Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, makfil είπε

Είναι τελείως διαφορετική η διαδικασία της εισαγωγής δέματος με courier και με ΕΛΤΑ και δεν είναι το κατάλληλο νήμα για να το αναλύσουμε.

Το δέμα που ταξιδεύει με courier θα σταματήσει οπωσδήποτε στο τελωνείο, γιατί, απλούστατα, η εταιρεία το παραδίδει εκεί, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο και την αξία του. Αντίθετα, το δέμα που ταξιδεύει με ταχυδρομείο δεν παραδίδεται στο τελωνείο και αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά.

Δεν καταλαβαίνω την τελευταία απορία σου και γιατί να "κινηθεί νομικά" κάποιος, αφού δεν υπάρχει κάτι παράνομο στη διαδικασία. Αλλά αρκετά το κουράσαμε το θέμα. Οι απορίες σου μπορούν να λυθούν ψάχνοντας για κάθε μια.

Μα δεν εχω καποια απορια, συζητηση κανουμε. Και ως το γιατι να κινηθει καποιος νομικα, εγω το βλεπω ως παραλογο το ο εργολαβος που εχει πρακτικα μισθωσει το κρατος να ειναι υπευθυνος για το ποσα πακετα θα "χρεωνει" στο τελωνειο αφου πληρωνεται βαση αυτων. Θα επρεπε κανονικα να υπαρχει διαχωρισμος σε αυτα τα θεματα.

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπερα,

Θελω να παραγγειλω αυτο το τηλεκοντρολ https://www.gearbest.com/air-mouse/pp_1700900.html?wid=1433363

24,95$ / 21,46€

Το priority PDM ειναι 3,66€, το registered 2,29€, το unregistered 0,14€.

Σε περιπτωση που το πιασουν τελωνειο το PDM μου ειπαν στο live chat οτι δεν καλυπτουν τα εξοδα.

Δεδομενου οτι ειναι στο οριο των 22€ εχω μπερδευτει και δεν ξερω πως ειναι καλυτερα να το αγορασω.

Να το παρω unregistered για να πληρωσω <22€ ? και το πολυ να τους δωσω το 3ευρω?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, SlotKiller είπε

Καλησπερα,

Θελω να παραγγειλω αυτο το τηλεκοντρολ https://www.gearbest.com/air-mouse/pp_1700900.html?wid=1433363

24,95$ / 21,46€

Το priority PDM ειναι 3,66€, το registered 2,29€, το unregistered 0,14€.

Σε περιπτωση που το πιασουν τελωνειο το PDM μου ειπαν στο live chat οτι δεν καλυπτουν τα εξοδα.

Δεδομενου οτι ειναι στο οριο των 22€ εχω μπερδευτει και δεν ξερω πως ειναι καλυτερα να το αγορασω.

Να το παρω unregistered για να πληρωσω <22€ ? και το πολυ να τους δωσω το 3ευρω?

Εάν ήμουν στη θέση σου, θα αγόραζα σε $ (τηλεκοντρόλ + μεταφορικά unregistered) αφού οπωσδήποτε θα είναι λιγότερα € από αυτά που βγάζει το Gearbest με τη δική του ισοτιμία.

Δημοσ.

15 μερες τωρα ενα Mousepad ειναι σε αυτη τη φαση . να ανησυχω ; 

Spoiler

2039853459_Screenshotfrom2018-05-3112-19-56.png.70669d357f45abd8ea19024cebcd083d.png

υγ: Στα ελτα δεν αναγνωριζει το tracking#

Δημοσ.
4 minutes ago, Salvation81 said:

Απορω που ειδες την ανακριβεια, εγω αναφερθηκα στο πως λειτουργουν τα κουριερ οχι τα ΕΛΤΑ. Επισης αναφερα πως στα ΕΛΤΑ στο τμημα εκτελωνισμου υπαρχουν τα ατομα που μιλουσα το 2015-2016-2017. Το οτι δεν μπορω να γνωριζω αν υπαρχουν Και αλλοι το θεωρω απολυτως φυσιολογικο.

Οπως και να εχει δεν ασχολουμαι με τον καθε τυχαρπαστο εδω μεσα, ως γνωστον στα Ελληνικα φορα οι παντες ειναι ειδημονες.

Αυτο σιγουρα ειναι το tracking? PKG18051513009

οχι δεν ειναι αυτο το tracking.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, redykt είπε

οχι δεν ειναι αυτο το tracking.

Αν δεν το γραψεις δεν νομιζω πως μπορει να σε βοηθησει καποιος (σε αυτα που ποσταρες αυτο το νουμερο εχει).

Περα απο αυτο πηγες στο τοπικο σου ταχυδρομειο μηπως ειναι εκει και απλα κατι εγινε στην ειδοποιηση και δεν την ελαβες;

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.
7 minutes ago, Salvation81 said:

Αν δεν το γραψεις δεν νομιζω πως μπορει να σε βοηθησει καποιος (σε αυτα που ποσταρες αυτο το νουμερο εχει).

Περα απο αυτο πηγες στο τοπικο σου ταχυδρομειο μηπως ειναι εκει και απλα κατι εγινε στην ειδοποιηση και δεν την ελαβες;

Tracking# CTAFT0011496545YQ

θα το κανω και αυτο σημερα μαλλον.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, makfil είπε

Εάν ήμουν στη θέση σου, θα αγόραζα σε $ (τηλεκοντρόλ + μεταφορικά unregistered) αφού οπωσδήποτε θα είναι λιγότερα € από αυτά που βγάζει το Gearbest με τη δική του ισοτιμία.

Παντα πληρωνω σε $ και αποριπτω τις προτασεις παροχης ισοτιμιων απο τριτους (προ της τραπεζας δηλαδη).

Σκεφτομαι να το παρω ετσι ωστε να ειναι <22€. Στο τελωνειο θα ειμαι οκ τοτε; Μονο τα 3€ θα τους δωσω εξτρα;

Το οτι δεν θα εχω tracking number, να μην ανυσηχω?

Δημοσ.

Γεια χαρά!
Ισχύει ακόμα το "Shipping Method: Priority Air Mail" από banggood για αποφυγή τελωνείου;
Έχω να κάνω καιρό αγορά από εκεί και έχω μείνει πίσω... 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SlotKiller είπε

Παντα πληρωνω σε $ και αποριπτω τις προτασεις παροχης ισοτιμιων απο τριτους (προ της τραπεζας δηλαδη).

Σκεφτομαι να το παρω ετσι ωστε να ειναι <22€. Στο τελωνειο θα ειμαι οκ τοτε; Μονο τα 3€ θα τους δωσω εξτρα;

Το οτι δεν θα εχω tracking number, να μην ανυσηχω?

Εάν αφήνεις να γίνεται η μετατροπή του συναλλάγματος από την τράπεζα, καλό είναι να γνωρίζεις ότι η μετατροπή γίνεται με βάση τις ισοτιμίες των οργανισμών (Visa/MasterCard) που εκδίδουν την κάρτα σου. Αυτές είναι πάντα καλλίτερες από όλες τις υπόλοιπες και μπορείς να τις δεις πριν κάνεις την παραγγελία σου (περισσότερα στον επικαιροποιημένο οδηγό της υπογραφής μου).

Η συνολική αξία CIF θα είναι μικρότερη από τα 22€ της ατέλειας και αν σταματήσει στο τελωνείο θα έχεις την απόδειξη. Το 3ευρο δεν είναι σίγουρο ότι θα το χρεωθείς.

Ο αριθμός παρακολούθησης είναι προσωπικό σου θέμα και αν σε ανησυχεί τότε αγοράζεις διαφορετική αποστολή αλλά θα έχεις τον κίνδυνο να ξεπεράσεις την ατέλεια..

1 ώρα πριν, africa_twin είπε

Γεια χαρά!
Ισχύει ακόμα το "Shipping Method: Priority Air Mail" από banggood για αποφυγή τελωνείου;
Έχω να κάνω καιρό αγορά από εκεί και έχω μείνει πίσω... 

Η σίγουρη μέθοδος αποστολής του Banggood είναι η Priority Direct Mail PDM) αλλά δε τη βάζει σε όλα τα αντικείμενα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, makfil είπε

Η σίγουρη μέθοδος αποστολής του Banggood είναι η Priority Direct Mail PDM) αλλά δε τη βάζει σε όλα τα αντικείμενα.

Παλιότερα είχα κάνει πολλές αγορές με τη μέθοδο που ρωτάω παραπάνω (Priority Air Mail) χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχει αλλάξει κάτι σε αυτό;

Επεξ/σία από africa_twin
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, africa_twin είπε

Παλιότερα είχα κάνει πολλές αγορές με τη μέθοδο που ρωτάω παραπάνω (Priority Air Mail) χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχει αλλάξει κάτι σε αυτό;

Πόσο παλαιότερα;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, africa_twin είπε

4 μήνες

Πρέπει να ήταν αρκετά παλαιότερα, δηλαδή μέχρι το 2017.

Πάντως αυτή η μέθοδος δεν υπάρχει πια στο Banggood.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...