Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, θέλω να πάρω κάτι μελάνια από Aliexpress και διάβασα αυτό στη σελίδα των ΕΛΤΑ " Απαγορεύονται πλήρως για τους ιδιώτες οι διασυνοριακές αγορές μέσω διαδικτύου προϊόντων καπνού (π.χ. τσιγάρα, πούρα, ηλεκτρονικά τσιγάρα, υγρά αναπλήρωσης) "

http://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx

Είναι μέσα σε αυτό και τα μελάνια; Έχει κάποιος κάποια εμπειρία;

Επίσης σύμφωνα με αυτά που λέτε πιο πάνω, αν πάρω 2 Rechargeable Batteries για xbox one και μου τις στείλει ο πωλητής, εδώ δεν θα έχω πρόβλημα;

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από specre
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 6/2/2018 στις 8:55 ΜΜ, makfil είπε

Αφού τον παρακολουθείς 2.5 χρόνια θα έπρεπε, τουλάχιστον, να γνωρίζεις τη δουλειά του.

Και αφού εξακολουθείς να πιστεύεις ότι δεν είναι αυτό που έγραψα, καλό είναι να διαβάσεις τι γράφει:

Πως με στηριζεις!
Το καναλι δεν εχεις σπονσορες και χρηματοδοτες απο πισω,αυτοι που με βοηθανε και μπορω να παρουσιαζω ολοενα και περισσοτερα πραγματα εισαστε εσεις με τις αγορες σας μεσω των Affiliate Links μου.

Ολα τα προιοντα που βλεπεις ειναι ή δικες μου αγορες ή φιλων και γνωστων ή δειγματα που στελνουν οι εταιριες.

Οι εταιριες καθε μηνα μου παρεχουν ενα Budget που διαμορφωνεται με τις πωλησεις που κανω μεσω των Affiliate Links.

Τι ειναι τα Affiliate Links ομως;

Θα εχεις παρατηρησει οτι πολλες φορες οταν ανεβαζω ενα προιον ή προσφορα αντι για το κλασσικο link (του Gearbest πχ) εχω ενα αλλο της μορφης http://shrsl.com/?huyb ή https://goo.gl/teMcVJ.

Υπαρχουν πολλων ειδων Affiliate Links και συνηθως το καταλαβαινεις απο την καταληξη του λινκ (γιαυτο πολλοι που δεν αναφερουν οτι ειναι affiliate το βαζουν πισω απο short Urls οπως goo.gl,bit.ly κλπ)

Το Gearbest πχ εχει το lkid στο τελος των links με ενα νουμερο που αντιστοιχει στον affiliate λογαριασμο του καθε promoter,αλλες εταιριες οπως το Banggood εχουν το ?p= και καποια νουμερα,το TomTop το Aid και παει λεγωντας,μερικα ομως δεν το εμφανιζουν και καθολου.

Οταν περασουν 2 μηνες απο την αγορα και εσυ εχει παραλαβει το προιον τοτε κλειδωνει το συστημα και λεει οτι η αγορα εγινε μεσω εμενα και το καταστημα ή σου δινει καποιο ποσο σε € ή Budget για να φερεις περισσοτερα πραγματα.

Οταν βλεπετε καποιον να σπρωχνει ενα συγκεκριμενο προιον σαν τρελος μπορει να οφειλεται στο οτι εχει καποια Bonus προμηθεια απο την εταιρια και προσπαθει να μεγιστοποιησει το κερδος του οποτε προσοχη στο υπερβολικο spam (εκτος αν οντως το προιον αξιζει)

Παιδια εχω ενα προβλημα.Τον αυγουστο ειχα κανει μια παραγγεία απο banggood αλλα ως guest και δεν ειχα κανει account.Αργοτερα εφτιαξα ενα αλλά τωρα δεν μπορω να βρω το order number πουθενα.Ρωτησα στο banggood στελνωντας τα στοιχεια παραγγελιας απο το paypal αλλα δεν πηρα απαντηση λογω γιορτων.Τι κανω?

3 λεπτά πριν, kasp123 είπε

Παιδια εχω ενα προβλημα.Τον αυγουστο ειχα κανει μια παραγγεία απο banggood αλλα ως guest και δεν ειχα κανει account.Αργοτερα εφτιαξα ενα αλλά τωρα δεν μπορω να βρω το order number πουθενα.Ρωτησα στο banggood στελνωντας τα στοιχεια παραγγελιας απο το paypal αλλα δεν πηρα απαντηση λογω γιορτων.Τι κανω?

Περιμένεις απάντηση απο το Banggood

11 ώρες πριν, isay είπε

Το αν τελικά δεχτεις το 30%στα εξοδα τελωνειου (αυτά που θα πληρώσεις) ή επιστροφή και επαναποστολή ειναι καθαρά δική σου επιλογή.

Απο εκεί και πέρα καλό θα ήταν να δεις κατι και να το διευκρινήσεις για αποφυγη παρερμηνείας για το αν εβαλες παραγγελία με free shipping ή αν εβαλες παραγγελία με pdm και αργότερα το banggood στο εστειλε απο λάθος ή αυθαίρετα με free shipping. Τέτοια κολπα κάνει σωρειδόν το gearbest αλλά για το banggood και pdm δεν εχω διαβάσει τετοια αυθαιρετη αλλαγη.

