bmitr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Εκαναν 230$ μαζι με τα μεταφορικα.και μου ηρθε το τελωνειο 110€. Εχουν φτασει στο ταχυδρομειο.τι μπορω να κανω?απο το 2006 που ψωνιζω απο Αμερικη,πρωτΗ φορα την πατησα.
Silverage Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Θα τους πεις οτι θα τα εκτελωνίσεις εσύ και θα γλυτώσεις τα μισά λεφτά. Αφού δεν έχεις πληρώσςις δεν έχει γίνει ο εκτελωνισμός ακόμα.
red66phone Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Αγόρασα απο banggood κινητό, τους έστειλα μετά mail να το δηλώσουν "χαμηλής αξίας ή ως "δωρο", αλλά -σύμφωνα με τα λεγόμενα τους- δεν τους πρόλαβα κ η παραγγελία είχε αποσταλεί (με air parcel register). Δηλωμένη αξία του πακέτου $66, λέτε να φορτωθώ το 23% ΦΠΑ του τελωνείου ή άλλα έξοδα;
makfil Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Εάν το στέλνει με ταχυδρομείο (το πιθανότερο), μάλλον δεν θα πληρώσεις ΦΠΑ.
Alejandro Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Τώρα με τα capital controls, πώς κάνετε αγορές από το εξωτερικό;
Chocobo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Τώρα με τα capital controls, πώς κάνετε αγορές από το εξωτερικό; http://www.insomnia.gr/topic/578880-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%83-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-internet-%CE%BC%CE%B5-capital-controls/
vaga1um3 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Θα τους πεις οτι θα τα εκτελωνίσεις εσύ και θα γλυτώσεις τα μισά λεφτά. Αφού δεν έχεις πληρώσςις δεν έχει γίνει ο εκτελωνισμός ακόμα. Αυτο πως γινεται; Να εκτελωνισεις ο ιδιος δλδ;
merez Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Παιδιά θέλω να αγοράσω κάτι ηλεκτρονικό από Κίνα, αξίας 300Ε + 50Ε μεταφορικά (EMS). Ο τύπος μου είπε οτι μπορει να βάλει οτι το προιον εχει αξια 120Ε. Είναι μεγαλούτσικο (4kg) οπότε μάλλον δε γλυτώνω τελωνείο. Τι βλέπτε να πληρώνω; Ο ΦΠΑ θα πάει 120+50=170Ε *0 ,23; Θα έχω και δασμούς;
Alejandro Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Offtopic Αν κάποιος έχει balance στο PayPal και μπορεί να μου δώσει 50€ και να του τα βάλω σε λογαριασμό ελληνικής τράπεζας, ας μου στείλει pm.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Παιδιά θέλω να αγοράσω κάτι ηλεκτρονικό από Κίνα, αξίας 300Ε + 50Ε μεταφορικά (EMS). Ο τύπος μου είπε οτι μπορει να βάλει οτι το προιον εχει αξια 120Ε. Είναι μεγαλούτσικο (4kg) οπότε μάλλον δε γλυτώνω τελωνείο. Τι βλέπτε να πληρώνω; Ο ΦΠΑ θα πάει 120+50=170Ε *0 ,23; Θα έχω και δασμούς; Θεωρητικά όχι. Αν όμως σου ζητήσουν απόδειξη για τον χ,ψ, λόγο θα πληρώσεις και δασμούς. Επίσης, πληρώνεις και διάφορα άλλα ποσά π.χ έξοδα εκτελωνιστή, αποθήκευτρα
makfil Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Η EMS εξυπηρετείται στην Ελλάδα από τα ΕΛΤΑ και, για το λόγο αυτό, τα δέματα αυτά δεν εκτελωνίζονται όπως των υπόλοιπων courier. Σε περίπτωση που σταματήσει το δέμα στον τελωνειακό υπάλληλο των ΕΛΤΑ, αυτός υπολογίζει τον ΦΠΑ κλπ αλλά δεν μεσολαβεί εκτελωνιστής και δεν πληρώνει ο παραλήπτης αποθήκευτρα.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Η EMS εξυπηρετείται στην Ελλάδα από τα ΕΛΤΑ και, για το λόγο αυτό, τα δέματα αυτά δεν εκτελωνίζονται όπως των υπόλοιπων courier. Σε περίπτωση που σταματήσει το δέμα στον τελωνειακό υπάλληλο των ΕΛΤΑ, αυτός υπολογίζει τον ΦΠΑ κλπ αλλά δεν μεσολαβεί εκτελωνιστής και δεν πληρώνει ο παραλήπτης αποθήκευτρα. Δεν το είδα το EMS. Έχεις δίκιο.
vagx1981 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 καλημερα σας..αν μπορει καποιος να με βοηθησει θα το εκτιμουσα.. θελω να φερω απο αμερικη ανταλλακτικα για το αυτοκινητο μου τα οποια στοιχιζουν 411 ευρω μαζι με τα μεταφορικα με priority mail express international.. καταρχην μπορει να γινει αυτη η συναλλαγη λογω capital control? ποσο υπολογιζετε το τελωνειο? υπαρχει κατι που μπορω να προσπαθησω ωστε να το αποφυγω? Ευχαριστω
makfil Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Προφανώς, εννοείς μέσω amazon, το οποίο όμως λειτουργεί με κάρτες και όχι με Paypal. Επομένως, δεν μπορείς να κάνεις αγορά, λόγω CC.
vagx1981 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Προφανώς, εννοείς μέσω amazon, το οποίο όμως λειτουργεί με κάρτες και όχι με Paypal. Επομένως, δεν μπορείς να κάνεις αγορά, λόγω CC. καταρχην σ ευχαριστω για την αμεση απαντηση. οχι δεν ειναι μεσω amazon ειναι ανεξαρτητος πωλητης (μαγαζι) στην αμερικη και η συναλλαγη μεσω paypal
Προτεινόμενες αναρτήσεις