Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Nnoutas είπε

Το προϊόν δεν ήταν σε preorder και σε επικοινωνία με το κατάστημα μου είπαν ότι το έστειλαν στις 5/3. Μου έχουν τύχει όλες οι περιπτώσεις που αναφέρεις αλλά εδώ η μέθοδος αποστολής ήταν συγκεκριμένη και τα βήματα συγκεκριμένα. Όταν το προϊόν φτάσει (ή όταν τσεκαριστεί, τέλος πάντων), από το Ολλανδικό ταχυδρομείο, αποστέλνεται Ελλάδα και τότε εμφανίζεται και στο σύστημα των ΕΛΤΑ, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα. Η φάση είναι ότι άλλοι που παρήγγειλαν το ίδιο προϊόν, 2 μέρες μετά, με την ίδια μέθοδο αποστολή έχουν ήδη παραλάβει. Το Banggood μου στέλνει τα αυτοματοποιημένα μηνύματα του τύπου να περιμένω λίγες μέρες ακόμη και να επικοινωνήσω με το τοπικό ταχυδρομείο (μ@#$%&*ς δηλαδή). 2 περιπτώσεις μπορώ να σκεφτώ. Είτε το δέμα βρίσκεται κάπου ξεχασμένο στην Ολλανδία είτε δεν έχει φύγει ακόμη από Κίνα. Το θέμα είναι τι μπορώ να κάνω για να προχωρήσει;

Πολύ ωραία. Τώρα που εδωσες στοιχεία, μπορουμε να κάνουμε συζήτηση.

Θα ξεκινησω απο το συμπέρασμα. Το μονο που μπορείς και πρεπει να κάνεις ειναι υπομονή. Είσαι ακομα πολύ μέσα στους συνηθισμένους και λογικους χρόνους παραδοσης.Επισης δεν μπορεις να κάνεις τιποτα να πιεσεις.

Πάμε στην αναλυση. Υπάρχουν δεκάδες λόγοι που μπορεί να μην βλέπεις εξέλιξη στο συστημα. Μπορει να ειναι πραγματικοί, δηλαδη ο σάκος να μην εχει φυγει, να εχει χαθει στη διαδρομη, να εχει παραπέσει, κλπ αλλά και εικονικοί, δηλαδη να συνεχιζει το ταξίδι του χωρίς να σκανάρονται τα ενδιάμεσα στάδια. Μπορει επισης μεσα στο σάκο να υπαρχουν και αλλα απαγορευμενα πραγματα και να ανοιχτηκε ο σάκος για ελεγχο, αρα καθυστερήσεις. Βλέπεις οτι υπάρχουν πολλά ΠΙΘΑΝΟΝ.

Τέλος, εχουμε πει πολλές φορές οτι για τον κινέζο (οποιοδήποτε μαγαζι) shipped out σημαίνει πακέταρα, έβαλα στο σάκο και περιμενω να ερθει η μεταφορική να παραλάβει. Πολλά μαγαζιά λενε shipped out χωρίς καν να εχουν πακετάρει (απλα δεσμεουν το νουμερο αποστολής) για να μην μπορει ο πελατης να ακυρώσει ή να αλλαξει γνώμη. Αν μου ελεγες οτι ψώνισες απο gearbest/coolingcool/geekbuin, μετα απο τόσο χρονο pre-adviced θα μπορουσα να σου πω ΣΧΕΔΟΝ με βεβαιότητα οτι δεν εχει σταλεί τιποτα ακομα. Επειδή ομως μιλάμε για το banggood μπορω να πω ΣΧΕΔΟΝ με βεβαιότητα οτι το ειδος εχει πακεταριστει και ταξιδευει. Δεν εχω μετοχες στο banggood αλλά το τελευταίο 8μηνο που τα παρακολουθώ στενα δείχνει σοβαρό μαγαζί και κάποιες εξαιρέσεις αντιμετωπιζονται πολυ καλα και αποτελεσματικά.

Επισης οτι κάποιος παρελαβε δε μου λεει τιποτα ουσιαστικό. Το μεσο χρόνο κοιτώ γιατί ο μεσος χρόνος βγαίνει απο αυτους που παρελαβαν γρήγορα (πχ 12 ημερες) και αυτους που παρελαβαν αργα (πάνω απο 30 ημέρες).

Αρα υπομονή. Στη θεση σου θα άρχιζα να ανησυχω και να πιεζω πολύ μετά τις 30 ημερες.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 λεπτά πριν, isay είπε

Πολύ ωραία. Τώρα που εδωσες στοιχεία, μπορουμε να κάνουμε συζήτηση.

Θα ξεκινησω απο το συμπέρασμα. Το μονο που μπορείς και πρεπει να κάνεις ειναι υπομονή. Είσαι ακομα πολύ μέσα στους συνηθισμένους και λογικους χρόνους παραδοσης.Επισης δεν μπορεις να κάνεις τιποτα να πιεσεις.

Πάμε στην αναλυση. Υπάρχουν δεκάδες λόγοι που μπορεί να μην βλέπεις εξέλιξη στο συστημα. Μπορει να ειναι πραγματικοί, δηλαδη ο σάκος να μην εχει φυγει, να εχει χαθει στη διαδρομη, να εχει παραπέσει, κλπ αλλά και εικονικοί, δηλαδη να συνεχιζει το ταξίδι του χωρίς να σκανάρονται τα ενδιάμεσα στάδια. Μπορει επισης μεσα στο σάκο να υπαρχουν και αλλα απαγορευμενα πραγματα και να ανοιχτηκε ο σάκος για ελεγχο, αρα καθυστερήσεις. Βλέπεις οτι υπάρχουν πολλά ΠΙΘΑΝΟΝ.

Τέλος, εχουμε πει πολλές φορές οτι για τον κινέζο (οποιοδήποτε μαγαζι) shipped out σημαίνει πακέταρα, έβαλα στο σάκο και περιμενω να ερθει η μεταφορική να παραλάβει. Πολλά μαγαζιά λενε shipped out χωρίς καν να εχουν πακετάρει (απλα δεσμεουν το νουμερο αποστολής) για να μην μπορει ο πελατης να ακυρώσει ή να αλλαξει γνώμη. Αν μου ελεγες οτι ψώνισες απο gearbest/coolingcool/geekbuin, μετα απο τόσο χρονο pre-adviced θα μπορουσα να σου πω ΣΧΕΔΟΝ με βεβαιότητα οτι δεν εχει σταλεί τιποτα ακομα. Επειδή ομως μιλάμε για το banggood μπορω να πω ΣΧΕΔΟΝ με βεβαιότητα οτι το ειδος εχει πακεταριστει και ταξιδευει. Δεν εχω μετοχες στο banggood αλλά το τελευταίο 8μηνο που τα παρακολουθώ στενα δείχνει σοβαρό μαγαζί και κάποιες εξαιρέσεις αντιμετωπιζονται πολυ καλα και αποτελεσματικά.

Επισης οτι κάποιος παρελαβε δε μου λεει τιποτα ουσιαστικό. Το μεσο χρόνο κοιτώ γιατί ο μεσος χρόνος βγαίνει απο αυτους που παρελαβαν γρήγορα (πχ 12 ημερες) και αυτους που παρελαβαν αργα (πάνω απο 30 ημέρες).

Αρα υπομονή. Στη θεση σου θα άρχιζα να ανησυχω και να πιεζω πολύ μετά τις 30 ημερες.

Ευχαριστώ για τη λεπτομερή απάντηση. Και εγώ έχω πάρει δεκάδες πράγματα από Banggood, τα περισσότερα με priority, και όλα τα έχω παραλάβει γρήγορα. Το εμπιστεύομαι το κατάστημα γι αυτό πιστεύω ότι κάπου στη διαδρομή έχει ξεχαστεί. Δε μπορεί δηλαδή το κατάστημα να γνωρίζει σε πιο σημείο βρίσκεται το δέμα; 

9 λεπτά πριν, Nnoutas είπε

Ευχαριστώ για τη λεπτομερή απάντηση. Και εγώ έχω πάρει δεκάδες πράγματα από Banggood, τα περισσότερα με priority, και όλα τα έχω παραλάβει γρήγορα. Το εμπιστεύομαι το κατάστημα γι αυτό πιστεύω ότι κάπου στη διαδρομή έχει ξεχαστεί. Δε μπορεί δηλαδή το κατάστημα να γνωρίζει σε πιο σημείο βρίσκεται το δέμα; 

