Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 5/6/2018 στις 5:22 ΜΜ, enrique19 είπε

Θελω να αγορασω απο aliexpess εναν σουγια μαχαιρακι 18 cm συνολο μηκος μπολιασματος, θα εχω προβλημα να θεωρηθει μαχαιρι αντικειμενο επικινδυνο;επισης θα χρεωθω το 3  ευρω στο κεφαλι; 2,70 δολλαρια κοστιζει μονο.

Κανεις;

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 5/6/2018 στις 5:22 ΜΜ, enrique19 είπε

Θελω να αγορασω απο aliexpess εναν σουγια μαχαιρακι 18 cm συνολο μηκος μπολιασματος, θα εχω προβλημα να θεωρηθει μαχαιρι αντικειμενο επικινδυνο;επισης θα χρεωθω το 3  ευρω στο κεφαλι; 2,70 δολλαρια κοστιζει μονο.

Κανείς δεν μπορεί να σου πει σίγουρα, μόνο εκτίμηση μπορούμε να κάνουμε.

Προσωπικά, νομίζω ότι αν δεν περάσει xray, δεν είναι εύκολο να καταλάβουν ότι πρόκειται για μικρή χατζάρα, γιατί για αυτό πρόκεται εφόσον έχει λάμα 18 εκ.
Ακόμα και να το καταλάβουνε, είναι διαδικασία να φωνάξουνε αστυνομία, να καταγράψουν το δέμα, να σου στείλουν να το παραλάβεις και την ώρα που το έχεις στα χέρια σου, να σε συλλάβουν.

Τουλάχιστον, όταν δούλευα στο cargo, που ελέγχαμε αυτά που φεύγανε, χρησιμοποιούσαμε xray και κάτι τέτοια περνάγανε. Μόνο σε όπλα κλπ φωνάζαμε αστυνομία.

Για το δε τρίευρω, επίσης μόνο εκτίμηση μπορεί να γίνει. Έχω παραλάβει καμιά εικοσαριά μικρά δέματα το τελευταίο έτος (που είναι πολύ λίγα μπροστά σε άλλους που τόσα λαμβάνουν σε μια βδομάδα) και δεν έχω πληρώσει ποτέ τρίευρω. Με βάση αυτό, εγώ δεν το υπολογίζω ποτέ.

• Like 1
Δημοσ.

Γεια χαρα σε όλους,

από το tracking έχω:

5/6/2018, 09:04:00 ATHENS AIRMAIL CENTER AWAITING PROOF OF CHASE/VALUE FROM ADDRESSEE
3/6/2018, 08:24:00 ATHENS AIRMAIL CENTER ITEM PRESENTED TO IMPORT CUSTOMS
3/6/2018, 05:06:01 ATHENS AIRMAIL CENTER RECEIVE ITEM AT INWARD OFFICE OF EXCHANGE
24/5/2018, 10:01:00 TAIWAN (CHINESE TAIPEI) DEPARTURE FROM OUTWARD OFFICE OF EXCHANGE
23/5/2018, 16:14:00 TAIWAN (CHINESE TAIPEI) POSTING/COLLECTION

Το ποσό που πλήρωσα ήταν $115. Η αποστολή από Ταιβάν (όπως φάινεται πιο πάνω). Τους είπα να γράψουν πάνω "gift" αλλά δεν ξέρω αν το έκαναν. Πόσο τελωνείο (εκτελωνισμός+ΦΠΑ) αναμένεται να πληρώσω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tsotzo είπε

Γεια χαρα σε όλους,

από το tracking έχω:

5/6/2018, 09:04:00 ATHENS AIRMAIL CENTER AWAITING PROOF OF CHASE/VALUE FROM ADDRESSEE
3/6/2018, 05:06:01 ATHENS AIRMAIL CENTER RECEIVE ITEM AT INWARD OFFICE OF EXCHANGE
24/5/2018, 10:01:00 TAIWAN (CHINESE TAIPEI) DEPARTURE FROM OUTWARD OFFICE OF EXCHANGE

Το ποσό που πλήρωσα ήταν $115. Η αποστολή από Ταιβάν (όπως φάινεται πιο πάνω). Τους είπα να γράψουν πάνω "gift" αλλά δεν ξέρω αν το έκαναν. Πόσο τελωνείο (εκτελωνισμός+ΦΠΑ) αναμένεται να πληρώσω?

24% + 15ε δλδ με λιγα λογια γυρω στο 40αρι.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tsotzo είπε

Γεια χαρα σε όλους,

από το tracking έχω:

Με δεδομένο ότι αυτό είναι το 1ο post σου στο forum, μάλλον, δεν γνωρίζεις ότι 1) ο χαρακτηρισμός ενός δέματος ως "δώρου" δεν σημαίνει τίποτε για τους τελωνειακούς, αφού δεν υπάρχει στην τελωνειακή νομοθεσία και 2) από τον ΙΟΥΝ 2017 τα περισσότερα ταχυδρομικά δέματα με αξία Cif πάνω από 22 σταματάνε στο τελωνείο.

