NikosKallithea Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Αυτο εχει σιγουρα τελωνείο εξοδα εκτελωνισμου και φπα
makfil Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Καλημέρα σας, θέλει η εταιρεία μου να κάνει δώρο σε κάποιους πελάτες της ένα Power Bank. Έτσι ψάξαμε και βρήκαμε ένα προϊόν που μας άρεσε, θα βάλουμε και το λογότυπό μας πάνω και θα το μοιράσουμε. Τα 100 τεμάχια του προϊόντος έχουν κόστος περί τα 500€, ενώ τα 30 200€. Και τα δύό γίνονται αποστολή με Fedex IE, το βάρος τους είναι 24700kg και 7800kg αντίστοιχα. Η εταιρεία βρίσκεται στην επαρχεία. Τι θα χρειαστεί να πληρώσω παραπάνω; Πριν πάρεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος από την εταιρεία, την τελική απόφαση, πρέπει να συμβουλευτείτε το λογιστή της εταιρείας για τη δυνατότητα να παραγγείλετε με τον ίδιο τρόπο που αγοράζουν οι ιδιώτες. Ο ιδιώτης δεν τηρεί βιβλία και δεν έχει υποχρεώσεις προς την Εφορία, όπως έχει μια εταιρεία, όπως αυτή που περιγράφεις. Εκτός αν, αναλάβεις προσωπικά την ευθύνη μιας τέτοιας αγοράς, και, φυσικά, δεν περαστεί στα έξοδα της εταιρείας αυτή η δαπάνη.
h1k3n Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Πριν πάρεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος από την εταιρεία, την τελική απόφαση, πρέπει να συμβουλευτείτε το λογιστή της εταιρείας για τη δυνατότητα να παραγγείλετε με τον ίδιο τρόπο που αγοράζουν οι ιδιώτες. Ο ιδιώτης δεν τηρεί βιβλία και δεν έχει υποχρεώσεις προς την Εφορία, όπως έχει μια εταιρεία, όπως αυτή που περιγράφεις. Εκτός αν, αναλάβεις προσωπικά την ευθύνη μιας τέτοιας αγοράς, και, φυσικά, δεν περαστεί στα έξοδα της εταιρείας αυτή η δαπάνη. Δεν υπάρχει θέμα με αυτό, ιδιώτης θα την κάνει την αγορά. Αλλά όσον αφορά αυτό που λέει ο φίλος με την τοποθεσια στην Ιρλανδία; Τι ακριβώς συμβαίνει;
rateLess Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δεν υπάρχει θέμα με αυτό, ιδιώτης θα την κάνει την αγορά. Αλλά όσον αφορά αυτό που λέει ο φίλος με την τοποθεσια στην Ιρλανδία; Τι ακριβώς συμβαίνει; Δικό μου λάθος. Έγραφε "FedEx IE" και υπέθεσα ότι εννοούσε ότι θα ερχόταν από Ιρλανδία (διότι το IE χρησιμοποιείται συνήθως ως συντομογραφία της Ιρλανδίας, όπως το GR για Ελλάδα). Αν είναι όμως από το aliexpress τότε θα έρθει από Κίνα και, ναι, θα περάσει από τελωνείο με ΦΠΑ + δασμούς + όποια άλλα έξοδα χρεώνει η FedEx (τα οποία απ' ότι έχω διαβάσει - και όχι από προσωπική εμπειρία - είναι το λιγότερο υπέρογκα).
h1k3n Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Περίπου το κόστος αυτό θα είναι πόσο; Και τρόποι να το μειώσω (πχ μικρότερη κοστολόγηση από τον πωλητή.
makfil Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Όταν εισάγεται δέμα από τρίτη χώρα, με courier, πληρώνεις, εκτός από ΦΠΑ και δασμό (για αξίες CIF πάνω από 150€), και αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα. Και επειδή το δέμα περνάει οπωσδήποτε από τελωνείο, εάν υποψιαστούν ότι η δηλωμένη αξία είναι μικρότερη από την πραγματική, τότε ζητάνε απόδειξη είτε paypal είτε κάρτας. Επαναλαμβάνω αυτά που έγραψα παραπάνω γιατί, σ' αυτή την περίπτωση (παραγγελία με μεγάλη ποσότητα) θα θεωρηθεί ότι δεν προορίζεται για ιδιώτη αλλά για επαγγελματική χρήση.
Chocobo Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Μια επεξηγηση αν και είμαι σήγουρος πως και άλλος πριν εμένα έχει ρωτήσει,αλλά δεν μπορώ να δω και τισ 90 σελίδες.Αν έχω ένα φίλο,συγγενή κλπ εξωτερικό και αγοράσει κάτι απο κει και μου το στήλει θα περάσει και πάλι τελωνείο.?
makfil Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Εάν διαβάσεις το τελευταίο κεφάλαιο του οδηγού της υπογραφής μου, θα καταλάβεις τις διαφορές στο χαρακτηρισμό ενός δέματος σαν εμπορικού και μη εμπορικού χαρακτήρα και τις ατέλειες που προβλέπονται για κάθε περίπτωση. Για να χαρακτηριστεί ένα δέμα ως μη εμπορικού χαρακτήρα, πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά οι σχετικές προϋποθέσεις.
Chocobo Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Εάν διαβάσεις το τελευταίο κεφάλαιο του οδηγού της υπογραφής μου, θα καταλάβεις τις διαφορές στο χαρακτηρισμό ενός δέματος σαν εμπορικού και μη εμπορικού χαρακτήρα και τις ατέλειες που προβλέπονται για κάθε περίπτωση. Για να χαρακτηριστεί ένα δέμα ως μη εμπορικού χαρακτήρα, πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά οι σχετικές προϋποθέσεις. Δεν καταλαβαίνω πως υπολογίζουν την αξία σε κάτι.Πως ξέρουν τι περιέχεται στο κουτί και αν η αξία του είναι μεγαλύτερη ή όχι των 45 ευρώ.?
makfil Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Όπως ψάχνουμε εμείς στο δίκτυο για να αγοράσουμε κάτι, έτσι ψάχνουν και οι τελωνειακοί όταν αμφισβητούν τη δηλωμένη αξία πάνω στο αυτοκόλλητο του δέματος. Πέρα από την απλοϊκή αυτή απάντηση, είναι γνωστό ότι οι τελωνειακοί έχουν τα μέσα να βρουν αυτό που θέλουν αλλά τις περισσότερες φορές καταλήγουν στην εύκολη λύση να προσκομίσει ο ενδιαφερόμενος την απόδειξη paypal ή κάρτας, με την οποία πλήρωσε.
Chocobo Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Όπως ψάχνουμε εμείς στο δίκτυο για να αγοράσουμε κάτι, έτσι ψάχνουν και οι τελωνειακοί όταν αμφισβητούν τη δηλωμένη αξία πάνω στο αυτοκόλλητο του δέματος. Πέρα από την απλοϊκή αυτή απάντηση, είναι γνωστό ότι οι τελωνειακοί έχουν τα μέσα να βρουν αυτό που θέλουν αλλά τις περισσότερες φορές καταλήγουν στην εύκολη λύση να προσκομίσει ο ενδιαφερόμενος την απόδειξη paypal ή κάρτας, με την οποία πλήρωσε. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιερώνεις φίλε μου και συγνώμη αν σε πρίζω. Δηλαδή αν θέλει να μου στήλει κάτι ένας συγγενής θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις κλπ,και αν δεν εχει.? δεν κρατάμε ολοι αποδειξεις και εγω μιλαω για να μου στειλει απλα κατι.Αν έχει κάτι στην κατοχή του έστω και μεταχειρισμένο. Δεν ψάχνω τρόπο να αγοράσω με paypal κλπ απο κάπου. Για παράδειγμα έχω κάποιους συγγενείς Καναδά και θλεουν μα μου στείλουν κάποιο κινητό ή κάτι τελος πάντον δικό τους,θα πρέπει να περάσει και αυτό απο τελωνείο.?
makfil Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Μάλλον δεν διάβασες το τελευταίο κεφάλαιο του οδηγού της υπογραφής μου, γιατί αν το είχες κάνει θα είχες καταλάβει τι προβλέπει η νομοθεσία για την εισαγωγή δεμάτων μη εμπορικού χαρακτήρα, όπως είναι αυτή που περιγράφεις. Πέρα απ' αυτό, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οποιοδήποτε δέμα εισάγεται στην Ελλάδα από τρίτη χώρα, εκτελωνίζεται, με ότι αυτό συνεπάγεται. Μπορεί να σου στείλει ο συγγενής σου ότι θέλει αλλά όταν φτάσει το δέμα στα σύνορα, υποθέτω με ταχυδρομείο, γιατί αν το στείλει με courier ... απλά την έβαψες, ο τελωνειακός των ΕΛΤΑ θα αποφασίσει αν περιλαμβάνεται στο μη εμπορικό χαρακτήρα ή όχι. Ένα κινητό, βέβαια, έστω και μεταχειρισμένο, μάλλον ξεπερνάει το όριο της ατέλειας. Άσε που δεν ξέρω αν θα είναι ελεύθερο. 1
letom Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Πως ξέρουν τι περιέχεται στο κουτί και αν η αξία του είναι μεγαλύτερη ή όχι των 45 ευρώ.? Ανοίγουν το κουτί και βλέπουν τι περιέχει. Έχουν αυτό το δικαίωμα. Στις παραγγελίες από εξωτερικό πάνω στο αυτοκόλλητο του πακέτου αναφέρει ότι "may be opened".
bmitr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα!μου ήρθαν κάτι παπούτσια από Αμερικη και μου τα έστειλαν με ems και μου ρθε τελωνείο 110€.μπορώ να τα στείλω πίσω χωρίς φυσικά να πληρώσω τα 110€?
Silverage Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Γιατί 110€; Δεν είναι λογικό, ακριβά είναι. Μήπως περιλαμβάνει και την αμοιβή του εκτελωνιστή;Αν ναι, μπορείς να τα εκτελωνίσεις εσύ και να γλυτώσεις 50-80 ευρώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις