Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τότε ή θα πληρώσεις εκτελωνιστή ή θα έρθεις μια μέρα στην Αθήνα για να το εκτελωνίσεις ο ίδιος, δεν υπάρχει άλλος τρόπος δυστυχώς :/

Δημοσ.

τεσπα εγω πως το εκτελωνιζω?η αμοιβη του εκτελωνιστη ποσο ειναι?τι με συμφερει να κανω?

Στην τελευταία παρ. του τελευταίου κεφαλαίου του οδηγού της υπογραφής μου θα βρεις το link με τις οδηγίες για τον εκτελωνισμό.

Η διαδικασία είναι εύκολη και οι τελωνειακοί υπάλληλοι σε διευκολύνουν αλλά πρέπει 1) να απασχοληθείς λίγες ώρες για τον εκτελωνισμό και 2) να αποφασίσεις γρήγορα γιατί πληρώνεις αποθήκευτρα που κάθε μέρα αυξάνουν. 

Η αμοιβή του εκτελωνιστή ξεκινάει από 70€ και παζαρεύεται αλλά όχι πολύ.

Θυμήθηκα ότι έχεις παραγγείλει κινητό και έχεις πει ότι έρχεται με ΕΛΤΑ.

Μίλησες με το τελωνείο στο αεροδρόμιο;

Δημοσ.

καλησπερα φιλε μου .εγω ειχα παρει δυο ζευγαρια παππουτσια απο footlocker.com(αμερικη) συνολικης αξιας μαζι με μεταφορικα 130$.τα ελτα μου ζητησαν 45 ευρω εξτρα για τελωνειο κλπ κλπ.επικοινωνησα λοιπον με την εταιρια και τους εξηγησα οτι ειναι πολλα τα χρηματα για το τελωνειο και οτι δεν θα τα παρουν.μου ειπαν ενταξει θα σου βαλουμε τα λεφτα πισω απλα θα χασεις τα μεταφορικα.τελικα τα πηρα γιατι αξιζε.μιλα με το σαιτ και θα σου πουνε τι να κανεις .δεν νομιζω να μην δεχτουν να σου βαλουν τα λεφτα πισω.εξηγησε τους οτι ζηταν απο το τελωνειο πολλα χρηματα.ελπιζω να βοηθησα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια,προσφατα μου εχει μπει η ιδεα να παρω μια action cam για το καλοκαιρι απο το ταδε κατασταημα( http://www.gearbest.com/)με συνολο καλαθιου στα 115 ευρα (νομιζω οτι το μαγαζι βρισκεται ΚΙΝΑ) εγω τι πρεπει να πληρωσω στο τελωνειο και μετα απο ποσο καιρο θα το χω στα χερια μου?

Επεξ/σία από matheostsik
Δημοσ.

γνωρίζει κανείς αγορές από iherb άνω των 2.50κιλών αν κινδυνεύουν με τελωνιακά τέλη; 
όσες φορές έχω πάρει μικρότερα δεματάκια γράφει επάνω χειρόγραφα Ε.Ε (λογικά από κάποιον υπάλληλο του ελτά μας) παρόλο που το δέμα ταξιδεύει από Αμερική   :unsure:

για παράδειγμα το δέμα είναι στα 2.53kg και έχει κόστος 40.84€, κινδυνεύει ή όχι;  

Επισκέπτης
Δημοσ.

Προφανώς και κινδυνεύει. Αν σταματήσει θα πληρώσεις φόρο, αν έχουν άδεια από τον ΕΟΦ(για την οποία έχω την εντύπωση εσύ θα κάνεις την αίτηση), αλλιώς θα στα κατάσχουν.

Δημοσ.

Προφανώς και κινδυνεύει. Αν σταματήσει θα πληρώσεις φόρο, αν έχουν άδεια από τον ΕΟΦ(για την οποία έχω την εντύπωση εσύ θα κάνεις την αίτηση), αλλιώς θα στα κατάσχουν.

μόλις είδα ότι πάνω από 4lbs η συγκεκριμένη εταιρία δεν στέλνει Ελλάδα..μάλλον για να μην μπαίνουν επιπρόσθετα τέλη

είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ (μιας και πωλούνται και εδώ τα ίδια ακριβώς σκευάσματα) 

Δημοσ.

Χαιρετω τη παρεα.
Εχω μια ερωτηση για τελωνειο (προφανως).
Εχω αγορασει εναν ενισχυτη ακουστικων και ερχεται με swiss post απο Ελβετια.

Γνωριζω οτι δεν ειναι μελος της Ε.Ε αλλα απο την αλλη πιστευα οτι εχει υπογραφει καποια συμβαση για ελευθερες μετακινησεις αγαθων.
Το κοστος μαζι με τα μεταφορικα ειναι 128 ευρω.
Θα μου ερθει τελωνειο?
Το τρακινγκ των ελτα αυτη τη στιγμη εχει κολλησει στο ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ - ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ).
Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα περάσει κανονικά τελωνείο. Η συνθήκη του Σένγκεν έχει να κάνει με την ελεύθερη διακίνηση πολιτών και όχι αγαθών

Δημοσ.

Δεν μιλησα για τη ζωνη Σενγκεν.
Ειναι μελος του EFTA, αρα free trading zone.

Καποιος ποιο σχετικος?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τα πακέτα από ΕΖΕΣ παιρνάνε κανονικά τελωνείο.

Δημοσ.

Επανερχομαι με τη κατασταση του δεματος που σχολιασε ο basketballfan η οποια εχει ως εξης:

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 08-06-2015 06:55 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ) 09-06-2015 08:08 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ)
ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΠΑΤΡΑ Κ Δ 09-06-2015 22:57 ΠΑΤΡΑ Κ Δ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ Κ Δ 09-06-2015 23:00 ΠΑΤΡΑ Κ Δ

Περασε τελωνειο?
Απο οτι διαβασα δεν θα περναγε ετσι κι αλλιως, κατι που επιβεβαιωσε το customs calculator.
Το μονο που θεωρητικα μπορει να πληρωνα ηταν φπα και οχι δασμους γιατι ειναι κατω απο 150 ευρω το ποσο.
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...