Για τα έξοδα πήρες απάντηση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Salvation81 είπε

24% + 15ε δλδ με λιγα λογια γυρω στο 40αρι.

1 ώρα πριν, makfil είπε

Με δεδομένο ότι αυτό είναι το 1ο post σου στο forum, μάλλον, δεν γνωρίζεις ότι 1) ο χαρακτηρισμός ενός δέματος ως "δώρου" δεν σημαίνει τίποτε για τους τελωνειακούς, αφού δεν υπάρχει στην τελωνειακή νομοθεσία και 2) από τον ΙΟΥΝ 2017 τα περισσότερα ταχυδρομικά δέματα με αξία Cif πάνω από 22 σταματάνε στο τελωνείο.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Να είστε καλά!

Να ρωτήσω κάτι άλλο,

αν φίλος που μένει στη Νέα Υόρκη μου στείλει ένα δέμα (π.χ. από μια αγορά της οποίας έχει αφαιρέσει τη συσκευασία), θα περάσει και θα πληρώσει - εφόσον κοστολογηθεί πάνω από €22 - και αυτό τελωνείο?

Αν ας πούμε πας ένα ταξίδι σε 3η χώρα και ξεχάσεις ή χάσεις κάτι και το βρουν σου το στείλουν, θα περάσει από τελωνείο και αν κριθεί ακριβότερο από €22 θα πληρώσεις τελωνείο?

Ευχαριστώ

Δημοσ.
4 ώρες πριν, tsotzo είπε

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Να είστε καλά!

Να ρωτήσω κάτι άλλο,

αν φίλος που μένει στη Νέα Υόρκη μου στείλει ένα δέμα (π.χ. από μια αγορά της οποίας έχει αφαιρέσει τη συσκευασία), θα περάσει και θα πληρώσει - εφόσον κοστολογηθεί πάνω από €22 - και αυτό τελωνείο?

Αν ας πούμε πας ένα ταξίδι σε 3η χώρα και ξεχάσεις ή χάσεις κάτι και το βρουν σου το στείλουν, θα περάσει από τελωνείο και αν κριθεί ακριβότερο από €22 θα πληρώσεις τελωνείο?

Ευχαριστώ

Αν στο στειλει ιδιωτης χωρις πακετο θα πληρωσεις δασμους μονο αν κοστιζει πανω απο 45ε το εν λογο πραγμα (και ναι εκει αν θυμαμαι καλα πληρωνεις κανονικα μετα δασμους).

Δημοσ.
7 ώρες πριν, tsotzo είπε

Ευχαριστώ

Κάθε αντικείμενο που εισάγεται από τρίτη χώρα επιβαρύνεται με έξοδα εκτελωνισμού, είτε το φέρνεις μαζί σου είτε στο στέλνει κάποιος (μαγαζί η ιδιώτης), στη συσκευασία του ή χωρίς αυτήν.

Η μόνη διαφορά είναι ότι,  για αντικείμενα που έχεις πληρώσει, η ατέλεια είναι 22€, ενώ για εκείνα που δεν έχεις πληρώσει (δηλαδή το στέλνει συγγενής, φίλος κλπ) είναι 45€. Εκτός από τα έξοδα εκτελωνισμού, πληρώνουμε και δασμό σε αντικείμενα αξίας πάνω από 150€.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, tsotzo είπε

Γεια χαρα σε όλους,

από το tracking έχω:

12 ώρες πριν, makfil είπε

Για να γνωρίζετε και οι δύο και οι υπόλοιποι εδώ μέσα. Επειδή μου έτυχε τώρα, προχθές συγκεκριμένα.... Κέρδισα από ένα διαγωνισμό αντικείμενο αξίας 45€ και ήρθε από Κίνα. Σταμάτησε στο τελωνείο και τους έστειλα μηδενικό τιμολόγιο σε μορφή pdf  όπου αναγράφεται επάνω ότι είναι δώρο  και κίνηση από το paypal μου που δείχνει ότι δεν έχω κάνει αγορά. 

Το πακέτο απελευθερώθηκε άμεσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλό νέο, για σένα, αλλά είναι η 1η φορά που αναφέρεται κάτι τέτοιο και δεν νομίζω ότι μπορεί να επαναληφθεί.

Πολλά posts έχουν γραφτεί από παραλήπτες που εξήγησαν στους τελωνειακούς ότι δεν πλήρωσαν για το αντικείμενο και όμως τους χρέωσαν και αναγκάστηκαν να πληρώσουν έξοδα εκτελωνισμού.

Επεξ/σία από makfil
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, makfil είπε

Καλό νέο, για σένα, αλλά είναι η 1η φορά που αναφέρεται κάτι τέτοιο και δεν νομίζω ότι μπορεί να επαναληφθεί.

Πολλά posts έχουν γραφτεί από παραλήπτες που εξήγησαν στους τελωνειακούς ότι δεν πλήρωσαν για το αντικείμενο και όμως τους χρέωσαν και αναγκάστηκαν να πληρώσουν έξοδα εκτελωνισμού.

Ναι πολύ καλό αλλά δεν εξήγησα απλώς, τους έστειλα αποδεικτικά στοιχεία, αυτό μετράει

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, termitiss είπε

Ναι πολύ καλό αλλά δεν εξήγησα απλώς, τους έστειλα αποδεικτικά στοιχεία, αυτό μετράει

Ίσως δεν έχεις καταλάβει ότι η έννοια του "δώρου" δεν υπάρχει στην τελωνειακή νομοθεσία και στα μη εμπορικού χαρακτήρα δέματα, δηλαδή αυτά για τα οποία δεν πληρώνεις αλλά στα στέλνει ένας συγγενής/φίλος κλπ πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά μερικές προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί η ατέλεια των 45€.

Το πιθανότερο ήταν ότι έπεσες σε τελωνειακό που δεν είχε όρεξη να το συνεχίσει, και γι' αυτό και έγραψα ότι "δεν νομίζω ότι μπορεί να επαναληφθεί.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, makfil είπε

Ίσως δεν έχεις καταλάβει ότι η έννοια του "δώρου" δεν υπάρχει στην τελωνειακή νομοθεσία και στα μη εμπορικού χαρακτήρα δέματα, δηλαδή αυτά για τα οποία δεν πληρώνεις αλλά στα στέλνει ένας συγγενής/φίλος κλπ πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά μερικές προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί η ατέλεια των 45€.

Το πιθανότερο ήταν ότι έπεσες σε τελωνειακό που δεν είχε όρεξη να το συνεχίσει, και γι' αυτό και έγραψα ότι "δεν νομίζω ότι μπορεί να επαναληφθεί.

Προφανώς και υπάρχει όταν συντρέχουν σωρευτικά προϋποθέσεις, το λες κ εσύ. Και στην περίπτωση μου υπήρχαν. Ο τελωνειακός ή οι τελωνειακοί μια χαρά ήθελαν να το συνεχίσουν, 2 μέρες είχαμε επικοινωνία και στην αρχή ήταν  αρνητικοί μέχρι να βρω το τιμολόγιο σε pdf

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, termitiss είπε

Για να γνωρίζετε και οι δύο και οι υπόλοιποι εδώ μέσα. Επειδή μου έτυχε τώρα, προχθές συγκεκριμένα.... Κέρδισα από ένα διαγωνισμό αντικείμενο αξίας 45€ και ήρθε από Κίνα. Σταμάτησε στο τελωνείο και τους έστειλα μηδενικό τιμολόγιο σε μορφή pdf  όπου αναγράφεται επάνω ότι είναι δώρο  και κίνηση από το paypal μου που δείχνει ότι δεν έχω κάνει αγορά. 

Το πακέτο απελευθερώθηκε άμεσα.

Αφού η αξία του ήταν 45€ πέρασε ατελώς, σαν να στο έστελνε κάποιος συγγενής η φίλος, αφού πείστηκαν με τα παραστατικά που τους έστειλες, ότι δεν το αγόρασες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, termitiss είπε

Προφανώς και υπάρχει όταν συντρέχουν σωρευτικά προϋποθέσεις, το λες κ εσύ. Και στην περίπτωση μου υπήρχαν. Ο τελωνειακός ή οι τελωνειακοί μια χαρά ήθελαν να το συνεχίσουν, 2 μέρες είχαμε επικοινωνία και στην αρχή ήταν  αρνητικοί μέχρι να βρω το τιμολόγιο σε pdf

Ο Makfil εχει δικιο, το τελωνειο δεν δινει δεκαρα αν ειναι δωρο η οχι για τον απλουστατο λογο πως εσυ οταν το παραλαβεις το πουλας ανετα και βγαζεις χρηματα. Προφανως εγινε λογο αξιας οπως ειπε και ο DAFY (και παλι αν ηθελε στο κραταγε για εκτελωνισμο αφου δεν στο εστειλε συγγενης η φιλος).

Και εγω επεσα σε τελωνειακο που μου απελευθερωσε πακετο αξιας 250ε πριν κανα μηνα οταν ειπα οτι ειναι δειγμα ενω δεν ηταν υποχρεωμενος να το κανει (ειναι το μονο δειγμα που μου περασε αερα τελωνειακος μεσα στο 2018). Παιζει ρολο πολυ σε ποιον θα πεσεις και ποσο ορεξη θα εχει, επειδη εγινε μια φορα λοιπον δεν σημαινει οτι θα ξαναγινει.

Επεξ/σία από Salvation81
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...