Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Γειά σου μένω στην αυστραλια και θέλω να στείλω κάποια ρούχα παπούτσια και άλλα πράγματα στην αδελφή μου στην Ελλάδα τα περισσότερα είναι φορεμενα. διάβασα για διάφορες πληρωμές το οποίο γίνονται στα τελωνεία και ότι υπάρχει διαφορά αν τα στείλω με ιδιωτικό κουριερ η ταχυδρομείο Η αδερφή μου είναι άνεργη και δεν έχει τα χρήματα να πληρώσει το τελωνείο τι μπορώ να κάνω ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος σε ευχαριστω

Δημοσ.

Αποστολή με courier σημαίνει στάση οπωσδήποτε στο τελωνείο και πληρωμή, εκτός από ΦΠΑ, και άλλων εξόδων.

Η καλλίτερη λύση είναι το ταχυδρομείο και στο αυτοκόλλητο (πάνω στο δέμα) θα δηλώσεις ότι πρόκειται για μεταχειρισμένο ρουχισμό χωρίς αξία.

Δημοσ.

καλημερα. Θελω να αγορασω απο bangood  αυτο εδω το ταμπλετακι 

http://www.banggood.com/Teclast-X98-Air-3G-Quad-Core-9_7-Inch-Dual-OS-IPS-Tablet-p-967230.html

επειδη δεν εχω ξανα αγοεασει απο εκει, Ηθελα να ρωτησω περναει απο τελωνειο?  και αν στελνει σαν gift οπως γινεται στο ebay.

στην σελιδα τους γραφει οτι ειναι απο CN warehouse

Δημοσ.

Στέλνει σαν gift. Πιθανόν να δηλώσει και αξία τα 20 δολάρια. Αν το παραγγείλεις με κούριερ, περνάει τελωνείο 100%. Αν το παραγγείλεις με απλό ταχυδρομείο, το πιθανότερο είναι να μήν χρεωθείς κάτι επιπλέον (εκτός κι αν είσαι γκαντέμης και ανοίξουν το δέμα).

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα!

Θέλω να κάνω την πρώτη μου αγορά στο ebay καθώς έχω πετύχει υπερευκαιρία σε κάτι περσινά παπούτσια (διάλεξα την καλύτερη περίοδο, ξέρω...). Ο πωλητής στέλνει από ΗΠΑ και υποθέτοντας ότι μπορώ να παρακάμψω τα όποια θέματα έχουν προκύψει με τις κάρτες και την PayPal, θέλω την βοήθειά σας να υπολογίσω την τελική αξία της συναλλαγής αλλά και το αν θα περάσει τελωνείο. 

Μερικές βασικές πληροφορίες:

- η αναγραφόμενη αξία από τον πωλητή είναι στα 42.24 δολάρια, περίπου 37.72 ευρώ.
- στέλνει worldwide αλλά δεν δίνει πουθενά πληροφορίες για το κόστος αποστολής στην εκάστοτε χώρα (όταν πατήσω αγορά όμως, στο πεδίο "shipping" της απόδειξης δεν αναγράφει κάποιο ποσό και το τελικό ποσό παραμένει στα 42.24 δολάρια)
- παρόλο που είναι top-rated πωλητής με 99,6% positive feedback δεν προσφέρει δυνατότητα επικοινωνίας (μεγάλο φάουλ) και δεν μπορώ να διευκρινίσω κάποιες λεπτομέρειες
- στο shipping and payments στο πεδίο Estimated sales tax λέει το εξής: Seller charges sales tax for items shipped to: GA*(7.0%). * Tax applies to subtotal + S&H for these states only
τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
- τέλος δεν διευκρινίζει με τι υπηρεσία θα στείλει το δέμα (USPS, ή κάποιο κούριερ)

Τι θα πληρώσω λοιπόν στα μεταφορικά και πόσο μπορεί να μου πάει το τελωνείο με μια αγορά των 40 ευρώ; Επίσης μπορώ να σιγουρέψω ότι θα μου το στείλει με USPS και όχι κούριερ μπας και δεν το ανοίξουν; Τέλος, υπάρχει περίπτωση με τέτοια τιμή να αποφύγω το τελωνείο εντελώς;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. smile.gif

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα!

Θέλω να κάνω την πρώτη μου αγορά στο ebay καθώς έχω πετύχει υπερευκαιρία σε κάτι περσινά παπούτσια (διάλεξα την καλύτερη περίοδο, ξέρω...). Ο πωλητής στέλνει από ΗΠΑ και υποθέτοντας ότι μπορώ να παρακάμψω τα όποια θέματα έχουν προκύψει με τις κάρτες και την PayPal, θέλω την βοήθειά σας να υπολογίσω την τελική αξία της συναλλαγής αλλά και το αν θα περάσει τελωνείο. 

