Vassilis_24 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Εξήγησα παραπάνω ότι ο εκτελωνισμός στα ΕΛΤΑ δεν είναι ο ίδιος όπως στο αεροδρόμιο, όπου μπορείς να τον κάνεις ο ίδιος. Στα ΕΛΤΑ, ο εκτελωνισμός, όποτε χρειαστεί να γίνει, γίνεται από τον τελωνειακό, χωρίς την παρέμβαση του παραλήπτη και τα συνολικά έξοδα καλείται να πληρώσει ο παραλήπτης στο γραφείο της περιοχής του. Αυτό το κατάλαβα, αυτό που δεν κατάλαβα είναι πώς προκύπτει αυτό το ποσό, αυθαίρετα; Και ο παραλήπτης οφείλει να πληρώσει ένα ποσό, το οποίο δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να υπολογίσει από πριν; Δεν υπάρχει προστασία του καταναλωτή; Όταν πάω από εκεί, θα μου εξηγήσουν τουλάχιστον πώς προέκυψε αυτό το ποσό; Δε σε πρήζω άλλο, θα πάω από εκεί και θα τσακωθώ, δυστυχώς δε γίνεται διαφορετικά σε αυτήν τη χώρα...
makfil Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Μιλάμε για εισαγωγή από τρίτη χώρα και μιλάς για προστασία του καταναλωτή; Δεν καταλαβαίνεις ότι ο τελωνειακός έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει τη δηλωμένη αξία πάνω στο δέμα και να ορίσει αυτή που είναι σωστή κατά την άποψή του; Όταν πας στο Γραφείο, θα σου πει ο υπάλληλος, άσχετος με τον τελωνειακό, ότι για να παραλάβεις το δέμα πρέπει να πληρώσεις το ποσό των εξόδων. Δεν θα βρεις εκεί τον τελωνειακό.
Vassilis_24 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Μιλάμε για εισαγωγή από τρίτη χώρα και μιλάς για προστασία του καταναλωτή; Δεν καταλαβαίνεις ότι ο τελωνειακός έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει τη δηλωμένη αξία πάνω στο δέμα και να ορίσει αυτή που είναι σωστή κατά την άποψή του; Όταν πας στο Γραφείο, θα σου πει ο υπάλληλος, άσχετος με τον τελωνειακό, ότι για να παραλάβεις το δέμα πρέπει να πληρώσεις το ποσό των εξόδων. Δεν θα βρεις εκεί τον τελωνειακό. Είπα δε θα σε πρήξω άλλο αλλά θα το κάνω λίγο ακόμα και σε ευχαριστώ πολύ γιατί με βοηθάς και προτού πάω από το ταχυδρομείο θα πάρω τηλέφωνο στο τελωνείο να βριστώ με τους σωστούς ανθρώπους. Φυσικά και δε θεωρώ σωστό, από τη στιγμή που η εισαγωγή από τρίτη χώρα είναι νόμιμη και όχι παράνομη, το να μου λένε κατόπιν εορτής τι ποσό θα πρέπει να πληρώσω, πόσο μάλλον να ορίζουν μια αυθαίρετη δική τους τιμή ενώ έχω απόδειξη του ποια είναι η αξία του προϊόντος που έχω πληρώσει. Δεν ξέρω αν και τι άκρη θα βγάλω, σε ευχαριστώ πάντως για όλη τη βοήθεια.
makfil Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Φαίνεται ότι δεν έχεις εμπειρία 1) από αγορές από το εξωτερικό και ειδικά από τρίτες χώρες και 2) από την τελωνειακή νομοθεσία. Δυστυχώς, έχουμε συνηθίσει στις αγορές με υποτιμολογημένες δηλωμένες αξίες (κινητά, tablets κλπ) και μας φαίνεται περίεργο όταν μια περίπτωση από τις χιλιάδες περνάει από την τυπική διαδικασία.
