Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού έχεις πληρώσει και η παραγγελία προχωράει, θα σου ευχηθούμε να παραλάβεις το κινητό χωρίς περιπέτειες και να μας ενημερώσεις σχετικά. 

αρα οπως κι εγω εχεις αμφιβολιες και δεν μπορεις να πεις .... θα σας πω οταν εχω νεα...

ευχαριστω

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το συμπέρασμά σου είναι αυθαίρετο.

Απλά, αφού έχεις ήδη παραγγείλει και πιστεύεις ότι θα σου επιστρέψουν τα χρήματα, όπως υποστηρίζεις, δεν έχει νόημα να προσπαθώ να σε μεταπείσω.

Έτσι, σου ευχήθηκα να το παραλάβεις χωρίς περιπέτειες, αν και δεν το πιστεύω.

Δημοσ.

Το συμπέρασμά σου είναι αυθαίρετο.

Απλά, αφού έχεις ήδη παραγγείλει και πιστεύεις ότι θα σου επιστρέψουν τα χρήματα, όπως υποστηρίζεις, δεν έχει νόημα να προσπαθώ να σε μεταπείσω.

Έτσι, σου ευχήθηκα να το παραλάβεις χωρίς περιπέτειες, αν και δεν το πιστεύω.

ωχ...συγνωμη για το αυθαιρετο συμπερασμα, δεν υπαρχει θεμα να πεισει ή μεταπισει καποιος καποιον αλλον, δεν υποστηριζω κατι...απλα παραθετω τα οσα έγιναν στην περιπτωση μου, τα οσα μου λενε και προσπαθω να μαντεψω την εξελιξη.

γιατι? γιατι ακριβως δεν ξερω και δεν εχω παρομοια εμπειρια....

οσες φορες αγορασα εως τωρα (περιπου 150 φορες διαφορα απο απλα ανταλλακτικα λαπτοπ εως ολοκληρο υπλογιστη και μεγαλυτερα αντικειμενα...απο 2-3 εως 600 ευρο) απο ebay, aliexpress κτλ....απο κινα, ευρωπη και αμερικη (με διαφορες εταιριες...εντος ευρωπης ταχυμεταφορικες DHL κτλ και εκτος ευρωπης συνεργαζομενες με τα ΕΛΤΑ) δεν ειχα ποτε προβλημα και ποτε δεν ειχα παρε δωσε με τελωνεια (μονο μια φορα σε λαπτοπ απο αμερικη προπληρωσα κατα την πληρωμη μεσω paypal δηλαδη τα τελωνειακα εξοδα τα οποια περιγραφονταν στην πωληση)....

ισως επειδη αγοραζα απο ιδιώτες? ισως επειδη αγοραζα απο συνεργασιμους πωλητες? ισως επειδη ημουν τυχερος? δεν ξερω...

λοιπον δεν θα εγραφα εδω αν δεν ημουν ετοιμος να "μεταπειστω"...δηλαδη αν ημουν σιγουρος για κατι....γραφω εδω διοτι θελω βοηθεια και γνωμες....

πες μου σε παρακαλω αν μπορεις με βαση αυτα που σας εγραψα και αυτα που μου ειπαν

-πιστευεις πως θα παει τελωνειο?

-αν παει τελωνειο, μπορεις να μου πεις σε παρακαλω για τι ποσο μιλαμε?

-καταλαβαινεις κι εσυ πως υποστηριζουν οτι θα επιβαρυνθουν με τα εξοδα τελωνειου?

ευχαριστω για την υπομονη

Δημοσ.

Δεν μπορεί να σου πει κάνεις με σιγουριά. Πολλοί μπορεί να έχουν διαφορετικές εμπειρίες και απόψεις... Αφού σου είπαν αυτά τα πράγματα από το κατάστημα τότε δεν δέχεσαι το προϊόν ή πληρώνεις τους φόρους + δασμούς αν στο σύνολο είναι κάτω του ορίου που έχουν θέσει, τους το σκανάρεις το στέλνεις και σου επιστρέφουν τον φόρο + δασμούς που πλήρωσες. Το τι θα γίνει στο αεροδρόμιο μόνο οι εκτελωνιστές ξέρουν ΑΝ και ΠΩΣ αν ΟΧΙ κλπ... οπότε έχεις δυο επιλογές το δέχεσαι με την επιβάρυνση, τους τα στέλνεις και στα επιστρέφουν ή δεν αποδέχεσαι το πακέτο. Αν είμαι λάθος διορθώστε με. Υπολόγισε την τιμή δια του 1.23 δες πόσο φόρο πληρώνεις και κάνεις και το αντίστοιχο με το 3,5% να δεις τους δασμούς για να έχεις μια εικόνα πριν σου έρθει το πακέτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πες μου σε παρακαλω αν μπορεις με βαση αυτα που σας εγραψα και αυτα που μου ειπαν

-πιστευεις πως θα παει τελωνειο?

-αν παει τελωνειο, μπορεις να μου πεις σε παρακαλω για τι ποσο μιλαμε?

-καταλαβαινεις κι εσυ πως υποστηριζουν οτι θα επιβαρυνθουν με τα εξοδα τελωνειου?

ευχαριστω για την υπομονη

Φαίνεται ότι η εμπειρία σου, από τις αγορές που έχεις κάνει, δεν έχει αντιμετωπίσει εισαγωγή δέματος με εταιρεία courier από τρίτη χώρα. Παράλληλα, το κατάστημα από το οποίο παράγγειλες το κινητό στέλνει με UPS, DHL και EMS, δηλαδή εταιρείες courier, με εξαίρεση την τελευταία που εξυπηρετείται στην Ελλάδα από τα ΕΛΤΑ. Αν και σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο σχετικό νήμα της υπογραφής μου, δεν το έκανες, και θέλεις έτοιμη μασημένη τροφή σαν απάντηση στα ερωτήματά σου. Θα το κάνω αλλά με λίγα λόγια.

Κάθε δέμα που εισάγεται από τρίτη χώρα με courier κάνει στάση οπωσδήποτε στο τελωνείο και, εκτός από τον ΦΠΑ που πληρώνεις πάνω στην αξία CIF (κόστος+μεταφορικά+ασφάλεια), η courier θα ζητήσει 1) αμοιβή εκτελωνιστή, 2) αποθήκευτρα και 3) μικροέξοδα. Εάν μπορείς να διαθέσεις χρόνο, μπορείς να εκτελωνίσεις το δέμα γλυτώνοντας μόνο την αμοιβή. Δεν ανέφερα το δασμό για αξία πάνω από 150€ γιατί το δέμα σου δεν δεν την ξεπερνάει, όπως είπες.

Επεξ/σία από makfil
  • Like 2
Δημοσ.

ναι εχεις δικιο και τελικα εχω παει στο link της υπογραφης σου και βρηκα πολλα ενδιαφεροντα απο επισημες ιστοσελιδες και βρηκα και απαντηση στις ερωτησεις μου...

ευχαριστω λοιπον και ελπιζω σε λιγη τυχη, να λενε αληθεια για τα εξοδα τελωνειου και σε EMS...

θα ενημερωσω για την εξελιξη αν ενδιαφερει...

Δημοσ.

Φίλε μου σου ξαναλέω αν σε ενδιαφέρει και αν παίζει ρόλο ότι 2 φορές που παρρηγειλα από lightinthebox και άλλες 5 6 από miniinthebox μου τα έστειλαν όλα κάθε φορά με ΕΛΤΑ ωστόσο ήταν μικρής αξίας κάτω από 30 ευρώ και δεν χρειάστηκε να πληρώσω τελωνείο.ωστοσο προσωπικά δεν θα αγόραζα αντικείμενο μεγάλης αξίας διότι δεν με έπεισαν και πολύ στην αξιοπιστία τους.κανενα δέμα δεν ήρθε σε λιγότερο από μήνα με αποτέλεσμα στις 7 από τις 10 παραγγελίες πχ να παίρνω refund (επειδή πλήρωνα 1 ευρώ ασφάλεια που έλεγε ότι αν αργήσει έστω και μια μερα από τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης σου δίνει refund).κάποια προϊόντα ήρθαν μετά από 2! Μήνες οπότε είχα το refund είχα και τα προϊόντα και δεν μίλησα καθόλου.αυτα έγινε πριν ένα χρόνο οπότε δεν ξέρω τι έχει αλλάξει και τι όχι.ελπιζω να σε βοήθησα και το τονίζω ότι αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία όχι κάτι στάνταρ.ουτε σε λέω να μην αγοράσεις.σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μην έχεις περιπέτειες

Δημοσ.

τελικα ακυρωσα την παραγγελια απο το lightinthebox (στην καρτα μου φαινεται ηδη η επιστροφη χρηματων....μηπως τελικα ειναι αξιοπιστο? αλλα δεν συνεργαζεται στα tips για τελωνειο) και αγορασα απο banggoοd το οποιο συνεργαστηκε περισσοτερο (ηδη εχω tracking number και περιμενω)...

Δημοσ.

τελικα ακυρωσα την παραγγελια απο το lightinthebox (στην καρτα μου φαινεται ηδη η επιστροφη χρηματων....μηπως τελικα ειναι αξιοπιστο? αλλα δεν συνεργαζεται στα tips για τελωνειο) και αγορασα απο banggoοd το οποιο συνεργαστηκε περισσοτερο (ηδη εχω tracking number και περιμενω)...

Mε ποιον τροπο πληρωσες στο banggoοd?

Δημοσ.

Από Αμερική πληρώνεις τελωνείο

από Ευρώπη όχι

¨όταν είναι μεγάλο το δέμα τότε από Ασία 

όταν είναι μικρό το δηλώνουν garden item για κινητό πχ

έχω παραγγείλει παπούτσια από κινά κινητά και 0 τελωνείο

όταν παρήγγειλα από Αμερική στην τιμή ήταν το τελωνείο 

Δημοσ.

Από Αμερική πληρώνεις τελωνείο

από Ευρώπη όχι

¨όταν είναι μεγάλο το δέμα τότε από Ασία 

όταν είναι μικρό το δηλώνουν garden item για κινητό πχέχω παραγγείλει παπούτσια από κινά κινητά και 0 τελωνείο

όταν παρήγγειλα από Αμερική στην τιμή ήταν το τελωνείο

Τελωνείο υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις αν το πακέτο έρχεται απο χώρα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης (όχι Ευρώπης σκέτο).

Δημοσ.

Θα ρωτήσω και εγώ για να είμαι σίγουρος.

Δεν πιστεύω να χρεωθώ τελωνείο απο Amazon.com;

post-259111-0-73088400-1439911466_thumb.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...