letom Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Νομίζω ότι το κλείσιμο από ΚΔ αεροδρομίου δεν σημαίνει ότι ξεπεράστηκε το τελωνείο. Αν θυμάμαι καλά σε όσους είχε κάτσει τελωνείο έβγαλε ένδειξη "Εισαγωγή σε ΥΕΔ (=τελωνείο)" μετά το κλείσιμο από ΚΔ αεροδρομίου. Για να είσαι σίγουρος ότι το απέφυγες πρέπει να βγει η ένδειξη που λέει κλείσιμο από ΚΔ του νομού σου. Πχ ΚΔ Αττικής για Αθήνα.
makfil Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Μόλις μου έγραψε στα ελτά ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ) Την γλίτωσα δεν πληρώνω κάτι απο τελωνείο έτσι ; Κατά μεγάλο ποσοστό πιθανότητας, σημαίνει ότι πέρασε από το τελωνείο χωρίς έξοδα. Επειδή, όμως, η διαδικασία εκτελωνισμού στα ΕΛΤΑ είναι διαφορετική και ο τελωνειακός τους μπορεί να χρεώσει και να δεις το λογαριασμό στο Γραφείο παραλαβής, ποτέ δεν μπορείς να πεις με σιγουριά ότι το "κλείσιμο" σημαίνει ότι δεν θα πληρώσεις έξοδα. Λίγη υπομονή και θα μάθεις.
letom Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Να και ένα αληθινό παράδειγμα tracking από πακέτο φίλου που σταμάτησε στο τελωνείο (φέτος το Μάρτιο που έγινε ο χαμός με τις αποστολές της NL προς Βόρεια Ελλάδα): ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 16-03-2015 09:29 ΟΛΛΑΝΔΙΑΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 21-03-2015 07:07 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ) 22-03-2015 08:13 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ)ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 26-03-2015 03:04 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 30-03-2015 08:43 ΕΛΛΑΔΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΥΕΔ)ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 30-03-2015 08:43 ΕΛΛΑΔΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΥΕΔ)ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 30-03-2015 11:39 ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
makfil Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, πρέπει να πούμε ότι για το περιστατικό αυτό, που ποτέ δεν μάθαμε την πραγματική αιτία που το προκάλεσε, σε λίγα από τα δέματα που μπήκαν στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης επιβλήθηκαν έξοδα ενώ τα περισσότερα βγήκαν από την ΥΕΔ και παραδόθηκαν στους παραλήπτες, χωρίς έξοδα.
letom Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Σαφώς, γι' αυτό και δεν αναφέρθηκα απαραίτητα σε "έξοδα" αλλά μόνο στο πότε εμφανίζεται η ένδειξη εισαγωγής στο τελωνείο.
DTsuras Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Πως ακριβώς λειτουργεί το Tax Free για τους ρώσους? Παίζει να πάω κανά ταξίδι στην Ρωσία.
MINDER Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα. Για να μην διαβάζω τόσα μυνήματα αν και διάβασα πολλά αλλά περισσότερο μπερδεύομαι παρά καταλαβαίνω τις χρεώσεις. Θέλω να παραγγείλω από το κατάστημα http://www.plat.co.jp/ διάφορα είδη αλιείας που μπορεί να είναι καλάμι ή μηχανάκι ψαρέματος ή πετονιά ή τεχνητά ψαράκια ή διάφορα ψιλολοίδια. Αυτό το κατάστημα χρεώνει αρκετά ταχυδρομικά αυτό ξέρω πως τα στέλνει τώρα δεν γνωρίζω. Έκανα μια παραγγελία 12 ευρώ κάτι που ήθελα και χρέωσε άλλα 6 ταχυδρομικά αλλά πάλι με σύμφερε. Τέσπα. Αλλά φοβάμαι με όσα διαβάζω να κάνω παραγγελία της προκοπής που να με συμφέρει. Δεν ξέρω τι επιπλέον χρεώσεις κινδυνεύω να χρεωθώ εδώ όταν έρθει. Ας πούμε για παράδειγμα για να γίνει κατανοητό και σε μένα και σε άλλους τι θα γίνει εάν κάνω μια παραγγελία που είναι ας πούμε μαζί με τα ταχυδρομικά 100 ευρώ. Αν καταλαβαίνω καλά πρέπει να πληρώσω φπα. Άντε πληρώνω άλλα 23 ευρώ φπα. Άλλο ; Υπάρχουν άλλες χρεώσεις υπερβολικές ; Μου φαίνεται περίεργο. Γιατί εάν πρέπει να πληρώνω τελωνειακούς 70+ ευρώ για οποιοδήποτε δέμα που η αξία του είναι από 23 - 150 ευρώ τότε μας κοροιδεύουν. Δεν συμφέρει να παραγγέλνω καθόλου από έξω. Κάποιοι όμως ξέρω ότι παραγγέλνουν από εκεί αλλά δεν βγάζουν κουβέντα πως γλυτώνουν και δεν πληρώνουν τίποτα επιπλέον από την τιμή του καταστήματος. Αν ξέρει κάποιος και δεν θέλει να το πει δημοσίως ας γράψει σε προσωπικό μήνυμα.
makfil Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Στην πρώτη σελίδα κάτω κάτω γράφει ότι στέλνει με εταιρείες courier, οπότε για δέματα της αξίας που αναφέρεσαι θα πληρώσεις σίγουρα, εκτός από ΦΠΑ, και αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα. Το δέμα που παρήγγειλες πως το έστειλε (ταχυδρομείο ή courier);
XronisR Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα. Για να μην διαβάζω τόσα μυνήματα αν και διάβασα πολλά αλλά περισσότερο μπερδεύομαι παρά καταλαβαίνω τις χρεώσεις. Θέλω να παραγγείλω από το κατάστημα http://www.plat.co.jp/ διάφορα είδη αλιείας που μπορεί να είναι καλάμι ή μηχανάκι ψαρέματος ή πετονιά ή τεχνητά ψαράκια ή διάφορα ψιλολοίδια. Αυτό το κατάστημα χρεώνει αρκετά ταχυδρομικά αυτό ξέρω πως τα στέλνει τώρα δεν γνωρίζω. Έκανα μια παραγγελία 12 ευρώ κάτι που ήθελα και χρέωσε άλλα 6 ταχυδρομικά αλλά πάλι με σύμφερε. Τέσπα. Αλλά φοβάμαι με όσα διαβάζω να κάνω παραγγελία της προκοπής που να με συμφέρει. Δεν ξέρω τι επιπλέον χρεώσεις κινδυνεύω να χρεωθώ εδώ όταν έρθει. Ας πούμε για παράδειγμα για να γίνει κατανοητό και σε μένα και σε άλλους τι θα γίνει εάν κάνω μια παραγγελία που είναι ας πούμε μαζί με τα ταχυδρομικά 100 ευρώ. Αν καταλαβαίνω καλά πρέπει να πληρώσω φπα. Άντε πληρώνω άλλα 23 ευρώ φπα. Άλλο ; Υπάρχουν άλλες χρεώσεις υπερβολικές ; Μου φαίνεται περίεργο. Γιατί εάν πρέπει να πληρώνω τελωνειακούς 70+ ευρώ για οποιοδήποτε δέμα που η αξία του είναι από 23 - 150 ευρώ τότε μας κοροιδεύουν. Δεν συμφέρει να παραγγέλνω καθόλου από έξω. Κάποιοι όμως ξέρω ότι παραγγέλνουν από εκεί αλλά δεν βγάζουν κουβέντα πως γλυτώνουν και δεν πληρώνουν τίποτα επιπλέον από την τιμή του καταστήματος. Αν ξέρει κάποιος και δεν θέλει να το πει δημοσίως ας γράψει σε προσωπικό μήνυμα. Για 18 ευρω δεν θα πληρωσεις τιποτα.Για παραγγελια 100 ευρω μιλα με τον πωλητη και πες του να γραψει απο εξω 20-30 ευρω.
MINDER Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Στην πρώτη σελίδα κάτω κάτω γράφει ότι στέλνει με εταιρείες courier, οπότε για δέματα της αξίας που αναφέρεσαι θα πληρώσεις σίγουρα, εκτός από ΦΠΑ, και αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα. Το δέμα που παρήγγειλες πως το έστειλε (ταχυδρομείο ή courier); Δεν με απασχολεί το δέμα που έκανα παραγγελία γιατί είναι κάτω από 22 ευρώ με τα ταχυδρομικά. Αλλά ήθελα να πάρω κάνα δυο τεχνητά και δεν τα έβαλα στην παραγγελία με τον φόβο μην μου πούνε για δέμα 30-35 ευρώ ότι πρέπει να πληρώσω τελωνειακό 70 ευρώ. Έτσι έχει η ιστορία.
makfil Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Μάλλον δεν κατάλαβες το ερώτημά μου. Σε ρώτησα με ποιο τρόπο έστειλε ο πωλητής το δέμα μικρής αξίας για να επιβεβαιώσουμε αν στέλνει με τον ίδιο τρόπο σύμφωνα με όσα γράφει στο τέλος της σελίδας του. @XronisR Εάν ο πωλητής στέλνει πάντα με courier, όπως γράφει στη σελίδα του, είναι σίγουρο ότι η εταιρεία αυτή θα ζητήσει από τον παραλήπτη απόδειξη κάρτας ή paypal, για να προχωρήσει στον εκτελωνισμό.
