Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια συντομη ερωτηση για το ebay.co.uk... Οταν σου λεει '' Item Location '' πχ στο Worldwide και γραφει πχ Κινα ή Χονκ Κογκ αυτο σημαινει οτι σου ερχονται κατευθειαν απο χωρες εκτος Ευρωπης και αρα παιζει και τελωνειο, δεν εχει πχ το ebay.co.uk καποια αποθηκη οπου πρωτα τα δεχεται και μετα στε στελνει μεσω Ευρωπης, σωστα και αρα δεν παιζει καποιο ρολο το οτι αγοραζεις απο το αγγλικο ebay..? Ευχαριστω κ σορι για την dummy ερωτηση.. :P

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το eBay δεν έχει κάποια αποθήκη ή αντίστοιχη υποδομή. Αποτελεί μια πλατφόρμα αγοραπωλησιών, φέρνοντας σ' επαφή τα συμβαλλόμενα μέρη μέσω κάποιων κανόνων.

Το εμπόρευμα θα έρθει από την χώρα που αναφέρει ο πωλητής, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους φόρους ή/και τυχόν δασμούς.

Δημοσ.

Το eBay δεν έχει κάποια αποθήκη ή αντίστοιχη υποδομή. Αποτελεί μια πλατφόρμα αγοραπωλησιών, φέρνοντας σ' επαφή τα συμβαλλόμενα μέρη μέσω κάποιων κανόνων.

Το εμπόρευμα θα έρθει από την χώρα που αναφέρει ο πωλητής, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους φόρους ή/και τυχόν δασμούς.

Ευχαριστω, ναι αυτο δεν γνωριζα αν εχει καθολου υποδομες το ebay, απλα ηθελα να ξεκαθαρισω στο κεφαλι μου το τι παιζει με το co.uk & το com, και κυριως το εννουσα πιο πολυ για το αν ειχαν οι sellers του co.uk καποιες αποθηκες οπου μετα τα εστελναν μεσω αγγλιας. Ok ολα good λοιπον και παλι thanks ;) 

Δημοσ.

Παιδιά για αγορά από Gearbest ποιος τρόπος είναι 100% ασφαλής ώστε να μην περάσει τελωνείο το πακέτο; Δεν με νοιάζει εάν αργήσει πιο πολύ από τους άλλους διαθέσιμους τρόπους.

Δημοσ.

Παιδιά για αγορά από Gearbest ποιος τρόπος είναι 100% ασφαλής ώστε να μην περάσει τελωνείο το πακέτο; Δεν με νοιάζει εάν αργήσει πιο πολύ από τους άλλους διαθέσιμους τρόπους.

Από ότι εχω καταλάβει, διαλέγεις SingPost, λες να το πακετάρουν δώρο, να βάλουν τιμή κάτω των €150 ή κάτω των €45(δεν μου το έχουν διευκρινίσει ακόμα και δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο). Πληρώνεις με PayPal, σταυροκοπιόμαστε 2-3 φορές και ας έρθει χωρίς δασμούς θεού επιτρέποντος.

Δημοσ.

Ο χαρακτηρισμός του δέματος ως "δώρου" είναι περιττός και ίσως μπλέκει τα πράγματα, κατά τη γνώμη μου, όταν αναγράφεται στο αυτοκόλλητο δηλωμένη αξία.

Προσωπικά, σε παρόμοιες αγορές, ζητάω την αναγραφή χαμηλής δηλωμένης αξίας ($25-28) στο αυτοκόλλητο χωρίς το χαρακτηρισμό "gift".

Δημοσ.

Δεν ξέρω... γιατί από GearBest μου είπαν ότι η SingPost "συνηθίζει" να βάζει χαμηλότερη τιμή, δεν μου το είπαν με σιγουριά... οπότε μάλλον θα ζητήσω να είναι και σαν gift να είμαι πιο καλυμμένος.... ετσι πιστεύω, και από άλλα φορουμς που εχω διαβάσει σε GearBest ζητάνε να τους το τυλίξουν και σαν δώρο.

Και κάτι άλλο από περιέργεια... σε δέμα των €220 αν μπουν δασμοί και ΦΠΑ πόσοι θα είναι αυτοί;; τουλάχιστον να ξέρουμε αν αξίζει το ρίσκο ή όχι, γιατί και να μην είναι πολλοί και πάλι με αυτά που προσφέρει το κινητό στην τιμή του και τα κανουν εδώ άλλα με €700 τότε ίσως εξακολουθεί να είναι value for money έστω και με δασμούς.

Δημοσ.

Είναι άλλο θέμα το τύλιγμα του δέματος για δώρο και τελείως άλλο θέμα η δήλωση στο αυτοκόλλητο ότι το δέμα είναι "δώρο".

Για αξία CIF (κόστος + μεταφορικά) από 22 έως 150€ πληρώνουμε ΦΠΑ και πάνω από αυτήν και δασμό ανάλογα με τη δασμοφορολογική κλάση του αντικειμένου.

Δημοσ.

Οπότε επειδή δεν το παραγγέλνω για εμπορικούς λόγους τους λέω μόνο να το "κοστολογήσουν" κάτω των €45. Μάλιστα... θα τους το πω και αν το κανουν έχει καλός. Στην χειρότερη με βλέπω να πληρώνω ΦΠΑ €35-€40.

Δημοσ.

Το Gearbest γνωρίζει πολύ καλά τι χρειάζεται ο Έλληνας πελάτης και προτείνει μόνο του δηλωμένη αξία γύρω στα $28 που κάποτε αντιστοιχούσαν στα 22€. Μπορείς να μιλήσεις μαζί τους στο chat και να τους πεις τι θέλεις.

Προτείνω να αποφύγεις την αναγραφή του δώρου στο αυτοκόλλητο.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να τους πεις τίποτα, ξέρουν αυτοί τι να κάνουν και τι να αναγράψουν πάνω στο δέμα. Έχω παραγγείλει πολλά πράγματα (και από gearbest και από άλλα κινέζικα καταστήματα) και ποτέ δεν τους λέω τίποτα, απλώς κάνω την παραγγελία και τέλος. Πάντα όλα έρχονται όπως πρέπει και αναγράφουν την αξία που πρέπει για να μην υπάρχουν "εμπόδια".

Δημοσ.

Τι γίνεται αν δεν παραλάβω δέμα από ebay αφού έχει φτάσει και με ειδοποίησαν από την εταρεία courier για το κόστος εκτελωνισμού;

Θα επιστραφεί το δέμα στον πωλητή αν δεν πληρώσω τον εκτελωνσιμό; Θα πάρω επιστροφή χρημάτων;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εμμ συνήθως επιστρέφεται πίσω. Για επιστροφή χρημάτων μόνο αν έχεις συννενοηθεί με τον πωλητή λογικώς.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η απάντηση είναι πιο σύνθετη από όσο νομίζεις.

πρώτα απ' όλα πρέπει να εξασφαλίσεις την πληρωμή του κινητού και αν δεν έχεις paypal balance, απλά, δεν μπορείς.

Εάν ξεπεράσεις αυτό το σοβαρό εμπόδιο, και τα δύο μαγαζιά γνωρίζουν τη διαδικασία και δηλώνουν χαμηλή αξία στο αυτοκόλλητο. Παίζει ρόλο και ο τρόπος αποστολής και ο πιο σίγουρος, για την αποφυγή περιπετειών, είναι ταχυδρομείο (Ολλανδικό, Σιγκαπούρης κ.α.).

Εάν, παρ' όλα αυτά, κολλήσει το δέμα στο τελωνείο (σπάνιο, αλλά συμβαίνει καμιά φορά), το πολύ να χρεωθείς τον ΦΠΑ.

Καλημέρα.

Έχει κολλήσει ένα πακέτο απο gearbest στη dhl και τώρα είμαι στη φάση ψαξίματος ή επιστροφής. 

Το κόστος του περιεχομένου το πακέτου είναι ~70€ και έχω να το αποδείξω απο χίλιες δυο μεριές.

Σε αυτή την περίπτωση πληρώνω μόνο ΦΠΑ και handling ή έχει και extra δασμούς; Γενικά το ΦΠΑ είναι απο το πρώτο ευρώ ή απο κάποια τιμή και πάνω; Έβλεπα το όριο των 150 μερικές σελίδες πιο πίσω αλλα κάτι πήρε το αυτί μου οτι έχει αλλάξει; Το βλέπω να το παρατάω και να βγάζω άκρη με τον πωλητή, αλλα αν είναι μέχρι 30-40 ευρώ σκέφτομαι να το προχωρήσω και να ξεμπερδεύω. Τώρα μου ζητάν 70.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...