου η λυση που αναφερεις ειναι η 1η που δοκιμαζουμε αλλα δεν δουλευει οταν εχει πειραχτει η nvram...γι αυτην την περιπτωση προτεινω την δικη μου λυση...παραπανω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...