Πρακτικά μπορει αλλά με πολύ κοπο και χαρτουρα, οποτε και αυτοι βασίζονται στο track number. To μαγαζι δεν εχει λογο να αφιερώσει εργατώρες και ανθρώπινο δυναμικό για να βρίσκει κάθε φορα που ειναι ενα πακέτο απο ανυπομονο πελάτη. Ξέρει όμως οτι το πακετο σου ήταν στην τάδε αποστολή σάκου, αρα αν δεις οτι ξαφνικά καθυστερουν 30-40 παραγγελίες απο τον ιδιο σάκο, τοτε αρχιζει το σοβαρό ψάξιμο και αυτό ανεξάρτητα του πελάτη. Στον πελάτη ειτε θα στειλει αλλο ή θα τον αποζημειώσει. Υ-ΠΟ-ΜΟ-ΝΗ

1 ώρα πριν, isay είπε

Πρακτικά μπορει αλλά με πολύ κοπο και χαρτουρα, οποτε και αυτοι βασίζονται στο track number. To μαγαζι δεν εχει λογο να αφιερώσει εργατώρες και ανθρώπινο δυναμικό για να βρίσκει κάθε φορα που ειναι ενα πακέτο απο ανυπομονο πελάτη. Ξέρει όμως οτι το πακετο σου ήταν στην τάδε αποστολή σάκου, αρα αν δεις οτι ξαφνικά καθυστερουν 30-40 παραγγελίες απο τον ιδιο σάκο, τοτε αρχιζει το σοβαρό ψάξιμο και αυτό ανεξάρτητα του πελάτη. Στον πελάτη ειτε θα στειλει αλλο ή θα τον αποζημειώσει. Υ-ΠΟ-ΜΟ-ΝΗ

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και το ενδιαφέρον. Θα ενημερώσω αν έχω κάποια εξέλιξη. 

1 ώρα πριν, isay είπε

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και το ενδιαφέρον. Θα ενημερώσω αν έχω κάποια εξέλιξη. 

Θέλω να δώσω εξετάσεις για μία πιστοποίηση και παρήγγειλα ένα σετ βιβλίων & online υλικού από μία εταιρία στην Αγγλία, πληρώνοντας €560, το οποίο περιλάμβανε το αντίστοιχο ΦΠΑ τους 20%.

Οι βλάκες όμως χωρίς να το αναφέρουν πουθενά στο site, στέλνουν τα βιβλία με UPS από τις ΗΠΑ..

Δεν έχω καταλάβει τί θα πληρώσω έξτρα για εκτελωνισμό. Υποθέτω ότι θα πληρώσω μόνο δασμούς και όχι ΦΠΑ;

Επίσης πως θα καταλάβουν πόσο κοστίζουν τα βιβλία από μόνα τους; Εγώ αυτό που πλήρωσα είναι σετ βιβλίων & online περιεχόμενο, δεν έλεγε πόσο κοστίζει το καθένα κομμάτι.

Το λάθος, μάλλον, είναι δικό σου, αφού δεν έψαξες καλά τον τόπο αποστολής.

Το ότι έχει χρεωθεί τον αγγλικό ΦΠΑ το δέμα, δεν σημαίνει ότι δεν θα χρεωθεί και τα έξοδα εκτελωνισμού, αφού εισάγεται από τρίτη χώρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, cb_papi είπε

Θέλω να δώσω εξετάσεις για μία πιστοποίηση και παρήγγειλα ένα σετ βιβλίων & online υλικού από μία εταιρία στην Αγγλία, πληρώνοντας €560, το οποίο περιλάμβανε το αντίστοιχο ΦΠΑ τους 20%.

Οι βλάκες όμως χωρίς να το αναφέρουν πουθενά στο site, στέλνουν τα βιβλία με UPS από τις ΗΠΑ..

Δεν έχω καταλάβει τί θα πληρώσω έξτρα για εκτελωνισμό. Υποθέτω ότι θα πληρώσω μόνο δασμούς και όχι ΦΠΑ;

Επίσης πως θα καταλάβουν πόσο κοστίζουν τα βιβλία από μόνα τους; Εγώ αυτό που πλήρωσα είναι σετ βιβλίων & online περιεχόμενο, δεν έλεγε πόσο κοστίζει το καθένα κομμάτι.

Μήπως αγόρασες απο amazon και μέσα στην τελική τιμή ήταν και τα import fees; Αν ναι, τοτε δεν θα εχεις προβλημα, δε θα σταματησει τελωνειο για επιπλεον χρεωση.