Πάμε λοιπον. Μπες στο email σου και βρες το email της παραγγελίας (οχι του shioment) και εκεί δες τι αναγράφει σαν shipping method. Αν γράφει Standard Shipping (δες την παρακάτω εικόνα) τοτε έβαλες παραγγελία με free shipping,, δηλαδη ΟΧΙ με priority direct mail.

order_n_Direct.jpg

AN αντιθετα γράφει Priority Direct Mail (δες την παρακάτω εικόνα) τότε εβαλες παραγγελία με Priority direct mail, δηλαδη μέθοδος χωρίς τελωνειο.

order_direct.jpg

Επιβεβαιωσε μας λοιπον το παραπάνω και αν εγινε παραγγελία με priority direct mail και το bangood το άλλαξε αργοτερα σε free shipping υπάρχει θεματακι.

Εγω πιστευω οτι στην αρχική σελίδα επελεξες σαν μεθοδο αποστολής το pdm ΑΛΛΑ οταν αργότερα έκανες login και πήγες στο checkout δεν επιβεβαιωσες τον τρόπο αποστολής, γιατι η σελιδα εχει σαν προεπιλογη τη φθηνότερη (για εμας μέθοδος). Δες τις παρακάτω 3 εικόνες και θα καταλαβεις τι εννοω.

non_1.jpg

non_2.jpg

non_3.jpg

Εγω πιστευω οτι εκανε λάθος στην παραγγελία. Αν κοιτάξει το email της παραγγελίας, ειναι ευκολο να ξεκαθαριστεί.

Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική και κατατοποστικη σου απάντηση, μάλλον αυτο θα έγινε δηλ. Ενώ είχα βάλει στο καλάθι την παραγγελία και έκανα τα βήματα που χρειαζοταν για την μέθοδο (pdm) αργότερα στο login μου το άλλαξε σε απλή μέθοδο... Στο mail που μου είπες να κοιτάξω αυτό που γράφει είναι το παρακάτω :

Screenshot_20180217-113706.png

Μόλις τώρα, Voyio είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική και κατατοποστικη σου απάντηση, μάλλον αυτο θα έγινε δηλ. Ενώ είχα βάλει στο καλάθι την παραγγελία και έκανα τα βήματα που χρειαζοταν για την μέθοδο (pdm) αργότερα στο login μου το άλλαξε σε απλή μέθοδο... Στο mail που μου είπες να κοιτάξω αυτό που γράφει είναι το παρακάτω :

Screenshot_20180217-113706.png

Μας λύθηκε η απορία λοιπόν. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να μην έχεις μπεξίματα με το τελωνείο.

Θετικό επίσης οτι το Bangood σου προσφέρει ένα ποσοστό του τελωνείου παρόλο που η επιλογή αποστολής ήταν δική σου.

Δικό σου 'λάθος΄στην ουσία.

Στις 15/2/2018 στις 2:17 ΜΜ, Cyxer είπε

Παιδιά ξέρει κανείς τι παίζει με το amzon?

Λέει ότι θα παραδώσει στης 20/2/2018 δηλαδή την Τρίτη, σε 5 μέρες.

Αλλα δεν υπάρχει tracking number μου είπαν.

Που θα παραδώσει το αντικείμενο, πότε θα ειδοποιηθώ;

Και με ποιο ελληνικό ταχυδρομείο θα συνεργαστεί;

Έχει σταλθει με Deutsche Post (DP).

Screenshot_20180215-141319.jpg

Καποιος;

Καλημερα!

Μια ερωτηση παρακαλω, χρειαζομαι μια μπαταρια για το κινητο μου oneplus 3t a3003. Αν παραγγειλω απο ebay.co.uk  απο αγγλια/ισπανια/ιταλια που εχω βρει υπαρχει πιθανοτητα να μην την παραλαβω ποτε; Διαβασα παραπανω οτι κανουν κατασχεση τις μπαταριες. Δηλαδη αν δεν υπαρχει ελλαδα το ανταλλακτικο τι κανουμε πεταμε το κινητο?

1 ώρα πριν, Cyxer είπε

Καποιος;

Αν πήρες standard delivery θα λάβεις κάποια στιγμή ένα μηνυμα με tracking ΕΛληνικό. Θα ενημερωθείς από τα ΕΛΤΑ που βρίσκεται το δεμα. Την ημερομηνια  που αναμενεται μην την εμπιστευεσαι με το απλο. Κάνει παραπάνω (ανάλογα και που είσαι βεβαια)

3 ώρες πριν, SkYwaLkGR είπε

Καλημερα!

Μια ερωτηση παρακαλω, χρειαζομαι μια μπαταρια για το κινητο μου oneplus 3t a3003. Αν παραγγειλω απο ebay.co.uk  απο αγγλια/ισπανια/ιταλια που εχω βρει υπαρχει πιθανοτητα να μην την παραλαβω ποτε; Διαβασα παραπανω οτι κανουν κατασχεση τις μπαταριες. Δηλαδη αν δεν υπαρχει ελλαδα το ανταλλακτικο τι κανουμε πεταμε το κινητο?

Οχι λεμε απο πουθενα δεν θα σου κατασχουν μπατρια εγραψε καποιος μια βλακεια και το  αναπαραγεται 

• Like 2

7 ώρες πριν, Lnk Hlk είπε

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να μην έχεις μπεξίματα με το τελωνείο.

Υπάρχει και περίπτωση να περάσει από το τελωνείο χωρίς προβλήματα; Πάντως το δέμα είναι "κολλημένο" από τις 4 φλεβάρη (Ελλάδα-Αερολιμένας Αθηνών (κατ) / εκφόρτωση από μεταφορικό μέσο) η παραγγελία έγινε περίπου στα τέλη φλεβάρη ενώ ένα άλλο πακέτο που το παρείγηλα 1μέρα μετά (πάλι από banggood αξίας όμως κατω των 22€) το έχω παραλάβει ήδη.. σημαίνει κάτι αυτό, το ότι άργησε δηλαδή, μπορεί να σημαίνει κάτι;  

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...