Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι σε ενα κτιριο το οποιο εχει ιντερνετ με πριζακια και το καθε Pc εχει δικια του καρφωτη ip

σε ενα γραφειο βαλαμε και εξτρα 2 pc και αναγκαστικα χωσαμε ενα switch στη πριζα για να μοιραζει το ιντερνετε και στα 3,

το προβλημα ειναι οτι οταν ενας υπολογιστης ειναι σκετος στο πριζακι πιανει full ταχυτητα 10/10

οταν συνδεονται ολοι στο switch πιανει 1.5/2

δοκιμασα και δευτερο switch και παλι το ιδιο προβλημα.

τι μπορει να φταιει?

Δημοσ.

δοκιμασα 2 και ειχαν ακριβως το ιδιο προβλημα 

3com officeconnect dual speed hub 5

και ενα adsl router

το 

• Wireless Modem Router 150N Kit WL-583
Δημοσ.

και μονο το δικο μου Pc Να ειναι συνδεδεμενο πανω,απο τη στιγμη που δεν ειναι απευθειας στο πριζακι του τοιχου παλι κοβει απιστευτα.

Δημοσ.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα.

Εσύ πως πρόσεξες ότι έπεσε; Χρησιμοποίησες κάποιο εργαλείο μέτρησης της ταχύτητας ή από εμπειρία (ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδων ή κατεβάσματος αρχείου);

Ακούγεται αρκετά ύποπτο να λειτουργεί με καλή ταχύτητα όταν ο Η/Υ είναι απευθείας συνδεδεμένος και να πεφτει η ταχύτητα οταν χρησιμοποιείται το hub. Θεωρητικά με τη χρήση hub το bandwidth ισομοιράζεται μεταξύ των συνδεδεμένων σ' αυτό υπολογιστών. Αν υπάρχει η δυνατότητα θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις ένα switch και όχι hub.

Επίσης, το hub σου έχει μία πορτα uplink. Σ' αυτη θα πρέπει να συνδέσεις το καλώδιο που πάει στην πρίζα. 

Τέλος, θα δοκίμαζα άλλο καλώδιο cat5e γα να συνδέσω το hub στην πρίζα.

Καλή τύχη!

Δημοσ.

Λεει οτι εχει switch κι οχι hub, εκτος αν συγχιζει τους ορους.

Γενικα περιεργο προβλημα οπως περιγραφεται απο τον ts.

Δημοσ.

οταν εγραφα τον τιτλο δεν ειχα παρατηρησει οτι ειναι hub

μετα το ειδα

η μια πορτα του hub ειναι καμμενη και δε δουλευει.

η μετρηση της ταχυτητας εγινε με το speedtest

με σκετο καλωδιο πιανω 10mbit up 10mbit down

αν παρεμβαλλεται το hub η το router παει 1.5mbit down και το up παιζει απο 1mbit εως 6mbit

το to ping παραμενει σταθερο 4ms και στις 2 περιπτωσεις.

εχω δοκιμασει 4 διαφορετικα καλωδια και στα 4 τα ιδια προβληματα.

Δημοσ.

Δεκαρι δικτυο εχετε στο κτιριο?

Ισως βοηθουσε να δωσεις ολη την τοπολογια δικτυου του κτιριου. Δεν μπορεις να κοτσαρεις επ'αοριστον switch και hub το ενα πανω στο αλλο γιατι απο καποιο σημειο και επειτα δεν δουλευει τιποτα.

Μεχρι 3 επιπεδα (κεντρικο switch απο το οποιο βγαινουν ενδιαμεσα switch απο τα οποια εχουμε τελικα switch στα οποια συνδεονται χρηστες) ειναι ΟΚ. Πιο περα ενδεχεται να υπαρχουν προβληματα αναλογα με τις περιστασεις.

Αν υπαρχουν hubs να βρισκονται στο τελευταιο επιπεδο, κοντα στους χρηστες ωστε να ελαχιστοποιειται το προβλημα των broadcasts.

Δημοσ.

αν βαλω το πριζακι κατευθειαν στο πισι κλειδωνει στα 10 mbit.

δοκιμασα και ξαναβαλω το hub και οταν περνανε δεδομενα αναβει συνεχεια το λαμπακι collision...

δοκιμασα και ενα μεγαλο switch tp link το tl-sg1024 και παλι τα ιδια.

Δημοσ.

Colision σημαίνει ότι η σύνδεση είναι half-duplex και προσπαθούν την ίδια στιγμή να εκπέμψουν περισσότεροι από ένας πάνω στη ίδια γραμμή. Αυτό μειώνει πολύ την απόδοση του δικτύου αφού μόλις ανιχνευτεί το colision όλοι όσοι εκπέμψαν θα περιμένουν για τυχαίο χρόνο και θα ξαναπροσπαθήσουν να ξανά-εκπέμψουν τα πακέτα τους (για περισσότερα δες Link.png Site: https://en.wikipedia.org/wiki/Carrier_sense_multiple_access_with_collision_detection">CSMA/CD ). Σίγουρα υπάρχει hub στο δίκτυο κοντά στην πλευρά σου. Επίσης, μπορεί να το κάνει ακόμα πιο δύσκολο εαν συμβαίνει αυτό που προαναφέρθηκε από τον Bspus, δηλαδή να υπάρχουν πολλά switches (ή hubs ή bridges) συνδεδεμένα στη σειρά. Μέχρι 3 στη σειρά είναι καλά. Μετά αρχίζουν τα προβλήματα.

Μπορείς να μας πεις περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο? 

Δημοσ.

δυστυχως δεν εχω καμια επαφη με το υπολοιπο δικτυο.εγω απλα στο γραφειο μου εχω το πριζακι που ερχεται το 10ρι δικτυο

ανοιξα παντως το πριζακι και ειδα μεσα τα καλωδια και ηταν αριθμημενα ωστε να βγαινουν ετσι ethcable568a.gif

ολα τα καλωδια που εχω στο γραφειο ειναι αλλιως ομως

ετσι ethcable568b.gif

χλωμο μου φαινεται να φταιει κατι τετοιο βεβαια...

επισης δοκιμασα με το hub και δουλευε μονο αν ηταν συνδεδεμενο στην 5η θυρα πανω του και οταν ηταν πατημενο το κουμπι.αλλιως δεν το βλεπε καθολου...

Δημοσ.

Δεν φταίει ο χρωματικός κώδικας.

Είναι πολύ πιθανό ο διαχειριστής του δικτύου να έχει εγκαταστήσει κάποιο hub πριν το μπριζάκι σου για να επεκτείνει το δίκτυό του ή για κάποιο λόγο έχει πειράζει τις ρυθμίσεις του switch ώστε η πόρτα του να είναι half-duplex και 10Mbps.

Δεν επικοινωνείς καλύτερα και μαζί του μήπως και σε διαφωτίσει σχετικά...

Δημοσ.

αμα κανω force το δικτυο απο το πισι μεχρι το switch Μου half-duplex 10ρι θα φτιαξει?

ναι το δοκιμασα

δεν επιασε full ταχυτητα οπως οταν πιανει αμα ειναι σκετο,αλλα επιασε 4.5-5mbit...

το περιεργο ειναι οτι οταν το βαζω σκετο,στο πριζακι,αμα το εχω auto sense πιανει 10dl Και 5ul

και αμα το βαλω χειροκινητα 10mbit full duplex πιανει 10dl Και 10ul... :whistle:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...