adi32 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Εμένα τον τελευταίο καιρό μικροπραγματα μικρής αξίας από το ebay έρχονται σε χρόνο ρεκόρ 12-15 μέρες από Κίνα. Αντίθετα από το lightinthebox έχει φτάσει μήνας και τίποτα. Στο nl post λέει ότι έφτασε Ελλάδα και στο elta track ακόμα το λέει Ολλανδία Αυτό είναι λόγω τελωνείου? Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2018 από adi32
Salvation81 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 7 ώρες πριν, exitpc είπε ακομα και αν το παραλαβω 9 μηνες μετα και πληρωσω τελωνιακους δασμους 50-90 ευρω? Τι σχεση εχει το ενα με το αλλο; Πληρωσες κατι, δεν σου ηρθε οταν ηθελες, σου επεστρεψαν τα χρηματα σου και τωρα θα το παραλαβεις, θα φανει στο συστημα τους οτι παρελαβες και περιμενεις να μην σου πουν τπτ; Οι δασμοι δεν ειναι δικο τους θεμα, ασχετο εντελως.
FKLDS Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 11/6/2018 στις 6:29 ΠΜ, makfil είπε Εάν με τα μεταφορικά είναι κάτω από τα 22€, δεν χρεώνεσαι έξοδα εκτελωνισμού. με βάση τη νομοθεσία, αλλά μπορεί να σταματήσει στο τελωνείο και να σου ζητήσουν απόδειξη paypal ή κάρτας,, για έλεγχο. Αν και ο makfil απάντησε σε ερώτηση για gearbest και μέθοδο "registered mail" να συμπληρώσω πως το ίδιο ισχύει και για banggood: δέμα κάτω απο 22€ με μέθοδο αποστολής "air parcel register" μόλις μπήκε "προς εκτελωνισμό". Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2018 από FKLDS
BELL Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδιά us direct από banggood επιχειρούμε ή μπα; Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2018 από BELL
slavador Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 τηλεφωνησα στην dhl ελεγαν οτι εχουν αργια ξερει κανεις τιποτα?
Salvation81 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, slavador είπε τηλεφωνησα στην dhl ελεγαν οτι εχουν αργια ξερει κανεις τιποτα? Λιγο δυσκολο αφου μου παρεδωσαν δεμα πριν κανα διωρο. Μηπως εχετε τοπικη αργια; Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2018 από Salvation81
slavador Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, Salvation81 είπε Λιγο δυσκολο αφου μου παρεδωσαν δεμα πριν κανα διωρο. Μηπως εχετε τοπικη αργια; οχι απλως θεμα με το τελωνειο εχω και πειρα τηλεφωνο στην dhl στο τμημα που ειναι υπευθηνο για το τελωνειο και μου ειπαν με ηχογραφημενο μηνυμα πως ειναι αργια
Salvation81 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, slavador είπε οχι απλως θεμα με το τελωνειο εχω και πειρα τηλεφωνο στην dhl στο τμημα που ειναι υπευθηνο για το τελωνειο και μου ειπαν με ηχογραφημενο μηνυμα πως ειναι αργια Δεν εχω ιδεα τι κανουν στο τελωνειο, παντως δεμα μου εφεραν.
kouko5 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, για ενα κινητο που θελω να παρω απο αμερική. Θα σταλει με reship. Υπάρχει δυνατοτητα δήλωσης ποσου, ή να σταλθεί σαν δώρο. Το κινητό αξίζει κάπου 700+ αλλα θα το αγορασω πιο φθηνα προφανως. Το κινητο θα το παρω απο ατομο σε ενα forum. Δηλαδή δεν θα φαίνεται πουθενά ''επίσημα'' ότι αγοραστηκε. Τι ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις σε τελωνεια; Θελω να πληρωσω το μικρότερο δυνατο ποσο σε τελωνεια. Τι μου προτείνεται; Ευχαριστω Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2018 από kouko5
makfil Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Τα ερωτήματά σου έχουν απαντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και θα μπορούσες να βρεις τις απαντήσεις με αναζήτηση. 1. Αφού αγοράζεις από ιδιώτη, που μπορεί να στείλει το δέμα με οποιοδήποτε τρόπο συμφωνήσετε, γιατί επιλέγεις την reship, που τη χρησιμοποιούμε για περιπτώσεις που ο πωλητής δεν στέλνει στην Ελλάδα; 2. Τα αμερικάνικα τηλέφωνα στην Αμερική είναι, συνήθως, δεσμευμένα με συμβόλαια παρόχων και είναι δύσκολο να ξεκλειδωθούν εδώ. 3. Το ότι αγοράζεις από ιδιώτη δεν βοηθάει σε κάτι, αφού ακόμη και να υποθέσουμε ότι θεωρηθεί ότι συντρέχουν οι αντίστοιχες προϋποθέσεις, το ποσό της αγοράς υπερβαίνει αρκετά εκείνο της ατέλειας (45€), γι' αυτή την περίπτωση, οπότε θα χρεωθείς τα έξοδα που αντιστοιχούν στην αξία CIF, δηλαδή στο ποσό της αγοράς + τα μεταφορικά+ δασμό, ενδεχομένως, εάν η αξία CIF είναι παραπάνω από τα 150€. 4. Εάν σταματήσει το δέμα στο τελωνείο, που είναι το πιθανότερο, θα σου ζητήσουν απόδειξη πληρωμής με κάρτα ή paypal, γιατί η δηλωμένη αξία αμφισβητείται και αν δεν στείλεις απόδειξη θα βρουν την αξ'ια από το διαδίκτυο.
