Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκτός από τον ΦΠΑ, πρέπει να υπολογίζεις και αμοιβή εκτελωνιστή (πρέπει να σου έχουν πει, αλλά δεν διευκρινίζεις σε τι αντιστοιχούν τα 70 που σου ζήτησαν), αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα.

Εάν βρίσκεσαι στην Αθήνα και μπορείς να πας στο αεροδρόμιο, θα γλυτώσεις την αμοιβή αλλά όχι τα υπόλοιπα.

Η διαδικασία είναι εύκολη και περιγράφεται αναλυτικά στην τελευταία παρ. του τελ. κεφαλαίου του (επικαιροποιημένου) οδηγού της υπογραφής μου.

Ο ΦΠΑ υπολογίζεται στην αξία CIF, δηλαδή κόστος και μεταφορικά.

• Like 2
  • Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εμένα στη παραγγελία μου μου το κοστολόγησαν στα €58, μου είπαν πως ετσι θα γλιτώσω δασμούς, βέβαια έρχεται από UK Warehouse.

Δημοσ.

Εκτός από τον ΦΠΑ, πρέπει να υπολογίζεις και αμοιβή εκτελωνιστή (πρέπει να σου έχουν πει, αλλά δεν διευκρινίζεις σε τι αντιστοιχούν τα 70 που σου ζήτησαν), αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα.

Εάν βρίσκεσαι στην Αθήνα και μπορείς να πας στο αεροδρόμιο, θα γλυτώσεις την αμοιβή αλλά όχι τα υπόλοιπα.

Η διαδικασία είναι εύκολη και περιγράφεται αναλυτικά στην τελευταία παρ. του τελ. κεφαλαίου του (επικαιροποιημένου) οδηγού της υπογραφής μου.

Ο ΦΠΑ υπολογίζεται στην αξία CIF, δηλαδή κόστος και μεταφορικά.

36€ ζήτησαν για handling + 30 για φόρους/δασμούς.

Για να το κάνω μόνος μου, μου είπε οτι μπορεί να το στείλει θεσ/νικη χωρίς επιπλέον κόστος αλλα λέει οτι τα παράβολα για εκτελωνισμό είναι ~30€ + ο όποιος φόρος του CIF που πάλι θα είναι 20-30 ευρώ οπότε στην τελική βγαίνει τα ίδια. Δεν είμαι σίγουρος πως κατέληξε σε αυτό. Όντως είναι έτσι ή απλά με έπιασε κότσο στο τηλέφωνο; Αποθήκευτρα δεν παίζουν ακόμα. Χθές βράδυ με ενημέρωσαν.

Δημοσ.

Για να το κάνω μόνος μου, μου είπε οτι μπορεί να το στείλει θεσ/νικη χωρίς επιπλέον κόστος αλλα λέει οτι τα παράβολα για εκτελωνισμό είναι ~30€ + ο όποιος φόρος του CIF που πάλι θα είναι 20-30 ευρώ οπότε στην τελική βγαίνει τα ίδια. Δεν είμαι σίγουρος πως κατέληξε σε αυτό. Όντως είναι έτσι ή απλά με έπιασε κότσο στο τηλέφωνο; Αποθήκευτρα δεν παίζουν ακόμα. Χθές βράδυ με ενημέρωσαν.

Από Κίνα σου ήρθε; Δεν σου το υπό-τιμολόγησαν;

Δημοσ.

Από Κίνα σου ήρθε; Δεν σου το υπό-τιμολόγησαν;

Έκανα τη βλακεία να παραγγείλω με express shipping χωρίς να δώ οτι οι ανόητοι στέλνουν με dhl. Δε γνωρίζω καθόλου αν και τί έκαναν και πως έχουν μαρκάρει το δέμα. Τους έχω στείλει ερώτηση για διευκρινήσεις αλλα ακόμα ούτε φωνή τούτε ακρόαση.

εδιτ: Ναι απο κίνα.

Δημοσ.

Αν δεν "καίγεσαι" ζήτα τους να το επιστρέψουν και να κάνεις refund(αν γίνεται αυτό). Κάτσε να δούμε τι θα σου πει και ο φίλος ο makfil.

Δημοσ.

Αν δεν "καίγεσαι" ζήτα τους να το επιστρέψουν και να κάνεις refund(αν γίνεται αυτό). Κάτσε να δούμε τι θα σου πει και ο φίλος ο makfil.

Αν μπορέσω να κάνω τη διαδικασία μόνος και μου βγεί 30-40e θα την κάνω να τελειώνω.

Αν δεν, έχω ήδη στείλει μήνυμα στο support για το τι κάνουμε και αναμένω το gearbest. Αν δεν εμφανιστούν σε 24h θα ανοίξω dispute στο paypal. Έχουν κάνει διάφορες άλλες βλακείες στην παραγγελία και την έχουν failάρει στα σημεία τοιουτοτρόπως (πέρα απο το τελωνείο που δεν έχει να κάνει 100% με αυτούς) οπότε έχω μια χαρά βάση για refund.

Δημοσ.

Άρα, 36+30 αντιστοιχεί στο ποσό των 70€ που έγραψες παραπάνω.

Αφού μένεις Θεσ/νίκη, αλλάζει η κατάσταση, γιατί δεν γνωρίζουμε τη διαδικασία που ακολουθείται εκεί αλλά και τη διάθεση ή όχι που έχουν οι τελωνειακοί υπάλληλοι να εξυπηρετήσουν, όπως κάνουν οι αντίστοιχοι στο αεροδρόμιο Βενιζέλος.

Επομένως, το δίλημμα είναι αποκλειστικά δικό σου, αν, δηλαδή, θέλεις το κινητό και έχεις τη διάθεση να πληρώσεις τα ποσά εκτελωνισμού, που προκάλεσε η απερισκεψία σου να ζητήσεις την αποστολή με courier. Εάν δεν καίγεσαι για το κινητό, πρέπει να επικοινωνήσεις άμεσα με τον πωλητή, να εξηγήσεις αναλυτικά την κατάσταση και το κόστος εκτελωνισμού που πρέπει να πληρώσεις και να του ζητήσεις την κατανόησή του για την επιστροφή των χρημάτων σου ή για την επανάληψη της αγοράς, μέσω ταχυδρομείου αυτή τη φορά, αν και όποτε επιστρέψει το δέμα σ' αυτόν.

Διατηρώ αυτή την επιφύλαξη γιατί ποτέ δεν μπορεί να είναι κάποιος σίγουρος ότι δέμα αυτής της κατηγορίας θα επιστρέψει στον αποστολέα και δεν θα καταλήξει σε κάποια άλλη "τσέπη" (και δεν εννοώ, βέβαια, τους τελωνειακούς, αφού το δέμα δεν βρίσκεται στο τελωνείο αλλά σε "κάποια" αποθήκη).

Για ποιο λόγο θα κάνεις dispute αφού το πρόβλημα δημιουργήθηκε από δική σου υπαιτιότητα και όχι του πωλητή; Εάν έχεις άλλους λόγους, μπορείς να κάνεις αλλά συμβουλεύω να ακολουθήσεις ήπια και χαμηλών τόνων τακτική.

• Like 1
Δημοσ.

Για ποιο λόγο θα κάνεις dispute αφού το πρόβλημα δημιουργήθηκε από δική σου υπαιτιότητα και όχι του πωλητή; Εάν έχεις άλλους λόγους, μπορείς να κάνεις αλλά συμβουλεύω να ακολουθήσεις ήπια και χαμηλών τόνων τακτική.

Έτσι είναι, μπορεί στην GearBest να έχουν προβλήματα μερικές φορές με τις παραδόσεις αλλά όσο αφορά το support είναι ευγενέστατοι και πάντα πρόθυμοι να σου λύσουν ένα πρόβλημα.

Αλλά αν θες την δικιά μου γνώμη ή τι θα έκανα εγώ... απλά θα έδινα αυτά τα €70 γιατί με πήγαινε έλα των προϊόντων δεν εχω υπομονή, εκτός αν έχεις εσύ οπότε πάω πάσο.

Α και κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω στην περίπτωση μου, μου φέρνουν κινητό από UK Warehouse και μου είπαν ότι θα το λάβω στην πόρτα μου από τα ΕΛΤΑ. Ισχύει; Πάντως πλήρωσα για έξοδα μεταφοράς 3.50 + 3.50 για ασφάλεια.

Αυτές τις επιλογές είχα όταν έκανα παραγγελία, μήπως και σε βοηθήσω να μου πεις.

• Local standard shipping
  • 4 - 7 business days
  • $3.28

Add Shipping Insurance to your order

$5.60

What's the Total Delivery Time? (Please use this formula to determine when your order will arrive)

Total Delivery Time = Processing Time + Packaging Time + Shipping Time

*Note: To get a safe delivery ,we recommend customer pay tracking fee and insurance for the order.

Δημοσ.

Άρα, 36+30 αντιστοιχεί στο ποσό των 70€ που έγραψες παραπάνω.

Αφού μένεις Θεσ/νίκη, αλλάζει η κατάσταση, γιατί δεν γνωρίζουμε τη διαδικασία που ακολουθείται εκεί αλλά και τη διάθεση ή όχι που έχουν οι τελωνειακοί υπάλληλοι να εξυπηρετήσουν, όπως κάνουν οι αντίστοιχοι στο αεροδρόμιο Βενιζέλος.

Επομένως, το δίλημμα είναι αποκλειστικά δικό σου, αν, δηλαδή, θέλεις το κινητό και έχεις τη διάθεση να πληρώσεις τα ποσά εκτελωνισμού, που προκάλεσε η απερισκεψία σου να ζητήσεις την αποστολή με courier. Εάν δεν καίγεσαι για το κινητό, πρέπει να επικοινωνήσεις άμεσα με τον πωλητή, να εξηγήσεις αναλυτικά την κατάσταση και το κόστος εκτελωνισμού που πρέπει να πληρώσεις και να του ζητήσεις την κατανόησή του για την επιστροφή των χρημάτων σου ή για την επανάληψη της αγοράς, μέσω ταχυδρομείου αυτή τη φορά, αν και όποτε επιστρέψει το δέμα σ' αυτόν.

Διατηρώ αυτή την επιφύλαξη γιατί ποτέ δεν μπορεί να είναι κάποιος σίγουρος ότι δέμα αυτής της κατηγορίας θα επιστρέψει στον αποστολέα και δεν θα καταλήξει σε κάποια άλλη "τσέπη" (και δεν εννοώ, βέβαια, τους τελωνειακούς, αφού το δέμα δεν βρίσκεται στο τελωνείο αλλά σε "κάποια" αποθήκη).

Ανέφερα και πιο πάνω.

Έκανα μία παραγγελία και πλήρωσα στο σύνολο της για courrier. 

Αυτοί για κάποιο λόγο χώρισαν την παραγγελία σε δύο μέρη. Ένα με courrier (4-7d) το οποίο ήρθε και είναι στο τελωνείο και το δεύτερο με sweden post(10-25d) το οποίο κανείς δε ξέρει που βρίσκεται. Έτσι έδωσα παραπάνω για μια παραγγελία που δεν έρχεται στο σύνολο της στην ώρα της. Παραδέχτηκαν το λάθος τους και ζήτησαν συγγνώμη για αυτό στο live chat. Μαλιστα μου είπαν να δω για compensation και λύση μέσω support.

Εκεί σκεφτόμουν να βασίσω πιθανό dispute μιας και πράγματι αν στο δεύτερο πακέτο είχε για παράδειγμα το underwater case και μου ερχόταν με το γρήγορο μόνο η κάμερα θα μου ήταν άχρηστη η παραγγελία στο σύνολο της και άχρηστα τα παραπάνω $$ που έδωσα για το courrier.

Όσον αφορά τα έξοδα εκτελωνισμού, εφόσον για παράδειγμα έχω αποδεικτικά για 100€ cif (είναι λιγότερο) πόσο θεωρητικά πληρώνω μαζί με όλα τα έξοδα τελωνείου αν το εκτελωνίσω μόνος (έστω με δεδομένα Αθηνών); Είδα τη διαδικασία στο wiki σου και μου φαίνεται πολύ απλή. Απο τη dhl δέχτηκαν να μου το φέρουν θεσ/νικη χωρίς κόστος αν θέλω να το κάνω. Πλέον είναι περισσότερο για το γαμώτο παρα για οτιδήποτε άλλο.

edit: Η πρώτη πρόταση της gearbest που ήρθε πριν λίγο και απέρριψα για κάποιο καλύτερο compensation είναι η παρακάτω:

Upon this case, we will be able to offer 3 options as a proof of good will. 

1)Accept this package, then we refund 20usd for compensation.

2)Refuse this package, then repay 40% item price,then we resend these items by flat rate shipping.

3)Refuse this package,then we refund 50% of item price if this package on your wallet(store credit).  

You can use this amount as a discount for your next order.

Please note that this is only a commercial gesture as compensations are not possible for import taxes issues.

Such exception will not be applicable for future cases and will be recorded in our system.

We look forward to hearing about your decision.

Δημοσ.

Όπως βλέπεις, το μαγαζί σου δίνει 3 εναλλακτικές, από τις οποίες οι περισσότεροι θα διάλεγαν μια. Εσύ θα αποφασίσεις τι θα κάνεις.

Σε ότι αφορά στα έξοδα εκτελωνισμού, εάν εκτελωνίσεις εσύ το δέμα, θα πληρώσεις ΦΠΑ και μικροέξοδα 25-30€ περίπου.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε makfil μήπως μπορείς να μου πεις αν ξέρεις για τα παραπάνω που έγραψα; Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Εάν σου έδωσαν tracking #, μπορείς να το παρακολουθήσεις σε κάποιο από τα γνωστά sites trackitonline, 17net κλπ

Εκεί θα δεις εάν παραδίδεται από ΕΛΤΑ στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Έτσι είναι, μπορεί στην GearBest να έχουν προβλήματα μερικές φορές με τις παραδόσεις αλλά όσο αφορά το support είναι ευγενέστατοι και πάντα πρόθυμοι να σου λύσουν ένα πρόβλημα.

Αλλά αν θες την δικιά μου γνώμη ή τι θα έκανα εγώ... απλά θα έδινα αυτά τα €70 γιατί με πήγαινε έλα των προϊόντων δεν εχω υπομονή, εκτός αν έχεις εσύ οπότε πάω πάσο.

Α και κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω στην περίπτωση μου, μου φέρνουν κινητό από UK Warehouse και μου είπαν ότι θα το λάβω στην πόρτα μου από τα ΕΛΤΑ. Ισχύει; Πάντως πλήρωσα για έξοδα μεταφοράς 3.50 + 3.50 για ασφάλεια.

Αυτές τις επιλογές είχα όταν έκανα παραγγελία, μήπως και σε βοηθήσω να μου πεις.

• Local standard shipping
  • 4 - 7 business days
  • $3.28

Add Shipping Insurance to your order

$5.60

What's the Total Delivery Time? (Please use this formula to determine when your order will arrive)

Total Delivery Time = Processing Time + Packaging Time + Shipping Time

*Note: To get a safe delivery ,we recommend customer pay tracking fee and insurance for the order.

επίσης πιθανό είναι να το παραλαβεις με ελτα courier https://www.elta-courier.gr/

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...