Μερικές βασικές πληροφορίες:

- η αναγραφόμενη αξία από τον πωλητή είναι στα 42.24 δολάρια, περίπου 37.72 ευρώ.

- στέλνει worldwide αλλά δεν δίνει πουθενά πληροφορίες για το κόστος αποστολής στην εκάστοτε χώρα (όταν πατήσω αγορά όμως, στο πεδίο "shipping" της απόδειξης δεν αναγράφει κάποιο ποσό και το τελικό ποσό παραμένει στα 42.24 δολάρια)

- παρόλο που είναι top-rated πωλητής με 99,6% positive feedback δεν προσφέρει δυνατότητα επικοινωνίας (μεγάλο φάουλ) και δεν μπορώ να διευκρινίσω κάποιες λεπτομέρειες

- στο shipping and payments στο πεδίο Estimated sales tax λέει το εξής: Seller charges sales tax for items shipped to: GA*(7.0%). * Tax applies to subtotal + S&H for these states only

τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

- τέλος δεν διευκρινίζει με τι υπηρεσία θα στείλει το δέμα (USPS, ή κάποιο κούριερ)

Τι θα πληρώσω λοιπόν στα μεταφορικά και πόσο μπορεί να μου πάει το τελωνείο με μια αγορά των 40 ευρώ; Επίσης μπορώ να σιγουρέψω ότι θα μου το στείλει με USPS και όχι κούριερ μπας και δεν το ανοίξουν; Τέλος, υπάρχει περίπτωση με τέτοια τιμή να αποφύγω το τελωνείο εντελώς;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. smile.gif

- Κοίτα το "Shipping" λίγο πιο κάτω από την τιμή αγοράς. Γράφει τιμή για Greece; Ή γράφει "May ship to Greece", "Will ship to Greece", "Does not ship to Greece" ή κάτι παρόμοιο;

- ΟΛΟΙ οι πωλητές και γενικά αυτοί που είναι μέλη του ebay έχουν τρόπο για να επικοινωνήσεις μαζί τους. Κοίτα στο "Description" tab που έχει την περιγραφή του αντικειμένου. Στο κάτω μέρος της περιγραφής έχει ένα link που γράφει "Ask a question". Αυτό θα σου επιτρέψει να τους ρωτήσεις για το αντικείμενο αυτό.

- Το GA*(7.0%) είναι ο φόρος πωλήσεων (sales tax) με τον οποίο θα επιβαρυνθεί επιπλέον το αντικείμενο εάν ο αγοραστής είναι από την πολιτεία της Georgia (την πολιτεία, όχι τη χώρα). Σκέψου το σαν ένα ΦΠΑ που ισχύει μόνο για όσους βάλουν διεύθυνση αποστολής στην Georgia. Αφού παραγγέλνεις για Ελλάδα δεν πρέπει να σε ανησυχεί.

- Αν στο "Shipping" γράφει κάτι σαν "Economy Int'l shipping", "Priority Int'l shipping" ή κάτι αντίστοιχο, λογικά θα σταλθεί μέσω USPS. Εάν γράφει UPS, FedEx, DHL ή οποιοδήποτε άλλη εταιρεία courier, θα σου σταλθούν με courier και θα περάσει σίγουρα από τελωνείο.

Ακόμη και αν το στείλουν με USPS όμως δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα γλιτώσεις το τελωνείο. Το θέμα είναι κυρίως ΑΝ περάσει να πληρώσεις μόνο το ΦΠΑ (23%) με ταχυδρομείο από το πληρώνεις έξτρα για αμοιβές εκτελωνιστών, έξοδα αποθήκης και άλλα ποσά που περιγράφει ο makfil από courier και να κινδυνεύεις να μείνεις με τα παπούτσια στο χέρι (teehee :P).

Δημοσ.

Όχι, λέει ότι στέλνει και σε άλλες χώρες μεταξύ των οποίων και σε Ελλάδα. (Shipping to: Worldwide)

Μπορώ να βάλω όποια χώρα θέλω, απλά ο πωλητής δεν έχει καθορίσει κόστος αποστολής για καμία χώρα και πρέπει να επικοινωνήσω μαζί του για το κόστος αλλά και τον τρόπο αποστολής.

