Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Spyros2332 Επειδή ενδιαφέρομαι για τις IP κάμερες Digoo που πήρες μόλις τις δοκιμάσεις στείλε μου σε παρακαλώ τις εντυπώσεις σου με προσωπικό μνήμα για να μην είμαστε Οff topic

Επεξ/σία από molot12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

12 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Έχει δοκιμάσει κανείς το tariff insurance που εχει το banggood; Λέει ότι σου πληρώνει το τελωνείο εάν γίνει η στραβή; Κατάλαβα σωστά; 

εγω προσωπικα οχι,αλλα το εμπιστευομαι το banggood.

Επισης αυτους μπορεις να τους πιεσεις αν στα μασησουν για καποιο λογο,διοτι το αναφερει στο checkout οτι θα σου καλυψουν τα τελωνειακα εξοδα σε αντιθεση με το gearbest που δεν το αναφερει πουθενα στο site τους

• Like 1

1 ώρα πριν, molot12 είπε

Eπιβεβαιωνω Banggood με Priority Direct Mail :wub: κινητό δίχως τον πονοκέφαλο του Τελωνείου  παραλαβή σε 14ημερες ( και αν στην Ελλάδα ήταν λίγο πιο γρήγοροι... σε 10-11ημερες!).

Το δέμα προφανώς εκτελωνιστηκε Ολλανδία και ήρθε σε άψογη συσκευασία χωρίς κανένα κινέζικο διακριτικο.

Y. Γ.  Αν υπήρχε έστω και ένας σωστός πολιτικός θα απλοποιουσε το σύστημα εκτελωνισμου και θα έκανε συμφωνίες με όλα τα κινεζομαγαζα για χαμηλότερες χρεώσεις στις εισαγωγές και η Ελλαδιτσα μας θα είχε τρελαθεί στα ευρωπουλα. !!! 

Έχουμε το καλύτερο οικόπεδο στην Ευρώπη και τους πιο ανίκανους πολιτικούς :angry:

Υπαρχουν μερικες χωρες στην Ευρωζωνη που δεν ισχυουν δασμοι με τον δικο μας τροπο οταν κατι εισερχεται (σε καποιες περιπτωσεις ειναι και μηδενικοι).
Δεν θυμαμαι αν η Ολλανδια ειναι μια απο αυτες αλλα αν ναι τοτε βγαζει νοημα πως μπορει καποιο καταστημα να αντεξει δασμους μαζι με την αποστολη ενος δεματος.

Καλησπερα, θελω να κανω μια αγορα απο GearBest. Ξερω οτι Belgium Post κανει καπου 2 εβδομαδες απο παραγγελιες που εχω κανει, αλλα θελω να ρωτησω το PDM που ξαναβαλανε τωρα ποσο περιπου χρονο θελει να φτασει το προιον στα χερια σας? Δεν εχω θεμα με τελωνειο, αφορα προιον 19 ευρω αλλα στους 2 τροπους μεταφορας το κοστος ειναι 0.50 λεπτα. Απλα με ενδιαφερει ποια μεθοδος ειναι γρηγοροτερη.

Ευχαριστω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, kasp123 said:

εγω προσωπικα οχι,αλλα το εμπιστευομαι το banggood.

Επισης αυτους μπορεις να τους πιεσεις αν στα μασησουν για καποιο λογο,διοτι το αναφερει στο checkout οτι θα σου καλυψουν τα τελωνειακα εξοδα σε αντιθεση με το gearbest που δεν το αναφερει πουθενα στο site τους. 

Η συγκεκριμένη επιλογή υπάρχει μόνο στην απλή αποστολή. Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, μπορεί και να συμφέρει. Πχ σε παραγγελία 60 ευρώ που τεστάρω τώρα το priority έχει 6 ευρώ μεταφορικά, ενώ με air parcel το tariff insurance έχει 1,70 ευρώ. Λεπτομέρειες και πάλι βέβαια..

Αλλα το κακό με το banggood είναι ότι σπάει τις παραγγελίες ανάλογα με τις αποθήκες. Έβαλα 12 αντικείμενα και μου έκανε 6 ξεχωριστές παραγγελίες. Από 5 ευρώ τα μεταφορικά με priority στην καθεμία, το πραγμα ξεφεύγει. 

Επίσης κάτι ψιλό άσχετο. Ειχα στο wallet του Gearbest κοντά στα 10 δολάρια από παραγγελία που είχα κάνει και μου έβαλαν κάτι σαν bonus. Πλέον δεν τα έχω. Υπάρχει χρονικό περιθώριο; Τελευταία παραγγελία έγινε πριν 16 μήνες.

Επεξ/σία από elpaso1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα αν δεν κανω λαθος σιγουρα θα πληρωσω τελωνειο...κινητο τηλεφωνο αξια 202 ευρω μεσω cooli cool και προφανως εχει κανει ηδη 31 μερες απλα η ερωτηση μου εινια η εξης συμφωνα με αυτα που διαβασα το κοστος θα ερθει γυρω στα 38 ευρω...ευτηχως ειχα επιλεξει στο cooli cool την ασφαλεια για το τελωνειο οποτε θα γινει refund...πρωτον τα παραστατικα τα εχω ηδη στειλει στο μαιλ του γετα αλλα απο οσο ξερω δεν δουλευουν σαββατο;και δευτερον ποσες μερες θα κανει λετε να φτασει θεσσαλονικη...βαρεθηκα να περιμενω....ας ελπισουμε να τελιωνουμε...και ξανα ποτε απο το συγκεκριμενο καταστημα πολυ καθυστερηση με gearbest μεσω priority και dhl 11 μερες....με απλο χωρις τελωνειο και μεσω nl 22 μερες το περισσοτερο...κριμα.....

Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση
14/4/2018, 00:10:12 Κ.Α.Τ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ PAYPAL ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ
13/4/2018, 00:20:33 Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ
13/4/2018, 13:34:01 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
3/4/2018, 20:22:30 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
29/3/2018, 14:38:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
Επεξ/σία από mikrok2

Κάνεις κάποιο λάθος στους υπολογισμούς σου.

Με αξία 202€, ο ΦΠΑ είναι 48,48€ και το τέλος ΕΛΤΑ 20€.

Αφού έστειλες την απόδειξη, θα προχωρήσει ο εκτελωνισμός γιατί δουλεύουν 365/7/24.

13 λεπτά πριν, mikrok2 είπε

καλησπερα αν δεν κανω λαθος σιγουρα θα πληρωσω τελωνειο...κινητο τηλεφωνο αξια 202 ευρω μεσω cooli cool και προφανως εχει κανει ηδη 31 μερες απλα η ερωτηση μου εινια η εξης συμφωνα με αυτα που διαβασα το κοστος θα ερθει γυρω στα 38 ευρω...ευτηχως ειχα επιλεξει στο cooli cool την ασφαλεια για το τελωνειο οποτε θα γινει refund...πρωτον τα παραστατικα τα εχω ηδη στειλει στο μαιλ του γετα αλλα απο οσο ξερω δεν δουλευουν σαββατο;και δευτερον ποσες μερες θα κανει λετε να φτασει θεσσαλονικη...βαρεθηκα να περιμενω....ας ελπισουμε να τελιωνουμε...και ξανα ποτε απο το συγκεκριμενο καταστημα πολυ καθυστερηση με gearbest μεσω priority και dhl 11 μερες....με απλο χωρις τελωνειο και μεσω nl 22 μερες το περισσοτερο...κριμα.....

14/4/2018, 00:10:12 Κ.Α.Τ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ PAYPAL ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ
13/4/2018, 00:20:33 Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ
13/4/2018, 13:34:01 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
3/4/2018, 20:22:30 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
29/3/2018, 14:38:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Το τελωνειο υπολογισε το κάπου 69 ευρω, οχι 38.

Αν θες μαγαζι χωρίς μπελάδες, το banggood ειναι μονοδρομος

Μεχρι την Παρασκευη θα το εχεις στα χέρια σου

ευχαριστω για την απαντηση το νουμερο που ενγαλες ειναι σιγουρο φανταζομαι με ξεφυγε κατι πιθανων....οπως και να εχει ευχαριστω ελπιζω να το εχω την παρασκευη....λετε να τους ενοχλησω τηλεφωνικα την δευτερα ηδεν χρειαζετε λετε;και παλι ευχαριστω....

Είναι σιγουρο (με αποκλιση 1-2 ευρω) αν η αξια 202 ειναι αυτό που φαινεται σαν συνολο στο paypal/κάρτα.

Οχι, μην τους καλέσεις, ειναι ανουσιο. Αν εχουν προβλημα θα σου απαντησουν οι ίδιοι οταν το δουν

Στις 13/4/2018 στις 12:28 ΜΜ, vicky_g είπε

Να σας ρωτήσω κάτι ακόμα.

Με τον ίδιο τρόπο, αγορά κινητού μέσω Banggood και PDM, έκανα και 2η αγορά κινητού που είναι όμως σε φάση preorder (θα μου πείτε, χαλάρωσε κοπελιά βρήκες φτυάρι να θάψεις 5-6). Nα υποθέσω ότι όταν με το καλό έρθει η ώρα της, τα status θα άλλαξουν αντίστοιχα με της πρώτης αγοράς, ή πρέπει να προσέξω κάτι;

Orders Detail.png

Το επαναφερω. Τους ρωτησα στο chat και μου λενε οτι επρεπε να το ειχα επιλεξει. Να κανω cancel και να ξαναβαλω παραγγελια. Εχετε δει εσεις τετοια επιλογη; εγω δεν ειδα ουτε στην πρωτη, ουτε στη δευτερη παραγγελια. Τους το ειπα και περιμενω απαντηση...

Επηρεαζει καπου στο τελωνειο αυτο ή τζαμπα αγχώνομαι; (pdm παντα)

35 λεπτά πριν, vicky_g είπε

Το επαναφερω. Τους ρωτησα στο chat και μου λενε οτι επρεπε να το ειχα επιλεξει. Να κανω cancel και να ξαναβαλω παραγγελια. Εχετε δει εσεις τετοια επιλογη; εγω δεν ειδα ουτε στην πρωτη, ουτε στη δευτερη παραγγελια. Τους το ειπα και περιμενω απαντηση...

Επηρεαζει καπου στο τελωνειο αυτο ή τζαμπα αγχώνομαι; (pdm παντα)

απο την στιγμή που επέλεξες pdm δεν εχεις να φοβηθείς τίποτα αστους να λένε 

• Like 1

Παραγγελία στις 9/4 από Banggood με priority. Νομίζω ότι έχουμε νέο ρεκόρ! :o

Αριθμός: LX,,,,,,,,,NL
Κατάσταση πακέτου: Καθ' οδόν
Προορισμός: Ελλάδα
2018-04-15 10:28 ATHENS AIRMAIL CENTER, DISPATCH CLOSED (--> ATHENS SORTING CENTER)
2018-04-15 07:13 ATHENS AIRMAIL CENTER, RECEIVE ITEM AT INWARD OFFICE OF EXCHANGE
2018-04-11 23:15 NETHERLANDS, DEPARTURE FROM OUTWARD OFFICE OF EXCHANGE
Προέλευση: Ολλανδία
2018-04-15 01:58 The consignment has arrived in the country of destination
2018-04-15 01:58 The item has arrived in the country of destination
2018-04-12 16:13 The item is on transport to the country of destination
2018-04-11 23:16 The item is processed at the PostNL sorting center
2018-04-11 23:15 The item is at the PostNL sorting center
2018-04-11 02:45 The item is pre-advised
======================================

Κωδικός Αντικειμένου: RBXXXXXXXXSG
6/4/2018, 16:06:51 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
5/4/2018, 12:50:00 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Μα καλά, 10 μέρες και δεν έχει κουνηθεί? Έλεος......

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...