Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ατέλεια για αγορές από τρίτες χώρες είναι 22€ και, επομένως, ακόμη και η αξία των $20 περιλαμβάνεται σ' αυτήν.

Με την DHL, όμως, θα έχεις κάποια μικροέξοδα (αποθήκευτρα κλπ) στον εκτελωνισμό.

Να'σαι καλά, Εντάξει τα μικροέξοδα δε με πειράζουν, το θέμα είναι να μην πληρώσω πιο πολλά απο το κόστος της συσκευής.

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Θεωρώ απίθανο να σου ζητήσουν αμοιβή εκτελωνιστή για αξία αντικειμένου μέσα στην ατέλεια αλλά, σε κάθε περίπτωση, τώρα γνωρίζεις και το παλεύεις.

Δημοσ.

Αν έχεις την υπομονή να στο φέρει ο φίλος σου, είναι η καλύτερη λύση. Το έχω κάνει πολλές φορές για φίλους. Φυσικά θα το έχει πάνω του (σε μπουφάν ή χειραποσκευή) και όχι σε καμιά βαλίτσα. Εννοείται ξεχνάς το κουτί (αχρείαστο ρίσκο). Βιβλιαράκια κτλ που ενδέχεται να υπάρχουν βολεύονται εύκολα μαζί με όποια χαρτούρα κουβαλά ο φίλος σου και φυσικά αν δε τα θες και αυτά του κάνεις τη διαδικασία ευκολότερη. Για έξτρα ασφάλεια, στην περίπτωση του τηλεφώνου του λες να βάλει πάνω και καμιά SIM και να του κάνει και μια μικρή χρήση (να υπάρχει history).

Εναλλακτικά, από Αμερική επιλέγεις ταχυδρομείο USPS, κάνεις δηλωτικό αναγκαστικά, τικάρεις το κουτάκι ότι είναι gift, αναφέρεις ότι είναι used phone και δηλώνεις μια αξία μικρότερη της πραγματικής στην οποία πιθανότατα θα πληρώσεις το ΦΠΑ. Αν η τιμή δεν είναι πειστική (δε μου έχει τύχει αλλά έχω στείλει μόνο ανταλλακτικά Χάρλεϊ έτσι και όχι ηλεκτρονικές συσκευές), φαντάζομαι θα πληρώσεις το κανονικό με τιμή Ελλάδας...

Κατά τη γνώμη μου, η ασφαλέστερη μέθοδος είναι η 1η και έτσι έχω μεταφέρει iPhones, iPads, κάμερες και φορητούς υπολογιστές χωρίς πρόβλημα (χωρίς τα κουτιά τους). Είναι όπως θα ήταν αν ήταν πραγματικά δικά μου.

Σιγουρα η καλυτερη λυση ειναι να μου το φερει ο ιδιος αλλα ειμαι τοσο ανυπομονος που σημερα του ζητησα να το παρει και να μου το στειλει.Σκεφτηκα τι θα εκανε καποιος που πηγε στο ντουμπαι και ξεχασε το κινητο του..? θα πληρωνε τελωνειο μετα? Τελοσπαντων ελπιζω να μην μου βγει σε κακο ο εγωισμος μου και να ρθει με το καλο.

Δημοσ.

Σιγουρα η καλυτερη λυση ειναι να μου το φερει ο ιδιος αλλα ειμαι τοσο ανυπομονος που σημερα του ζητησα να το παρει και να μου το στειλει.Σκεφτηκα τι θα εκανε καποιος που πηγε στο ντουμπαι και ξεχασε το κινητο του..? θα πληρωνε τελωνειο μετα? Τελοσπαντων ελπιζω να μην μου βγει σε κακο ο εγωισμος μου και να ρθει με το καλο.

Έχω ακούσει περίπτωση που κάποιος πλήρωσε τελωνείο για να πάρει πίσω το ρολόι του που το είχε στείλει για service στο εξωτερικό! Οπότε μην ψάχνεις να βρεις λογική... είναι που θα πέσεις.

Δημοσ.

Έχω ακούσει περίπτωση που κάποιος πλήρωσε τελωνείο για να πάρει πίσω το ρολόι του που το είχε στείλει για service στο εξωτερικό! Οπότε μην ψάχνεις να βρεις λογική... είναι που θα πέσεις.

Εγώ το έχω γράψει και είναι αλήθεια.

Άλλωστε δεν είναι το μοναδικό παρόμοιο περιστατικό.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Θελω βοήθεια! Πιο κατω δέμα ems απο Κίνα!! Περίπου ενα κιλό! Ποτε περιμένω παράδοση χτες στάλθηκε και επίσης το τελωνείο να το θεωρήσω δεδομένο; Θα ανοίξει κάποιος το δέμα μου ;

Καλησπέρα σε όλους! Θελω βοήθεια! Πιο κατω δέμα ems απο Κίνα!! Περίπου ενα κιλό! Ποτε περιμένω παράδοση χτες στάλθηκε και επίσης το τελωνείο να το θεωρήσω δεδομένο; Θα ανοίξει κάποιος το δέμα μου ;

Δημοσ.

Η EMS έχει συζητηθεί πολλές φορές και αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση μεταφορικής εταιρείας που εξυπηρετείται από τα ΕΛΤΑ στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, έχει αποδειχθεί ότι είναι λαχείο να σταματήσει το δέμα στον τελωνειακό υπάλληλο είτε της Αθήνας (αεροδρόμιο) είτε της Θεσ/νίκης. Αλλά και σ' αυτή την περίπτωση, τα έξοδα υπολογίζονται ελαφρώς διαφορετικά.

Δημοσ.

Απλα ρωτώ περίπου πόσες μερες κανει η παράδοση! Ετςι εμπειρικά

Και επίσης αν θα το ανοίξουν ??

η καλύτερη εκτίμηση είναι αυτή που λογικά αναφέρουν και στο site όταν έκανες την παραγγελία. Εμπειρική εκτίμηση για παραγγελία από Κίνα είναι σχετικό. Εμένα από ebay μου έχει κάνει και 10 μέρες, αλλά και 40. Είχα γνώση όμως για το περίπου από πριν κάνω την παραγγελία. Επίσης, θα αρχίσουν πολλές παραγγελίες από τώρα και για τις επόμενες βδομάδες ελέω Χριστουγέννων, οπότε δεν ξέρω αν ήδη αυτό μεταφράζεται σε κάποια περαιτέρω καθυστέρηση της αρχικής εκτίμησης από το site.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με Expedited Shipping από Αγγλία σε Ελλάδα έχει ΦΠΑ; ή απλά είναι για να έρχεται στην ώρα του το πακέτο; Βαρέθηκα το Flat κάνει μισό μήνα! :mad:

Edit: Βρήκα ότι με Expedited ταξιδεύει το δέμα και σ/κ και γρηγορότερα αλλά δεν μου λύθηκε η απορία για ΦΠΑ

Επεξ/σία από SeXBOX
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...