stelios18120 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, Sister of Mercy είπε Εννοείται προσέχω! Ασχολούμαι με τον χώρο της ομορφιάς, καλλυντικών σχεδόν 15 χρόνια και προσέχω πάρα πολύ! Όταν παρω απάντηση από Ali θα σας ενημερώσω! Βίκυ θα σου στείλω pm! Σας ευχαριστώ που δεν αρχίσατε το δούλεμα Δεν "δουλεύουμε" εδώ μέσα Ο καθένας έχει τις ανάγκες του Και εσύ θα μπορούσες να δουλέψεις εμάς που ρίχνουμε παραγγελίες για πχ κάμερες η ανταλλακτικά Το θέμα είναι να βοηθάμε μέσα από την κοινότητα ο ένας τον άλλο. 3
Vaso90 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Χτύπησα ένα τρίποδο σε δημοπρασία στα 26 δολάρια. Η μετατροπή νομισμάτων μου βγάζει ότι είναι 21.9€ Ωστόσο στο ebay δείχνει όταν πάω να πληρώσω με paypal 22.8€. λέτε να πληρώσω τελωνείο για 80 λεπτά πάνω από το όριο?
dj-apollon Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 3 ώρες πριν, Sister of Mercy είπε Χριστέ μου θα γελάσετε πολύ και ντρέπομαι. Αλλά τι να κανω, θα σας πω. Πρόκειται για παλετα σκιών, όπου άλλη παρήγγειλα και άλλη μου έστειλαν. (Εξαιρετικές και οι δυο για όσες ενδιαφερόνται). Στέλνω μηνυμα στο καταστημα και τους εξηγω τι εχει παιχτει και αν μπορουν να μου στειλουν την άλλη παλετα, Και αυτο που μου ειπαν ειναι να μου δωσουν κουπονι 2 δολαριων στην επομενη αγορά. Οπότε άνοιξα dispute στο ali ζητώντας full refund. Απλά επειδη δεν το έχω ξανακάνει, ρωτάω αν υπάρχει αντίστοιχη εμπειρία. Ευχαριστώ πολύ (κατακόκκινη από ντροπή) Ανοιγεις Dispute και λες οτι δεν ειναι αυτο που παρηγγειλες, με τη προυποθεση να εχεις διαβασει αναλυτικα τη περιγραφη (κρυβουν παγιδες) του προιοντος την ημερα που το παρηγγειλες αφου το AliExpress κραταει αρχειο απο τη σελιδα την μερα που το παρηγγειλες (Ετσι ωστε να εισαι καλυμμενη σε περιπτωση που ο πωλητης αλλαξει κατι στη περιγραφη). Επισης βεβαωσου αν ειχε επιλογες στη σελιδα του προιοντος να μην επελεξες κατι αλλο απο αυτο που ηθελες. Εφοσον ολα αυτα εχουν γινει σωστα, Ανοιγεις dispute, βαζεις φωτογραφιες ΚΑΙ βιντεο οπου διχνεις τη σελιδα του προιοντος και το πραγματικο προιον που σου ηρθε. Επειτα αν ο πωλητης ειναι ανεκδοτος, περιμενεις καποιες μερες να μπει στη μεση το AliExpress. Το βιντεο εχει μεγαλη βαρυτητα στην αποφαση που θα παρει το AliExpress, γ αυτο και στο προτεινω. 1
makfil Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, Vaso90 είπε Χτύπησα ένα τρίποδο σε δημοπρασία στα 26 δολάρια. Η μετατροπή νομισμάτων μου βγάζει ότι είναι 21.9€ Ωστόσο στο ebay δείχνει όταν πάω να πληρώσω με paypal 22.8€. λέτε να πληρώσω τελωνείο για 80 λεπτά πάνω από το όριο? Το θέμα της πληρωμής σε νόμισμα εκτός € είναι μεγάλο και έχει συζητηθεί πολλές φορές. Εάν έχεις αφήσει το paypal να κάνει τη μετατροπή, τότε η ισοτιμία του είναι από τις χειρότερες. Εάν έχεις απαγορέψει στο paypal να κάνει τη μετατροπή και αυτή να γίνεται από την τράπεζα με την ισοτιμία του οργανισμού (Visa/MasterCard) που έχει εκδώσει την κάρτα σου, αυτή είναι καλλίτερη, αλλά και στις 2 περιπτώσεις χρεώνεσαι προμήθεια της τράπεζας για αγορά σε συνάλλαγμα. Για να λυθούν οι απορίες σου, γράψε 1) αν έχεις ήδη πληρώσει, 2) πως έχεις ρυθμίσει τις συναλλαγές σου στο paypal, και 3) την τράπεζα και την κατηγορία της κάρτας (χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη) που έχεις βάλει στο paypal. Πάντως, για τόσο μικρή απόκλιση από το όριο της ατέλειας, δεν νομίζω ότι ο τελωνειακός θα χρεώσει 1
Sister of Mercy Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 4 ώρες πριν, dj-apollon είπε Ανοιγεις Dispute και λες οτι δεν ειναι αυτο που παρηγγειλες, με τη προυποθεση να εχεις διαβασει αναλυτικα τη περιγραφη (κρυβουν παγιδες) του προιοντος την ημερα που το παρηγγειλες αφου το AliExpress κραταει αρχειο απο τη σελιδα την μερα που το παρηγγειλες (Ετσι ωστε να εισαι καλυμμενη σε περιπτωση που ο πωλητης αλλαξει κατι στη περιγραφη). Επισης βεβαωσου αν ειχε επιλογες στη σελιδα του προιοντος να μην επελεξες κατι αλλο απο αυτο που ηθελες. Εφοσον ολα αυτα εχουν γινει σωστα, Ανοιγεις dispute, βαζεις φωτογραφιες ΚΑΙ βιντεο οπου διχνεις τη σελιδα του προιοντος και το πραγματικο προιον που σου ηρθε. Επειτα αν ο πωλητης ειναι ανεκδοτος, περιμενεις καποιες μερες να μπει στη μεση το AliExpress. Το βιντεο εχει μεγαλη βαρυτητα στην αποφαση που θα παρει το AliExpress, γ αυτο και στο προτεινω. Τα έκανα όλα! Ευχαριστώ πολύ!
manos7a4 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Παράγγειλα ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο χρονόμετρο κουζίνας με 7.41$ από Ali express με free shipping(china post). Ο πωλητής το έστειλε με DHL χωρίς να το ζητήσω,εχει επιλογή DHL με 65$. Ήρθε το θερμόμετρο με 3 ευρώ τέλη παρουσίασης εκτελωνισμου, με την στάμπα τελωνειακως ελεύθερο,αλλα ήρθε με ΕΛΤΑ όχι με DHL. Δεν είχε καταργηθεί το 3ευρω? RX300090273DE αυτό είναι china post ή dhl?
Vasilis 07 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 2 μήνες δέμα από εξωτερικό (όπου από 4/4/18 είχε κολλήσει τελωνείο). Στέλνω τα στοιχεία που ζητάνε και λένε εκτελωνίστηκε 23/4/18. Με γειώνουν κανονικά, καμία εξέλιξη δηλ. μέχρι το περασμένο Σάββατο που τους ρωτάω και ως δια μαγείας βλέπω ύστερα από λίγο φεύγει από αυτούς και πάει στην ΚΔ ΕΛΤΑ. Τελικά λαμβάνω σήμερα ειδοποίηση για 3 Ευρω. Από ότι καταλαβαίνω αυτή είναι η ταρίφα ? Μέχρι τα 25Ε δεν περνάνε ελεύθερα ?
Μακιαβέλλι Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Τι παιζει παιδια; Τελευταίο πακετακι πήρα πριν κάνα 20ημερο (2 ηχειακια bluetooth) και δεν είχε κανέναν δασμο. Επέστρεψε το 3ευρο;
makfil Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 37 λεπτά πριν, Vasilis 07 είπε 2 μήνες δέμα από εξωτερικό (όπου από 4/4/18 είχε κολλήσει τελωνείο). Στέλνω τα στοιχεία που ζητάνε και λένε εκτελωνίστηκε 23/4/18. Με γειώνουν κανονικά, καμία εξέλιξη δηλ. μέχρι το περασμένο Σάββατο που τους ρωτάω και ως δια μαγείας βλέπω ύστερα από λίγο φεύγει από αυτούς και πάει στην ΚΔ ΕΛΤΑ. Τελικά λαμβάνω σήμερα ειδοποίηση για 3 Ευρω. Από ότι καταλαβαίνω αυτή είναι η ταρίφα ? Μέχρι τα 25Ε δεν περνάνε ελεύθερα ? Η ατέλεια είναι 22€ για αγορές από τρίτες χώρες. Στην περίπτωσή σου, το δέμα μπήκε στο τελωνείο και (ίσως επειδή τους τα ζάλισες) σε χρέωσαν τα 3€ επειδή μπήκε μεν αλλά δεν χρεώθηκες έξοδα. Το τέλος των 3€ δεν εισπράττεται, συνήθως, και αν στο ζητήσουν στο ταχυδρομείο θα τους πεις ότι έχει καταργηθεί και θα απαιτήσεις να μην το πλρώσεις.
