Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 λεπτά πριν, pogchamp είπε

Αγορά αξίας 21.20€ από Gearbest Κίνα με Netherlands Registered(PDM), θα φάει τελωνείο ή τσουκ;

Κόντεψες να σκίσεις τα ρουχα σου που σου στειλανε το laptop με αλλη μεθοδο ... αλλά σαν την πεταλουδα γυρω γυρω πας στη φωτια.

ontopic : Αν παμε με το γραμμα του νομου για αξία cif 21,20 ευρω, δεν υπάρχει εξτρα χρεωση, οπως και να σταλεί, αλλά επειδή μιλάμε για gearbest ... ολες οι στατιστικές απαντησεις (ναι, οχι, μπορει, ίσως, με τιποτα, κλπ)  ειναι σωστές

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, isay είπε

Κόντεψες να σκίσεις τα ρουχα σου που σου στειλανε το laptop με αλλη μεθοδο ... αλλά σαν την πεταλουδα γυρω γυρω πας στη φωτια.

ontopic : Αν παμε με το γραμμα του νομου για αξία cif 21,20 ευρω, δεν υπάρχει εξτρα χρεωση, οπως και να σταλεί, αλλά επειδή μιλάμε για gearbest ... ολες οι στατιστικές απαντησεις (ναι, οχι, μπορει, ίσως, με τιποτα, κλπ)  ειναι σωστές

Ημουν υπερβολικός λόγω της αξίας αυτού που πήρα και ότι ήταν 1η αγορά... Εν τέλει στην πόρτα μου ήρθε με ελτα courier και δεν καθυστέρησε τρελά και ούτε πλήρωσα κάποιο απρόοπτο τελωνείο... Απλά η DHL post είναι γτπ σε ταχύτητα. Εχμ....... για 21.20€ αν θεωρείς ότι πάω γύρω από την φωτιά... anyway thanks.

Καλημέρα,

Φιλική αποστολή από εξωτερικό χωρίς κάποια αγοραπωλησία:

Μήπως ξέρει κάποιος τι γίνεται αν:
'Ενας φίλος από χώρα εκτός ΕΕ (Βραζιλία) σου στέλνει στα ΕΛΤΑ-courier με tracking number π.χ. έναν φακό φωτογραφικής μηχανής (σε μεταχειρισμένη κατάσταση) που δεν πωλείται Ελλάδα ή ένα laptop που σήμερα δεν πωλείται πλέον, αξίας στο ebay περίπου από 160 ευρώ έως 300 ευρώ σε "Buy now" (πάντα μεταχειρισμένα) χωρίς να υπάρχει χρηματική συναλλαγή διότι είναι δικά του.

Πως αποδεικνύεται στο τελωνείο ότι είναι πράγματι δώρο ή στη χειρότερη περίπτωση που δεν δέχονται αυτό που λέει το πακέτο, ποιά είναι η αξία τους;

Απ' ότι είδα συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, σου ζητάνε απόδειξη paypal (που δεν υπάρχει) ή τράπεζας (που δεν υπάρχει) ή screenshot από online παραγγελία σε μορφή εικόνας ή  pdf που να φαίνεται το προϊόν με το tracking number (που πάλι δεν υπάρχει); Αν ξέρει κάποιος παρόμοια περίπτωση ας μου δώσει μια απάντηση (έστω και σε pm αν είμαι εκτός θέματος επειδή εδώ ο διάλογος αφορά "αγορές"). Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, argas είπε

Καλημέρα,

Φιλική αποστολή από εξωτερικό χωρίς κάποια αγοραπωλησία:

Μήπως ξέρει κάποιος τι γίνεται αν:
'Ενας φίλος από χώρα εκτός ΕΕ (Βραζιλία) σου στέλνει στα ΕΛΤΑ-courier με tracking number π.χ. έναν φακό φωτογραφικής μηχανής (σε μεταχειρισμένη κατάσταση) που δεν πωλείται Ελλάδα ή ένα laptop που σήμερα δεν πωλείται πλέον, αξίας στο ebay περίπου από 160 ευρώ έως 300 ευρώ σε "Buy now" (πάντα μεταχειρισμένα) χωρίς να υπάρχει χρηματική συναλλαγή διότι είναι δικά του.

Πως αποδεικνύεται στο τελωνείο ότι είναι πράγματι δώρο ή στη χειρότερη περίπτωση που δεν δέχονται αυτό που λέει το πακέτο, ποιά είναι η αξία τους;

Απ' ότι είδα συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, σου ζητάνε απόδειξη paypal (που δεν υπάρχει) ή τράπεζας (που δεν υπάρχει) ή screenshot από online παραγγελία σε μορφή εικόνας ή  pdf που να φαίνεται το προϊόν με το tracking number (που πάλι δεν υπάρχει); Αν ξέρει κάποιος παρόμοια περίπτωση ας μου δώσει μια απάντηση (έστω και σε pm αν είμαι εκτός θέματος επειδή εδώ ο διάλογος αφορά "αγορές"). Ευχαριστώ

Ο τελωνειακός θα εκτιμήσει την αξία του αντικειμένου και θα σου στείλει το λογαριασμο (ΦΠΑ, τέλος ΕΛΤΑ, πιθανό δασμό). Εφόσον πρόκειται για δώρο  που θεωρήσει ότι ξεπερνά τα 45 ευρω θα προβεί στα παραπάνω. Το πόση αξία θα βάλει εξαρτάται απο την εμπειρία που έχει στο χειρισμό αντίστοιχων αντικειμένων

Επεξ/σία από spartak1

4 λεπτά πριν, spartak1 είπε

Ο τελωνειακός θα εκτιμήσει την αξία του αντικειμένου και θα σου στείλει το λογαριασμο (ΦΠΑ, τέλος ΕΛΤΑ, πιθανό δασμό). Εφόσον πρόκειται για δώρο  που θεωρήσει ότι ξεπερνά τα 45 ευρω θα προβεί στα παραπάνω. Το πόση αξία θα βάλει εξαρτάται απο την εμπειρία που έχει στο χειρισμό αντίστοιχων αντικειμένων

Κατάλαβα. Και δώρο να σου κάνει ο άλλος, καλύτερα να στο δώσει άμα έρθει Ελλάδα. Αλλιώς είναι δώρο-άδωρο που λέμε.

Για τον εκτελωνισμό στέλνω ένα email στο τελωνείο και τους λέω πως είναι δώρο και να κάνουν εκτίμηση μόνοι τους, ή βρίσκω μια παρόμοια ανάρτηση στο ebay και τους δείχνω την αξία ώστε βάση αυτής να βάλουν τον ανάλογο φόρο; Μιλάμε πάντα για παλιότερη τεχνολογία που δεν πωλείται ως "νέο προϊόν" σε καταστήματα εσωτερικού ή εξωτερικού;

Η στατιστική τιμή που αναγράφει ο αποστολέας στο πακέτο να είναι ένα τυπικό "δώρο αξίας 30 ευρώ" ή καλύτερα μια πραγματική εκτιμώμενη τιμη από τον ίδιο, ή δεν παίζει ρόλο;

8 λεπτά πριν, argas είπε

Κατάλαβα. Και δώρο να σου κάνει ο άλλος, καλύτερα να στο δώσει άμα έρθει Ελλάδα. Αλλιώς είναι δώρο-άδωρο που λέμε.

Για τον εκτελωνισμό στέλνω ένα email στο τελωνείο και τους λέω πως είναι δώρο και να κάνουν εκτίμηση μόνοι τους, ή βρίσκω μια παρόμοια ανάρτηση στο ebay και τους δείχνω την αξία ώστε βάση αυτής να βάλουν τον ανάλογο φόρο; Μιλάμε πάντα για παλιότερη τεχνολογία που δεν πωλείται ως "νέο προϊόν" σε καταστήματα εσωτερικού ή εξωτερικού;

Η στατιστική τιμή που αναγράφει ο αποστολέας στο πακέτο να είναι ένα τυπικό "δώρο αξίας 30 ευρώ" ή καλύτερα μια πραγματική εκτιμώμενη τιμη από τον ίδιο, ή δεν παίζει ρόλο;

Να φανταστώ ότι σου ήταν τεράστιος κόπος να διαβάσεις κάνοντας αναζήτηση στο θέμα;

Υ.Γ. ΌΛΕΣ μα ΌΛΕΣ οι ερωτήσεις σου έχουν απαντηθεί 5-6 σελίδες πίσω.

