Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα,

Εδω και μερικα χρονια ειχα την ψυκτρα Arctic Cooling Freezer 64 Pro πανω σε AM2

Τωρα εβαλα FM2 Motherboard με τον Athlon x4 740 και την στοκ ψυκτρα που ειχε στο κουτακι του.

Αυτη τρεχει στις 1800σαλ οταν ειναι idle o CPU

Μπορω να του βαλω την Arctic Freezer ;;   Δεν το δοκιμασα γιατι μου φανηκε λιγο μικροτερη απο την στοκ, η επιφανεια που "παταει".

Δεν προκειται να κανω o/c απλως θελω περισσοτερη ησυχια

Δημοσ.

Η Freezer 64 Pro νομιζω οτι δεν θα μπορεσει να ψυξει καλα τον επεξεργαστη. Ισως κανω και λαθος.

Παντως στο site λεει οτι αντεχει μεχρι 150W TDP, τα οποια βεβαια ειναι υψηλοτερα απο τα TDP του συγκεκριμενου επεξεργαστη.

[edit]

Λαθος μου. Ο επεξεργαστης εχει 65W TDP (νομιζα οτι ειχε 100W TDP) οποτε η Freezer 64 Pro κανει ανετα.

Δημοσ.

Καλησπερα,

Τελικα την εβαλα την ψυκτρα και δουλευει κανονικα. Παει γυρω στις 1000σαλ και η θερμοκρασια εχει πεσει

Μου προεκυψε ενα αλλο προβληματακι ομως με τη CPU

Εκει που προσπαθουσα στο BIOS να ανεβασω τις στροφες του CHASIS FAN εκανα reboot και μου εβγαλε overclocking settings failed (καπως ετσι) και γυρισε στα default settings.

Απο κει και μετα ο επεξεργαστης δουλευει με χαμηλα ρολογια (1.4 Ghz)  οταν παω να τον ζορισω δεν ανεβαζει ταχυτητα. Με αποτελεσμα ... σερνεται.

Πηγα παλι στο BIOS εβαλα παλι τα default, αλλα απενεργοποιησα το powernow. Τωρα δειχνει να τρεχει 3.2 Ghz μονιμα

(το AI Suite μου δειχνει να τρεχει στα 3.5 ghz!)

Βασικα θελω να λειτουργησει το Powernow!!

Οταν το ενεργοποιησω θα παει παλι στα 1.4 Ghz και δεν θα ανεβαζει ταχυτητα. Προς το παρον το απενεργοποιησα!

Επαιξα λιγο με το BIOS αλλα δεν ειχα πολυ χρονο. Δεν καταφερα καμια βελτιωση.

Πριν αλλαξω την ψυκτρα, δουλευε κανονικα το Powernow και πηγαινε το CPU με ρολογια απο 1.4 εως 3.2

Σημερα θα μπορεσω να ασχοληθω παραπανω. Μηπως υπαρχει κατι στα windows 7 που επιρεαζει την λειτουργια αυτη ;

Εχω την Asus F2A85-M GLan Audio Raid με προσφατα upgrade στο BIOS

Δημοσ.

Να αφήσεις default το bios και να πας στην καρτέλα των WIN 7  και να βάλεις balance ! 

capturerg.png

Μάλλον σου έκανε επανεκκίνηση λόγω των μνημών !!! Ρύθμισε τάση στις μνήμες , συχνότητα και timings όπως λέει ο κατασκευαστής !

Τα υπόλοιπα AUTO! 

Αν συνεχίζει να σου το κάνει κλείσε το C1E !

Δημοσ.

:-D

Αυτός την είχε την ψύκτρα βρε ! Και εγώ είχα scythe mugen, γιατί να μείνω με την default ...

Ρύθμισε από το bios και τον τύπο του ανεμιστήρα που έχει η ψύκτρα σου ! Εχει επιλογή. 

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι παρατηρησα κατι κουλα νουμερα στη συχνοτητα της μνημης, εκανα μερικα reboot και εβαζα AUTO μεχρι να στρωσει.

Το μονο που πειραζω ειναι να αλλαζω τη συχνοτητα απο το AUTO στο 1600Mhz γιατι απο μονο του δειχνει 1333Mhz

Φαινεται οτι το SPD του δινει 1333 αλλα η μνημη υποτιθεται οτι ειναι 1600

Και το CHASSIS FAN που το εβαλα turbo profile. Αυτα

Θα κοιταξω πρωτα τα power options που ειπες, και θα επανελθω

Δημοσ.

Αν η μνήμη τρέχει στα 1600Mhz με 1,65v τότε πρέπει να δώσεις και τάση στις μνήμες !

Γενικά πέρασε ακρι΄βς τα timings την συχνότητα και την τάση που δηλώνει ο κατασκευαστής !

Δημοσ.

Ωραια θα το δοκιμασω μολις παω σπιτι

Για το CPU Fan δεν βρισκω τιποτα στο manual, εκτος απο το CPU Fan Profile που μαλλον το εχω στο Standard

Γιατι επαθε αυτο το blackout ομως μονο απο μια αλλαγη ψυκτρας ;;;;;;

Δημοσ.

Το κοιταξα το power plan και ειναι στο Balanced

Μετα μπηκα στο BIOS και εβαλα ρευμα 1,65v στις μνημες χειροκινητα.  Ενεργοποιησα το Powernow

Οταν μπηκε στα Windows το powernow δουλευε κανονικα!!

Εβαλα παλι ρευμα στο AUTO, και μπηκε μονο του παλι 1,65v (αυτο το εκανε και πριν οταν διαλεγα συχνοτητα Dram 1600)

Ξαναμπηκα στα Windows και παλι δουλευε το Powernow. Σαν κατι να ξεκολλησε;

Παντως τα Timings δεν τα πειραξα, τα αφησα AUTO. Εμενα μου δειχνει τα νουμερα 9-9-10-24 - 2

Θα ειναι καλυτερα να βαλω αυτα που μου δινεις ;  (μου περισευει ενα νουμερα βεβαια !)

Το C1E που αναφερεις δεν το βρισκω στο BIOS. Υπαρχει ενα C6 Mode και ειναι enabled. Αυτο πρεπει να κοβει λειτουργιες απο το CPU οταν ειναι idle. (η κατι τετοιο)

Τωρα τα εχω ολα στο AUTO παλι και δουλευει κανονικα το Powernow :-o

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...