cambo99 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 10 minutes ago, spyreto88 said: Παιδιά συγχωρέστε με και παρακαλώ πολύ διορθώστε με όπου κάνω λάθος αλλά η λογική μου έχει ως εξής. Το Newegg είναι ο πωλητής κι εγώ ο πελάτης. Γνωρίζοντας οτι κάνω την παραγγελία με προορισμό την Ελλάδα, το Newegg μου δίνει την επιλογή να αναλάβει αυτό τις ενέργειες του εκτελωνισμού και παράδωσης του δέματος μεσω της υπηρεσίας estimated VAT/GST & Duty. Από τη στιγμή που η δοσοληψία γίνεται ανάμεσα σε εμένα και το Newegg γιατί να πρέπει να παρεμβληθούν μεσάζοντες όπως η Fedex? Δεν μπορώ να το καταλάβω. Παραπέμπω στην επεξήγηση του newegg. Παρακαλώ όποιον μπορεί να με διορθώσει στο λάθος που κάνω. About Estimated VAT/GST & Duty Newegg offers customers customs duties, taxes and fees ("VAT/GST & Duty") estimation during checkout and customs clearance on your behalf for certain eligible countries. When Newegg products are shipped to eligible countries, an estimate of the estimated VAT/GST & Duty will be levied on the items in your order for shipment to countries outside of the U.S. With your authorization, these funds are used by the carrier or another agent to pay the Import Fees on your behalf (or the recipient's behalf) to the appropriate authorities of the destination country. The payment of import fees is the responsibility of the importer and is levied based on the laws of the country into which the products are being shipped. The Estimated VAT/GST & Duty is an estimation of the taxes and duties that may apply and isn't an actual calculation. Customs regulations and tax rates applicable to certain goods may change between the date the taxes and duties were estimated and the applicable taxes and duties on the date of import into the destination country. The duty or tax rate is often determined by the classification of a good, which varies by country and region. Duties and taxes are calculated based on the market value (actual price before any promotions) of the product and not the price after Newegg promotions. This allows destination country customs authorities to obtain the accurate import duties and taxes owed to them based on the actual value of the goods. You won't be charged additional fees if the actual Import Fees exceed the VAT/GST & Duty we estimated. Note: The cost to ship items from each product category to international destinations varies by item, shipment, and shipping option. The above terms also apply to the shipment of any replacement product that might be shipped if there's a problem with the original shipment. If you return a product to us, you'll be the exporter from the original shipping destination and will be responsible for compliance with all export laws of that country Στο γράφουν ξεκάθαρα ότι τα fees του τελωνείου είναι δικό σου θέμα ( importer) και τα έξοδα επίσης δικά σου. Αυτοί και καλά υπολογίζουν πόσο θα πληρώσεις στο περίπου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spyreto88 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 11 λεπτά πριν, BELL είπε Επιβεβαιώνω ότι κατόπιν παραλαβής κινητού από lightInTheBox με αναμονή 2 μήνες περίπου και χρέωσης τελωνείου 57€, τα χρήματα επιστράφηκαν αμέσως κατόπιν επικοινωνίας με το τμήμα εξυπηρέτησης, παρόλο που έχουν Πρωτοχρονιά οι φίλοι Κινέζοι Σου επέστρεψαν όλα τα χρήματα που πλήρωσες στο τελωνείο? Πολύ μπροστά οι Κινέζοι... Εγώ με τους Αμερικανούς έχω βρεί μπελά. Για κάθε πράγμα που τους ρωτάω σχετικά με το refund το επεξεργάζονται 2 μέρες κ μετά απαντούν με μια.... "Δημιουργική ασάφεια" που έλεγε κι ένας κοινός μας