Απευθείας τρόπος επικοινωνίας (messaging) δεν υπάρχει. Αν' αυτού με ανακατευθύνει όπως είπε και ο rateLess στο AaQ στο οποίο ΔΕΝ μπορώ να υποβάλλω νέα ερώτηση και καμία από τις μόλις 10 που υπάρχουν εκεί ήδη δεν καλύπτει το ζήτημά μου.

Γενικώς αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ είναι top-rated πωλητής, είναι ΠΟΛΥ φειδωλός στις λεπτομέρειες. Πρέπει δηλαδή να αγοράσω πρώτα για να καταφέρω να επικοινωνήσω μαζί του; Έλεος.

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν είναι δεοντολογικό για κοινότητα φόρουμ, αλλά σας στέλνω το προφίλ του να τσεκάρετε κι εσείς:
http://www.ebay.com/usr/cfafan123?_trksid=p2047675.l2559

Δημοσ.

Θα ήταν προτιμότερο να δώσεις link των παπουτσιών που θέλεις να αγοράσεις.

Θα προτιμούσα να μην το μοιραστώ. :D

EDIT: το έσβησα το λινκ, πείτε με υπερβολικό, αλλά επειδή έτσι είναι η φύση του Ebay δεν αισθάνομαι άνετα να μοιράζομαι με άλλους προσφορές ή ευκαιρίες που με ενδιαφέρουν. Σόρι, δεν είναι προσωπικό.

Δημοσ.

Σιγά το κρατικό μυστικό. :-D

This item will ship to Greece, but the seller has not specified shipping options. Contact the seller- opens in a new window or tab and request a shipping method to your location.

Πατώντας πάνω στο contact the seller, σου ανοίγει παράθυρο να επικοινωνήσεις με τον πωλητή. Από ότι είδα πάντως, σε άλλα παπούτσια που στέλνει Ελλάδα, τα μεταφορικά είναι γύρω στα 42€, οπότε μήν ανησυχείς, δεν κινδυνεύεις να σου τα προλάβει κάποιος από Ελλάδα... μάλλον τους Αμερικανούς να φοβάσαι. :devil:

Δημοσ.

Σιγά το κρατικό μυστικό. :-D

This item will ship to Greece, but the seller has not specified shipping options. Contact the seller- opens in a new window or tab and request a shipping method to your location.

Πατώντας πάνω στο contact the seller, σου ανοίγει παράθυρο να επικοινωνήσεις με τον πωλητή. Από ότι είδα πάντως, σε άλλα παπούτσια που στέλνει Ελλάδα, τα μεταφορικά είναι γύρω στα 42€, οπότε μήν ανησυχείς, δεν κινδυνεύεις να σου τα προλάβει κάποιος από Ελλάδα... μάλλον τους Αμερικανούς να φοβάσαι. :devil:

Μιλάς για παπούτσια του ίδιου πωλητή; Απ΄ όσα έχω δει, σε κανένα δεν λέει για κόστος αποστολής στην Ελλάδα.

Τους ζηλεύω όμως,ο τύπος έχει απίστευτα sales.

Δημοσ.

παιδια μια ερωτηση για οποιον εχει κανει αγορες απο το bangood η γνωριζει...

Θελω να αγορασω ενα ταμπλετ  και στις επιλογες αποστολης  εχει :

Air Parcel RegisterFree shipping

7-25 business days

Priority Direct MailFree shipping

7-10 business days

EMS Express Mail Service€17.04

Με EMS express γνωριζω οτι ειναι κουριερ και θα περασει σιγουρα απο το τελωνειο αλλα απο τις αλλες δυο επιλογες πια να επιλεξω?

την air parcel registered η την priority Direct Mail? που ειναι και αυτη FREE και κανει το 1/3 του χρονου για να φτασει?

Δημοσ.

παιδια μια ερωτηση για οποιον εχει κανει αγορες απο το bangood η γνωριζει...

Θελω να αγορασω ενα ταμπλετ  και στις επιλογες αποστολης  εχει :

Air Parcel RegisterFree shipping

7-25 business days

Priority Direct MailFree shipping

7-10 business days

EMS Express Mail Service€17.04

Με EMS express γνωριζω οτι ειναι κουριερ και θα περασει σιγουρα απο το τελωνειο αλλα απο τις αλλες δυο επιλογες πια να επιλεξω?

την air parcel registered η την priority Direct Mail? που ειναι και αυτη FREE και κανει το 1/3 του χρονου για να φτασει?

Δεν ειναι σίγουρο οτι θα περάσει τελωνείο με ems, αλλα σίγουρα το διακινδυνευεις. Εμένα δεν μου εχουν περάσει, αλλα ποτέ δεν ξέρεις

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...