Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από 4 ώρες έγραφες:

Ισχύει ακόμα το "Shipping Method: Priority Air Mail" από banggood για αποφυγή τελωνείου;
Έχω να κάνω καιρό αγορά από εκεί και έχω μείνει πίσω... 

και τώρα δείχνεις χθεσινή παραγγελία με αυτή τη μέθοδο, αν και το ίδιο το μαγαζί δεν την αναγνωρίζει 😕

Θα περιμένεις, λοιπόν, και όταν θα έρθει το δέμα σου, θα μάθεις την  απάντηση.

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, africa_twin είπε

Γεια χαρά!
Ισχύει ακόμα το "Shipping Method: Priority Air Mail" από banggood για αποφυγή τελωνείου;

Ναι ισχύει μια χαρά. Έτσι το γράφει πλέον όταν αποστέλλει. Εφόσον έχεις επιλέξει βέβαια priority direct mail 

Δημοσ.
45 minutes ago, makfil said:

Πρέπει να ήταν αρκετά παλαιότερα, δηλαδή μέχρι το 2017.

Πάντως αυτή η μέθοδος δεν υπάρχει πια στο Banggood.

Πριν λίγες μέρες έγινε η αγορά. Επέλεξα direct mail και στο mail ήρθε αυτό. 

Screenshot_2018-05-31-20-18-12-150_com.banggood.client.png

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, nikpar00 είπε

Καλησπέρα θέλω να πάρω ένα κινητο από gearbest.

Ποιο τρόπο αποστολής πρέπει να βάλω για να μου επιστραφεί το ποσό που θα πληρωθει το τελώνιο?

https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_1660528.html?wid=1349303

Δεν υπάρχει εγγυημένος τρόπος αποστολής, που αν χρεωθείς τελωνείο, να στο πληρώσει το Gearbest.

Θα σου βγάλουν το λάδι και θα καλύπτονται πίσω από τον γενικό κανόνα, ότι το τελωνείο είναι ευθύνη του αγοραστή, κανόνας που ακολουθεί και το Paypal και δεν σου δίνει δίκιο.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 31/12/2017 στις 5:11 ΜΜ, Krayl είπε

Λοιπον αν παρω αρκετα πραγματα αξιας 120-130 ευρω μαζι με μεταφορικα ποσο θα παει το τελωνειο; Θα προστεθει 24% στο CIF οπως ειπατε ή μονο στην αξια των προιοντων; Αν ναι απο οτι καταλαβα ας πουμε οτι εχουμε 100ευρω πραγματα η αξια του τελωνειου θα ειναι αυτη; 100+24+15; δλδ συνολο 139 ευρω; Υπαρχει περιπτωση να κοστολογισουν τα πραγματα που πηρα παραπανω απο αυτα που εχω δωσει;

gia agora 60euro to telonio zitise 130euro opote keratiatika ta tseponoun apo pantou

Δημοσ.
3 minutes ago, HD.GUY said:

gia agora 60euro to telonio zitise 130euro opote keratiatika ta tseponoun apo pantou

Συμπληρώνεις φόρμα παραπόνων την στέλνεις σε email μαζί με receipt από PayPal και τα βάζουν εκεί που ξέρουν τα κερατιάτικα. Απλά λιτά μεθοδικά. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, HD.GUY είπε

Η περιγραφή που δίνεις είναι πολύ γενική και το post που παραθέτεις (31/12/2017) δεν βοηθάει.

Στην αξία της αγοράς πρέπει να προσθέσεις και τα μεταφορικά και ασφάλεια, αν έχεις επιλέξει.

Μήπως εννοείς ότι ο πωλητής δήλωσε χαμηλή αξία (60€) και ο τελωνειακός έβαλε τη σωστή αξία και με τα 15€ των ΕΛΤΑ, τα έξοδα έφτασαν τα 130€; 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, makfil είπε

Πριν από 4 ώρες έγραφες:

και τώρα δείχνεις χθεσινή παραγγελία με αυτή τη μέθοδο, αν και το ίδιο το μαγαζί δεν την αναγνωρίζει 😕

Θα περιμένεις, λοιπόν, και όταν θα έρθει το δέμα σου, θα μάθεις την  απάντηση.

Αυτή είναι φωτογραφία από παραγγελία φίλου που τον παρότρυνα εγώ να διαλέξει αυτόν τον τρόπο αποστολής. Γι αυτό ρώτησα... Ανέβασα την φωτογραφία για να σου αποδείξω ότι λες ανακρίβειες... Αν δεν ξέρεις άσε καναν άλλον που ξέρει να απαντήσει!

13 ώρες πριν, termitiss είπε

Ναι ισχύει μια χαρά. Έτσι το γράφει πλέον όταν αποστέλλει. Εφόσον έχεις επιλέξει βέβαια priority direct mail 

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μου!

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, africa_twin είπε

Αυτή είναι φωτογραφία από παραγγελία φίλου που τον παρότρυνα εγώ να διαλέξει αυτόν τον τρόπο αποστολής. Γι αυτό ρώτησα... Ανέβασα την φωτογραφία για να σου αποδείξω ότι λες ανακρίβειες... Αν δεν ξέρεις άσε καναν άλλον που ξέρει να απαντήσει!

Όσο συνεχίζεις τόσο περισσότερο αποδεικνύεις το τρολλάρισμα που κάνεις.

Ομολογείς ότι υπέδειξες σε άλλον να αγοράσει με τη μέθοδο αυτή και επειδή ήσουν τόσο σίγουρος, σκέφτηκες να ρίξεις και μια ερώτηση στο forum.

Αλλά αρκετά κράτησε αυτή η ανώφελη συζήτηση.

Δημοσ.

Καλημέρα,

Έχω τρεις αποστολές από Κίνα και Σιγκαπούρη από aliexpress.

Πιο συγκεκριμένα 1 park assist με αξία 22,43ευρω και δηλωμένη 8USD

1 set led λάμπες με αξία 33ευρω και δηλωμένη 5USD

2 καλύμματα κλειδιών με αξία 4ευρω.

Πήρα στο ΕΛΤΑ και μου είπε ότι λάμπες και παρκ έχουν φτάσει Ελλάδα και τις επόμενες μέρες μου είπε ότι θα ελεγχθούν απ το τελωνείο.ξερετε ποσό καιρό θα παρει;(για Κρήτη τα έχω δηλώσει στο πατρικό μου,μιας και δεν έχω πληρώσει ποτέ τελωνείο)..μπορω να επιταχυνω τη διαδικασία; λέτε να γλυτώσω τελωνείο; αν όχι τι και πώς πληρωνω;

Θενκιου 

Δημοσ.

α. η δηλωμένη αξία δεν έχει σχέση με το αν περνάνε τελωνείο ή όχι. Θα δουν οι τελωνειακοί και αναλόγως θα κρίνουν. Το πολύ πολύ να ζητήσουν απόδειξη πληρωμής για να σιγουρευτούν.

β. δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να επιταχύνεις την διαδικασία. Και γω Ηράκλειο είμαι. Δεν λέει κάτι αυτό για το αν θα πληρώσεις τελωνείο ή όχι. Τα ταχυδρομικά τελωνεία στην Ελλάδα είναι σε 2 πόλεις. Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εμάς μας πιάνει, προφανώς της Αθήνας.

γ. μπορεί να πληρώσεις τα 2 πρώτα, μπορεί και όχι. Η ατέλεια είναι στα 22€ αξία cif (δηλαδή αξία προϊόντος και μεταφορικά). Το κάλυμμα κλειδιών, αποκλείεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, ekkli είπε

α. η δηλωμένη αξία δεν έχει σχέση με το αν περνάνε τελωνείο ή όχι. Θα δουν οι τελωνειακοί και αναλόγως θα κρίνουν. Το πολύ πολύ να ζητήσουν απόδειξη πληρωμής για να σιγουρευτούν.

β. δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να επιταχύνεις την διαδικασία. Και γω Ηράκλειο είμαι. Δεν λέει κάτι αυτό για το αν θα πληρώσεις τελωνείο ή όχι. Τα ταχυδρομικά τελωνεία στην Ελλάδα είναι σε 2 πόλεις. Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εμάς μας πιάνει, προφανώς της Αθήνας.

γ. μπορεί να πληρώσεις τα 2 πρώτα, μπορεί και όχι. Η ατέλεια είναι στα 22€ αξία cif (δηλαδή αξία προϊόντος και μεταφορικά). Το κάλυμμα κλειδιών, αποκλείεται.

Τελική τιμή 22.43 έχει με μεταφορά..άν μου ζητήσουν απόδειξη και photoshopαρω; 🤣🤣

Πόσες μέρες κάνουν περίπου ξερεις;

Επεξ/σία από Giannisma
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Giannisma είπε

Τελική τιμή 22.43 έχει με μεταφορά..άν μου ζητήσουν απόδειξη και photoshopαρω; 🤣🤣

Πόσες μέρες κάνουν περίπου ξερει;;

Δεν συνίσταται το photoshop. Δεν είναι χαζοί.
Σε κάθε περίπτωση, ζητάς συμβουλή για παρανομία. Καλύτερα να μην το κάνεις.

Οι μέρες εξαρτώνται. Αυτή την εβδομάδα περάσανε 2 μικρά ξαδέλφου μου αέρα, σε μια μέρα. Μπορεί να κάνει και 2 βδομάδες όμως. Ανάλογα την επάνδρωση του τμήματος αυτές τις μέρες.

Αλήθεια, γιατί πήρες τηλέφωνο;
Δεν έχεις tracking code;
Αν ναι, δεν χρειάζεται να παίρνεις τηλέφωνο να ρωτάς, τα ίδια συστήματα κοιτάνε και εκείνοι, δεν έχουν τίποτα κατασκοπικά να ξέρουν πιο πολλά από μας. :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...