Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 ώρες πριν, ekkli είπε

Κανείς δεν μπορεί να σου πει σίγουρα, μόνο εκτίμηση μπορούμε να κάνουμε.

Προσωπικά, νομίζω ότι αν δεν περάσει xray, δεν είναι εύκολο να καταλάβουν ότι πρόκειται για μικρή χατζάρα, γιατί για αυτό πρόκεται εφόσον έχει λάμα 18 εκ.
Ακόμα και να το καταλάβουνε, είναι διαδικασία να φωνάξουνε αστυνομία, να καταγράψουν το δέμα, να σου στείλουν να το παραλάβεις και την ώρα που το έχεις στα χέρια σου, να σε συλλάβουν.

Τουλάχιστον, όταν δούλευα στο cargo, που ελέγχαμε αυτά που φεύγανε, χρησιμοποιούσαμε xray και κάτι τέτοια περνάγανε. Μόνο σε όπλα κλπ φωνάζαμε αστυνομία.

Για το δε τρίευρω, επίσης μόνο εκτίμηση μπορεί να γίνει. Έχω παραλάβει καμιά εικοσαριά μικρά δέματα το τελευταίο έτος (που είναι πολύ λίγα μπροστά σε άλλους που τόσα λαμβάνουν σε μια βδομάδα) και δεν έχω πληρώσει ποτέ τρίευρω. Με βάση αυτό, εγώ δεν το υπολογίζω ποτέ.

Ευχαριστω για την απαντηση , μια διευκρινηση  18 εκ συνολικα δεν ειναι χατζαρα δηλαδη αυτο ειναι , δεν νομιζω να θεωρηθει επικινδυνο.5AC200268

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, enrique19 είπε

Ευχαριστω για την απαντηση , μια διευκρινηση  18 εκ συνολικα δεν ειναι χατζαρα δηλαδη αυτο ειναι , δεν νομιζω να θεωρηθει επικινδυνο.5AC200268

Πανω απο 12 εκατοστα ο νομος το θεωρει οπλο, ισως να εχεις θεμα λοιπον.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Πανω απο 12 εκατοστα ο νομος το θεωρει οπλο, ισως να εχεις θεμα λοιπον.

8 εκ λάμα λέει ο νόμος, τουλάχιστον αυτό εφαρμόζεται στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ekkli είπε

8 εκ λάμα λέει ο νόμος, τουλάχιστον αυτό εφαρμόζεται στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας

Νομιζα πως ειχε αλλαξει στα 12 εκατοστα αυτο αλλα και στις 2 περιπτωσεις τα 18 απεχουν αρκετα.

Δημοσ.

το συγκεκριμένο που δείχνει στην φωτογραφία δεν έχει 18 εκ λάμα αλλά συνολικό μέγεθος

Δημοσ.

Ναι οντως, ενα σουγιαδακι ειναι. Το παραξενο του θεματος ειναι γιατι να φερει καποιος κατι τετοιο απο εξω, δεν φανταζομαι οτι ειναι ακριβα εδω.

Δημοσ.

Gearbest (~300), η μόνη επιλογή για μεταφορά που μου βγάζει είναι: Priority Line: Eu Priority Line (Όχι Eu Express).  
Ξέρει κανείς άν περνάει τελωνείο;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Jim_Falcon είπε

Για αγορά από Gearbest 20 ευρώ με registered mail που έκανα, περνάει τελωνείο;

Εάν με τα μεταφορικά είναι κάτω από τα 22€, δεν χρεώνεσαι έξοδα εκτελωνισμού. με βάση τη νομοθεσία,  αλλά μπορεί να σταματήσει στο τελωνείο και να σου ζητήσουν απόδειξη paypal ή κάρτας,, για έλεγχο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια καλησπερα

για 2 δεματα απο κινα με  ξεχωριστο τρακ το καθενα 23.40 ευρω εχω παραλαβει μονο το ενα και πληρωσα 26 ευρω επιπλεον τελωνειο ειναι ορθο?

Επεξ/σία από postfire
Δημοσ.

Για να πληρώσεις 26€ σημαίνει ότι το κοστολόγησαν 45,83€ (ΦΠΑ: 24% είναι 11€ και 15€ τέλος, σύνολο 26€).