Αν όχι, τοτε αν σταματήσει τελωνειο, θα σου ζητηθεί αποδειξη απο την κάρτα ή paypal και εκει αρχίζουν τα μπερδέματα αν δεν αναφέρονται ξεχωριστα οι χρεώσεις για τα υλικά αγαθα.

Το φπα που πλήρωσες, οπως σωστα σου ειπε ο makfil δεν εχει καμια πρακτική αξία. Αν σταματήσει τελωνειο, δεδομένου οτι ερχεται απο ξενη χώρα θα πληρώσεις 24% φπα συν το τελος εκτελωνισμου (15 ή 20 ευρω) συν δασμους 2-5% αν ειναι πάνω απο 150 ευρω η αξία cif

Επεξ/σία από isay

1 ώρα πριν, isay είπε

Αν σταματήσει τελωνειο, δεδομένου οτι ερχεται απο ξενη χώρα θα πληρώσεις 24% φπα συν το τελος εκτελωνισμου (15 ή 20 ευρω) συν δασμους 2-5% αν ειναι πάνω απο 150 ευρω η αξία cif

Να συμπληρώσω ότι, το δέμα έρχεται με UPS και, αν δεν έχουν προπληρωθεί τα έξοδα εκτελωνισμού, τότε δεν εφαρμόζονται οι χρεώσεις για ΕΛΤΑ αλλά εκείνες για courier.

1 ώρα πριν, makfil είπε

Να συμπληρώσω ότι, το δέμα έρχεται με UPS και, αν δεν έχουν προπληρωθεί τα έξοδα εκτελωνισμού, τότε δεν εφαρμόζονται οι χρεώσεις για ΕΛΤΑ αλλά εκείνες για courier.

Σωστό. Απο κεκτημένη ταχύτητα διάβασα usps

Για αγορά κινητού απο ευρωπαική αποθήκη του Geekbying τι παίζει;  Εχει αγοράσει κάποιος;  Στέλνουν όντως απο ευρωπαική αποθήκη; Θα υπάρξει πρόβλημα με τελωνείο;  Το περίεργο είναι πως χρεώνουν πχ 2 ευρώ μεταφορικά απο Ιταλία, 15 ευρώ απο Γερμανία και 32 ευρώ απο Ισπανία .... για το ίδιο κινητό !  Δεν είναι λίγο περίεργο;  https://www.geekbuying.com/item/Global-Version-XIAOMI-Redmi-4X-3GB-32GB-Smartphone---Black-384682.html

Είχα διαβάσει αρκετό κόσμο που έκανε αναλογη παραγγελία (ηλεκτρονικά ειδη) απο geebying italy και τα πράγματα ήρθανε γρήγορα με dhl courier (οχι parcel). Το δοκίμασα και εγω πριν 2 εβδομάδες με ενα box και όντως όλα πήγανε καλα. Ηρθε απο Ιταλία με dhl courier σε 5 ημέρες. Για την τιμή μεταφορικών μη σου κάνει εντυπωση. Είναι ειδικές συμφωνίες και αλλάζουν αναλογα με τη χώρα αποστολής και προορισμου. Π.χ. για Ελλάδα, μας συμφέρει η αποστολή απο Ιταλία.

Βέβαια, επειδή τον κινέζο τον εμπιστευομαι όσο τον έλληνα, δηλαδη λίγο εως καθόλου, ειχα στην πισω πλευρά του μυαλού μου, οτι αμα δεν εχει στοκ, θα το στειλει απο Κίνα. ΔΕΝ το ειχα διαβασει σε αλλους για το διαστημα που ετοιμαζομουν να αγοράσω, ΟΥΤΕ συνέβη σε εμένα. Το ρισκο δείχνει να ειναι πολύ χαμηλό και συμφέρει αυτό τον καιρό (συνεχιζω να ΜΗ διαβαζω κακες αναφορες).

Έχε πάντως υποψη οτι το geekb, μπορει να ειναι πολύ πιο αξιοπιστο απο το gearbest για τις αποστολές του, αλλά στο customer support (αμα σου κατσει κακο προιον) ειναι χειρότερο απο το cs του gearbest (ναι γίνεται). Με δυο λογια πληρώνεις μονο με paypal και οταν φτάσεις κάνει unboxing video μαζί με το πρώτο άνοιγμα του κινητου.

Edit : Μην κάνεις double posts

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...