makfil Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 1. Κάθε δέμα που στέλνει ο πωλητής αναγράφει τη δηλωμένη αξία του αντικειμένου πάνω στο αυτοκόλλητο. 2. Αφού έχει έρθει με courier το δέμα, έκανε υποχρεωτική στάση στο τελωνείο και η εταιρεία σε ενημέρωσε για τον εκτελωνισμό. Εάν τον κάνει εκείνη θα πληρώσεις και την αμοιβή του εκτελωνιστή (περίπου 70€) ενώ αν την κάνεις εσύ θα γλυτώσεις μόνο αυτό το έξοδο. Τα υπόλοιπα είναι ΦΠΑ, δασμός εάν η αξία ξεπερνάει τα 150€, αποθήκευτρα (κάθε μέρα που μένει στο handling χρεώνεσαι) και άλλα μικροέξοδα. 3. Εάν ο τελωνειακός αμφισβητήσει τη δηλωμένη αξία (μπορείς να ρωτήσεις τον πωλητή την αξία που δήλωσε), θα σου ζητήσει απόδειξη είτε paypal είτε κάρτας. Αυτά που έγραψες στην τελευταία φράση πρέπει να τα σβήσεις γιατί παραβαίνεις τους όρους χρήσης. 4. Η διαδικασία του εκτελωνισμού περιγράφεται στην τελευταία παρ. του τελευταίου κεφαλαίου του (επικαιροποιημένου) οδηγού της υπογραφής μου.
Tracer27 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Ευχαριστώ για την ενημέρωση, απλώς αν το invoice που έβαλε ο πωλητής λέει Χ τιμή, ο τελωνιακός λέει Υ τιμή και εγώ δεν μπορώ να υποστηρίξω την τιμή του invoice, τότε θα κάνει μια εικασία αυτός και θα πληρώσω ανάλογα? Μπορώ να υποστηρίξω ότι είναι προϊόν επισκευής ή κατι τετοιο για να αιτιολογήσω την χαμηλότερη τιμή? edit: κοιτάω και τον οδηγό ταυτόχρονα
makfil Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Τα μόνα στοιχεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι αυτά που έγραψα. Όλα τα άλλα είναι στην κρίση του τελωνειακού, ο οποίος συνήθως δεν τα δέχεται. 1
MFDOOM Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Γεια σας παιδια θελω να παρω ενα Xiaomi Redmi Note 2 στα 130 ευρω απο geekbuying.com.Θα περασει τελωνειο η οχι? (πρωτη φορα παραγγελνω εκτος ΕΕ)Αν υπαρχει περιπτωση πως μπορω να την αποφυγω?
makfil Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Πριν από την παραγγελία θα επικοινωνήσεις μαζί τους και θα ζητήσεις να δηλώσουν αξία γύρω στα $30. Επίσης, θα αποφύγεις αποστολή με courier.
forest66 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 απο Αμερικη πακετο λογικα κοντα στα 1,5 κιλα και αξια ~50$ με UPS εχει κανεις εμπειρια προσφατη με UPS αν περνανε ολα απο τελωνιο? παραδιδουν στα ελτα απο οσο ξερω δεν ειναι dhl που ερχετε σπιτι.
makfil Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Άλλο usps (αμερικάνικο ταχυδρομείο) και άλλο UPS (εταιρεία courier). Με courier κάθε δέμα σταματάει στο τελωνείο.
makfil Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Απάντησα στο προηγούμενο post. Θα κάνει στάση στο τελωνείο και έρχεται στο σπίτι από την εταιρεία.
sugabebis Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 ποιος ξερει, αν τα first class(REGISTERED) απο US σκανάρονται οταν φτάσουν ελλάδα?διοτι στην αισχρη usps μου δειχνει αυτο και με εχει αφήσει ξεκρέμαστο usps tracking is unavailable for this product for greece!(παροτι συστημένο με τρακιν)στα ελτα δεν δειχνει τπτ! οταν φτασει ομως θα σκαναριστει?
demisp Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Καλησπερα σε ολους.Εχω μια απορια και προσπαθησα να διαβασω οσες περισσοτερες σελιδες μπορω ψαχνωντας απαντηση αλλα δεν βρηκα.Θελω να παρω ενα κινητο αξιας 700 δολαριων απο αμερικη.Το θεμα μου ειναι οτι δεν θατο παρω απο μαγαζι αλλα θα μου το στειλει ενας φιλος.Τι μπορω να κανω σε αυτη την περιπτωση ? Θα πληρωσω τελωνειο η μπορω να το αποφυγω καπως? Ευχαριστω για τον χρονο σας! Αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο θεμα μήπως βρήκες κάποια λύση; Φίλος απο Ιαπωνία ´εχει αγοράσει ενα κινητό και θ´ελω να μου το στείλει.
pacodiaz Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο θεμα μήπως βρήκες κάποια λύση; Φίλος απο Ιαπωνία ´εχει αγοράσει ενα κινητό και θ´ελω να μου το στείλει. Δεν εχω βρει ακρη ακομη.Μπορω να παρω το τηλεφωνο και απο το Ντουμπαι που ειναι ακομη πιο φθηνο απο οτι στην Αμερικη και σκεφτομαι να του ζητησω να ανοιξει το κουτι του και να μου στειλει μονο το τηλεφωνο και τον φορτιστη με το ταχυδρομειο(τα υπολοιπα παρελκομενα και το κουτι θα μου τα φερει ο ιδιος οταν ερθει την καινουργια χρονια).Δεν γνωριζω αν θα πληρωσω τελωνειο ετσι και δεν γνωριζω αν υπαρχει φοβος να χαθει το τηλεφωνο με το ταχυδρομειο.Αν γνωριζει καποιος κατι ας βοηθησει παρακαλω..Ευχαριστω πολυ!
andrewstas Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δεν εχω βρει ακρη ακομη.Μπορω να παρω το τηλεφωνο και απο το Ντουμπαι που ειναι ακομη πιο φθηνο απο οτι στην Αμερικη και σκεφτομαι να του ζητησω να ανοιξει το κουτι του και να μου στειλει μονο το τηλεφωνο και τον φορτιστη με το ταχυδρομειο(τα υπολοιπα παρελκομενα και το κουτι θα μου τα φερει ο ιδιος οταν ερθει την καινουργια χρονια).Δεν γνωριζω αν θα πληρωσω τελωνειο ετσι και δεν γνωριζω αν υπαρχει φοβος να χαθει το τηλεφωνο με το ταχυδρομειο.Αν γνωριζει καποιος κατι ας βοηθησει παρακαλω..Ευχαριστω πολυ! Αν έχεις την υπομονή να στο φέρει ο φίλος σου, είναι η καλύτερη λύση. Το έχω κάνει πολλές φορές για φίλους. Φυσικά θα το έχει πάνω του (σε μπουφάν ή χειραποσκευή) και όχι σε καμιά βαλίτσα. Εννοείται ξεχνάς το κουτί (αχρείαστο ρίσκο). Βιβλιαράκια κτλ που ενδέχεται να υπάρχουν βολεύονται εύκολα μαζί με όποια χαρτούρα κουβαλά ο φίλος σου και φυσικά αν δε τα θες και αυτά του κάνεις τη διαδικασία ευκολότερη. Για έξτρα ασφάλεια, στην περίπτωση του τηλεφώνου του λες να βάλει πάνω και καμιά SIM και να του κάνει και μια μικρή χρήση (να υπάρχει history). Εναλλακτικά, από Αμερική επιλέγεις ταχυδρομείο USPS, κάνεις δηλωτικό αναγκαστικά, τικάρεις το κουτάκι ότι είναι gift, αναφέρεις ότι είναι used phone και δηλώνεις μια αξία μικρότερη της πραγματικής στην οποία πιθανότατα θα πληρώσεις το ΦΠΑ. Αν η τιμή δεν είναι πειστική (δε μου έχει τύχει αλλά έχω στείλει μόνο ανταλλακτικά Χάρλεϊ έτσι και όχι ηλεκτρονικές συσκευές), φαντάζομαι θα πληρώσεις το κανονικό με τιμή Ελλάδας... Κατά τη γνώμη μου, η ασφαλέστερη μέθοδος είναι η 1η και έτσι έχω μεταφέρει iPhones, iPads, κάμερες και φορητούς υπολογιστές χωρίς πρόβλημα (χωρίς τα κουτιά τους). Είναι όπως θα ήταν αν ήταν πραγματικά δικά μου. 1
papp0us Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Ρε παίδες θέλω να πάρω κάτι απο κίνα το οποίο κάνει μόλις $20(ένα smartwatch της πλάκας), απλά το βιάζομαι και θα επιλέξω αποστολή με DHL. Ο Πωλητής συμφώνησε να αναγράψει τιμή $12. Υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο αν ο υπάλληλος δεν πιστεύει την τιμή; Ακόμα και σε περιπτωση που το σταματήσουν, με το Invoice που θα δίχνει την τιμή του δεν μπορώ να το ξεμπλοκάρω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
makfil Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Ρε παίδες θέλω να πάρω κάτι απο κίνα το οποίο κάνει μόλις $20(ένα smartwatch της πλάκας), απλά το βιάζομαι και θα επιλέξω αποστολή με DHL. Ο Πωλητής συμφώνησε να αναγράψει τιμή $12. Υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο αν ο υπάλληλος δεν πιστεύει την τιμή; Ακόμα και σε περιπτωση που το σταματήσουν, με το Invoice που θα δίχνει την τιμή του δεν μπορώ να το ξεμπλοκάρω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Η ατέλεια για αγορές από τρίτες χώρες είναι 22€ και, επομένως, ακόμη και η αξία των $20 περιλαμβάνεται σ' αυτήν. Με την DHL, όμως, θα έχεις κάποια μικροέξοδα (αποθήκευτρα κλπ) στον εκτελωνισμό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις