Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Παιδιά, κρατάμε κάπου ενημερωμένη λίστα με όσους Κινέζους δίνουν "λύσεις" αποφυγής/refund τελωνείου? Πχ gearbest pdm, lightinthebox customs protection etc. και ίσως ένα ποσοστό επιτυχίας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, kamui είπε

Παιδιά, κρατάμε κάπου ενημερωμένη λίστα με όσους Κινέζους δίνουν "λύσεις" αποφυγής/refund τελωνείου? Πχ gearbest pdm, lightinthebox customs protection etc. και ίσως ένα ποσοστό επιτυχίας?

Οπως το εννοείς οχι, αλλά αν διαβάσεις τις 10-15 τελευταίες σελίδες της παρουσας συζητησης εχεις μια πολύ καλή εικόνα τι ισχύει ανα περιοδο

5 ώρες πριν, kamui είπε

Ναι, στον επικαιροποιημένο οδηγό της υπογραφής μου έχω προσθέσει τελευταίο κεφάλαιο "Tips" στο οποίο μεταφέρω σημαντικά posts, μεταξύ των οποίων και αυτό του isay (6/3/2018), που περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους είτε το δέμα εκτελωνίζεται σε άλλη ευρωπαική χώρα είτε το κατάστημα επιστρέφει τα έξοδα εκτελωνισμού.

Έτσι, δεν χάνονται μέσα στις σελίδες των σχετικών νημάτων αξιόλογα posts, για τις αγορές από το εξωτερικό.

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, makfil είπε

Ναι, στον επικαιροποιημένο οδηγό της υπογραφής μου έχω προσθέσει τελευταίο κεφάλαιο "Tips" στο οποίο μεταφέρω σημαντικά posts, μεταξύ των οποίων και αυτό του isay (6/3/2018), που περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους είτε το δέμα εκτελωνίζεται σε άλλη ευρωπαική χώρα είτε το κατάστημα επιστρέφει τα έξοδα εκτελωνισμού.

Έτσι, δεν χάνονται μέσα στις σελίδες των σχετικών νημάτων αξιόλογα posts, για τις αγορές από το εξωτερικό.

Εεε αυτά είναι... ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια. Thanks!

Btw βλέπω αππ κινητό και δεν εμφανίζονται οι υπογραφές.... περίεργο

Επεξ/σία από kamui

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Τις τελευταίες μέρες είχα αγχωθεί γιατί η παραγγελία μου από το TOMTOP που είχε γίνει με Standard Shipping είχε tracking number από DHL και μου ήρθε γράμμα από τα ΕΛΤΑ για <<Προσκόμιση Παραστατικών>>.

Αφού τους έστειλα το mail επιβεβαίωσης του Paypal, μου απάντησαν σήμερα ότι έχει εκτελωνιστεί και θα έρθει στο τοπικό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.

Αυτό σημαίνει ότι δεν τα έστειλε με courier DHL το μαγαζί αλλά πρόκειται για το γερμανικό ταχυδρομείο? Πώς τα ξεχωρίζουμε αυτά? Πάντως, βάζοντας το tracking number στο σαιτ του ελληνικου DHL courier, δεν το βρίσκει, μόνο στα ΕΛΤΑ και στο ecommerceportal.dhl.com το παρακολουθώ.

Επίσης, με βάση τον επικαιροποιημένο οδηγό του @makfil"Για αξίες από 22€ μέχρι 150€ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ. Αν η αξία του αντικειμένου είναι πάνω από 150€ τότε επιβάλλονται ΦΠΑ και δασμοί"Αυτό σημαίνει ότι με βάση το αποδεικτικό του Paypal που έστειλα ($115 = €96,89), μπορώ να ελπίζω ότι θα την γλιτώσω μόνο με τον ΦΠΑ?

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκινώντας από το τελευταίο, για να μην αγχώνεσαι, ναι, ΦΠΑ γύρω στα 24€+ 15€ τέλος ΕΛΤΑ.

Η διάκριση μεταξύ courier και γερμανικού ταχυδρομείου (Deustche Post DHL) μπορεί να γίνει, απλά, με το κόστος των μεταφορικών. Εάν δεν πληρώνεις μεταφορικά, το στέλνει με ταχυδρομείο. Αλλά, όπως έγραψες, εάν το παρακολουθείς στα ΕΛΤΑ, έρχεται με το ταχυδρομείο.

Επεξ/σία από makfil
  • Thanks 1

καλησπερα παιδια μια ερωτηση.το gb για τις παραγγελιες priority για τις μεταφορες μεσα στην κινα μεχρι το δεμα να παει στο ευρωπαικο ταχυδρομειο χρησιμοποιει flytexpress σαν του bangood η καποια αλλη εταιρεια;ευχαριστω εκ των προτερων

1 ώρα πριν, chicken32 είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Τις τελευταίες μέρες είχα αγχωθεί γιατί η παραγγελία μου από το TOMTOP που είχε γίνει με Standard Shipping είχε tracking number από DHL και μου ήρθε γράμμα από τα ΕΛΤΑ για <<Προσκόμιση Παραστατικών>>.

Αφού τους έστειλα το mail επιβεβαίωσης του Paypal, μου απάντησαν σήμερα ότι έχει εκτελωνιστεί και θα έρθει στο τοπικό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.

Αυτό σημαίνει ότι δεν τα έστειλε με courier DHL το μαγαζί αλλά πρόκειται για το γερμανικό ταχυδρομείο? Πώς τα ξεχωρίζουμε αυτά? Πάντως, βάζοντας το tracking number στο σαιτ του ελληνικου DHL courier, δεν το βρίσκει, μόνο στα ΕΛΤΑ και στο ecommerceportal.dhl.com το παρακολουθώ.

Επίσης, με βάση τον επικαιροποιημένο οδηγό του @makfil"Για αξίες από 22€ μέχρι 150€ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ. Αν η αξία του αντικειμένου είναι πάνω από 150€ τότε επιβάλλονται ΦΠΑ και δασμοί"Αυτό σημαίνει ότι με βάση το αποδεικτικό του Paypal που έστειλα ($115 = €96,89), μπορώ να ελπίζω ότι θα την γλιτώσω μόνο με τον ΦΠΑ?

Ευχαριστώ!

Καλό μεσημέρι και χρόνια πολλά,

Υπάρχουν ουσιαστικά 2 DHL. Το αντίστοιχο των ΕΛΤΑ δηλαδή τα Γερμανικά Ταχυδρομεία και τα Courier δηλαδή το γρήγορο. Το πακέτο που αποστέλλεται με Γερμανικά Ταχυδρομεία (τα περισσότερα  αν όχι όλα από amazon.de για παράδειγμα) τα παραλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ. Το πακέτο που αποστέλλεται με το Courier το παραλαμβάνει η DHL Ελλάδας. 

27 λεπτά πριν, joemod είπε

Καλό μεσημέρι και χρόνια πολλά,

Υπάρχουν ουσιαστικά 2 DHL. Το αντίστοιχο των ΕΛΤΑ δηλαδή τα Γερμανικά Ταχυδρομεία και τα Courier δηλαδή το γρήγορο. Το πακέτο που αποστέλλεται με Γερμανικά Ταχυδρομεία (τα περισσότερα  αν όχι όλα από amazon.de για παράδειγμα) τα παραλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ. Το πακέτο που αποστέλλεται με το Courier το παραλαμβάνει η DHL Ελλάδας. 

Thanks! Δεν έχω καταλάβει όμως πώς να ξεχωρίζω τις 2 οντότητες (courier/ταχυδρομεία), δηλαδή διαφέρουν κάπου στο έμβλημα/site/tracking number?

παιδες ξερουμε τι παιζει με το τελωνειο απο usa?θελω μια μπλουζα της blizzard με κοστος 24 ευρω και 21 τα μεταφορικα...λογικα πρεπει να υπολογιζω και αλλα μετα??

3 ώρες πριν, chicken32 είπε

Thanks! Δεν έχω καταλάβει όμως πώς να ξεχωρίζω τις 2 οντότητες (courier/ταχυδρομεία), δηλαδή διαφέρουν κάπου στο έμβλημα/site/tracking number?

Νομίζω ότι σου έδωσα απάντηση στην προηγούμενη σελίδα.

Το πρόβλημα (εάν θεωρείται τέτοιο) εντοπίζεται μόνο στα κινεζομάγαζα και εκεί τα ξεχωρίζουν  με περιγραφή του τύπου "Expedited" ή "DHL Express" για την courier, και "DHL e-Commerse" για το ταχυδρομείο. Και το βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι για το 1ο πληρώνεις ενώ για το 2ο όχι.

• Thanks 1

47 λεπτά πριν, makfil είπε

Νομίζω ότι σου έδωσα απάντηση στην προηγούμενη σελίδα.

Το πρόβλημα (εάν θεωρείται τέτοιο) εντοπίζεται μόνο στα κινεζομάγαζα και εκεί τα ξεχωρίζουν  με περιγραφή του τύπου "Expedited" ή "DHL Express" για την courier, και "DHL e-Commerse" για το ταχυδρομείο. Και το βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι για το 1ο πληρώνεις ενώ για το 2ο όχι.

Sorry, δεν είδα το edit. Ευχαριστώ και πάλι!

πηρα εναν συναγερμο απο το bangood με priority direct mail. Μετα απο 2 ημερες με ειδοποιησαν οτι δεν μπορουν με priority (Sorry to inform that due to the shipping regulation, we could not ship the order via Priority Air Mail.)

και μου προτειναν με ems express mail service

Θα περασει τελωνειο αν το συνεχισω με ems? 

Ξερει κανεις γιατι δεν μπορουν να στειλουν με priority?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...