MINDER Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Μάλλον δεν κατάλαβες το ερώτημά μου. Σε ρώτησα με ποιο τρόπο έστειλε ο πωλητής το δέμα μικρής αξίας για να επιβεβαιώσουμε αν στέλνει με τον ίδιο τρόπο σύμφωνα με όσα γράφει στο τέλος της σελίδας του. @XronisR Εάν ο πωλητής στέλνει πάντα με courier, όπως γράφει στη σελίδα του, είναι σίγουρο ότι η εταιρεία αυτή θα ζητήσει από τον παραλήπτη απόδειξη κάρτας ή paypal, για να προχωρήσει στον εκτελωνισμό. Την Παρασκευή έκανα την παραγγελία και πλήρωσα αλλά δεν και δεν μου έχει στείλει επιβεβαίωση με tracking number ότι έχει αποσταλεί. Όταν μπαίνω στο σάιτ του plat και πάω στο order history αναφέρει αναφέρει το παρακάτω Shipping Method Shipping:Registered mail(150) Υποθέτω ότι ο τρόπος αποστολής μπορεί να μην είναι στάνταρ και να αλλάζει ανάλογα τον όγκο το ύψος το βάρος ή το ποσό της παραγγελίας Δεν έχω λάβει αριθμό αποστολής ακόμα ίσως και να μην έχει ακόμα αποσταλεί γιατί μεσολάβησε Σαββατοκύριακο. Αλλά μια υπόθεση κάνω ίσως επειδή η παραγγελία αφορά ένα καρουλάκι νήμα το έστειλε σαν γράμμα συστημένο όπως έρχονται και παραγγελίες από ebay γιατί έχει μικρό βάρος όγκο και τιμή. Υποθέσεις κάνω γιατί είναι η πρώτη παραγγελία που κάνω εκεί. Αν τυχόν υπάρχει κάποιος που ασχολείται με το ψάρεμα και έχει κάνει παραγγελίες από κει ας μας πει.
makfil Δημοσ. 29 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2015 Αφού έκανες την ΠΑ την παραγγελία, σημαίνει ότι ακόμη δεν έχει στείλει ο πωλητής το δέμα και, επομένως, μην αγχώνεσαι γιαυτό το θέμα αυτό (υπάρχουν άλλα πολύ σοβαρότερα από χθες). Εάν το στείλει όπως γράφει, θα σου δώσει το tracking #.
MINDER Δημοσ. 29 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2015 Αφού έκανες την ΠΑ την παραγγελία, σημαίνει ότι ακόμη δεν έχει στείλει ο πωλητής το δέμα και, επομένως, μην αγχώνεσαι γιαυτό το θέμα αυτό (υπάρχουν άλλα πολύ σοβαρότερα από χθες). Εάν το στείλει όπως γράφει, θα σου δώσει το tracking #. Order History STAFF 2015-06-29 11:43:44 Shipped [ Shipping Information ] We shipped your order items. Registered mail Track & Trace RR*********JP http://www.post.japanpost.jp/int/ems/index_en.html (Or it could search at the post office web site of your country.) (If the post office of your country does not support Registered mail, you cannot track.) Delivery days : Fastest / 7 business days. Ordinary / Less than 10 - 14 business days Most late / 30 business days Σήμερα έστειλε τις πληροφορίες. Από ότι καταλαβαίνω εταιρία είναι η EMS στην περίπτωση. Ο αριθμός που έχω αποκρύψει με αστεράκια έτσι και αλλιώς δεν τον βρίσκει το σύστημα αλλά δεν ανησυχώ απλά δεν έχει περάσει στο σύστημα ακόμα μου έχει συμβεί αρκετές φορές και από αγορές από αλλού. Άλλωστε το κατάστημα είναι γνωστό και αξιόπιστο. Μιας και θα πιστεύω θα το ψάξατε γιατί θα ενδιαφέρει πολλούς. Έχω καμμιά 50αρά ευρώ στον λογαριασμό για τις συναλλαγές με paypal. Θα μπορώ να προσωρήσω σε αγορές ή πρέπει να περιμένω την επόμενη εβδομάδα ; Ευχαριστώ.
makfil Δημοσ. 29 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2015 Το tracking # μπορείς να το παρακολουθήσεις και στα 17track.net, trackitonline.ru και όταν φτάσει στην Ελλάδα και στα ΕΛΤΑ. Νομίζω ότι είναι προτιμότερο να περιμένεις την εξέλιξη αυτής της παραγγελίας, να περάσει και αυτή η (δύσκολη) εβδομάδα και μετά αποφασίζεις τι θα κάνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις