Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, vicky_g είπε

Καλησπέρα και πάλι! 

Νομίζω ότι διάβασα σωστά και δεν έκανα βλακεία αλλά για να είμαι σίγουρη. Για αγορά κινητού ~100ευρώ (και αποφυγή "καμπάνας") διαλέγω banggood και στο shipping method επιλέγω Priority direct mail. Προσέχω πριν κάνω place order να βάλω και πάλι τη σωστή μέθοδο αποστολής (γιατί το αλλάζει αυτόματα σε απλό air mail).

Δε χρειάζεται κάτι άλλο; πχ να ειναι και σε ευρωπαική αποθήκη; 

καλά κατάλαβες!

• Like 1
  • Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vicky_g είπε

Καλησπέρα και πάλι! 

Νομίζω ότι διάβασα σωστά και δεν έκανα βλακεία αλλά για να είμαι σίγουρη. Για αγορά κινητού ~100ευρώ (και αποφυγή "καμπάνας") διαλέγω banggood και στο shipping method επιλέγω Priority direct mail. Προσέχω πριν κάνω place order να βάλω και πάλι τη σωστή μέθοδο αποστολής (γιατί το αλλάζει αυτόματα σε απλό air mail).

Δε χρειάζεται κάτι άλλο; πχ να ειναι και σε ευρωπαική αποθήκη; 

Μια χαρά τα λες και δε χρειαζεται τιποτα αλλο. Στο email που θα σου ερθει θα γραφει Priority Direct Mail και στο ιστορικό παραγγελιών σου (μεσα στο banggod) θα τη γράφει Priority Air Mail. Ειναι σωστά και το ίδιο.

Για την αποθήκη τα διαλεγεις στην αρχή, πριν το βαλεις στο καλαθι σου.

Δηλαδη η σειρά ειναι Είδος -> Καλαθι -> επιλογη τρόπου αποστολής -> πληρωμη

2 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Στην Ελλάδα έρχονται κανονικά χωρίς θέμα πλέον. Το θέμα είναι τι γίνεται στην Αγγλία. Και εάν με συμφέρει κάτι τέτοιο.. Αν και ακόμα δεν εχω καταλάβει πως ακριβώς λειτουργεί το όλο πράγμα. Δεν είναι ότι το Iherb δεν στέλνει Ελλάδα, αλλά δεν μπορώ να κάνω παραγγελίες πάνω από 22 ευρώ. Ενώ για την Αγγλία βλέπω ότι έχει επιλογή με UPS. Βέβαια εάν είναι να πληρωσω και την επιπλέον υπηρεσία του μεσάζοντα αλλά και τελωνείο στην Αγγλία + μεταφορικά τότε προφανώς και δεν με συμφέρει κάτι τέτοιο. 

Το τελωνειο δεν το γλυτώνεις γιατί εφοσον μπει ευρωπη θα εκτελωνιστει, είτε Ελλάδα ή Αγγλία.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για την επιβεβαίωση. Μένει να έρθει λοιπόν!

1 ώρα πριν, isay είπε

Μια χαρά τα λες και δε χρειαζεται τιποτα αλλο. Στο email που θα σου ερθει θα γραφει Priority Direct Mail και στο ιστορικό παραγγελιών σου (μεσα στο banggod) θα τη γράφει Priority Air Mail. Ειναι σωστά και το ίδιο.

Για την αποθήκη τα διαλεγεις στην αρχή, πριν το βαλεις στο καλαθι σου.

Δηλαδη η σειρά ειναι Είδος -> Καλαθι -> επιλογη τρόπου αποστολής -> πληρωμη

Το τελωνειο δεν το γλυτώνεις γιατί εφοσον μπει ευρωπη θα εκτελωνιστει, είτε Ελλάδα ή Αγγλία.

Το θέμα είναι νομίζω τι τελωνείο θα φας τελικά. Αν για παράδειγμα η Αυστρία (που δίνει το shipito σαν επιλογή διεύθυνσης παραλαβής) έχει άλλες χρεώσεις για τον εκτελωνισμό και χαμηλότερο ΦΠΑ, μήπως συμφέρει περισσότερο να γίνει εκεί, παρά εδώ.

Δεν το έχω διασταυρώσει, σε ένα group μια κοπέλα που έλεγε ότι για τα ίδια πράγματα που εδώ πληρώνουμε φπα και ΕΛΤΑ (τα τέλη), Γερμανία δεν έχει κάποια άλλη χρέωση (μιλούσαμε για αγορά καλλυντικών αξίας 80 ευρώ). Η εταιρία τα έστελνε με δωρεάν μεταφορικά Ευρώπη, είτε Ελλάδα, είτε Γερμανία. Εδω θα παραλαμβάναμε με ΦΠΑ και 15αρι ΕΛΤΑ (+35 ευρώ δλδ), αυτή παρέλαβε χωρίς άλλες χρεώσεις. Οπότε αν χρησιμοποιήσεις κάποια parcel forward με φθηνά μεταφορικά, ίσως τελικά έχεις κάποιο αξιόλογο κέρδος. λέω τώρα....

Δημοσ.

Καλησπέρα, μου αποστέλλουν απο USA αντικείμενο που εχει μονο packing slip χωρις τιμη αναγραφόμενη.
Υπάρχει περίπτωση στο τελωνείο να περάσει έτσι ή να μου ζητήσουν πιστοποιητικό για την τιμή απο την στιγμή που δεν εχει γίνει κοστολόγηση ?

Θα ερθει με απλό ταχυδρομείο airmail international.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zx-spectrum είπε

Καλησπέρα, μου αποστέλλουν απο USA αντικείμενο που εχει μονο packing slip χωρις τιμη αναγραφόμενη.
Υπάρχει περίπτωση στο τελωνείο να περάσει έτσι ή να μου ζητήσουν πιστοποιητικό για την τιμή απο την στιγμή που δεν εχει γίνει κοστολόγηση ?

Θα ερθει με απλό ταχυδρομείο airmail international.

Και τα δυο σενάρια ειναι εξίσου πιθανά, αναλογα με τον όγκο, την περιγραφή και τη μερα/ώρα που θα πέσει στα χέρια του υπαλλήλου.

Αν δεν περάσει αερα θα ζητησουν παραστατικό αγορας/κάρτας/paypal και στην περιπτωση που δεν τους φανει αληθοφανές/ειλικρινές θα κάνουν ενα google search και θα κοστολογήσουν αυτό που θα βρουν

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vicky_g είπε

Σας ευχαριστώ για την επιβεβαίωση. Μένει να έρθει λοιπόν!

Το θέμα είναι νομίζω τι τελωνείο θα φας τελικά. Αν για παράδειγμα η Αυστρία (που δίνει το shipito σαν επιλογή διεύθυνσης παραλαβής) έχει άλλες χρεώσεις για τον εκτελωνισμό και χαμηλότερο ΦΠΑ, μήπως συμφέρει περισσότερο να γίνει εκεί, παρά εδώ.

Δεν το έχω διασταυρώσει, σε ένα group μια κοπέλα που έλεγε ότι για τα ίδια πράγματα που εδώ πληρώνουμε φπα και ΕΛΤΑ (τα τέλη), Γερμανία δεν έχει κάποια άλλη χρέωση (μιλούσαμε για αγορά καλλυντικών αξίας 80 ευρώ). Η εταιρία τα έστελνε με δωρεάν μεταφορικά Ευρώπη, είτε Ελλάδα, είτε Γερμανία. Εδω θα παραλαμβάναμε με ΦΠΑ και 15αρι ΕΛΤΑ (+35 ευρώ δλδ), αυτή παρέλαβε χωρίς άλλες χρεώσεις. Οπότε αν χρησιμοποιήσεις κάποια parcel forward με φθηνά μεταφορικά, ίσως τελικά έχεις κάποιο αξιόλογο κέρδος. λέω τώρα....

Καλή η σκέψη σου αλλά εταιρεία προώθησης του δέματος και φτηνά μεταφορικά είναι δύο έννοιες ασύμβατες.

Δημοσ.
4 hours ago, isay said:

Νόμιζα ότι κάνει τριγωνική αποστολή. Ε τότε δεν αξίζει. 

Δημοσ.

Η τριγωνική είναι πλεον ντεφάκτο σε πολλούς αλλά σημασία εχει που γινεται ο εκτελωνισμος και υπο ποιο τιμολογιο.

Π.χ το priority line του bangood είναι τριγωνική απο postnl αλλά σε πολύ χαμηλότερα τιμολογια (ειδικιές συμφωνίες του banggood) τις οποιες προπληρώνεις στην τιμή αγορας. Αντιθετα η τριγωνική post nl απο τον τυχαίο κινέζο στο ebay ΔΕΝ εχει προπληρωμένο τελωνείο, οποτε ερχεται σε διαφορετικό σάκο και γίνεται εδώ η χρεωση του φπα+δασμων

Γενικά οτιδηποτε μπαινει ευρωπη, απο οπουδήποτε και με οποιοδηποτε τρόπο πρεπει να πληρώνει φπα και δασμους.Οι εκάστοτε περιπτωσεις οριζουν το κοστος και που πληρωνεις.

• Like 1
Δημοσ.

Οπότε μοναδική ελπίδα είναι να επαναφέρει το iherb την επιλογή για ups με προπληρωμένο το τελωνείο.. Ακόμα και 20 ευρώ που είχε μεταφορικά, άξιζε και με το παραπάνω. 

Δημοσ.

Έχει δοκιμάσει κανείς το tariff insurance που εχει το banggood; Λέει ότι σου πληρώνει το τελωνείο εάν γίνει η στραβή; Κατάλαβα σωστά; 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Οπότε μοναδική ελπίδα είναι να επαναφέρει το iherb την επιλογή για ups με προπληρωμένο το τελωνείο.. Ακόμα και 20 ευρώ που είχε μεταφορικά, άξιζε και με το παραπάνω. 

H επιλογή της DPD δυσκολα θα επανέλθει γιατί πιθανότατα ήταν πολύ φτηνή (κάτω του κόστους ουσιαστικά). Αλλες εταιρίες που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες τις χρεώνουν αρκετά ακριβότερα

Δημοσ.
15 ώρες πριν, makfil είπε

Καλή η σκέψη σου αλλά εταιρεία προώθησης του δέματος και φτηνά μεταφορικά είναι δύο έννοιες ασύμβατες.

Προς το παρόν, έχω κάνει μία μόνο αγορά με shipito και αποστολή από Αμερική με  air mail untracked. Για τον όγκο ενός μικρού δέματος (25x15x7 cm 385gr) η χρέωση ήταν στα 11 δολλάρια. Το δικό τους service ήταν 2 δολλάρια. Παρόμοιου όγκου αποστολές από Αμερική από το iherb βγαίνουν σαφώς πολύ λιγότερα. Τα κόστη δε για εντός Ευρώπης αποστολές (στον ίδιο όγκο) είναι στα 35ευρώ το ελάχιστο (βέβαια πάντα tracked και με γρήγορους χρόνους παράδοσης). Εγώ το χρησιμοποίησα γιατί ήθελα κάτι που δεν υπάρχει Ευρώπη ή Κίνα ή Αυστραλία, παρά μόνο Αμερική και δεν στέλνει Ελλάδα.

Μάλλον συμφέρει μόνο per case, για κάτι πολύ ειδικό, που δεν το βρίσκεις εδώ ή Ευρώπη με τίποτα, οπότε δικαιολογείς τα έξοδά του.

• Like 1
Δημοσ.

Να σας ρωτήσω κάτι ακόμα.

Με τον ίδιο τρόπο, αγορά κινητού μέσω Banggood και PDM, έκανα και 2η αγορά κινητού που είναι όμως σε φάση preorder (θα μου πείτε, χαλάρωσε κοπελιά βρήκες φτυάρι να θάψεις 5-6). Nα υποθέσω ότι όταν με το καλό έρθει η ώρα της, τα status θα άλλαξουν αντίστοιχα με της πρώτης αγοράς, ή πρέπει να προσέξω κάτι;

Orders Detail.png

Δημοσ.

Eπιβεβαιωνω Banggood με Priority Direct Mail :wub: κινητό δίχως τον πονοκέφαλο του Τελωνείου  παραλαβή σε 14ημερες ( και αν στην Ελλάδα ήταν λίγο πιο γρήγοροι... σε 10-11ημερες!).

Το δέμα προφανώς εκτελωνιστηκε Ολλανδία και ήρθε σε άψογη συσκευασία χωρίς κανένα κινέζικο διακριτικο.

Y. Γ.  Αν υπήρχε έστω και ένας σωστός πολιτικός θα απλοποιουσε το σύστημα εκτελωνισμου και θα έκανε συμφωνίες με όλα τα κινεζομαγαζα για χαμηλότερες χρεώσεις στις εισαγωγές και η Ελλαδιτσα μας θα είχε τρελαθεί στα ευρωπουλα. !!! 

Έχουμε το καλύτερο οικόπεδο στην Ευρώπη και τους πιο ανίκανους πολιτικούς :angry:

• Like 2
Δημοσ.
Στις ‎27‎/‎3‎/‎2018 στις 2:21 ΜΜ, Spiros2332 είπε

Μολις εδωσα παραγγελια για 2 ip cameras της Digoo.

Αγορα από Banggood και με Priority Direct.

Για να δουμε....

Παρελαβα χωρις τελωνειο την Τριτη.

Όλα κυλησαν αψογα!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...