Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά όταν φτάνουν ένα μήνα μετά εγώ κάνω πάρτυ, μέχρι και το χειμώνα είχα δέματα που έφθασαν 3 μήνες μετά. Τώρα έχουν καλυτερέψει τα πράγματα, ή τουλάχιστον έχω καιρό να περιμένω πάνω από  1μιση μήνα.

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Kanesan είπε

Καλά όταν φτάνουν ένα μήνα μετά εγώ κάνω πάρτυ, μέχρι και το χειμώνα είχα δέματα που έφθασαν 3 μήνες μετά. Τώρα έχουν καλυτερέψει τα πράγματα, ή τουλάχιστον έχω καιρό να περιμένω πάνω από  1μιση μήνα.

Ακριβώς την ίδια εντύπωση έχω και γω. Μερικά μάλιστα , ήρθαν σε 20-25 μέρες.

Δημοσ.

Παιδιά,γιατί όσα δέματα είναι για επαρχεία περνάνε απο τελωνεία και λοιπά γρηγορότερα (στατιστικα το λεω με τα δικα μου που τα στελνω σε 2 διευθυνσεις)

Δημοσ.

Παιδιά ερώτηση. Παρήγγειλα από το alliexpress μια οθόνη tablet αξιας 25 ευρώ και μου την σταμάτησαν τελωνείο και ζήτησαν απόδειξη. Την έστειλα και μου τη χρεωσαν 21 ευρώ επιπλέον ενώ μέσα στην ιστοσελίδα λέει ότι αντικειμενα από 22-45 ευρώ υπόκεινται στον φπα μόνο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ποια ιστοσελίδα το διάβασες αυτό;

Η ατέλεια είναι 22€ και πάνω από την αξία αυτή (κόστος + μεταφορικά+ασφάλεια) χρεώνονται έξοδα εκτελωνισμού (σωστά σε χρέωσαν 25*24%+15=21€).

Τα 45€ είναι η ατέλεια για αντικείμενα που δεν πληρώνουμε και τα στέλνει ιδιώτης-συγγενής κλπ.

Επεξ/σία από makfil
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Passionate είπε

Παιδιά ερώτηση. Παρήγγειλα από το alliexpress μια οθόνη tablet αξιας 25 ευρώ και μου την σταμάτησαν τελωνείο και ζήτησαν απόδειξη. Την έστειλα και μου τη χρεωσαν 21 ευρώ επιπλέον ενώ μέσα στην ιστοσελίδα λέει ότι αντικειμενα από 22-45 ευρώ υπόκεινται στον φπα μόνο 

24% ΦΠΑ + 15ε εξοδα εκτελωνισμου, οπως ειπε ο Makfil σε χρεωσαν σωστα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελω να αγορασω αυτην την καρτα απο το Amazon.com:
https://www.amazon.com/EVGA-GeForce-SILENT-Graphics-08G-P4-6678-KR/dp/B077Z6LFQ1/ref=sr_1_2?s=electronics&ie=UTF8&qid=1528272179&sr=1-2&keywords=geforce+gtx+1070+ti

Η οποια κανει 500 $ δηλαδη περιπου 427 € συν 81€ εξοδα αποστολης, συνολο 508 €.
Ομως το θεμα ειναι με το τελωνειο.
Περιπου πόσα θα πληρωσω εκει? Διοτι εαν ειναι να πληρωσω άλλα 150 € δεν αξιζει να την παρω απο το Amazon.com, αφου πχ εδω στην Ελλαδα, την βρισκεις με 590-600 ευρω περιπου.

Επισης η αγορα απο το Amazon.co.uk της ιδιας καρτας κοστιζει 471 λιρες δηλαδη 546 €.
https://www.amazon.co.uk/EVGA-GeForce-SILENT-Graphics-08G-P4-6678-KR/dp/B0789S98QH/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1528274096&sr=8-1&keywords=EVGA+GeForce+GTX+1070+Ti+FTW+ULTRA+SILENT

Αλλά 1ον δεν αναφερει εξοδα αποστολης και 2ον η αγορα απο το Amazon.co.uk θεωρειται εντος ΕΕ? Εννοω θα εχει δασμους στο τελωνειο επισης ή οχι?

Επεξ/σία από PostHelper
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, PostHelper είπε

https://www.amazon.com/EVGA-GeForce-SILENT-Graphics-08G-P4-6678-KR/dp/B077Z6LFQ1/ref=sr_1_2?s=electronics&ie=UTF8&qid=1528272179&sr=1-2&keywords=geforce+gtx+1070+ti

Περιπου πόσα θα πληρωσω εκει? Διοτι εαν ειναι να πληρωσω άλλα 150 € δεν αξιζει να την παρω απο το Amazon.com, αφου πχ εδω στην Ελλαδα, την βρισκεις με 590-600 ευρω περιπου.

Επισης η αγορα απο το Amazon.co.uk της ιδιας καρτας κοστιζει 471 λιρες δηλαδη 546 €.
https://www.amazon.co.uk/EVGA-GeForce-SILENT-Graphics-08G-P4-6678-KR/dp/B0789S98QH/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1528274096&sr=8-1&keywords=EVGA+GeForce+GTX+1070+Ti+FTW+ULTRA+SILENT

Αλλά 1ον δεν αναφερει εξοδα αποστολης και 2ον η αγορα απο το Amazon.co.uk θεωρειται εντος ΕΕ? Εννοω θα εχει δασμους στο τελωνειο επισης ή οχι?