Vassilis_24 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Φαίνεται ότι δεν έχεις εμπειρία 1) από αγορές από το εξωτερικό και ειδικά από τρίτες χώρες και 2) από την τελωνειακή νομοθεσία. Δυστυχώς, έχουμε συνηθίσει στις αγορές με υποτιμολογημένες δηλωμένες αξίες (κινητά, tablets κλπ) και μας φαίνεται περίεργο όταν μια περίπτωση από τις χιλιάδες περνάει από την τυπική διαδικασία. Έχω μεγάλη εμπειρία από αγορές από τρίτες χώρες, απλά όταν τις κάνω εγώ, έπαιρνα όλα τα μέτρα ώστε να είμαι σίγουρος ότι δε θα πληρώσω τελωνείο. Την τελωνειακή νομοθεσία δεν την ξέρω πράγματι αλλά από ό,τι είχα καταλάβει και φαίνεται και από αυτά που μου λες ότι δεν μπορείς να ξέρεις πριν παραγγείλεις κάτι πόσο θα πληρώσεις για το τελωνείο, είναι έκπληξη και εξαρτάται από το πώς θα ξυπνήσει ο τελωνειακός...
XronisR Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Μάλλον δεν κατάλαβες το ερώτημά μου. Σε ρώτησα με ποιο τρόπο έστειλε ο πωλητής το δέμα μικρής αξίας για να επιβεβαιώσουμε αν στέλνει με τον ίδιο τρόπο σύμφωνα με όσα γράφει στο τέλος της σελίδας του. @XronisR Εάν ο πωλητής στέλνει πάντα με courier, όπως γράφει στη σελίδα του, είναι σίγουρο ότι η εταιρεία αυτή θα ζητήσει από τον παραλήπτη απόδειξη κάρτας ή paypal, για να προχωρήσει στον εκτελωνισμό. ....
makfil Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Αυτο δεν το ηξερα.Αλλα μπορουμε να παρουσιασουμε και ''ψευτικη'' αποδειξη paypal σε συνενοηση με τον seller?Π.χ το αντικειμενο ειναι αξιας 200ευρω,πληρωνω 2 φορες τον πωλητη 199 και 1.Αν παρουσιασω την 1 σαν αποδειξη paypal,θα περασει σαν αξια 1 ευρω? Αρνούμαι να συζητήσω αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις και νομίζω ότι είναι αντίθετες με το πνεύμα των Όρων Χρήσης του forum που μας φιλοξενεί.
XronisR Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Αρνούμαι να συζητήσω αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις και νομίζω ότι είναι αντίθετες με το πνεύμα των Όρων Χρήσης του forum που μας φιλοξενεί. Εχεις δικιο,δεν ειναι το καταληλλο θεμα για να συζητηθει.Διαγραφω το ποστ.
DTsuras Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Καλημέρα, ίσως φανεί ηλίθια ερώτηση. Πόσο % αφαιρούμε απο ένα ποσό για να βγάλουμε το Φ.Π.Α? ναί ξέρω ότι είναι 23% αλλά αν δέν έχεις το αρχικό ποσό χωρίς το Φ.Π.Α και απλά αφαιρέσεις το 23% απο το τελικό ποσό, δέν βγαίνει σωστά.
makfil Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Διαιρείς το ποσό με 1,23 για να βρεις το καθαρό, χωρίς ΦΠΑ. 1
Vassilis_24 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Φαίνεται ότι δεν έχεις εμπειρία 1) από αγορές από το εξωτερικό και ειδικά από τρίτες χώρες και 2) από την τελωνειακή νομοθεσία. Δυστυχώς, έχουμε συνηθίσει στις αγορές με υποτιμολογημένες δηλωμένες αξίες (κινητά, tablets κλπ) και μας φαίνεται περίεργο όταν μια περίπτωση από τις χιλιάδες περνάει από την τυπική διαδικασία. Επανέρχομαι για να καταλάβεις ότι υπάρχει διαφορά της τυπικής διαδικασίας και του κάνω ό,τι γουστάρω... Κάνω μία περίληψη όλων των γεγονότων. Η μητέρα μου είχε παραγγείλει κάποια συμπληρώματα διατροφής από Αμερική και παρόλο που της έχω πει να επιλέγει πάντα μεταφορικά με ταχυδρομείο δεν το έπραξε αυτήν τη φορά, όταν έφτασαν τα κράτησαν στο τελωνείο στον Πειραιά και ήθελαν άδεια από τον ΕΟΦ, την οποία και πήραμε και τα έστειλαν στο ταχυδρομείο. Η αξία των προιόντων ήταν 55 δολάρια+25 δολάρια μεταφορικά. Τώρα ζητάνε να πληρώσω 12Ε χρέη εκτελωνισμού, τα οποία και αποδέχομαι και άλλα 25Ε τελωνειακά, τα οποία φυσικά και δεν αποδέχομαι, μιας και βάσει νομοθεσίας για τέτοιο ποσό θα έπρεπε να πληρώσω μόνο φπα, δηλαδή 23%*55 δολάρια, 12, 65 δολάρια, πες 10Ε και όχι 25. Πήρα λοιπόν τηλέφωνο και μου λένε ότι θεωρούν στο ποσό ότι δεν υπάρχει εξωτερικός ναύλος και τους λέω ότι σαφέστατα και υπάρχει και ήταν και στο χαρτί που μου έστειλαν αυτοί για να μου ζητήσουν να πάρω έγκριση από τον ΕΟΦ. Τότε μου απαντάει ότι κάθε μήνα αλλάζουν υπάλληλοι, δεν ξέρει τι μπορεί να έγινε, μάλλον κάποιο λάθος και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το στείλω για επαναξιολόγηση αλλά θα με χρεώσουν πάλι τα ΕΛΤΑ γι'αυτό και δε με συμφέρει! Το ποσό δεν είναι μεγάλο αλλά δε θέλω να τους δίνω κερατιάτικα γιατί ξέρω ότι αυτή είναι η τακτική τους, θα κάνω καταγγελία στην προστασία του καταναλωτή και θα δω πώς θα συνεχίσω, να το έχετε όλοι υπόψιν σας πάντως...
SeXBOX Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Μια ερώτηση με μια απλή απάντηση. Αν παραγγείλω κινητό από GearBest ή MiniDeal θα χρεωθώ τελωνείο; Και αν ναι πως το γλυτώνω; Ευχαριστώ!
NikosKallithea Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Τέτοιες ώρες τέτοια λογια, αν μπορείς να το παραγγειλεις τρεχα, τελωνείο εχεις λιγες πιθανότητες να πληρωσεις και δεν μπορεί κανεις να στο εγγυηθεί
makfil Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Μια ερώτηση με μια απλή απάντηση. Αν παραγγείλω κινητό από GearBest ή MiniDeal θα χρεωθώ τελωνείο; Και αν ναι πως το γλυτώνω; Ευχαριστώ! Η απάντηση είναι πιο σύνθετη από όσο νομίζεις. πρώτα απ' όλα πρέπει να εξασφαλίσεις την πληρωμή του κινητού και αν δεν έχεις paypal balance, απλά, δεν μπορείς. Εάν ξεπεράσεις αυτό το σοβαρό εμπόδιο, και τα δύο μαγαζιά γνωρίζουν τη διαδικασία και δηλώνουν χαμηλή αξία στο αυτοκόλλητο. Παίζει ρόλο και ο τρόπος αποστολής και ο πιο σίγουρος, για την αποφυγή περιπετειών, είναι ταχυδρομείο (Ολλανδικό, Σιγκαπούρης κ.α.). Εάν, παρ' όλα αυτά, κολλήσει το δέμα στο τελωνείο (σπάνιο, αλλά συμβαίνει καμιά φορά), το πολύ να χρεωθείς τον ΦΠΑ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις