billxl Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κανείς πόσο άκομψο, άβολο και συχαμένο πράγμα είναι το desktop pc (σκόνες, καλώδια, θόρυβος, χώρος που δε μπορείς να προσεγγίσεις για καθάρισμα και γενικά χαμένος χώρος). Υπάρχει και ο iMac, desktop θεωρείται. (Εντάξει και όλα τα all in one PC, μη με φάτε!) Sent from my miserable Turbo-X laptop.
moukoublen Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Υπάρχει και ο iMac, desktop θεωρείται. (Εντάξει και όλα τα all in one PC, μη με φάτε!) Σωστά. Οπότε (και πάντα με προϋπόθεση οτι το σηκώνει η τσέπη σου) αν θες τις προδιαγραφές ενώς all-in ΓΙΑΤΙ να μην πάρεις all-in και αν θες να μπορείς να το μετακινείς πανεύκολα ΓΙΑΤΙ να μην πάρεις laptop; Tι "πειραγμένες" λογικές είναι αυτές;... Και ξαναρωτάω, γιατί έχετε όλοι TFT (όσοι κατηγορείτε τον απλό χρήστη που επιλέγει laptop);
antonl Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 [...] Και ξαναρωτάω, γιατί έχετε όλοι TFT (όσοι κατηγορείτε τον απλό χρήστη που επιλέγει laptop); Επειδή δεν υπάρχουν πλέον CRT :Ρ 41 vs 18500+
herold Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως... ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΙΟ ΒΟΛΙΚΟ!!! Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κανείς πόσο άκομψο, άβολο και συχαμένο πράγμα είναι το desktop pc Εγώ βρίσκω το desktop πολύ πιο βολικό από ένα laptop. Όταν χρησιμοποιώ desktop το σώμα μου καταπονείται λιγότερο, κουράζομαι λιγότερο, δουλεύω ταχύτερα, η οθόνη είναι μεγαλύτερη κλπ. Για μένα το laptop είναι λύση ανάγκης. Για να μην ανοίξουμε συζήτηση για τις διαφορές στην επίδοση των επεξεργαστών για desktop και laptop...
moukoublen Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Εγώ βρίσκω το desktop πολύ πιο βολικό από ένα laptop. Όταν χρησιμοποιώ desktop το σώμα μου καταπονείται λιγότερο, κουράζομαι λιγότερο, δουλεύω ταχύτερα, η οθόνη είναι μεγαλύτερη κλπ. Για μένα το laptop είναι λύση ανάγκης. Για να μην ανοίξουμε συζήτηση για τις διαφορές στην επίδοση των επεξεργαστών για desktop και laptop... Ναι δεν έχεις άδικο. Όντως είναι πιο ξεκούραστο να δουλεύεις σε desktop (στημένο καλά). Μπορείς να πετύχεις κάτι παρόμοιο και με το laptop όμως αν το θες. Η οθόνη τις περισσότερες φορές έχει την ψευδαίσθηση της μεγαλύτερης. Σε επίπεδο χώρου pixel πολλές φορές είναι ακριβώς ο ίδιος (Εκτός αν έχεις full hd οθόνη desktop ή αν έχεις τις κλασικές 1280χ1024 πού έχεις λίγο παραπάνω κάθετο χώρο απο την κλασική hd των περισσότερων laptop) Πάντως γενικότερα ο μέσος χρήστης βολεύεται πολύ περισσότερο με το να έχει την άνεση να πάει το μηχάνημα του όπου θέλει μέσα στο σπίτι, να το πάρει στα πόδια του, να το κλείσει και να το φυλάξει + όλα αυτά τα καλώδια που γλυτώνει. Είναι μεγάλη αυθαιρεσία να λέμε ότι το desktop είναι το "σωστό" pc και ότι ο μέσος χρήστης που παίρνει laptop είναι "βοσκός" ή έχει μια πολυτέλεια που δε του χρειάζεται και την έχει απλά για το στυλ. Με τον ίδιο αυθαίρετο τρόπο κάποιος μπορεί να πει οτι το "σωστό" λειτουργικό είναι το Α, ότι το σωστό pc πρέπει να είναι huge tower να πιάνει τουλάχιστον το μισό σου γραφείο, ή ότι η σωστή οθόνη είναι η CRT που κλείνει όλο το γραφείο και ο,τι άλλο βάλει ο νους... 2
BlackScorpionX Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Από τότε που πήρα λάπτοπ δε βρίσκω το λόγο να ξαναγοράσω desktop. Αφήνω μόνο μια περίπτωση, να κάνω κάτι extreme στο σπίτι για χαβαλέ όπως το να κάνω μια σύνθεση χωρίς το κλασσικό κουτι, "καρφωμένη" στον τοίχο πάνω από την tv σαν *πίνακας*.
atheatos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Ναι δεν έχεις άδικο. Όντως είναι πιο ξεκούραστο να δουλεύεις σε desktop (στημένο καλά). Μπορείς να πετύχεις κάτι παρόμοιο και με το laptop όμως αν το θες. Η οθόνη τις περισσότερες φορές έχει την ψευδαίσθηση της μεγαλύτερης. Σε επίπεδο χώρου pixel πολλές φορές είναι ακριβώς ο ίδιος (Εκτός αν έχεις full hd οθόνη desktop ή αν έχεις τις κλασικές 1280χ1024 πού έχεις λίγο παραπάνω κάθετο χώρο απο την κλασική hd των περισσότερων laptop) Πάντως γενικότερα ο μέσος χρήστης βολεύεται πολύ περισσότερο με το να έχει την άνεση να πάει το μηχάνημα του όπου θέλει μέσα στο σπίτι, να το πάρει στα πόδια του, να το κλείσει και να το φυλάξει + όλα αυτά τα καλώδια που γλυτώνει. Είναι μεγάλη αυθαιρεσία να λέμε ότι το desktop είναι το "σωστό" pc και ότι ο μέσος χρήστης που παίρνει laptop είναι "βοσκός" ή έχει μια πολυτέλεια που δε του χρειάζεται και την έχει απλά για το στυλ. Με τον ίδιο αυθαίρετο τρόπο κάποιος μπορεί να πει οτι το "σωστό" λειτουργικό είναι το Α, ότι το σωστό pc πρέπει να είναι huge tower να πιάνει τουλάχιστον το μισό σου γραφείο, ή ότι η σωστή οθόνη είναι η CRT που κλείνει όλο το γραφείο και ο,τι άλλο βάλει ο νους... To σωστο είναι να επιλέγουμε εμείς, αυτο που θελουμε και όχι οι άλλοι. Όσο αυξάνονται οι επιλογές τόσο καλύτερα για μας. Δυστυχως θα παρατηρήσεις ειδικα στην Ελλάδα ότι θεωρούν σωστο αυτο που επιλέγουν οι αλλοι για μας και ότι ο πλουραλισμος είναι κακο πράγμα. Επειδη στο insomnia γράφουν Έλληνες ,θα παρατηρήσεις απόψεις που δεν έχουν να κάνουν με προσωπικές επιλογές, αλλα με το τι λένε οι άλλοι. Δεν σου λένε το επέλεξα γιατι εμένα προσωπικα μου αρέσει αλλα γιατι το γράφουν όλα τα σοβαρά περιοδικά,sites κτλ. προσωπικη άποψη 0 με λίγα λόγια. Η προσωπικότητα είναι κάτι που σπανίζει στις μέρες μας ή καλύτερα στη χώρα μας.... Αν κάνεις πάλι το λάθος να εκφράσεις την προσωπικη σου άποψη , θα σε βρισουν , θα σε ειρωνευτουν και θα σε θεωρήσουν εχθρό τους. Οτιδηποτε ξεφεύγει απο το κατεστημένο ή το ανατρέπει είναι κακο χωρίς δεύτερη σκέψη. Εδω που τα λέμε μια ολόκληρη γενια μεγάλωσε με περιορισμένες επιλογές πολλα χρόνια τώρα και της κακοφαινεται που αυξάνονται οι επιλογές έτσι ξαφνικα ειδικα τα τελευταία χρόνια. Όσοι κρυβοντουσαν πίσω απο τις επιλογές των άλλων λόγω αδυναμίας χαρακτήρος,ξαφνικα νιώθουν απειλή. Γιατι αυτοι που τους έλεγαν τι να κάνουν ,δεν είναι τόσο ισχυροί πια. Μάλλον τα 400 χρόνια σκλαβιάς πέρασαν στο DNA μας....
billxl Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Σωστά. Οπότε (και πάντα με προϋπόθεση οτι το σηκώνει η τσέπη σου) αν θες τις προδιαγραφές ενώς all-in ΓΙΑΤΙ να μην πάρεις all-in και αν θες να μπορείς να το μετακινείς πανεύκολα ΓΙΑΤΙ να μην πάρεις laptop; Tι "πειραγμένες" λογικές είναι αυτές;... Και ξαναρωτάω, γιατί έχετε όλοι TFT (όσοι κατηγορείτε τον απλό χρήστη που επιλέγει laptop); Εχμ, για να έχεις μεγάλη οθόνη, SSD + 3TB HDD + πολλές inputs + desktop CPU και όλα αυτά σε μία ωραία συσκευασία; Μη μου πεις για laptop και εξωτερικές οθόνες και σκληρούς γιατί πάλι μαζεύεται καλωδιομάνι. Τελοσπάντων, με ότι βολεύεται ο καθένας και ότι ταιριάζει στην αισθητική του.
XPHSTOS_ Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Πραγματικά έχω την αίσθηση ο,τι ορισμένες συμπεριφορές είναι αντανακλαστικές και δε βασίζονται στη λογική. Βλέπω να κατηγορούνται οι απλοί χρήστες στο γιατί επιλέγουν laptop και όχι desktop και μάλιστα με ειρωνεία μερικές φορές. Χμ. Νομίζω πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Οκ το αγοραστικό κοινό πολλές φορές αγοράζει πράγματα χωρίς να τα έχει πραγματικά ανάγκη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως... ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΙΟ ΒΟΛΙΚΟ!!! Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κανείς πόσο άκομψο, άβολο και συχαμένο πράγμα είναι το desktop pc (σκόνες, καλώδια, θόρυβος, χώρος που δε μπορείς να προσεγγίσεις για καθάρισμα και γενικά χαμένος χώρος). Έχω απο ανάγκη desktop pc και μακάρι να μπορέσω κάποια στιγμή να κάνω τις δουλείες που θέλω μόνο με laptop. Πραγματικά. Σκεφτείτε λίγο. Είναι σα να βγαίνει κάποιος και να γράφει "Εμ βέβαια, θέλει ο κάθε μπουρτζόβλαχος TFT οθόνη... Δε μπορεί δηλαδή να κάνει την δουλειά του με τις αναλογικές θα πάθει τίποτα." Και σκεφτείτε οτι αυτός ο παράλογος τύπος παραπάνω είστε όλοι εσείς. Θα διαφωνήσω μαζί σου σε μερικά σημεία.... Άκομψο και σιχαμένο δεν το λες το desktop γιατί πλέον υπάρχουν cases πραγματικά κοσμήματα (δεν βγαίνουν μόνο καγκουριές με φωτάκια! ) Με μια σωστή κατανομή των καλωδίων πίσω από τον πύργο μπορείς να είσαι μονίμως τακτοποιημένος και εύκολα προσβάσιμος. Στο ότι καταλαμβάνει χώρο και ότι μερικοί δεν έχουν χώρο θα συμφωνήσω... Προσωπικά δεν μπορέσω ποτέ να δουλέψω σε οθόνη κάτω των 22" ... Είμαι κάτοχος ενός Laptop και η χρήση για την οποία το πήρα είναι γελοία αλλά το έκανα συνειδητά και από προσωπική επιλογή όπως είπε ο atheatos, το θέλω κυρίως να βλέπω ταινίες πριν πέσω για ύπνο καθώς ξαπλώνω και για μια στις τόσες που μπορεί να το μετακινήσω για δουλειά κάπου. Στόχος της ειρωνείας μου δεν είναι προσβάλω τους χρήστες laptop αλλά πραγματικά πόσοι από εμάς που έχουμε laptop αξιοποιούμε πλήρως την κύρια δυνατότητα του, την φορητότητα. Και πόσοι από εμάς το θέλουμε για σοβαρή δουλειά και όχι για να μπαίνουμε απλά στο internet και να βλέπουμε ταινίες.
BlackScorpionX Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Εχμ, για να έχεις μεγάλη οθόνη, SSD + 3TB HDD + πολλές inputs + desktop CPU και όλα αυτά σε μία ωραία συσκευασία; Μη μου πεις για laptop και εξωτερικές οθόνες και σκληρούς γιατί πάλι μαζεύεται καλωδιομάνι. Τελοσπάντων, με ότι βολεύεται ο καθένας και ότι ταιριάζει στην αισθητική του. Καθένας με τις ανάγκες του Άλλος κάνει τη δουλειά του με παπί, άλλος με μοτοσυκλέτα, άλλος με smart και άλλος με ... ferrari, θεωρητικά όλα γρήγορα και καλά είναι για την πόλη! Παρεμπιπτόντως, εγώ έχω το laptop για τη δουλειά και στο σπίτι μόλις μπω, το βγάζω από την τσάντα, κατευθείαν στη βάση, ρεύμα, ehternet (όχι wifi γιατί έτσι μ'αρέσει) + 1 usb για πληκτρολόγιο ποντικι και είμαι μια χαρά. Παλιά το έβαζα και στην τηλεόραση αλλά δε με βόλεψε πολύ ο καναπές ..... Και πόσοι από εμάς το θέλουμε για σοβαρή δουλειά και όχι για να μπαίνουμε απλά στο internet και να βλέπουμε ταινίες. Ποια είναι η σοβαρή δουλειά κατά τη γνώμη σου; Τα παιχνίδια; η ψυχαγωγία γενικότερα; Προγράμματα γραφείου όπως το office κλπ; ή πρέπει να ανέβουμε κλίμακα και να πάμε οπωσδήποτε σε επεξεργασία ήχου, εικόνας, βίντεο, προγραμματισμός; Ή μήπως λίγο απ' όλα; Ή μήπως οι ανάγκες του καθένα; (δεν ειρωνεύομαι, απλά για να βγάλουμε μια άκρη και να ξέρουμε για τι μιλάμε)
Razor333 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Το desktop pc ποτε δεν θα πεθανει θα συρικνωθει αλλα δεν θα πεθανει, τα laptop ομως κυριως τα φθηνα θα τα αντικαστησουν τα tablet, (ειδη τα netbooks πεθαναν) και τα πιο ακριβα απλα θα γινουν υβριδιo ultrabook+tablet με υβριδιο λειτουργικο οπως τα windows 8. Εγω προσωπικα θεωρω την φορητη συσκευη σημαντικη ειτε φορητη εντος σπιτιου, ειτε εκτος και θελω απο την φορητη συσκευη να μην εχεις κανενα καλωδιο πανω της, κανενα input device, να μην κανει θορυβο, να μην μου καιει τα ποδια, να ανοιγει αμεσα, να εχει καλη οθονη και να κανει τα βασικα καλα. Γιατι αν κανει θορυβο, βγαζει ζεστη (αρα θελει και σταθερο σημειο να ακουμπαει ή βαση), πιανει σκονη (και κανει ακομα παραπανω θορυβο + οτι δεν καθαριζει ευκολα), δεν αντεχει εκτος ρευματος ουτε ωρα (αρα θελει και καλωδιο μονιμα πανω, εχει input device (αρα ακομα μια συσκευη που πρεπει να ακουμπαει καπου και πιθανον να εχει και καλωδιο), συγνωμη κιολας αλλα αυτο ειναι ενα μετακινουμενο desktop με ενσωματωμενη οθονη.
polaki Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 <p>Πραγματικά έχω την αίσθηση ο,τι ορισμένες συμπεριφορές είναι αντανακλαστικές και δε βασίζονται στη λογική.</p> <p> </p> <p>Βλέπω να κατηγορούνται οι απλοί χρήστες στο γιατί επιλέγουν laptop και όχι desktop και μάλιστα με ειρωνεία μερικές φορές.</p> <p> </p> <p> </p> <p>Χμ. Νομίζω πρέπει να καταλάβουμε κάτι. </p> <p> </p> <p>Οκ το αγοραστικό κοινό πολλές φορές αγοράζει πράγματα χωρίς να τα έχει πραγματικά ανάγκη.</p> <p> </p> <p>Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως... ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΙΟ ΒΟΛΙΚΟ!!!</p> <p> </p> <p>Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κανείς πόσο <strong>άκομψο</strong>, <strong>άβολο </strong>και <strong>συχαμένο </strong>πράγμα είναι το desktop pc (σκόνες, καλώδια, θόρυβος, χώρος που δε μπορείς να προσεγγίσεις για καθάρισμα και γενικά <strong>χαμένος χώρος</strong>).</p> <p> </p> <p>Έχω απο ανάγκη desktop pc και μακάρι να μπορέσω κάποια στιγμή να κάνω τις δουλείες που θέλω μόνο με laptop.</p> <p> </p> <p>Πραγματικά. Σκεφτείτε λίγο. </p> <p> </p> <p>Είναι σα να βγαίνει κάποιος και να γράφει</p> <p> </p> <p>"Εμ βέβαια, θέλει ο κάθε μπουρτζόβλαχος TFT οθόνη... Δε μπορεί δηλαδή να κάνει την δουλειά του με τις αναλογικές θα πάθει τίποτα."</p> <p> </p> <p>Και σκεφτείτε οτι αυτός ο παράλογος τύπος παραπάνω είστε όλοι εσείς.</p> Πολυ σωστός σε όλα!!!!! Sent from my iPhone using Insomnia
TechManiac Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Κατα τη γνωμη μου 2 ειναι οι λογοι για προτιμηση ενος desktop, γραφικα (games) και οθονη (πχ ταινιες >20"). Κανενα laptop ή tablet δε θα τα προσφερει αυτα αξιοπρεπως. Η καθε κατηγορια στην εξειδικευση του. Sent from my Lumia 800
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα