Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά,

παράγγειλα κάτι διακοσμητικά αξίας περίπου 35$ τα οποία όμως είχανε μια έκπτωση 100% και πλήρωνες μόνο τα μεταφορικά (10$). Έρχονται από ΗΠΑ, θα έχω θέμα στο τελωνείο;

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, tasos84 είπε

καλησπέρα παιδια.

από lightinthebox μου εμφανιζει μονο expedited express σαν τροπο αποστολης.

τι σημαινει αυτό? θα μου βγαλει και άλλες επιλογες αν προχωρήσω στην αγορα?

είναι ένα τηλεκατευθυνομενο με κοστος περιπου 40ευρω.

δεν σε ενδιαφερει ο τροπος αποστολης.Απλα τσεκαρε την ασφαλεια δασμων (2 /3 ευρω) και εαν χρεωθεις τους στελνεις φωτο και σου επιστρεφουν αμεσα οτι πληρωσες

On 2/10/2018 at 12:59 PM, manpower said:

Παιδιά καλησπέρα,

να αναφέρω και τη δική μου φρέσκια περίπτωση με παραγγελία απο Banggood και European Direct Mail (from CN - προϊόν με ενσωματωμένη li-ion battery).

Προφανώς το έστειλαν μέσω Βελγίου όπου έπειτα κατέληξε για μεταφορά απο Γερμανία με GLS (συνεργάζεται με ACS). Απο ότι είδα η GLS είχε το ίδιο θέμα και στο παρελθόν με αντίστοιχα προϊόντα που περιέχουν μπαταρίες (με λίγη αναζήτηση σε διάφορα ελληνικά forum έχει ξανασυμβεί). Απορώ γιατι το BG επέλεξε αυτή τη μέθοδο που βέβεαια για το αντικείμενο που πήρα δεν την βγάζει πλέον διαθέσιμη. 

Το δέμα πλέον επιστρέφει σε αυτούς και δεν ξέρω πως θα ξεμπερδέψω. Δεν φοβάμαι για το που θα καταλήξει απλά ξέρω ότι έχασα αρκετό χρόνο...

Επικοινώνησα με το support και σήμερα μου απάντησαν με αντίστοιχο screenshot (και προφανώς χωρίς να το έχουν διαβάσει) ότι είναι μια χαρά όλα, προχωράει "Hope the package arrives soon." 

image.png.423992856cad83c2c4680961cc017bbb.png

Τα γράφω μιας και είναι φρέσκα διότι το τελευταίο διάστημα παρατηρώ μια εκθείαση των τρόπων αποστολής του BG.

Σε άλλη αποστολή απο Gearbest πλέον, με Netherlands Post Registered DDP, βλέπω τα παρακάτω:

image.png.d1dfa3802f309cff0b704e7feb7a8aa1.png

ή απο ΕΛΤΑ:

image.png.1b9c4af13dbf8547eb5bb3d063927ee7.png

ίσως είναι νωρίς ακόμη και μπορεί να περάσει, αλλά μυρίζομαι ότι το έφαγα το τελωνείο... αξία ~90€

Στο πιο πάνω post αναφέρω 2 περιπτώσεις, μια banggood και μια gearbest. Απο Gearbest με Netherlands Post Registered DDP που είχα παραγγείλει μια action cam, έφαγα κανονικά τελωνείο 24%ΦΠΑ+15€ και φυσικά έστειλα στο support τους αλλά περιμένω απο αύριο απάντηση (λόγω πρωτοχρονιάς) για πιθανό refund... θα ενημερώσω.

16 λεπτά πριν, my tai είπε

δεν σε ενδιαφερει ο τροπος αποστολης.Απλα τσεκαρε την ασφαλεια δασμων (2 /3 ευρω) και εαν χρεωθεις τους στελνεις φωτο και σου επιστρεφουν αμεσα οτι πληρωσες

Προφανώς, δεν γνωρίζεις τι σημαίνει expedited express και συμβουλεύεις, ανεύθυνα, συμφορουμίτες.

• Sad 1

11 λεπτά πριν, makfil είπε

Προφανώς, δεν γνωρίζεις τι σημαίνει expedited express και συμβουλεύεις, ανεύθυνα, συμφορουμίτες.