Μήπως είχε υποτιμολογημένη δηλωμένη αξία ή δεν συνυπολόγισες και τα μεταφορικά στην αξία των 23,40€;

Αλλιώς, δεν εξηγείται.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, makfil είπε

Εάν με τα μεταφορικά είναι κάτω από τα 22€, δεν χρεώνεσαι έξοδα εκτελωνισμού. με βάση τη νομοθεσία,  αλλά μπορεί να σταματήσει στο τελωνείο και να σου ζητήσουν απόδειξη paypal ή κάρτας,, για έλεγχο.

η αγορά πραγματοποιήθηκε με VISA. Το συνολικό κόστος με μεταφορικά ανέρχεται σε 20,5 ευρώ , αλλά δε μπορώ να καταλάβω αυτό που λες, δηλαδη για ποιο λόγο εφόσον δε θα περάσει εκτελωνισμό να σταματήσει για έλεγχο; Πρόκειται για μια κεραία wifi 35dbi rp-sma.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Jim_Falcon είπε

η αγορά πραγματοποιήθηκε με VISA. Το συνολικό κόστος με μεταφορικά ανέρχεται σε 20,5 ευρώ , αλλά δε μπορώ να καταλάβω αυτό που λες, δηλαδη για ποιο λόγο εφόσον δε θα περάσει εκτελωνισμό να σταματήσει για έλεγχο; Πρόκειται για μια κεραία wifi 35dbi rp-sma.

Αν ο τελωνειακος "υποθεσει" πως αυτο που εχεις αγορασει δεν αξιζει 20ε (ειδικα εφοσον εντελως τυχαια ειναι πολυ κοντα στο οριο της ατελειας) μπορει να δεσμευσει το πακετο και να ζητησει αποδεικτικο πληρωμης.

Αντιθετα οταν κατι ερχεται και εχει τιμη ανω των 22ε μαζι με τα μεταφορικα εκει σχεδον αυτοματα κρατιεται στο τελωνειο (λεω σχεδον αυτοματα γιατι μερικα πακετα περνανε απο τις "χαραμαδες").

Αν σου ζητησει αποδεικτικο πληρωμης στελνεις την "κινηση" της καρτας σου (δλδ το ποσο που δεσμευτηκε για την εταιρεια που σου εστειλε το πακετο) και θα στο απελευθερωσουν.

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Jim_Falcon είπε

Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις από όσα έγραψα;

Εάν αναφέρεσαι στο ότι ένα δέμα με δηλωμένη αξία κάτω από 22€ μπορεί να το σταματήσουν στο τελωνείο γιατί θεωρούν ότι είτε΄η δηλωμένη αξία είναι υποτιμημένη (συνηθισμένο στις αγορές από Κίνα) είτε γιατί αμφισβητούν τη δηλωμένη περιγραφή είτε για άλλους λόγους.

Εσύ γνωρίζεις τι περιλαμβάνει το δέμα και πόσο πλήρωσες αλλά ο τελωνειακός δεν το γνωρίζει.

Αυτό που δεν έχεις γράψει είναι αν σου ζήτησαν απόδειξη κάρτας ή paypal, αν την έστειλες και αν μετά απ' αυτό σε χρέωσαν με το ποσό που έγραψες. Σ' αυτή την περίπτωση, μπορούσες να ζητήσεις αναδασμολόγηση και να μην το παραλάβεις, αλλά τώρα είναι αργά.

Δημοσ.

Καλησπερα. Παρηγγειλα απο aussiebum Αυστραλια και το δεμα ειναι στο τελωνειο απο 23/4. Δεν υπηρξε καμια ενημερωση και στις 28/5 τους εστειλα απο μονος μου την αποδειξη αγορας. Μου απαντησαν με εμαιλ οτι λαβαμε το παραστατικο και αναμενεται εντος των ημερων η απελευθερωση απο το τελωνειο. Τηλεφωνα και αλλα εμαιλ που εστειλα δεν απαντανε. Γνωριζει καποιος ποσο καιρο ακομη μπορει να παρει ή αν μπορω να κανω κατι αλλο; Το δεμα κοστιζει 90,30€. Αν εχω καταλαβει σωστα θα πληρωσω το 24% + 15€ δηλαδη περιπου 36€;;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...