Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκαναν 230$ μαζι με τα μεταφορικα.και μου ηρθε το τελωνειο 110€. Εχουν φτασει στο ταχυδρομειο.τι μπορω να κανω?απο το 2006 που ψωνιζω απο Αμερικη,πρωτΗ φορα την πατησα.

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Θα τους πεις οτι θα τα εκτελωνίσεις εσύ και θα γλυτώσεις τα μισά λεφτά. Αφού δεν έχεις πληρώσςις δεν έχει γίνει ο εκτελωνισμός ακόμα.

Δημοσ.

Αγόρασα απο banggood κινητό,

τους έστειλα μετά mail να το δηλώσουν "χαμηλής αξίας ή ως "δωρο", αλλά -σύμφωνα με τα λεγόμενα τους- δεν τους πρόλαβα κ η παραγγελία είχε αποσταλεί (με air parcel register).

Δηλωμένη αξία του πακέτου $66, λέτε να φορτωθώ το 23% ΦΠΑ του τελωνείου ή άλλα έξοδα;

Δημοσ.

Θα τους πεις οτι θα τα εκτελωνίσεις εσύ και θα γλυτώσεις τα μισά λεφτά. Αφού δεν έχεις πληρώσςις δεν έχει γίνει ο εκτελωνισμός ακόμα.

Αυτο πως γινεται; Να εκτελωνισεις ο ιδιος δλδ;

Δημοσ.

Παιδιά θέλω να αγοράσω κάτι ηλεκτρονικό από Κίνα, αξίας 300Ε + 50Ε μεταφορικά (EMS). Ο τύπος μου είπε οτι μπορει να βάλει οτι το προιον εχει αξια 120Ε. Είναι μεγαλούτσικο (4kg) οπότε μάλλον δε γλυτώνω τελωνείο. Τι βλέπτε να πληρώνω; Ο ΦΠΑ θα πάει 120+50=170Ε *0 ,23; Θα έχω και δασμούς;

Δημοσ.

Offtopic

Αν κάποιος έχει balance στο PayPal και μπορεί να μου δώσει 50€ και να του τα βάλω σε λογαριασμό ελληνικής τράπεζας, ας μου στείλει pm.

Δημοσ.

Παιδιά θέλω να αγοράσω κάτι ηλεκτρονικό από Κίνα, αξίας 300Ε + 50Ε μεταφορικά (EMS). Ο τύπος μου είπε οτι μπορει να βάλει οτι το προιον εχει αξια 120Ε. Είναι μεγαλούτσικο (4kg) οπότε μάλλον δε γλυτώνω τελωνείο. Τι βλέπτε να πληρώνω; Ο ΦΠΑ θα πάει 120+50=170Ε *0 ,23; Θα έχω και δασμούς;

Θεωρητικά όχι. Αν όμως σου ζητήσουν απόδειξη για τον χ,ψ, λόγο θα πληρώσεις και δασμούς. Επίσης, πληρώνεις και διάφορα άλλα ποσά π.χ έξοδα εκτελωνιστή, αποθήκευτρα

Δημοσ.

Η EMS εξυπηρετείται στην Ελλάδα από τα ΕΛΤΑ και, για το λόγο αυτό, τα δέματα αυτά δεν εκτελωνίζονται όπως των υπόλοιπων courier. 

Σε περίπτωση που σταματήσει το δέμα στον τελωνειακό υπάλληλο των ΕΛΤΑ, αυτός υπολογίζει τον ΦΠΑ κλπ αλλά δεν μεσολαβεί εκτελωνιστής και δεν πληρώνει ο παραλήπτης αποθήκευτρα.

Δημοσ.

Η EMS εξυπηρετείται στην Ελλάδα από τα ΕΛΤΑ και, για το λόγο αυτό, τα δέματα αυτά δεν εκτελωνίζονται όπως των υπόλοιπων courier. 

Σε περίπτωση που σταματήσει το δέμα στον τελωνειακό υπάλληλο των ΕΛΤΑ, αυτός υπολογίζει τον ΦΠΑ κλπ αλλά δεν μεσολαβεί εκτελωνιστής και δεν πληρώνει ο παραλήπτης αποθήκευτρα.

Δεν το είδα το EMS. Έχεις δίκιο.

Δημοσ.

καλημερα σας..αν μπορει καποιος να με βοηθησει θα το εκτιμουσα..

θελω να φερω απο αμερικη ανταλλακτικα για το αυτοκινητο μου τα οποια στοιχιζουν 411 ευρω μαζι με τα μεταφορικα με priority mail express international..

καταρχην μπορει να γινει αυτη η συναλλαγη λογω capital control?

ποσο υπολογιζετε το τελωνειο?

υπαρχει κατι που μπορω να προσπαθησω ωστε να το αποφυγω?

Ευχαριστω

Δημοσ.

Προφανώς, εννοείς μέσω amazon, το οποίο όμως λειτουργεί με κάρτες και όχι με Paypal.

Επομένως, δεν μπορείς να κάνεις αγορά, λόγω CC.

Δημοσ.

Προφανώς, εννοείς μέσω amazon, το οποίο όμως λειτουργεί με κάρτες και όχι με Paypal.

Επομένως, δεν μπορείς να κάνεις αγορά, λόγω CC.

καταρχην σ ευχαριστω για την αμεση απαντηση.

οχι δεν ειναι μεσω amazon ειναι ανεξαρτητος πωλητης (μαγαζι) στην αμερικη και η συναλλαγη μεσω paypal

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...