φιλε μου εκανα πανω απο 10 αγορες απο lightinthe box παντα με ασφαλεια δασμων με οποιοδηποτε επιτρεπτο τροπο φορτωσης

Πληρωσα για ολα δασμους και μου τους επεστρεψαν ΟΛΟΥΣ την επομενη μερα

Εγω μιλησα για lightinthebox και ξερω πολυ καλα τι λεω.Εσυ να συμβουλευεις τροπο φορτωσης και ο θεος βοηθος

Επισης να εισαι λιγο πιο ευγενικος οταν διαφωνεις με καποιον,θαναι καλυτερα γιο ολους μας.Αγγλικα ξερω καλα μια και εζησα χρονια εξω και οτι λεω το λεω υπευθυνα

ευχαριστω που δεν θα με ξαναενοχλησεις

10 λεπτά πριν, my tai είπε

φιλε μου εκανα πανω απο 10 αγορες απο lightinthe box παντα με ασφαλεια δασμων με οποιοδηποτε επιτρεπτο τροπο φορτωσης

Πληρωσα για ολα δασμους και μου τους επεστρεψαν ΟΛΟΥΣ την επομενη μερα

Εγω μιλησα για lightinthebox και ξερω πολυ καλα τι λεω.Εσυ να συμβουλευεις τροπο φορτωσης και ο θεος βοηθος

Επισης να εισαι λιγο πιο ευγενικος οταν διαφωνεις με καποιον,θαναι καλυτερα γιο ολους μας.Αγγλικα ξερω καλα μια και εζησα χρονια εξω και οτι λεω το λεω υπευθυνα

ευχαριστω που δεν θα με ξαναενοχλησεις

Λες ότι ξέρεις αγγλικά, αλλά δεν γράφεις τι σημαίνει expedited express και αν, στις τόσες φορές που έχεις αγοράσει από το μαγαζί αυτό, σου πλήρωσαν και την αμοιβή του εκτελωνιστή της courier, γιατί μιλάς μόνο για "δασμούς".

Αν έχεις τέτοια περίπτωση, καλό είναι να δείξεις το αποδεικτικό που έχεις για να πειστεί ο συμφορουμίτης που συμβούλευσες. 

5 λεπτά πριν, makfil είπε

Λες ότι ξέρεις αγγλικά, αλλά δεν γράφεις τι σημαίνει expedited express και αν, στις τόσες φορές που έχεις αγοράσει από το μαγαζί αυτό, σου πλήρωσαν και την αμοιβή του εκτελωνιστή της courier, γιατί μιλάς μόνο για "δασμούς".

Αν έχεις τέτοια περίπτωση, καλό είναι να δείξεις το αποδεικτικό που έχεις για να πειστεί ο συμφορουμίτης που συμβούλευσες. 

στα χρονια που σπουδασα και διδαξα στο λονδινο σημαινε μια ταχυτατη μεταφορα περιπου.Εαν θελει ο συμφουριτης ας μου στειλει το τηλ του να του εξηγησω και να του δειξω

2/3 παραγγελιες και τα επακολουθα

Σε ευχαριστω πολυ

23 λεπτά πριν, my tai είπε

στα χρονια που σπουδασα και διδαξα στο λονδινο σημαινε μια ταχυτατη μεταφορα περιπου.Εαν θελει ο συμφουριτης ας μου στειλει το τηλ του να του εξηγησω και να του δειξω

2/3 παραγγελιες και τα επακολουθα

Σε ευχαριστω πολυ

Πάλι αποφεύγεις να απαντήσεις στην ουσία του θέματος, που ξαναλέω ότι είναι αν σου πλήρωσε το συγκεκριμένο μαγαζί την αμοιβή του εκτελωνιστή της courier, εάν έχεις κάνει, φυσικά, αγορά με αποστολή epedited express.

Αυτό σημαίνει ότι είτε δεν αγόρασες κάτι με αυτό τον τρόπο αποστολής είτε δεν σου πλήρωσε το συγκεκριμένο έξοδο. Και, βέβαια, η σωστή απάντηση στο ερώτημα δεν ενδιαφέρει μόνον τον συμφορουμίτη αλλά όλους όσοι διαβάζουν αυτό το νήμα.

6 λεπτά πριν, makfil είπε

Πάλι αποφεύγεις να απαντήσεις στην ουσία του θέματος, που ξαναλέω ότι είναι αν σου πλήρωσε το συγκεκριμένο μαγαζί την αμοιβή του εκτελωνιστή της courier, εάν έχεις κάνει, φυσικά, αγορά με αποστολή epedited express.

Αυτό σημαίνει ότι είτε δεν αγόρασες κάτι με αυτό τον τρόπο αποστολής είτε δεν σου πλήρωσε το συγκεκριμένο έξοδο. Και, βέβαια, η σωστή απάντηση στο ερώτημα δεν ενδιαφέρει μόνον τον συμφορουμίτη αλλά όλους όσοι διαβάζουν αυτό το νήμα.

οταν λοιπον προχωρησεις στη αγορα και τσεκαρεις ασφαλεια φορων και δασμων τοτε οι επιλογες φορτωσης που σου δινει ειναι ασφαλεις.Μαλλον επρεπε τον ενδιαφερομενο

να του εξηγησετε οτι εαν προχωρησει στην αγορα θα του βγαλει και αλλους τροπους φορτωσης (ο αρχικος στο listing ειναι ανευ σημασιας).Τοτε ακριβως τσεκαρει την ασφαλεια ,επιλεγει φορτωση και ειναι οκ

Το βασικο προβλημα σε ολη την ιστορια ειναι οτι επειδη δεν θελει θελει κουριερ φοβαται να παει παρακατω.Αρα εχεις θεωρητικα δικηο για κουριερ και αποδοση φορων και δασμων αλλα με την επιλογη της ασφαλειας παυει αυτη η περιπτωση

αρα κουριερ και ασφαλεια μαζι αποκλειονται, αυτος ο συνδιασμος αποκλειεται.Επισης η lightinthebox γραφει την προελευση απο Κινα,γραφει την ακριβη τιμη στην συσκευασια και το πακετο περναει τελωνειο για 2 μονο ωρες.Απο συζητηση που εκανα με μερικους ειδικους μαλλον επιβεβαιωνεται η υποψια μου οτι η lightinthe box εχει αντασφαλισει την διαδικασια.Βεβαια παντα υπαρχει το ερωτημα γιατι δεν ακολουθει την banggood.Πιστευω πως ειναι τρυκ που σου λεει παρε οτι θελεις και αν υπαρξει προβλημα /no problem

Μηπως τωρα σε καλυψα?

Καλησπέρα παιδιά, σήμερα μου ήρθε SMS από τα ΕΛΤΑ ότι με περιμένει ένα δέμα στο τοπικό μου κατάστημα με αντικαταβολή 24€. Παραξενεύτηκα γιατί δνε παραγγέλνω ποτέ με αντικαταβολή και αφού τσέκαρα το tracking number κατάλαβα ότι ήταν τα ακουστικά που είχα παραγγείλει από Ιαπωνία. Έτσι κατέληξα ότι τα 24€ πρέπει να είναι δασμοί τελωνείου, που στις τόσες παραγγελίες που έχω κάνει τόσα χρόνια δεν είχα πληρώσει ποτέ (πάντα παίρνω πράγματα αξίας 50€ και κάτω, αλλιώς τα παίρνω από χώρες εντός ΕΕ).

Το ζήτημα είναι ότι η αξία των ακουστικών είναι 30€, και 1 μήνα πριν πήρα ακριβώς το ίδιο ζευγάρι και ήρθε σπίτι χωρίς κανένα πρόβλημα, και απλά αγόρασα και ένα δεύτερο για όταν και άμα χαλάσουν. Προφανώς δεν θέλω να πληρώσω την αξία τους σε δασμούς. Μπορώ να κάνω κάτι? Ευχαρίστως να πληρώσω το ΦΠΑ, το άποιο βγαίνει 7€, αλλά όχι και 24. Το δέμα είναι μικρό, ένα κανονικό κουτάκι in-ear headphones. Υπάρχει περίπτωση αν πάω στα ΕΛΤΑ με την απόδειξη αγοράς να μην πληρώσω? Ή να το στείλω πίσω και να ζητήσω refund? Ευχαριστώ πολύ.

Υ.Γ.: Ο πωλητής έχει return policy με full refund, επικοινώνησα μαζί του και μου είπε ότι επειδή τα international shipping costs είναι πολύ υψηλά, free shipping "πλήρωσα" παρεπιπτόντως, αν μπορώ να το παραλάβω, αλλιώς θα μου στείλει όταν το παραλάβει για να κανονίσουμε το refund.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, loukas77 said:

Καλησπέρα παιδιά, σήμερα μου ήρθε SMS από τα ΕΛΤΑ ότι με περιμένει ένα δέμα στο τοπικό μου κατάστημα με αντικαταβολή 24€. Παραξενεύτηκα γιατί δνε παραγγέλνω ποτέ με αντικαταβολή και αφού τσέκαρα το tracking number κατάλαβα ότι ήταν τα ακουστικά που είχα παραγγείλει από Ιαπωνία. Έτσι κατέληξα ότι τα 24€ πρέπει να είναι δασμοί τελωνείου, που στις τόσες παραγγελίες που έχω κάνει τόσα χρόνια δεν είχα πληρώσει ποτέ (πάντα παίρνω πράγματα αξίας 50€ και κάτω, αλλιώς τα παίρνω από χώρες εντός ΕΕ).

Το ζήτημα είναι ότι η αξία των ακουστικών είναι 30€, και 1 μήνα πριν πήρα ακριβώς το ίδιο ζευγάρι και ήρθε σπίτι χωρίς κανένα πρόβλημα, και απλά αγόρασα και ένα δεύτερο για όταν και άμα χαλάσουν. Προφανώς δεν θέλω να πληρώσω την αξία τους σε δασμούς. Μπορώ να κάνω κάτι? Ευχαρίστως να πληρώσω το ΦΠΑ, το άποιο βγαίνει 7€, αλλά όχι και 24. Το δέμα είναι μικρό, ένα κανονικό κουτάκι in-ear headphones. Υπάρχει περίπτωση αν πάω στα ΕΛΤΑ με την απόδειξη αγοράς να μην πληρώσω? Ή να το στείλω πίσω και να ζητήσω refund? Ευχαριστώ πολύ.

Υ.Γ.: Ο πωλητής έχει return policy με full refund, επικοινώνησα μαζί του και μου είπε ότι επειδή τα international shipping costs είναι πολύ υψηλά, free shipping "πλήρωσα" παρεπιπτόντως, αν μπορώ να το παραλάβω, αλλιώς θα μου στείλει όταν το παραλάβει για να κανονίσουμε το refund.

Το ιδιο και σε δικια μου παραγγελια απο Gearbest.  Παει +24% φπα και +15 ευρω εξοδα εκτελωνισμου . Στα ΕΛΤΑ μπορεις να κανεις μη αποδοχη παραλαβης και να επιστρεψει πισω.Εγω μιλησα αρχικα με το gearbest και τους εστειλα φοτο με το τι πληρωσα και μου τα καναν refund.

Να μην τα πληρωσεις δεν υπαρχει περιπτωση.Απο εκει και περα ενημερωσε το καταστημα να σου πουν αν δεχονται επιστροφη και refund ή θελουν να σου πληρωσουν τους δασμους και να παραλαβεις.

Επεξ/σία από Aias

Τα ειπανε και πριν άλλοι. Αγορες πανω απο 22 ευρω (μαζι με μεταφορικα ) πληρωνεις ΦΠΑ 24%. Πανω απο 150 ευρω, ΦΠΑ και δασμο ανάλογα το είδος (δασμος 2.2% ή 3% κλπ), Οι κουριερ ζητάνε τρελλά ποσά 60 ευρω για εκτελωνισμό (αμοιβή πράκτορα). Επίσης διπλασιάζουν τον ΦΠΑ και τα έξοδα Goldair handling. Αν θελεις να πληρωσεις μονο οσο πραγματικά σου αναλογουν (δηλ ΦΠΑ και πανω απο 150 δασμο + πραγματικο hamdling και όχι κοροιδευτικο), τοτε πρεπει να το εκτελωνισεις μόνος σου.

Μπαινεις στο ICISnet κανεις login με τον λογαριασμό σου sto taxisnet, και συμπληρωνεις το εντυπο διασαφησης (επισημη ονομασια ΕΔΕ ανευ στατιστικης εισαγωγης ). Αν τα καταφερεις και βγει αποδεκτο παιρνεις το MRN πας αεροδρομιο κλιμακιο τελωνειου στο κτιριο Goldair handling μαζι με τα λοιπα εγγραφα για την συνεχεια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...