Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 ώρες πριν, takaros79 είπε

Ηθελα να μαθω πως το αναγνωριζουν με καλυψε ο gabvill αδερφε makfil χαλαρωσε λιγακι εισαι αρκετα αποτομος,δεν εχουμε πεσει απο τον ουρανο ξερουμε ακριβως τι ειναι απατη κ τι οχι..ευχαριστω κ τους δυο για το χρονο σας!

Είμαι αρκετά χαλαρός αλλά δεν καταλαβαίνω πως ο ένας γράφει πως θα φωτοσοπιάσει την απόδειξη και εσύ πως θα αλλάξεις την απόδειξη, για να ξεγελάσεις το τελωνείο, και από στο καπάκι "ξέρουμε ακριβώς τι είναι απάτη".

Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε τι σημαίνει "γράφω σε forum", έστω και αν κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, takaros79 είπε

Kαλημερα παιδια εχω να κανω μια ερωτηση-επισημανση...οταν αγοραζεις απο ebay οκ φαινεται στο paypal κ το ποσο αλλα και ο ακριβης σχολιασμος τι προιον αγορασες...αλλα στο aliexpress οταν κανεις αγορα η μονη αποδειξη π εχεις ειναι η κινηση που κανεις απο την καρτα στην οποιαδηποτε τραπεζα π ανηκει(και μπαινεις στην τραπεζα κ κατεβαζεις την κινηση την εκαστοτε π εχεισ κανει)...τι θελω να πω οτι εγω κανω μια αγορα στα 50 ευρω κ μεγαλο ογκο αντικειμενου πχ μια τσαντα πλατης 46χ38χ14  (δηλωμενη στα 10 ευρω)και στο καπακι κανωω κ μια αγορα  οτιδηποτε αλλο στα 10 ευρω (μικρο αντικειμενο) οταν μου ζητηθει να στειλω αποδειξη αγορας στο γετα για την τσαντα  να στειλω την αποδειξη για το μικρο αντικειμενο νομιζω πως δε θα φανει  γτ στη κινηση της καρτασ που κατεβαζεις απο την εκαστοτε τραπεζα δε γραφει προιον αλλα μονο οτι αφορα το aliexpress κ το ονομα π ειναι δηλωμενη η εταιρεια -μαγαζι που εστειλες την πληρωμη?σωστα?

Στην κινηση που θα "κατεβασεις" θα εχει διαφορετικο χρονο για καθε χρεωση αφου θα ειναι διαφορετικες παραγγελιες.
Επισης δεν ηξερα πως στο Aliexpress μπορεις να υποκοστολογισεις κατι αλλα και να γινεται παλι θα πρεπει να στειλεις αποδειξη αγορας και παλι αν δεν θελει ο τελωνειακος δεν την κανει δεκτη (αφου υπαρχουν τα κολπα περι Photoshop).

5 ώρες πριν, takaros79 είπε

Kαλημερα παιδια εχω να κανω μια ερωτηση-επισημανση...οταν αγοραζεις απο ebay οκ φαινεται στο paypal κ το ποσο αλλα και ο ακριβης σχολιασμος τι προιον αγορασες...αλλα στο aliexpress οταν κανεις αγορα η μονη αποδειξη π εχεις ειναι η κινηση που κανεις απο την καρτα στην οποιαδηποτε τραπεζα π ανηκει(και μπαινεις στην τραπεζα κ κατεβαζεις την κινηση την εκαστοτε π εχεισ κανει)...τι θελω να πω οτι εγω κανω μια αγορα στα 50 ευρω κ μεγαλο ογκο αντικειμενου πχ μια τσαντα πλατης 46χ38χ14  (δηλωμενη στα 10 ευρω)και στο καπακι κανωω κ μια αγορα  οτιδηποτε αλλο στα 10 ευρω (μικρο αντικειμενο) οταν μου ζητηθει να στειλω αποδειξη αγορας στο γετα για την τσαντα  να στειλω την αποδειξη για το μικρο αντικειμενο νομιζω πως δε θα φανει  γτ στη κινηση της καρτασ που κατεβαζεις απο την εκαστοτε τραπεζα δε γραφει προιον αλλα μονο οτι αφορα το aliexpress κ το ονομα π ειναι δηλωμενη η εταιρεια -μαγαζι που εστειλες την πληρωμη?σωστα?

Το αλι εχει και αυτο το αντιστοιχο (παυπαλ του) το alipay.

Aγορά απο gearbest(redmi note 5) με priority mail(απο china),παρέλαβα χωρίς παρατράγουδα με dhl courier..ΧΩΡΙΣ να πληρώσω κατι εξτρά!

δεν αναγραφεί πουθενά,ότι έγινε αποστολή απο κίνα.

27 απριλίου αγορά,αναμονή μέχρι 12 Μαιου που το έστειλαν,σήμερα το παρέλαβα!

Screenshot_28.pngScreenshot_29.png

• Like 1

Καλημέρα σας,

περιμενω δυο δεματάκια από aliexpress το ένα από Σιγκαπούρη το άλλο από Κίνα. Το ένα είναι δηλωμένο 5$ και το άλλο 8 εν δε κάνω λάθος με πραγματική αξία 36€ και 23.30€ Αντίστοιχα.

το ένα δείχνει σήμερα 

ATHENS AIRMAIL CENTER, ITEM PRESENTED TO IMPORT CUSTOMS

2018-06-03 08:23

ATHENS AIRMAIL CENTER, RECEIVE ITEM AT INWARD OFFICE OF EXCHANGE

2018-06-03 04:59

ενώ το άλλο

ATHENS AIRMAIL CENTER, RECEIVE ITEM AT INWARD OFFICE OF EXCHANGE

2018-06-01 04:48

Που βρισκόμαστε; Βρίσκομαι αεροδρομιο(δουλειά) αλλά έχουν διεύθυνση παράδοσης Κρήτη στο πατρικό μου -αν μπορώ να κάνω κάτι-..

επισης ρώτησα φίλο με αντικείμενο 17$ που έγραφε 17$ και όταν του ζήτησαν απόδειξη αγοράς έστειλε το screenshot απ την εφαρμογή του wish που έλεγε ποσό έκανε το αντικείμενο και το ελευθέρωσαν. Επισης ζήτησα απ τους πωλητές μου απόδειξη για το κάθε αντικείμενο και μου έστειλαν αλλά και πάλι έχουν το εικονικό ποσό και όχι το πραγματικό..να στείλω αυτές και αν δεν τις δεχτούν το screenshot απ την αγορα;

Για να το σταματήσουν στο τελωνείο σημαίνει ότι οι τελωνειακοί δεν κατάπιαν την καραμέλα της υποτιμημένης δηλωμένης αξίας.

Επομένως, τι είναι αυτό που σε σπρώχνει να στείλεις και πάλι τις ίδιες αξίες;

Νομίζω ότι θα έχεις χειρότερα μπλεξίματα.

Καλησπέρα λοιπόν έχουμε καλά νέα,

το ακριβό πακετάκι δείχνει athens sorting center dispatch closed -> to Heraklion sorting center..εν ολίγης την γλυτωσα!!!

το άλλο που κάνει 22,43€,λέει athens airmail center presented to import customs..άρα λογικά μέχρι αύριο θε έχει εκτελωνιστεί και αυτό,μπας και παραλάβω μέχρι Παρασκευή! (Αυτό δεν εννοεί)

Ωπα τι εχουμε εδω παιδια; Για ενημερωθειτε εσεις που εχετε πολλα δεματα. Χρησιμες συμβουλες και στα σχολια κατω απ' το βιντεο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ερώτηση παράγγειλα αυτό εδώ free shipping από αμερική (ebay) κόστος 25,96$ → 22,26€,

αφού μπήκε η παραγγελία και πλήρωσα, θυμήθηκα κατόπιν εορτής για αγορές μέχρι 22€ (για το τελωνείο).

Από εμπειρία σας τι λέτε θα περάσει τελωνείο (εννοώ να χρειαστεί να πληρώσω)? μικρό δέμα (φάκελος) λιγότερο από 100gr 

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από idonthave

Αν -που σιγουρα εχει- εχει βαλει χαμηλοτερη αξια θα την γλυτωσεις 99% γιατι δε φαινεται το ''ποσο'' κανει..σου λεει ενα τρυπανακι ειναι αν το εχει δηλωσει και 5-6 usd πιστεύω θα τη σκαπουλάρεις εύκολα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα , θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:  Από τη στιγμή που στέλνουμε τα απαραίτητα παραστατικά μετά από ένδειξη "απαιτείται paypal, απόδειξη κλπ" και τα δέχονται, πόσο συνήθως διάστημα μεσολαβεί μέχρι να απελευθερωθεί το δέμα από το τελωνείο, μέχρι έστω να παρατηρηθεί η πρώτη κίνηση και να ξεκολλήσει ο αριθμός ταυτοποίησης από το "απαιτείται paypal" ; Αναφέρομαι κυρίως σε πρόσφατες εμπειρίες, διότι θυμάμαι ότι οι καθυστερήσεις ήταν μεγαλύτερες το φθινόπωρο. 

Ο λόγος που ρωτώ είναι διότι έχω στείλει τα παραστατικά 1 εβδομάδα τώρα, την επόμενη μέρα μου απάντησαν ότι "ολοκληρώθηκε η υποβολή τους" και έκτοτε τίποτα, καμμία ενημέρωση στον αριθμό ταυτοποίησης. Σε άλλη πρόσφατη παρόμοια εμπειρία μου η απελευθέρωση του δέματος είχε γίνει εντός δύο ημερών. Ανησυχώ λίγο διότι το δέμα ήταν unregistered, δεν είχα τρόπο να παρακολουθώ την πορεία του. Στις 16 Μαϊου έλαβα ειδοποίηση να παραλάβω ένα συστημένο από το ταχυδρομείο. Το tracking number ήταν κακογραμμένο πάνω στην ειδοποίηση και όσες φορές προσπάθησα να το ψάξω στα ΕΛΤΑ μου έβγαζε ανύπαρκτο αριθμό, επειδή προφανώς δεν πληκτρολογούσα τα ακριβή γράμματα/ψηφία. Οπότε δεν μπόρεσα να δω ότι το δέμα είχε σταματήσει τελωνείο από 7/5 με την ένδειξη "απαιτείται paypal". Επειδή γενικά περιμένω πολλά δέματα, registered και unregistered, θεώρησα ότι είναι κάποιο από αυτά και ότι βρίσκεται στο ταχυδρομείο. Λόξω εργασίας κλπ ευκαίρησα μόλις στις 29 Μαϊου να πάω να το παραλάβω, δεν ανησυχούσα όμως διότι γνωρίζω ότι τα δέματα παραμένουν για ένα 20ήμερο στο ταχυδρομείο κι ο χρόνος δεν είχε παρέλθει. Όταν πήγα έψαχναν στην αρχή και οι ίδιοι οι υπάλληλοι μεταξύ των δεμάτων ώσπου κατάλαβαν ότι πρόκειται για επιστολή τελικά, η οποία και με ενημέρωνε από 14/5 για την αποστολή των απαραίτητων παραστατικών. Τα έστειλα το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 29/5 αλλά φοβάμαι μήπως η καθυστέρηση ήταν πολύ μεγάλη, διότι είχα την ειδοποίηση από 16/5 και πέρασε πάνω από 10ήμερο μέχρι να παραλάβω την επιστολή και να τα στείλω.

Επεξ/σία από Kanesan

10 ώρες πριν, xaratsi είπε

Ωπα τι εχουμε εδω παιδια; Για ενημερωθειτε εσεις που εχετε πολλα δεματα. Χρησιμες συμβουλες και στα σχολια κατω απ' το βιντεο

Αγοραζω απο Κινα απο το 2007, ΠΟΤΕ δεν ηρθε δεμα αδειο και ΠΟΤΕ δεν εχω ακουσει απο γνωστο η φιλο κατι αντιστοιχο.

Το να ΜΗΝ φτασει σακουλακι εδω με κατι μεσα οταν δεν ερχεται συστημενο ναι, αυτο γινεται παντου εξαλλου. Το να φτασει αδειο οχι.

Εδω κατα πασα πιθανοτητα εχουμε την κλασσικη περιπτωση "Για τα κλικ γινονται ολα" τιποτα περισσοτερο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...