γνωστός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hapatingo Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 4 minutes ago, cambo99 said: Στο γράφουν ξεκάθαρα ότι τα fees του τελωνείου είναι δικό σου θέμα ( importer) και τα έξοδα επίσης δικά σου. Αυτοί και καλά υπολογίζουν πόσο θα πληρώσεις στο περίπου... Πιο κάτω λέει You won't be charged additional fees if the actual Import Fees exceed the VAT/GST & Duty we estimated. Εάν μπορείς @spyreto88 στείλε το link του προϊόντος που αγόρασες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spyreto88 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, cambo99 είπε Στο γράφουν ξεκάθαρα ότι τα fees του τελωνείου είναι δικό σου θέμα ( importer) και τα έξοδα επίσης δικά σου. Αυτοί και καλά υπολογίζουν πόσο θα πληρώσεις στο περίπου... Μα με έβαλαν να πληρώσω αυτά που υπολόγισαν. Αυτό λέω. Για να το κάνουν οι ίδιοι εκ μέρους μου. "With your authorization, these funds are used by the carrier or another agent to pay the Import Fees on your behalf (or the recipient's behalf) to the appropriate authorities of the destination country." Τα πλήρωσα τα λεφτά και σ αυτούς και μετά και στο τελωνείο. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω από την αρχή. Από 144$ πλήρωσα 218 ευρώ στο Newegg γι αυτήν την υπηρεσία. Στην Ελλάδα ξανά! 1 λεπτό πριν, Hapatingo είπε Πιο κάτω λέει You won't be charged additional fees if the actual Import Fees exceed the VAT/GST & Duty we estimated. Εάν μπορείς @spyreto88 στείλε το link του προϊόντος που αγόρασες. https://www.newegg.com/global/gr/Product/Product.aspx?Item=N82E16817438092 Αυτό είναι. 3 λεπτά πριν, Hapatingo είπε Πιο κάτω λέει You won't be charged additional fees if the actual Import Fees exceed the VAT/GST & Duty we estimated. Εάν μπορείς @spyreto88 στείλε το link του προϊόντος που αγόρασες. https://www.newegg.com/global/gr/Product/Product.aspx?Item=N82E16817438092 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cambo99 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 1 minute ago, spyreto88 said: Μα με έβαλαν να πληρώσω αυτά που υπολόγισαν. Αυτό λέω. Για να το κάνουν οι ίδιοι εκ μέρους μου. "With your authorization, these funds are used by the carrier or another agent to pay the Import Fees on your behalf (or the recipient's behalf) to the appropriate authorities of the destination country." Τα πλήρωσα τα λεφτά και σ αυτούς και μετά και στο τελωνείο. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω από την αρχή. Από 144$ πλήρωσα 218 ευρώ στο Newegg γι αυτήν την υπηρεσία. Στην Ελλάδα ξανά! Τώρα κατάλαβα τι εννοείς. Γιατί δεν έδωσες την απόδειξη αυτή στο τελωνείο ή στην Fedex; H Fedex τι είπε; Πρόσφατα είχα με την DHL παρόμοια ιστορία και είδαν κανονικά την πληρωμή μου στην Αμερική , ακριβώς για τα έξοδα τελωνείου. Οπότε δεν πλήρωσα ξανά εδώ και το εκτελώνισαν κανονικά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spyreto88 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Μόλις τώρα, cambo99 είπε Τώρα κατάλαβα τι εννοείς. Γιατί δεν έδωσες την απόδειξη αυτή στο τελωνείο ή στην Fedex; H Fedex τι είπε; Πρόσφατα είχα με την DHL παρόμοια ιστορία και είδαν κανονικά την πληρωμή μου στην Αμερική , ακριβώς για τα έξοδα τελωνείου. Οπότε δεν πλήρωσα ξανά εδώ και το εκτελώνισαν κανονικά! Μου είπαν οτι δεν χρειάζεται να την στείλω κι οτι τίποτα δεν μπορεί να γίνει γιατί και καλά στην Αμερική δεν ξέρουν τι γίνεται στην Ελλάδα. Επίσης μου είπαν ότι αν το απέρριπτα σε 5 μέρες θα πήγαινε στα αζήτητα. Το Newegg δεν δεχόταν να το επιστρέψω και προσπαθούσαν και καλά να επικοινωνήσουν μαζί τους. Αλλά έπαιρνε πολύ χρόνο και θα έχανα το δέμα. Οι μέρες περνούσαν. Έστειλα email στη FedEx.us και με παρέπεμψαν πίσω στην ORBIT COURIER S.A... Τρίχες δηλαδή. Τώρα έχω στείλει email στο Newegg με τις αποδείξεις, φωτογραφίες του δέματος πριν το ανοίξω, μεταφορές τραπεζικών συναλλαγών κλπ μήπως... Λέω μήπως και μου δώσουν πίσω αυτά που εξ αρχής δεν θα έπρεπε να πλήρωνα καν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cambo99 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Just now, spyreto88 said: Μου είπαν οτι δεν χρειάζεται να την στείλω κι οτι τίποτα δεν μπορεί να γίνει γιατί και καλά στην Αμερική δεν ξέρουν τι γίνεται στην Ελλάδα. Επίσης μου είπαν ότι αν το απέρριπτα σε 5 μέρες θα πήγαινε στα αζήτητα. Το Newegg δεν δεχόταν να το επιστρέψω και προσπαθούσαν και καλά να επικοινωνήσουν μαζί τους. Αλλά έπαιρνε πολύ χρόνο και θα έχανα το δέμα. Οι μέρες περνούσαν. Έστειλα email στη FedEx.us και με παρέπεμψαν πίσω στην ORBIT COURIER S.A... Τρίχες δηλαδή. Τώρα έχω στείλει email στο Newegg με τις αποδείξεις, φωτογραφίες του δέματος πριν το ανοίξω, μεταφορές τραπεζικών συναλλαγών κλπ μήπως... Λέω μήπως και μου δώσουν πίσω αυτά που εξ αρχής δεν θα έπρεπε να πλήρωνα καν. Με τι πλήρωσες την Newegg? Paypal? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spyreto88 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Μόλις τώρα, spyreto88 είπε Μου είπαν οτι δεν χρειάζεται να την στείλω κι οτι τίποτα δεν μπορεί να γίνει γιατί και καλά στην Αμερική δεν ξέρουν τι γίνεται στην Ελλάδα. Επίσης μου είπαν ότι αν το απέρριπτα σε 5 μέρες θα πήγαινε στα αζήτητα. Το Newegg δεν δεχόταν να το επιστρέψω και προσπαθούσαν και καλά να επικοινωνήσουν μαζί τους. Αλλά έπαιρνε πολύ χρόνο και θα έχανα το δέμα. Οι μέρες περνούσαν. Έστειλα email στη FedEx.us και με παρέπεμψαν πίσω στην ORBIT COURIER S.A... Τρίχες δηλαδή. Τώρα έχω στείλει email στο Newegg με τις αποδείξεις, φωτογραφίες του δέματος πριν το ανοίξω, μεταφορές τραπεζικών συναλλαγών κλπ μήπως... Λέω μήπως και μου δώσουν πίσω αυτά που εξ αρχής δεν θα έπρεπε να πλήρωνα καν. Επίσης από τη FedEx μου είπαν τηλεφωνικά οτι πλέον έχουν σταματήσει οι εκτελωνισμοί από ιδιώτες και έχουν αναλάβει οι εταιρίες εκτελνισμού. Κι όλα αυτά από το επίσημο τηλέφωνο της FedEx. 1 λεπτό πριν, cambo99 είπε Με τι πλήρωσες την Newegg? Paypal? Στο Newegg με mastercard FedEx με τραπεζική κατάθεση (ΠΕΙΡΑΙΩΣ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cambo99 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Just now, spyreto88 said: Επίσης από τη FedEx μου είπαν τηλεφωνικά οτι πλέον έχουν σταματήσει οι εκτελωνισμοί από ιδιώτες και έχουν αναλάβει οι εταιρίες εκτελνισμού. Κι όλα αυτά από το επίσημο τηλέφωνο της FedEx. Αυτό σημαίνει ότι όπου βλέπουμε Fedex ... μακριά!!!!!! 1 minute ago, spyreto88 said: Επίσης από τη FedEx μου είπαν τηλεφωνικά οτι πλέον έχουν σταματήσει οι εκτελωνισμοί από ιδιώτες και έχουν αναλάβει οι εταιρίες εκτελνισμού. Κι όλα αυτά από το επίσημο τηλέφωνο της FedEx. Στο Newegg με mastercard FedEx με τραπεζική κατάθεση (ΠΕΙΡΑΙΩΣ) Με το Paypal θα μπορούσε να ζητήσεις ένα partial refund ... Τώρα με την κάρτα δυσκολεύουν τα πράγματα. Ενημέρωσε μας αν βρεις άκρη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spyreto88 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Μόλις τώρα, cambo99 είπε Αυτό σημαίνει ότι όπου βλέπουμε Fedex ... μακριά!!!!!! Πραγματικά όμως... Από ένα σημείο και μετά νόμιζα οτι κάποιος με εκβιάζει για να μου δώσει το δέμα μου. Δε μου λες Cambo εσύ από που παράγγειλες? Πλήρωσες φόρο από πριν και πέρασε αυτόματα τελωνείο δείχνοντας μόνο την απόδειξη? Και κάτι άσχετο (συγνώμη κιόλας) Από Αγγλία amazon.uk πόσο καιρό κάνει να έρθει το δέμα? Είναι εύστοχο το χρονικό διάστημα που γράφει στη σελίδα? Δεν περνάει τελωνείο έτσι? (Έχω καεί γι αυτό ρωτάω) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hapatingo Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Κάνε και μια καταγγελία στην EETT Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cambo99 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, spyreto88 said: Πραγματικά όμως... Από ένα σημείο και μετά νόμιζα οτι κάποιος με εκβιάζει για να μου δώσει το δέμα μου. Δε μου λες Cambo εσύ από που παράγγειλες? Πλήρωσες φόρο από πριν και πέρασε αυτόματα τελωνείο δείχνοντας μόνο την απόδειξη? Και κάτι άσχετο (συγνώμη κιόλας) Από Αγγλία amazon.uk πόσο καιρό κάνει να έρθει το δέμα? Είναι εύστοχο το χρονικό διάστημα που γράφει στη σελίδα? Δεν περνάει τελωνείο έτσι? (Έχω καεί γι αυτό ρωτάω) Λοιπόν με προπληρωμένα έξοδα τελωνείου το δέμα στάλθηκε εντός Αμερικής δωρεάν σ'αυτήν εδώ την προωθητική υπηρεσία : borderlinx.com. Αυτή η εταιρία έχει συνεργασία με την DHL για προπληρωμή τελωνείου. Εδώ η DHL μου ζήτησε την απόδειξη πληρωμής και με 3-4 μέρες καθυστέρηση εκτελώνισε μόνη της το δέμα και μου το έφερε. Από Αγγλία δεν έχεις τελωνείο όσο είναι στην Ε.Ε. . Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2018 από cambo99 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spyreto88 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, Hapatingo είπε Κάνε και μια καταγγελία στην EETT Μωρέ θέλω να τους κάνω μεγάλη ζημιά γιατί τους χρειάζεται επειδή μας πίνουν το αίμα. Έχω διαβάσει πολλά σχόλια που γράφουν πως οι ίδιοι καρφώνουν τ δέματα ώστε να πάρουν λεφτά για τις "υπηρεσίες" τους. Απλά πρέπει πρώτα να σιγουρευτώ πως έχω το δίκιο. Γι αυτό ρωτάω την ομάδα μήπως υπάρχει καμία παρόμοια εμπειρία που έχει δικαιωθεί ωστε να προχωρήσω. Αν υπάρχει κανείς που να γνωρίζει κάτι θα το εκτιμούσα βαθύτατα... Τόσο, όσο μου το έβαλαν οι της FedEx. Μόλις τώρα, spyreto88 είπε Μωρέ θέλω να τους κάνω μεγάλη ζημιά γιατί τους χρειάζεται επειδή μας πίνουν το αίμα. Έχω διαβάσει πολλά σχόλια που γράφουν πως οι ίδιοι καρφώνουν τ δέματα ώστε να πάρουν λεφτά για τις "υπηρεσίες" τους. Απλά πρέπει πρώτα να σιγουρευτώ πως έχω το δίκιο. Γι αυτό ρωτάω την ομάδα μήπως υπάρχει καμία παρόμοια εμπειρία που έχει δικαιωθεί ωστε να προχωρήσω. Αν υπάρχει κανείς που να γνωρίζει κάτι θα το εκτιμούσα βαθύτατα... Τόσο, όσο μου το έβαλαν οι της FedEx. Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τη βοήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cambo99 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, spyreto88 said: Μωρέ θέλω να τους κάνω μεγάλη ζημιά γιατί τους χρειάζεται επειδή μας πίνουν το αίμα. Έχω διαβάσει πολλά σχόλια που γράφουν πως οι ίδιοι καρφώνουν τ δέματα ώστε να πάρουν λεφτά για τις "υπηρεσίες" τους. Απλά πρέπει πρώτα να σιγουρευτώ πως έχω το δίκιο. Γι αυτό ρωτάω την ομάδα μήπως υπάρχει καμία παρόμοια εμπειρία που έχει δικαιωθεί ωστε να προχωρήσω. Αν υπάρχει κανείς που να γνωρίζει κάτι θα το εκτιμούσα βαθύτατα... Τόσο, όσο μου το έβαλαν οι της FedEx. Εννοείται ότι από τον εκτελωνισμό κερδίζουν πολλοί! Γι'αυτό είναι στο χέρι μας να χάσουν πελάτες για να βάλουν μυαλό. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2018 από cambo99 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spyreto88 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, cambo99 είπε Εννοείται ότι από τον εκτελωνισμό κερδίζουν πολλοί! Γι'αυτό είναι στο χέρι μας να χάσουν πελάτες για να βάλουν μυαλό. Από που είχες παραγγείλει όμως? Κι εσύ από Newegg? Γιατί εγώ δεν είχα επιλογή τρόπου αποστολής από τη συγκεκριμένη σελίδα. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2018 από spyreto88 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις