Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, makfil είπε

Στην περίπτωσή σου θα μπορούσες να παραγγείλεις στο Newegg με ανέξοδη παράδοση σε μια από τις προωθητικές εταιρείες (στον επικαιροποιημένο οδηγό της υπογραφής μου αναφέρονται μερικές), που εδρεύουν στην Αμερική, και αυτή να το ξαναπακετάρει και να στο στείλει με τη μέθοδο που εσύ επιλέγεις.

Πολύ χρήσιμος οδηγός, αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι το εξής. Σε περίπτωση που χρησιμοποιώ πχ τις υπηρεσίες της reship και στέλνουν αυτοί το δέμα με USPS, τα δικά μας τα "τσακάλια" εδώ δεν μπορούν το περάσουν τελωνείο επιβάλλοντας τους ανάλογους δασμούς;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

21 minutes ago, BELL said:

Πολύ χρήσιμος οδηγός, αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι το εξής. Σε περίπτωση που χρησιμοποιώ πχ τις υπηρεσίες της reship και στέλνουν αυτοί το δέμα με USPS, τα δικά μας τα "τσακάλια" εδώ δεν μπορούν το περάσουν τελωνείο επιβάλλοντας τους ανάλογους δασμούς;

99%  θα περάσει από τελωνείο και θα πληρώσεις, αν δεν επιλέξεις προπληρωμή δασμών και φόρων ... Η reship δεν έχει τέτοια επιλογή, οπότε πας βολίδα για τελωνείο με ότι και αν επιλέξεις...

• Like 1

@cambo99

Έχεις συγκρίνει τα προπληρωμένα έξοδα τελωνίου με τα αναλογικά έξοδα που θα πλήρωνες στα ΕΛΤΑ? 

Θέλω να πω, μερικές εταιρίες σου παραθέτουν παρόχους αποστολής. Με την dhl παράδειγμα ανέφερες τα προπληρωμένα τέλη. Πρώτων αυτά μεταβάλλονται με την αξία ή είναι στάνταρ πχ μέχρι 2 κιλά= τόσα έξοδα? Και δεύτερον εάν επέλεγες απλό ταχυδρομείο usps και στο ενδεχόμενο ότι σταματούσε τελωνείο η αξία του φπα και τα έξοδα εκτελωνισμού θα έβγαιναν περισσότερα?

40 λεπτά πριν, BELL είπε

Όταν γράφτηκε ο οδηγός (2013) το ταχυδρομείο ήταν η μέθοδος αποστολής με τις λιγότερες πιθανότητες για χρέωση εξόδων εκτελωνισμού από εκείνη με courier.

Τα πράγματα άλλαξαν από το καλοκαίρι 2017 και το τελωνείο πρέπει πάντα να το έχουμε στα υπόψη.

Συγκρίνοντας, όμως,τα έξοδα εκτελωνισμού μεταξύ των δύο μεθόδων, σίγουρα είναι προτιμότερο το ταχυδρομείο, από οικονομικής πλευράς.

• Like 1

4 minutes ago, Hapatingo said:

@cambo99

Έχεις συγκρίνει τα προπληρωμένα έξοδα τελωνίου με τα αναλογικά έξοδα που θα πλήρωνες στα ΕΛΤΑ? 

Θέλω να πω, μερικές εταιρίες σου παραθέτουν παρόχους αποστολής. Με την dhl παράδειγμα ανέφερες τα προπληρωμένα τέλη. Πρώτων αυτά μεταβάλλονται με την αξία ή είναι στάνταρ πχ μέχρι 2 κιλά= τόσα έξοδα? Και δεύτερον εάν επέλεγες απλό ταχυδρομείο usps και στο ενδεχόμενο ότι σταματούσε τελωνείο η αξία του φπα και τα έξοδα εκτελωνισμού θα έβγαιναν περισσότερα?

Εκτός από ebay και amazon.com που έχουν τα προπληρωμένα τέλη ανάλογα με την αξία του προϊόντος, όπως είπα και πριν μόνο η Borderlinx ( προωθητική υπηρεσία) έχει τέτοια επιλογή . Οπότε δεν μπορώ να το συγκρίνω πχ το ίδιο προϊόν τι τιμές βγάζουν άλλες εταιρίες. Όμως και τις 2 φορές που χρησιμοποίησα την υπηρεσία αυτή τα έξοδα βγήκαν ανάλογα με την αξία που εκτίμησε το δέμα η borderlinx ( και στις 2 φορές η αξία ήταν κάτω από την κανονική ) . Εγώ με ΕΛΤΑ δέμα αξίας δεν εμπιστεύομαι να το κρατάνε για τόσο καιρό. ΕΛΤΑ μέσω Ευρώπης μόνο πλέον.

Αυτές οι 'προσφορές' που εμφανίζονται από τα bangood gearbest, κτλ, όπου γράφουν για 'ασφάλεια τελωνείου', ισχύουν όντως? Και υπάρχει τρόπος να λάβει κάποιος ένα κινητό σε λογικό χρονικό διάστημα? [γράφει κάποιο option για 7 εργάσιμες ημέρες απο ΗΚ ή Κίνα, αλλά προφανώς θα υπάρχει και λίστα αναμονής στο Ελληνικό Τελωνείο στο αεροδρόμιο Αθηνών?? έχω δει κάτι απίστευτες τιμές σε κινητά Xiaomi Mi Max2, Ulefone Power 3s [preorder], Vernee X και μάλλον σύντομα θα εμφανιστεί και το RedMi Note 5 Pro.. Αλλά να το ρισκάρω ή θα λάβω το κινητό το Πάσχα και με καπέλο όσο ένα αρνί στην σούβλα? :D

3 ώρες πριν, Kostandino78 είπε

Αυτές οι 'προσφορές' που εμφανίζονται από τα bangood gearbest, κτλ, όπου γράφουν για 'ασφάλεια τελωνείου', ισχύουν όντως? Και υπάρχει τρόπος να λάβει κάποιος ένα κινητό σε λογικό χρονικό διάστημα? [γράφει κάποιο option για 7 εργάσιμες ημέρες απο ΗΚ ή Κίνα, αλλά προφανώς θα υπάρχει και λίστα αναμονής στο Ελληνικό Τελωνείο στο αεροδρόμιο Αθηνών?? έχω δει κάτι απίστευτες τιμές σε κινητά Xiaomi Mi Max2, Ulefone Power 3s [preorder], Vernee X και μάλλον σύντομα θα εμφανιστεί και το RedMi Note 5 Pro.. Αλλά να το ρισκάρω ή θα λάβω το κινητό το Πάσχα και με καπέλο όσο ένα αρνί στην σούβλα? :D

Είμαι πεπεισμένος ότι όση ώρα σου πήρε να γράψεις το σχόλιο, τόση θα σου είχε πάρει να διαβάσεις και τις τελευταίες σελίδες που τα εξηγούν όλα αυτά που ρωτάς.

• Confused 1

12 ώρες πριν, GeorgeAl92 είπε

Είμαι πεπεισμένος ότι όση ώρα σου πήρε να γράψεις το σχόλιο, τόση θα σου είχε πάρει να διαβάσεις και τις τελευταίες σελίδες που τα εξηγούν όλα αυτά που ρωτάς.

Οχι, γιατί αυτό ρώταγα.. Αλλά αφού είσαι εσύ πεπεισμενος μην μιλάς, οκ? 

Στις 10/2/2018 στις 11:27 ΠΜ, isay είπε

Αρα αν στην περιγραφή δε γράφει τιποτα για καπνικα προιόντα και το κόστος ειναι αρκετά κάτω απο τη φορολογική ατέλεια, εχει αυξημένες πιθανοτητες να περάσει την κατασχεση. Αν σε άλλη αποστολή τύχει να σου ζητήθεί τιμολογιο/paypa; στειλε μονο το αποδεικτικό απο paypal που γραφει αριθμό αποστολής/παραγγελιας αλλά οχι την περιγραφή

Ok 😉

καλησπέρα παιδια.

από lightinthebox μου εμφανιζει μονο expedited express σαν τροπο αποστολης.

τι σημαινει αυτό? θα μου βγαλει και άλλες επιλογες αν προχωρήσω στην αγορα?

είναι ένα τηλεκατευθυνομενο με κοστος περιπου 40ευρω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...