1 λεπτό πριν, GeorgeAl92 είπε

Να φανταστώ ότι σου ήταν τεράστιος κόπος να διαβάσεις κάνοντας αναζήτηση στο θέμα;

Υ.Γ. ΌΛΕΣ μα ΌΛΕΣ οι ερωτήσεις σου έχουν απαντηθεί 5-6 σελίδες πίσω.

Γειά σας. Έχω διαβάσει αρκετές φορές τις απαντήσεις που λες. Πρώτον δεν είναι το ίδιο διότι εδω μιλάμε για κάτι που αφορά τεχνολογία πάνω από 150 ευρώ ενω πριν ήταν για κάτι (παπούτσια) που η αξία του ήταν γύρω στα 50€, και δεύτερον είχα μια-δυο απαντήσεις που δεν ήταν διευκρινιστικές. Εξάλου πριν 5-6 σελίδες μου απάντησε ο αγαπητός συμφουρίτης ότι στο τελωνείο σου βάζουν αυθαίρετα μια τιμή αλλά αλλού διάβασα ότι αυτό γινόταν παλιότερα. Τώρα χρειάζονται μόνο αποδείξεις για να απελευθερώσουν το δέμα.

Τέλος θα ήθελα απάντηση από κάποιον που είχε ανάλογη εμπειρία πρόσφατα και όχι γενικά και αόριστα. Τέτοιες πληροφορίες μπορώ να βρω και μόνος μου αν κάνω μια απλή αναζήτηση ή από τη σελίδα του ΕΛΤΑ.

Συνεπώς αν γνωρίζεις κάτι από προσωπική εμπειρία και μόνο δωσμου αν θέλεις μια απάντηση. Σ ευχαριστώ

1. Αν είχες κάνει αναζήτηση με τη λέξη "δώρο" θα είχες βρει πολλές απαντήσεις για το θέμα σου.

2. Η έννοια "δώρο" δεν υπάρχει στην τελωνειακή νομοθεσία, αλλά υπάρχει η έννοια της αποστολής από τρίτη χώρα μη εμπορικού χαρακτήρα, με ατέλεια τα 45€. Είναι προφανές, ότι, δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ ειδών τεχνολογίας και μη, όπως νομίζεις.

3. Εάν η αξία CIF είναι μεγαλύτερη, ο τελωνειακός θα ζητήσει απόδειξη και αφού δεν έχεις, όπως λες, θα εκτιμήσει με τις γνώσεις και τα εργαλεία που διαθέτει.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, δεν θέλω να αναστατώσω με χιλιοειπωμένη ερώτηση, παρακολουθούσα το thread για να ενημερώνομαι αλλά εδώ και καιρό έχασα επαφή μιας και δεν προλάβαινα. Αν κάποιος έχει όρεξη και χρόνο ας βοηθήσει λοιπόν! :P

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν, με τα σημερινά δεδομένα, bulky παραγγελίες (θέλω έναν προτζέκτορα 120-150ε) από GB με Priority EU Express εξακολουθούν να είναι ασφαλείς από τελωνείο.

Ευχαριστώ πολύ!

Επεξ/σία από JoannisV

Οι αγορές από το Gearbest είναι προβληματικές και πρέπει να ενημερωθείς πριν από οποιαδήποτε ενέργεια.

Ο isay έχει γράψει διπλωματική εργασία πάνω στο θέμα αυτό και δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε.

Αναζήτησε με λέξεις κλειδιά είτε "gearbest" είτε "priority eu" και θα βρεις πολλά από τα σχετικά posts.

• Like 3

1 ώρα πριν, makfil είπε

Οι αγορές από το Gearbest είναι προβληματικές και πρέπει να ενημερωθείς πριν από οποιαδήποτε ενέργεια.

Ο isay έχει γράψει διπλωματική εργασία πάνω στο θέμα αυτό και δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε.

Αναζήτησε με λέξεις κλειδιά είτε "gearbest" είτε "priority eu" και θα βρεις πολλά από τα σχετικά posts.

Να 'σαι καλά μακφιλ!

@makfil

"διπλωματική"; χαχαχα πλάκα πλάκα κοντά εισαι. Παιζει εδω μεσα να εχω γράψει περισσότερες λέξεις απο τη διπλωματική μου. Θα αρχισω να λεω οτι εχω μεταπτυχιακό και απο το online insomnia.gr (και σα να βλέπω το hal να ανασηκώνει το φρύδι για την ιδέα" )

@JoannisV

Δε θα σου πω να μην ψωνίσεις απο εκει, αλλά αν το κάνεις να εχεις διαβάσει αρκετά και να το κάνεις με ζυγισμένο ρίσκο και εν γνώση σου για τα πιθανα σενάρια. Επειδή μιλάμε για το gearbest, σε πιθανό ερώτημα "Αν ψωνίσω, θα εχω προβλήματα; " ΟΛΕΣ οι πιθανές απαντησεις (ναι, οχι, καθολου, σιγουρα, μπορει, ναι αν, οχι αν, κλπ) ειναι στατιστικά ισάξιες

• Thanks 1

10 ώρες πριν, isay είπε

@makfil

"διπλωματική"; χαχαχα πλάκα πλάκα κοντά εισαι. Παιζει εδω μεσα να εχω γράψει περισσότερες λέξεις απο τη διπλωματική μου. Θα αρχισω να λεω οτι εχω μεταπτυχιακό και απο το online insomnia.gr (και σα να βλέπω το hal να ανασηκώνει το φρύδι για την ιδέα" )

@JoannisV

Δε θα σου πω να μην ψωνίσεις απο εκει, αλλά αν το κάνεις να εχεις διαβάσει αρκετά και να το κάνεις με ζυγισμένο ρίσκο και εν γνώση σου για τα πιθανα σενάρια. Επειδή μιλάμε για το gearbest, σε πιθανό ερώτημα "Αν ψωνίσω, θα εχω προβλήματα; " ΟΛΕΣ οι πιθανές απαντησεις (ναι, οχι, καθολου, σιγουρα, μπορει, ναι αν, οχι αν, κλπ) ειναι στατιστικά ισάξιες

Να 'σαι καλά isay και καλό διδακτορικό.

Καταλαβαίνω όσον αφορά το ρίσκο να προκύψει μη-ευχάριστο σενάριο και κυρίως εκεί κομπιάζω.

Σε περίπτωση που παραγγείλω (από cn/hk αποθήκη εννοείται), απ'όσα διάβασα, για να μην έχω τρεχάματα θα πρέπει αυτοί να στείλουν με μέθοδο dpduk1 ή dpduk2; Σωστά;

15 ώρες πριν, JoannisV είπε

Καλησπέρα παιδιά, δεν θέλω να αναστατώσω με χιλιοειπωμένη ερώτηση ........................................  εξακολουθούν να είναι ασφαλείς από τελωνείο.

Ευχαριστώ πολύ!

Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος να γλιτώσουμε το τελωνείο είναι οι αποστολές priority. Με αυτό τον τρόπο αποστολής το δέμα στέλνεται πρώτα στην Αγγλία για να εκτελωνιστεί κανονικά εκεί αλλά με αρκετά χαμηλότερη χρέωση, αυτή που περιλαμβάνεται στα έξοδα αποστολής του Priority Line.

Θσ έρθει με ACS στη χώρα μας ως αγορά πλέον από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν περνάει ποτέ από τα ΕΛΤΑ και τελωνείο και παραλαμβάνει ο αγοραστής χωρίς καμία άλλη επιπλέον χρέωση.

Priority Line μπορεί να είναι και δωρεάν κάποια προϊόντα προς Ελλάδα αλλά μόνο από τις αποθήκες της Κίνας.

• Like 1

καλημέρα παιδιά μια ερώτηση απορία εχω 2 φτηνά δέματα συστημένα και ενώ στο 17track.net φαίνονται στα ΕΛΤΑ δεν φαίνεται τίποτα βέβαια αρχίζουν και τα 2 απ UC που δεν το είχα ξαναδεί μέχρι πρότινος, έχει κάποιος άποψη  εμπειρία με παρόμοια tracking  

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...