Vasilis 07 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 14 λεπτά πριν, makfil είπε Η ατέλεια είναι 22€ για αγορές από τρίτες χώρες. Στην περίπτωσή σου, το δέμα μπήκε στο τελωνείο και (ίσως επειδή τους τα ζάλισες) σε χρέωσαν τα 3€ επειδή μπήκε μεν αλλά δεν χρεώθηκες έξοδα. Το τέλος των 3€ δεν εισπράττεται, συνήθως, και αν στο ζητήσουν στο ταχυδρομείο θα τους πεις ότι έχει καταργηθεί και θα απαιτήσεις να μην το πλρώσεις. Δεν τους ζάλισα τίποτα. Όπως ανάφερα 23/4/18 με ενημέρωσαν ότι το δέμα εκτελωνίστηκε. Είχε φτάσει 5/5/18 και κανένα φως από ταχυδρομείο. Τους έστειλα email ρωτώντας και μετά από λίγο βλέπω ότι έφυγε από αυτούς και πήγε ΕΛΤΑ.
Adrastus Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Απορία αν και θα είναι μάλλον για ειδήμονες! Αντικείμενο σχετικά μεγάλης αξίας έρχεται από Ουκρανία. Από γοογλάρισμα που έκανα και πριν την αγορά, προκύπτει πως η Ουκρανία αν και δεν είναι μέλος της ΕΕ έχει μπει στη τελωνειακή ένωση(απ το 2016?) όπως και πχ η Ελβετία αν δε κάνω λάθος. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Επεξ/σία 9 Μαΐου 2018 από Adrastus
kleiafro Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Στις 2/9/2017 στις 8:58 ΜΜ, alkis13 είπε Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση 2/9/2017, 07:26:52 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ.Δ. ΡΟΥΦ) 2/9/2017, 05:26:52 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΑΦΙΞΗ ΣΕ 1/9/2017, 19:23:11 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ.Δ. ΡΟΥΦ) 1/9/2017, 17:23:11 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΑΦΙΞΗ ΣΕ 31/8/2017, 00:20:57 Κ.Α.Τ. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 8/8/2017, 00:07:21 Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ 5/8/2017, 09:22:13 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 26/7/2017, 13:48:00 ΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ 26/7/2017, 10:05:00 ΛΑΟΣ ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 26/7/2017, 09:34:00 ΛΑΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Για κρήτη καλά πάει; (Δέμα αξίας 17usd). Μου φαινεται περιεργο που λεει ρουφ, δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο σε tracking code, εχει κανεις καποια αποψη; Καλησπερα επειδη ειμαι ακριβώς στο ιδιο σημειο κ μου γράφει εξαγωγή απο Ρουφ. Μπορεις να μ πεις τελικα σε πόσες ημερες σου ηρθε κ ποσα πληρωσες;αν πληρωσες τελωνείο ; Ευχαριστω
Dr_73 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 8 ώρες πριν, Adrastus είπε η Ουκρανία αν και δεν είναι μέλος της ΕΕ έχει μπει στη τελωνειακή ένωση(απ το 2016?) όπως και πχ η Ελβετία αν δε κάνω λάθος. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Από Ελβετία , δεν πληρώνεις τελωνείο ; Βλέπω ένα μεταχειρισμένο φακό φωτογραφικής στο ebay , αλλά δεν ....
alkis13 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 5 ώρες πριν, kleiafro είπε Καλησπερα επειδη ειμαι ακριβώς στο ιδιο σημειο κ μου γράφει εξαγωγή απο Ρουφ. Μπορεις να μ πεις τελικα σε πόσες ημερες σου ηρθε κ ποσα πληρωσες;αν πληρωσες τελωνείο ; Ευχαριστω εκανα αναδασμολογηση. ζητησαν υψηλο-αδικαιολογητο ποσο. χρονο δε θυμαμαι, αλλα νομιζω 5-6 ημερες
marsele Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 καλημέρα, θα ήθελα κάποιος να μου προτείνει ένα κατάστημα από Κίνα (χωρίς τελωνείο) για αγορά ταινίας led (σε άσπρο χρώμα και RGB ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις