Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Ξέρετε κάποιο μαγαζί να κάνει επισκευές motherboard laptop;

1) έχουν ξεκολλήσει 2 πολύ μικρά τρατζιστοράκια να το πω πάνω από την κάρτα γραφικών

2) υποδοχή τροφοδοσίας θέλει ένα κόλλημα γιατί χάνει την επαφή.

3) δεν δείχνει η οθόνη τίποτα (μαύρη) αν και υπάρχει και 2 κάρτα γραφικών στο λάπτοπ δεν ξέρω αν έχει γυρίσει στην πρώτη και δεν βλέπω τίποτα στην οθόνη.

Δεν ψάχνω μαγαζί με παράλογα ποσά τιμολόγησης 140 εύρο και βάλε! Με 50-60€ για 3 κολληματα νομίζω είναι πολύ καλά!

Δημοσ.

Καλημέρα,

Ξέρετε κάποιο μαγαζί να κάνει επισκευές motherboard laptop;

1) έχουν ξεκολλήσει 2 πολύ μικρά τρατζιστοράκια να το πω πάνω από την κάρτα γραφικών

2) υποδοχή τροφοδοσίας θέλει ένα κόλλημα γιατί χάνει την επαφή.

3) δεν δείχνει η οθόνη τίποτα (μαύρη) αν και υπάρχει και 2 κάρτα γραφικών στο λάπτοπ δεν ξέρω αν έχει γυρίσει στην πρώτη και δεν βλέπω τίποτα στην οθόνη.

Δεν ψάχνω μαγαζί με παράλογα ποσά τιμολόγησης 140 εύρο και βάλε! Με 50-60€ για 3 κολληματα νομίζω είναι πολύ καλά!

στειλε ενα μυνημα στην απαντηση #4 που δινει ο wharrier ισως γνωριζει επι του θεματος ^_^

Δημοσ.

ρωτάω για να μάθω τι φταίει στην περίπτωση 3 που αναφέρεις - εκεί το ιστορικό βοηθάει

Για να βοηθήσει κάποιος εδώ θα πρέπει να έχει το ίδιο λάπτοπ και να μου πει τα βήματα στα τυφλά ώστε να μπω στο bios και να απενεργοποιήσω την μια κάρτα και την διπλή λειτουργία και να ενεργοποιησω μόνο την μια που δουλεύει. Το είχα ξανά κάνει παλαιότερα και δούλεψε ενώ τώρα έχω ξεχάσει τα βήματα...

Ξέρω είναι f2 bios , 3 φορές δεξί βελάκι και κάπου κάτω κάτω είναι αλλά δεν θυμάμαι καθώς και τα βήματα να αποθηκευσω τις αλλαγές το μόνο που μου απομένει είναι να ζωντανέψω την πρώτη κάρτα...

Ξέρει κανείς αν το 9volto κάνει δουλειές τέτοιες;

Δημοσ.

πιστευω θα βοηθουσε  αν ποσταρες το μοντελο  του λαπτοπ.απο εκει και περα, μια σκεψη που εχω (δεν ξερω κατα ποσο ισχυει) οτι προφανως το λαπτοπ σου υποστηριζει crossfire/sli.συνεπως αν οι καρτες ειναι ανεξαρτητες της μητρικης,τοτε δοκιμασε  να αφαιρεσεις τη χαλασμενη καρτα και να το ανοιξεις μονο με τη μια.αν συνεχισει αν μην εμφανιζει,μετακινησε την λειτουργικη καρτα στο σλοτ της χαλασμενης και ξαναδοκιμασε να το ανοιξεις.

Αν ειναι ενσωματωμενα γραφικα επεξεργαστη και οχι η παραπανω περιπτωση(πιο πιθανο)  τοτε,αφαιρεις τη χαλασμενη καρτα απ τη μητρικηκαι κανωντας ενα  restore cosmos ελπιζεις να αναγνωρισει τα γραφικα του επεξεργαστη.

προφανως ολα τα παραπανω προυποθετουν λυσιμο του λαπτοπ οποτε αν δεν πιανουν τα χεριασου,αστο καλυτερα

Δημοσ.

<p>πιστευω θα βοηθουσε αν ποσταρες το μοντελο του λαπτοπ.απο εκει και περα, μια σκεψη που εχω (δεν ξερω κατα ποσο ισχυει) οτι προφανως το λαπτοπ σου υποστηριζει crossfire/sli.συνεπως αν οι καρτες ειναι ανεξαρτητες της μητρικης,τοτε δοκιμασε να αφαιρεσεις τη χαλασμενη καρτα και να το ανοιξεις μονο με τη μια.αν συνεχισει αν μην εμφανιζει,μετακινησε την λειτουργικη καρτα στο σλοτ της χαλασμενης και ξαναδοκιμασε να το ανοιξεις.</p>

<p> </p>

<p>Αν ειναι ενσωματωμενα γραφικα επεξεργαστη και οχι η παραπανω περιπτωση(πιο πιθανο) τοτε,αφαιρεις τη χαλασμενη καρτα απ τη μητρικηκαι κανωντας ενα restore cosmos ελπιζεις να αναγνωρισει τα γραφικα του επεξεργαστη.</p>

<p> </p>

<p>προφανως ολα τα παραπανω προυποθετουν λυσιμο του λαπτοπ οποτε αν δεν πιανουν τα χεριασου,αστο καλυτερα</p>

Το Fujitsu Siemens Amilo Xi 3650 SD2 με 9600 m (nvidia) και μια intel 45 ενσωματωμένες στην μητρική. Η πρώτη έχει το πρόβλημα. Οπότε δεν μπορώ να βγάλω καμία από τις δυο

file://localhost/private/var/mobile/Applications/8161C65D-CDC8-4251-95FE-F90DB20206AA/Library/Preferences/com.apple.WebFoundation.plist

Δημοσ.

ok στο 1 κολλάμε τα πυκνωτάκια ξανά, στο 2 το κόλλημα στι βύσμα ξανά, στο 3 reflow ή reballing της κάρτας.

Δεν μας εγγυάται κανείς όμως ότι θα ανάψει κιόλας καθώς η κάρτα μπορεί να έχει καταστραφεί και να θέλει αντικατάσταση [φαίνεται να έχει το G96-630-C1]

Δημοσ.
ok στο 1 κολλάμε τα πυκνωτάκια ξανά, στο 2 το κόλλημα στι βύσμα ξανά, στο 3 reflow ή reballing της κάρτας.

Δεν μας εγγυάται κανείς όμως ότι θα ανάψει κιόλας καθώς η κάρτα μπορεί να έχει καταστραφεί και να θέλει αντικατάσταση [φαίνεται να έχει το G96-630-C1]

Εχεις κάποιο κατάστημα; Λέω να το πάω στο 9volto...

Το 2 το έκανα μόνος μου. :)

Και πιστεύω με 2 σωστά κολλήματα στα πυκνωτάκια θα δώσει εικόνα οπότε δεν χρειάζονται πολλά πολλά για να "σωθεί"...

Δημοσ.

Όχι δεν έχω κατάστημα

Τα πυκνωτάκια δεν είναι κάτι το δύσκολο - μάτι θέλει και τσιμπίδι αλλά μου φαίνεται λίγο δύσκολο να μην ανάβει από αυτά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...