Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περιμενω ενα κινητο απο Lightinthebox και στην ελενγχο που βρισκεται το κινητο με γραφει 

2018-02-23 10:47

Ολλανδία, αναχώρηση από το τελωνείο του Χρηματιστηρίου

2018-02-14 07:30

Ολλανδία, απόσπαση/συλλογή

Αυτο σημαινει οτι περναει τελωνειο στην Ολλανδια οποτε δεν θα χρειαστει να μπει και εδω σε μας γιατι ΕΕ και καλα??

Η θα περασει και θα περιμενω αλλο ενα μηνα ???

Καμια απαντηση ρε παιδια??

Επεξ/σία από panoss21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

10 ώρες πριν, makfil είπε

Δεν χρειάζονται όλα αυτά που σκέφτεσαι γιατί το τελωνείο ζητάει απόδειξη είτε της κάρτας είτε του paypal.

Πάνω στην αξία CIF (κόστος +μεταφορικά) θα υπολογίσεις ΦΠΑ 24% και τέλος ΕΛΤΑ 15€.

όσες φορές παρήγγειλα κάτι μέχρι τώρα και πέρασε τελωνείο ποτέ δεν ζήτησαν απόδειξη ή print screen από το paypal. πάντα χρεώναν όσο τους κατέβαινε και το έστελναν για να το παραλάβω. Αν δεν μαρεσε αυτό που χρεώναν έπρεπε να το στείλω πίσω και να περιμένω κάνα μήνα μέχρι να το ξαναδούν. Μόνο οι courier DHL, ups κλπ μου το έχουν κάνει αυτό. το τραγελαφικό ήταν μια φορά που ένας φίλος μου από Νέα Υόρκη μου έστειλε κάτι άδεια κουτιά από κάρτες γραφικών τοποθετημένα μέσα σε ένα μεγαλύτερο κουτί και μου τα χρέωσαν από 80 ευρώ το καθένα.Το δέμα είχε ανοιχτεί κιόλας για έλεγχο και απλά είδαν τα κουτιά μέσα, δε τα άνοιξαν όμως να δουν αν έχουν κάτι ούτε καν υποψιάστηκαν κάτι από το βάρος. απορώ δηλαδή, δε τα κοιτάνε ούτε με xray? γιαυτό λοιπόν θέλω το δέμα αυτό να έχει ένα επίσημο τιμολόγιο κολλημένο επάνω για να μην μπορούν να πούνε δεν μας κάνει η δεν πιστεύουμε την τιμή. οπότε θα πληρώσω γύρω στα 35 ευρώ από αυτά που λες αν τα υπολογίζω σωστά? 

3 λεπτά πριν, sazistas είπε

όσες φορές παρήγγειλα κάτι μέχρι τώρα και πέρασε τελωνείο ποτέ δεν ζήτησαν απόδειξη ή print screen από το paypal. πάντα χρεώναν όσο τους κατέβαινε και το έστελναν για να το παραλάβω. Αν δεν μαρεσε αυτό που χρεώναν έπρεπε να το στείλω πίσω και να περιμένω κάνα μήνα μέχρι να το ξαναδούν. Μόνο οι courier DHL, ups κλπ μου το έχουν κάνει αυτό. το τραγελαφικό ήταν μια φορά που ένας φίλος μου από Νέα Υόρκη μου έστειλε κάτι άδεια κουτιά από κάρτες γραφικών τοποθετημένα μέσα σε ένα μεγαλύτερο κουτί και μου τα χρέωσαν από 80 ευρώ το καθένα.Το δέμα είχε ανοιχτεί κιόλας για έλεγχο και απλά είδαν τα κουτιά μέσα, δε τα άνοιξαν όμως να δουν αν έχουν κάτι ούτε καν υποψιάστηκαν κάτι από το βάρος. απορώ δηλαδή, δε τα κοιτάνε ούτε με xray? γιαυτό λοιπόν θέλω το δέμα αυτό να έχει ένα επίσημο τιμολόγιο κολλημένο επάνω για να μην μπορούν να πούνε δεν μας κάνει η δεν πιστεύουμε την τιμή. οπότε θα πληρώσω γύρω στα 35 ευρώ από αυτά που λες αν τα υπολογίζω σωστά? 

Αυτό που περιγράφεις συνέβαινε κάποιες φορές πέρυσι αλλά τα φαινόμενα της αυθαίρετης κοστολόγησης από τελωνειακό έχουν περιοριστεί ή σταματήσει.

Η περίπτωση με τις courier είναι διαφορετική και την έχουμε αναλύσει πολλές φορές.

Scanner δεν έχει εγκατασταθεί ακόμη στο αεροδρόμιο για τα ταχυδρομικά δέματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ενα drone που παραγγειλα απο gearbest,ερχοταν μεσω σουηδιας,αλλα περασε τελωνειο.πως εγινε αυτο?αφου υποτιθεται ερχεται απο ευρωπαικη ενωση..μου ζητησαν αποδειξη αγορας..δραμα..

μια action cam απο το ιδιο μαγαζι μεσω βελγιου ,περασε κανονικα χωρις τελωνειο.

και τα 2 ηρθαν με ταχυδρομειο .

εχει αλλαξει κατι και ανοιγονται τα δεματα και απο ευρωπαικη ενωση?

Επεξ/σία από fazer2006

51 λεπτά πριν, fazer2006 είπε

ενα drone που παραγγειλα απο gearbest,ερχοταν μεσω σουηδιας,αλλα περασε τελωνειο.πως εγινε αυτο?αφου υποτιθεται ερχεται απο ευρωπαικη ενωση..μου ζητησαν αποδειξη αγορας..δραμα..

ερχοταν απο ευρωπαικη αποθηκη ή απλα με sweden post;αν στο στειλαν με sweden post το δεμα απλα περναει απο σουηδια και στο συστημα φαινεται η "χωρα καταγωγης"

Τελικα, οπως το υποψιαζομουν το δεματακι που περιμενα περασε απο τελωνειο.

Φυσικα το δεμα εφτασε απο Ιαπωνια μια μερα αφου εγινε η αποστολη, ο σακος ανοιχτηκε 15 μερες μετα

και μου παραδωθηκε αλλες 10 μερες αργοτερα, οποτε σχεδον ενα μηνα.

Τα χρηματα που πληρωσα ηταν συμφωνα με το Dispatch Note που υπηρχε πανω στο πακετο.

(Ισως γι'αυτο και δε μου ζητηθηκε αποδειξη αγορας/paypal)

Παντως σε ενα αλλο αντικειμενο που περιμενω αν και εχει Dispatch Note οπως και το προηγουμενο

μου εμφανιστηκε στο tracking οτι απαιτειται αποδειξη αγορας/paypal το οποιο και εστειλα

στο γετα@ελτα - νετ.γρ και περιμενω απο δευτερα την εξελιξη. Βεβαια λογω της CIF αξιας του δεματος

(λογω μεταφορικων που ανεβαζουν την τιμη) περιμενα πως παιζει σοβαρο ενδεχομενο για τελωνειο οποτε νο προμπλεμ.

Προσωπικό ρεκορ χρόνου  παραλαβής απο Κίνα με δωρεάν αποστολή. 12 μέρες απο την ημερομηνία παραγγελίας (όχι αποστολης). Μικρο αντικείμενο αξίας 3 ευρώ με China small packet. Φυσικα χωρίς κάποια χρέωση. 

• Like 1

9 ώρες πριν, fazer2006 είπε

Τα ελτα (και γενικά οι φορείς ελεγχου τελωνειου σε ολες τις χωρες της ΕΕ) δεν κοιτάνε τη χώρα διελευσης αλλά τη χώρα αποστολής. Το με ποια μεθοδο εχει σταλεί (και τις ειδικες συμφωνίες) καθορίζει και το χτυπο απο το τελωνειο.

Ενδεικτικά :

• Αγορές απο gearbest με sweden post είναι 80/20 να κάτσει τελωνειο.
  • Αγορές απο gearbest με belgium post είναι 30/70 να κάτσει τελωνειο.
  • Αγορές απο οπουδήποτε με postNL είναι 95/5 να κατσει τελωνειο
  • Αγορές απο banggood με priority direct mail, το οποιο στέλνεται με ειδικη συμφωνία postNL ειναι 0,01/99,99 να κάτσει τελωνειο (και το 0,01 το βαζω για να μην ειμαι απολυτος)

Το πακετο σου εφυγε απο Κίνα με sweden post (και το αλλο με belgium post), ειχε σαν χώρα εισαγωγής και διελευσης τη Σουηδία (και Βελγιο αντιστοιχα) και ηρθε σε σενα. Δεν εφυγε απο ευρωπαική αποθήκη (*) ώστε να ερθει χωρίς επιπλεον χρεώσεις.

(*) Πολλά μαγαζιά, μεσα σε αυτά ΚΑΙ το gearbest εχουν ευρωπαικές αποθήκες αλλα αν δεν εχουν στοκ, μια χαρά στο στέλνουν απευθειας απο Κίνα. Εχουν αναφερθει δεκάδες αναλογες περιπτώσεις και μετά ο πελάτης τρεχει να βγάλει ακρη και εννοείται πληρώνει τελωνειο.

• Like 1
  • Thanks 2

Στις 22/2/2018 στις 9:46 ΜΜ, villasg είπε

Παραγγελιά απο Gearbest   με  DPD UK1 ,  shipped out στις 4/02  και απο τοτε το tracking βγαζει  " 2018-02-04 02:15 Southall, Your parcel is on its way" .
Πολυ δεν ειναι απο κινα για παει στο Ην.Βασιλειο  20 μερες ?
Εσας ποσο περιπου σας εχει κανει ωστε να εμφανιστει κινηση απο Ην.Βασιλειο ?

qxmNci0.png

20 μερες τελικα απο κινα αγγλια

2018-02-24 06:27 International Gateway, Your parcel has left the United Kingdom and is on its way to Greece

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Isay Μ αρέσουν τα στατιστικά στοιχεία σου 

:) :) :P

Επειδή μετά απο τόνους συζητήσεων και παροτρύνσεων βλέπω ακομα "χαϊβάνια" που πάνε και αγοράζουν χωρίς προεργασία/διαβασμα (και μετα ερχονται εδώ και κλαιγονται), προσπαθω συνεχεια να βρίσκω νέους τρόπους μετάδοσης της πληροφορίας, μπας και βοηθήσω ακομα περισσότερο κόσμο, να ψωνίζει με ηρεμία και ελάχιστους after sales μπελάδες.

Εντάξει η ανθρώπινη βαρεμάρα και βλακεία ειναι ανίκητη αλλά αξίζει η προσπάθεια.

Επεξ/σία από isay
  • Like 5
  • Thanks 1

Εμένα προσωπικά με κουράζει το άτομο που μπαίνει εδώ μέσα,χωρίς να διάβασει εστω μια σελίδα και ρωτάει ίσα ίσα να κάνει την δουλειά του και bye bye 

Aυτο είναι το πιο σπαστικό.

• Like 4

9 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Εμένα προσωπικά με κουράζει το άτομο που μπαίνει εδώ μέσα,χωρίς να διάβασει εστω μια σελίδα και ρωτάει ίσα ίσα να κάνει την δουλειά του και bye bye 

Aυτο είναι το πιο σπαστικό.

Είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό. Ignore it ή παραπομπή σε ένα οδηγό και thats it

3 λεπτά πριν, kasp123 είπε

ακουστικα xiaomi μετα απο εξι μηνες χρησης χαλασε το δεξι ακουστικο.Αγορασμενα απο banggood, μου εδωσαν κατευθειαν 50% refund

50% ; Δηλαδη πάει κατά αυτί;

Σε έπαιρνε να ζητήσεις full refund. Βεβαια μιλάμε για μικρες αγορες, οποτε δεν αξιζει ο χρονος.

Αν ειχες κάνει το αντιστοιχο με gearbest θα σε ετρεχαν αλλους εξι μηνες

• Like 1

6 λεπτά πριν, isay είπε

50% ; Δηλαδη πάει κατά αυτί;

Σε έπαιρνε να ζητήσεις full refund. Βεβαια μιλάμε για μικρες αγορες, οποτε δεν αξιζει ο χρονος.

Αν ειχες κάνει το αντιστοιχο με gearbest θα σε ετρεχαν αλλους εξι μηνες

Νομίζω πως το 50% μετά από μισό χρόνο με άγνωστη χρήση από τον χρήστη είναι ένα δίκαιο refund. Δίκαιο θα ήταν το 100% refund μόνο εάν τα έστελνε πίσω και επιβεβαίωναν την ορθή τους χρήση (άρα σίγουρα faulty product).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...