YoungBizzle Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Στις 5/6/2018 στις 4:16 ΜΜ, Kanesan είπε Τους έστειλα μήνυμα ξημερώματα ρωτώντας τι γίνεται με το δέμα και αν έχει προκύψει πρόβλημα, και ξαφνικά μετά από ώρες ξεκόλλησε... Σύμπτωση; Μπορεί. Σε ποιο email στέλνω; Στις 5/6/2018 στις 1:16 ΜΜ, Salvation81 είπε ΦΠΑ + 15ε....Υπολογισε 3-4 εργασιμες για να φτασει στα χερια σου. Επισης προσεξε μην στειλεις καμια "ψευτικη" κινηση τραπεζας η paypal και πεσεις σε τελωνειακο τζιμανι γιατι δεν θα την δεχτει. 3-4 μέρες για να γίνειη απελευθέρωση ή να φτάσει στα χέρια σου; Γιατί έχω δει χρήστες μετά από παρέμβαση τους και κάνει πάνω από μήνα η απελευθέρωση μόνο.
Salvation81 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 3 ώρες πριν, YoungBizzle είπε Σε ποιο email στέλνω; 3-4 μέρες για να γίνειη απελευθέρωση ή να φτάσει στα χέρια σου; Γιατί έχω δει χρήστες μετά από παρέμβαση τους και κάνει πάνω από μήνα η απελευθέρωση μόνο. Αν σταλουν τα απαραιτητα δικαιολογητικα δεν περναει εβδομαδα χωρις να σου ερθει το πακετο, εμενα εστω δεν εχει γινει. Εγω εχω δει να τους παιρνει 1 μηνα να στειλουν email η να παρουν τηλεφωνο για τα δικαιολογητικα, αλλο αυτο.
YoungBizzle Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, Salvation81 είπε Αν σταλουν τα απαραιτητα δικαιολογητικα δεν περναει εβδομαδα χωρις να σου ερθει το πακετο, εμενα εστω δεν εχει γινει. Εγω εχω δει να τους παιρνει 1 μηνα να στειλουν email η να παρουν τηλεφωνο για τα δικαιολογητικα, αλλο αυτο. Εγώ πάντως τους έστειλα ένα email για να προλάβω τυχόν καθυστερήσεις γιατί σε άλλους χρήστες έκαναν 1 μήνα να τους στείλουν ότι απελευερώθηκε. Επίσης τις χρεώσεις που προέκυψαν στον εκτελωνισμό (αν υπάρχουν, μιλάω γενικότερα και για το μέλλον) τις μαθαίνω μέσω του email που στέλνουν, στέλνουν sms ή επί τόπου με το που πάω να παραλάβω το πακέτο;
Salvation81 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 29 λεπτά πριν, YoungBizzle είπε Εγώ πάντως τους έστειλα ένα email για να προλάβω τυχόν καθυστερήσεις γιατί σε άλλους χρήστες έκαναν 1 μήνα να τους στείλουν ότι απελευερώθηκε. Επίσης τις χρεώσεις που προέκυψαν στον εκτελωνισμό (αν υπάρχουν, μιλάω γενικότερα και για το μέλλον) τις μαθαίνω μέσω του email που στέλνουν, στέλνουν sms ή επί τόπου με το που πάω να παραλάβω το πακέτο; Τις χρεωσεις αν τους στειλεις μεσω email τα δικαιολογητικα τις μαθαινεις μεσω email. 1
giannisww Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Σκέφτομαι να πάρω κάτι που έχει αξία 25,30$ μαζί με τα μεταφορικά αλλα το στέλνουν μόνο με UPS, λες να μπει τελωνείο? χρεώνει πολλά σαν την DHL η UPS?
Προτεινόμενες αναρτήσεις