αν την πάρεις από Αμερική, θα σου στοιχίσει άλλα 130€ και κάτι παραπάνω, καθώς θα είναι άνω των 150€ η αξία CIF του δέματος (προϊόν+μεταφορικά) .

Για αγορά από Αγγλία, πάτησα 3 κλικ παραπάνω και :
η αξία ΦΠΑ του προϊόντος άλλαξε και η τιμή του πήγε 486,74 GPB ενώ τα μεταφορικά είναι 19,63 GPB
, σύνολο 601,67€.

Φυσικά και δεν θα χρεωθείς εκτελωνισμό, ΑΝ το δέμα έρθει από Μ. Βρετανία ή από αλλού, εντός ΕΕ.
Το συγκεκριμένο λέει ότι πωλείται από
Amazon EU S.a.r.L.

Η πλήρης τιμολόγηση είναι αυτή:

Order Summary

Items: GBP 486.74
Postage & Packing: GBP 19.63

(Order Total: GBP 506.37)

Payment Total: EUR 601,67
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να γράψω κι εγώ ένα παράξενο: Παρήγγειλα από gearbest στις 8/12/2017 αυτό εδώ (με απλό blgium post). Κάπου έγινε λάθος τότε και το έστειλαν Χιλή! Έγραψα στο support του Gearbest και το ξέγραψα από την μνήμη μου.

Και εντελώς ξαφνικά πριν από μία εβδομάδα το πακετάκι έφτασε σπίτι μου! Δε ξέρω ποιος άνθρωπος εκεί στην Χιλή αποφάσισε μετά από 5 μήνες να το προωθήσει Ελλάδα αλλά τον ευχαριστώ πολύ! Το πακετάκι ήταν σχετικά ταλαιπωρημένο άλλα η καμερούλα είναι μια χαρά.

Τελικά, γίνονται και θαύματα!

ΥΓ: Φυσικά πέρασε και τελωνείο και έφτασε "τελωνειακώς ελεύθερο"

Επεξ/σία από phandom_a
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

-

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, PostHelper είπε

Όταν αγοραζεις από την αμερικάνικη αμαζόνα, προπληρώνεις τα έξοδα εκτελωνισμού και συγκεκριμένα:

σε $: κόστος 499.99 + μεταφορικά 26.92 + έξοδα εκτελωνισμού 68.50, σύνολο $595.41 

σε € (με τη δική της ισοτιμία που δεν είναι η καλλίτερη): κόστος 445,24 + μεταφορικά 23,97 + έξοδα εκτελωνισμού 61, σύνολο 530,21€

Το δέμα ταξιδεύει με το Global Shipping που είναι φτηνότερο στα έξοδα εκτελωνισμού σε σχέση με τον εκτελωνισμό από τα ΕΛΤΑ (ΦΠ+ δασμός+ τέλος ΕΛΤΑ).

Αυτό που μένει να υπολογίσεις, μιας και το ποσό είναι μεγάλο, είναι ποια κάρτα έχεις συνδέσει στην αμαζόνα και τι προμήθεια σε χρεώνει η τράπεζα στις αγορές σε συνάλλαγμα, ώστε να επιλέξεις σε ποιο νόμισμα θα πληρώσεις.

Untitled.jpg

Επεξ/σία από makfil
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, PostHelper είπε

Αυτό το estimated import fees deposit (68,5$) σημαίνει ότι το Amazon προπληρώνει το τελωνείο για την αγορά σου.

Διάβασε τις πληροφορίες για το πρόγραμμα.

https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?ie=UTF8&pop-up=1&nodeId=201117970&ref=amazon_global_shipmsg_viewed_help

Όταν θα έρθει το δέμα Ελλάδα, θα σταματήσει στο τελωνείο, θα δουν ότι είναι προπληρωμένο και απλά θα σου ζητήσουν κάποια έγγραφα ταυτοποίησης (δε θυμάμαι ακριβώς τι, γιατί έχει καιρό που έκανα με τον ίδιο τρόπο παραγγελία από το αμερικάνικο Amazon).

Untitled.jpg

• Thanks 1
Δημοσ.

καλησπερα

καλα νέα για εμενα

το ένα είναι ήδη στο σπίτι 

το Δευτέρα μετά την αποστολή τον παραστατικών την επόμενη δηλαδή -σήμερα- έκανε έξοδο από τελωνειο 

και το τρίτο και μικρότερο σε όγκο και αξία είναι ήδη στο κ.δ της περιοχής μου.

και τα τρία πριν τον estimated χρόνο..ίσως αυτό που ανέφερα για την επαρχεια να ισχύει τελικά (;)

Δημοσ.

Από ότι φαίνεται το πρώτο μου πακετάκι μπήκε τελωνείο. Από τα όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα πρέπει να στείλω email στο [email protected] την απόδειξη με το ποσό που πλήρωσα. Η αγορά έγινε από aliexpress, υπάρχει κάπου στη σελίδα το παραστατικό; Μέχρι τώρα έχω βρει στην σελίδα της παραγγελίας την καρτέλα financial με τον κωδικό αποστολής να αναγράφεται λίγο πιο πάνω. Ή μήπως θα πρέπει να στείλω την συναλλαγή από το webbanking της τράπεζας μου; Όμως εδώ πως θα γίνει ο συσχετισμός με την αγορά;

Καταγραφή.JPG

Δημοσ.

Δεν ζητάει παραστατικό του μαγαζιού, αλλά την απόδειξη κάρτας η paypal και επειδή μάλλον πλήρωσες με κάρτα θα στείλεις την κίνηση της κάρτας για την συγκεκριμένη αγορά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...